Normandia írta:
Akkor valamit nagyon félreolvastál. Pontosan azt mondtam, hogy korábban sem volt fairplay, de ezek után meg depláne és nem csak a PSG tulaját köpködöm. Hol lesz egy Zvezda, Dinamo, Fradi, Slovan stb? Tudom ezek a nevek itt már sokaknak nem is mondanak semmit, de Bob tudja miről beszélek. Sehol. Esélyük sincsen. Belterjes az egész úgy ahogy van, velünk együtt. Fel tudok sorolni a következő 32 csapatól 24-et, aki biztosan ott lesz a csoportkörben most is meg jövőre is. A többinek esélye sincsen, nem beszélve a 16-ba jutottakról az meg szinte borítékolható. Meg kell csinálni a valódi bl-t s liga módra bonyolítani 24 fővel oszt jónapot. A többi csóró meg harcoljon a feljutásért a jelenlegi formában. Nyilván ez sem oldaná meg a problémát, de talán izgalmasabb lenne.

Ugyanakkor ezeknek a "kiscsapatoknak" a Bl egy nagyon jó pénzforrás. Nyilván nem lesznek emiatt komoly tényezők, de a 32 csapatos lebonyolítás miatt nekik is hatványozottabb tétje van a szezonban.
Attól, hogy borítékolható egy párharc végkimenetele, vagy hogy ki a potenciális továbbjutó és számodra nem olyan érdekes nem elvetendő a bővebb Bl. Arról nem is beszélve, hogy a harmadik helyen meglepetések is lehetnek, ami EL-t jelent.
Értem, hogy alapvetően mire akartál kilyukadni, de amíg lesznek olyan csapatok amikbe ölik a pénzt és kiskapuk nem fog tágulni ez aa kör. Sőt merem kockáztatni ez a tendencia folytatódni fog. Anno kezdődött a Chelsea-vel, aztán City, PSG, alakul a Milannal is valami.
És ezzel már nem csak a kiscsapatok nem tudnak majd versenyezni, hanem lassan a top csapatok sem, akiknél hiába nagy a csábítás sportszakmai szempontból, inkább a pénz lesz a csábító.
Mondjuk én inkább el tudom képzelni, hogy mondjuk Mbappé elmegy a PSG-be egy 4 éves szerződéssel, jól megszedi magát, aztán még csak 22 évesen vált egy erősebb csapatra. De vonatkozik ez a többi fiatal tehetségre, mint Dembelé vagy ahogy tette Gabriel Jesus is. Utóbbi sztem a jövő legjobb támadója lehet, akár Mbappét megelőzve (kb. másfél év van csak közöttük). Már most letett nem keveset az asztalra, pedig ő is iszonyat fiatal. Én pl. inkább látnám őt itt, mint a franciát, csak inkább előbbiről voltak pletykák.