Bob_Marley írta:Máshogy értelmezzük a racionalitást. Nálam az nem ésszerű, hogy a legtöbbet fizetjük a játékosoknak, nem ésszerű, hogy nagyon sokat költünk igazolásokra, nem ésszerű, hogy szinte bárki, aki több fizut akar, megkapja.
Nem a bevétel oldallal van gond (merchandising), hanem a kiadással, ami okán az FFP is elég karcos.
És ha már annyira szeretjük a hasonlítgatást a RM-dal, akkor példát vehetnénk róluk az elmúlt időből, mert érdekes módon tudtak olcsón igazolni, kölcsönben vannak a saját neveléseik, remekül adnak el a fizetések ha jól tudom Ronaldot-Balet kivéve mind 10 millió alatt, s a szponzori pénzekből is részesülnek. Vagy mint múltkor írtam a BM az életben nem fizetett 50 millió euró felett és vígan megvannak, mert egyedül nyerik a bajnokságot, ez igaz, de Európában is ott vannak a térképen. Neymar-Suarez féle gigaigazolások nélkül, amik nálam nem voltak racionálisak pl. De ugyanúgy Gomez vagy Mathieu se, s lehetne sorolni. De hagyjuk az igazolásokat, a fizetések sokkal aggasztóbbak, szeretem Messit, de ezért írtam Nunezt és tudom sokszor őt hozom fel példának, de nálam etalon volt az öreg (pedig bőven van vaj a füle mögött, sitten is volt) nála ugatott valaki fizetésért másnap mehetett. Totál egyenlőtlennek érzem a fizetési hierarchiát nálunk, óriási különbség van az első hármas fizetése és a többiek között, pedig ők is sokat kapnak. És mondom a piacot lehet hozni példának, de érdekes módon megoldják mások, Juventust is idevehetem. Sajnos sokkal inkább érzem azt, hogy nem mi alkalmazkodunk a piachoz hanem mi növeljük a piaci fizetéseket. És az eredménykényszerrel egyetértek, én is mindig hangsúlyozom, de nálam a racionalitás az ár/érték előtérbe helyezése. Ugyanígy tekintek megint az igazolásokra, idehozunk valakit 80 millióért hurrá....Jah hogy közben lehetne megoldást találni kevesebbért is, az lényegtelen, s már most azon agyalnak, hogy hogyan férnek be fizetések.
Nekem az szimpatikus volt, hogy az elején nem lógtak a levegőben a kölcsön embereink se, hanem ha kellett eladtuk őket, most nem ez van. Munirnál már a jó Isten se tudja hogy milyen szerződést kötöttünk a Valenciával, elég nonszensz, hogy mi fizetünk ha lejár a kölcsön.
Bob, ez a Barca. Akkora klub lett, mint a Madrid. Ahhoz, hogy szintent tarsd az eredményeket, meg kell tartanod a sztárokat, azt pedig fizetéssel lehet. Tetszik vagy sem, ez van. Ez nem Barto hibája, hanem annak folyadmánya, hogy vannak klubbok, ahol többet is adnának egy Messinek, Neymarnak stb. Beárazzák a sztárokat. Csak mostanában hallani olyan pénzekről, hogy az eszem megáll, hogy kiért mennyit adnának és milyen heti fizuval. Szóval a klubhűség addig tart manapság, míg a pénztárca bírja. Nem Suarez 80 millás vételára a sok, vagy Neyé, hanem az a baj, hogy Gomesekért adunk 35+ millát. Az előző kettő jó eséllyel le is dolgozta már a vételárát, de Gomes, Denis mikor fogja, vagy Paco? A minőségért nem sok a 80 millió, mert belőlük közvetlenül és közvetetten is profitál a "cég".