Spanyol Kupa & Szuperkupa

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2017.08.15. 19:27:19

Iniesta nem edzett ma a társakkal, mert" diszkonfortot" érzett az izmaiban, a holnapi meccset kihagyja.

Szép lesz ez a szezon....
Chino
Llegenda del Barça

2017.08.15. 19:15:06

S.Agüero írta:Csak szóltam, hogy elcserélném. :D Lewára mindenképpen, de a másik kettő sincs elmaradva tőle szerintem összességében. :)
Ráadásul nem elsőszámú gölfelelősként. Tavalyelőtt Neymar elrakott 24-et, tavaly 13-at mellette, Messinél azt hiszem 26 és 37. Nála ez 40 és 29 csak a bajnokságot tekintve. Azért csak bele csetlik-botlik a labdákba és assistok terén sem áll rosszul. Lewa ennél gyengébbel rendelkezik egy jóval könnyebb bajnokságban. A nagy gólgyáros Cr-t is verte az utóbbi két szezonban, az összes Real játékossal egyetemben. Persze ez csak stat, de centereknél ez az ami számít.
Lehet, hogy kissé hektikus, de ha elkapja a fonalat nehéz megállítani, nem kéne leírni.
Forca Barca!!!!
MatyiG
Adminisztrátor

2017.08.15. 16:35:16

De jobb támadósorban. :)
recrea
Llegenda del Barça

2017.08.15. 16:02:11

S.Agüero írta:Csak szóltam, hogy elcserélném. :D Lewára mindenképpen, de a másik kettő sincs elmaradva tőle szerintem összességében. :)
Nagyjából csak idényenkénti 15 góllal. És az elmúlt két szezonban még csak azt sem tudom mondani, h mindezt jobb csapatban lőtte meg :)
MatyiG
Adminisztrátor

2017.08.15. 15:52:45

Csak szóltam, hogy elcserélném. :D Lewára mindenképpen, de a másik kettő sincs elmaradva tőle szerintem összességében. :)
recrea
Llegenda del Barça

2017.08.15. 15:29:38

S.Agüero írta:
Ott van Benzema, Aguero, Lewa, mind technikásabb, kombinatív játékban is jobbak, de szóljon már, aki bármelyikre elcserélné.
Szóljak? :D
Parancsolj.
MatyiG
Adminisztrátor

2017.08.15. 15:23:54

Ott van Benzema, Aguero, Lewa, mind technikásabb, kombinatív játékban is jobbak, de szóljon már, aki bármelyikre elcserélné.
Szóljak? :D
Messias2
Director del Fútbol

2017.08.15. 15:01:57

Chino írta: Azért én ennyire nem látom sötéten a helyzetet.
Nem lehúzni akarom a Madridot vagy irigység, féltékenység stb., de nem látom őket egy világverő csapatnak a két szuperkupa után.
Amikor hajlamosak voltunk letámadni ők is könnyen zavarba jöttek és sírhatunk, hogy Ini kiöregszik, meg Suarez gyenge, de Cr sem bír már annyi meccset a Bale-Benzema duó pedig, akik ha egészségesek úgyis játszanak dupla 0-ák. Tavaly is számos alkalommal Ramos rántotta ki őket abból a bizonyosból, erre pedig nem biztos, hogy lehet alapozni.
Cr-nek is tavaly 1-2 jó hónapja volt. Persze lehet mondani, hogy a legjobbkor, de egész szezonra vetítve nem egy vezér. A jó csatárcseréjüket, akit tavaly jolly jokerként mindig be lehetett dobni eladták és nincs pótlása sem.
Csak annyit akarok ezzel mondani, hogy ott sincs kolbászból a kerítés és szerintem vasárnap sem volt 2 ggól a két csapat között. 2 jól eltalált távoli lövés, ami nagy fegyvertény, de nagyon ritka, hogy így bejöjjön, most pechünkre velünk fordult elő egy öngóllal tetézve.

Féreértés ne essék nem azt mondom, hogy jobbak voltunk, vagy nálunk jobb a helyzet, de sokan már nagyon a ló túlsó oldalán vannak. Az első tétmeccsünk volt, erős ellenfél ellen új edzővel, még igazán össze sem állt a csapat. Plusz több, mint valószínű jön legalább egy minőségi igazolás, ami komoly erősítés lehet. Ja mondjuk nem Deu mászkál a baloson tele gatyával, hanem Dembelé könnyen más lehetett volna a helyzet. Láttuk amikor bejött Denis mekkorát változott a játék képe. Most már látszik, hogy Vidal ilyen formában alkalmatlan, minden értelmes támadásuk onnan jött.
Ziccert kb. kettőt lehet kiemelni, míg nekünk azért több volt.

Suarez is lehet, hogy sokszor tökölődik, meg rossz megoldást választ, de tavaly és tavalyelőtt is több gólt tett el, mint a nagy gólfosó Cr.

Egy meccs alapján nem temetném a szezont, főleg, hogy a tervbe vett igazolások még nem érkeztek, amiben én mindenesetre bízok. Ha a bal szélen például egy minőségi ember szaladgált volna vagy akár Deu be is vállalt volna valamit könnyen más lehetett volna.
Persze ez "ha", de a szezon kezdetéig könnyen megvalósítható. Nem hiszem, hogy Barto-ék meg merik lépni, hogy sem Dembelét, sem Coutinhot nem hozzák, mert akkor elkönyvelhetik a leváltást.
Szóról szóra adom. Nagyon sokan túlreagálják ezt a vasárnapi meccset.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Chino
Llegenda del Barça

2017.08.15. 14:43:39

palesz77 írta:Gyors beszámoló csak, nincs kedvem most a sok semmirekellőről pötyögni. :D Röviden és tömören, tudás alapján 3 ember volt a középpályán és a támadósorban, akinek egy normális Barcában kezdőnek kéne lennie, ebből 1 lassan 1 félidőt se bír ki.:D
Azért én ennyire nem látom sötéten a helyzetet.
Nem lehúzni akarom a Madridot vagy irigység, féltékenység stb., de nem látom őket egy világverő csapatnak a két szuperkupa után.
Amikor hajlamosak voltunk letámadni ők is könnyen zavarba jöttek és sírhatunk, hogy Ini kiöregszik, meg Suarez gyenge, de Cr sem bír már annyi meccset a Bale-Benzema duó pedig, akik ha egészségesek úgyis játszanak dupla 0-ák. Tavaly is számos alkalommal Ramos rántotta ki őket abból a bizonyosból, erre pedig nem biztos, hogy lehet alapozni.
Cr-nek is tavaly 1-2 jó hónapja volt. Persze lehet mondani, hogy a legjobbkor, de egész szezonra vetítve nem egy vezér. A jó csatárcseréjüket, akit tavaly jolly jokerként mindig be lehetett dobni eladták és nincs pótlása sem.
Csak annyit akarok ezzel mondani, hogy ott sincs kolbászból a kerítés és szerintem vasárnap sem volt 2 ggól a két csapat között. 2 jól eltalált távoli lövés, ami nagy fegyvertény, de nagyon ritka, hogy így bejöjjön, most pechünkre velünk fordult elő egy öngóllal tetézve.

Féreértés ne essék nem azt mondom, hogy jobbak voltunk, vagy nálunk jobb a helyzet, de sokan már nagyon a ló túlsó oldalán vannak. Az első tétmeccsünk volt, erős ellenfél ellen új edzővel, még igazán össze sem állt a csapat. Plusz több, mint valószínű jön legalább egy minőségi igazolás, ami komoly erősítés lehet. Ja mondjuk nem Deu mászkál a baloson tele gatyával, hanem Dembelé könnyen más lehetett volna a helyzet. Láttuk amikor bejött Denis mekkorát változott a játék képe. Most már látszik, hogy Vidal ilyen formában alkalmatlan, minden értelmes támadásuk onnan jött.
Ziccert kb. kettőt lehet kiemelni, míg nekünk azért több volt.

Suarez is lehet, hogy sokszor tökölődik, meg rossz megoldást választ, de tavaly és tavalyelőtt is több gólt tett el, mint a nagy gólfosó Cr.

Egy meccs alapján nem temetném a szezont, főleg, hogy a tervbe vett igazolások még nem érkeztek, amiben én mindenesetre bízok. Ha a bal szélen például egy minőségi ember szaladgált volna vagy akár Deu be is vállalt volna valamit könnyen más lehetett volna.
Persze ez "ha", de a szezon kezdetéig könnyen megvalósítható. Nem hiszem, hogy Barto-ék meg merik lépni, hogy sem Dembelét, sem Coutinhot nem hozzák, mert akkor elkönyvelhetik a leváltást.
Forca Barca!!!!
recrea
Llegenda del Barça

2017.08.15. 14:23:56

csababarca írta:
palesz77 írta:Gyors beszámoló csak....Alapból nekem nincs bajom Suárezzel, de élőben ezt látni.. :D
Palesz, pont ezekről beszélek vele kapcsolatban sokszor, amikor a sutaságát említem, csak olyankor jön a lehurrogás. Pedig tényleg fájó látni ezt, főleg hogy amúgy meg nem ügyetlen, szóval nem értem mitől lehet ez.

Na mindegy, ez van.
Mondjuk még mindig ő az egyik a kb két játékosunkból, aki hajt, próbálkozik és nyerni akar...kár, h az energiája másik fele ugatásra megy el. Ott van Benzema, Aguero, Lewa, mind technikásabb, kombinatív játékban is jobbak, de szóljon már, aki bármelyikre elcserélné.
markionni
Capitá del Barça

2017.08.15. 14:03:35

Cestus írta:Egyébként annak mi volt az oka, hogy a Real nem fehérben volt? Úgy nézett ki, mintha összemosták volna az otthoni mezüket a miénkkel.
Penz penz penz. Hol adhatod el az uj harmadik szamu mezedet ha nem egy Clasicon? :D
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.08.15. 13:31:20

palesz77 írta:Gyors beszámoló csak....Alapból nekem nincs bajom Suárezzel, de élőben ezt látni.. :D
Palesz, pont ezekről beszélek vele kapcsolatban sokszor, amikor a sutaságát említem, csak olyankor jön a lehurrogás. Pedig tényleg fájó látni ezt, főleg hogy amúgy meg nem ügyetlen, szóval nem értem mitől lehet ez.

Na mindegy, ez van.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Cestus
Director del Fútbol

2017.08.15. 13:18:20

Egyébként annak mi volt az oka, hogy a Real nem fehérben volt? Úgy nézett ki, mintha összemosták volna az otthoni mezüket a miénkkel.
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
Fofana
Barça B

2017.08.15. 12:33:53

palesz77 írta:Gyors beszámoló csak, nincs kedvem most a sok semmirekellőről pötyögni. :D Röviden és tömören, tudás alapján 3 ember volt a középpályán és a támadósorban, akinek egy normális Barcában kezdőnek kéne lennie, ebből 1 lassan 1 félidőt se bír ki. Alapból nekem nincs bajom Suárezzel, de élőben ezt látni.. :D
Kösz a beszámolót. Tanulságos volt. Élmény volt olvasni, még egy ilyen fájdalmas meccsről is.
Nero.
Llegenda del Barça

2017.08.14. 19:58:56

Rakitic+Suarez kombót bármikor eladnám, nagy kár hogy még arra sincs esély hogy a kezdobol kikerüljenek.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2017.08.14. 19:44:23

miro. írta: Azt-azt,folkene nektek vasarolni az osszes Azsia Centert!!! :mrgreen:
El is kezdtük. :D
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2017.08.14. 18:47:43

Én nagyon örülök Palesz, hogy ezeket írod.

Főleg azokkal a részekkel értek egyet, amit a higgadtságról és az észről írtál. A felsorolt játékosok tanáriak, attól függetlenül attól, hogy ők is tudnak hibázni.

De ez mind élőben jön ki igazán.

Utazás topikba írsz bővebben?
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2017.08.14. 18:04:41

Gyors beszámoló csak, nincs kedvem most a sok semmirekellőről pötyögni. :D Röviden és tömören, tudás alapján 3 ember volt a középpályán és a támadósorban, akinek egy normális Barcában kezdőnek kéne lennie, ebből 1 lassan 1 félidőt se bír ki. Alapból nekem nincs bajom Suárezzel, de élőben ezt látni.. Agyérgörcsöt kaptam az emberünktől. 3. gól előtt szeretném megkérdezni azért 4 szem közt, hogy mégis mi az anyámat csinált, azért az nem egy nehéz passz volt.. A 70 elrontott labdaátvételről nem is beszélve, nem egy gól ment el rajta tegnap. Rakitic szintén, én itt szállok ki a róla szóló vitákból szerintem, nincs az az isten aki innentől meggyőz, hogy ő itt a legjobb, meg kezdőnek kéne lennie. Egyszerűen ha háttal a kapunak kap labdát, esélytelen hogy legyen bármi produktív is belőle, rengeteg akció lassul le azon, hogy nem tud úgy átvenni egy passzt ahogy kéne, még akkor is, ha aztán odateszi oldalra lábra, és így 90%-os a passzpontossága. Gamperen is lefelé lógott ki nálam, tegnap meg aztán.. Kedvencem az volt, amikor az első félidőben Ini félfordulással talppal átvett egy passzt, tette tovább jó ütemben, Busi szintén - ez alapból nem egy olyan, amit ki kéne emelni amúgy -, erre ő lett volna a harmadik, kicsit elpattant tőle, futnia kellett utána, és jött a vissza passz mert már rajta is volt az ember, a nyomás és az ő viszonya meg.. 2. gól előtt közvetlenül amúgy az ő labdaátvételét is megtapsoltam magamba a ziccerénél, de az csak a jéghegy csúcsa, nem ettől volt gyenge. De Vidalt legalább 1-szer jól kiugratta. SR szintén rosszabb játékos benyomását keltette nekem élőben. Amikor Ininél és Businál a labda, akkor látszik, hogy gondolkoznak, hogy hogy lehetne jobb a támadás, nála semmi ilyet nem érzékeltem, inkább lelkes mint top középpályás képét keltette sajnos csak. De ez csak saját vélemény persze, tudom, hogy sokan a jövőt látják benne. Összességében teljesen tucat a keretünk sajnos, Dembélé és Coutinho kell mint egy falat kenyér, még ha velük teljesen más irányba is megy el a csapat mint amit én látni akarnék. Samper eladása is ékes bizonyítéka ennek, ha nem kölcsönbe megy, akkor remélem Pep vagy Oscár Garcia elviszi - remélhetőleg visszavásárlásival.

Amúgy az út nagy élmény volt, a meccsek is. Gamper a játék, Clásico a hangulat miatt. Tök érdekes nekem, hogy élőbe mennyire más a meccs összképe - szerintem legalábbis. :D Ini és Busi mellett Piqué magabiztossága volt még ami lenyűgözött nyomás alatt, első félidőben velünk szembe játszott, amiket megoldott hátul.. Parádé volt az a félidő tőle. Umtiti szintén, csak ő végig, Alba is kellemes meglepetés volt. Vidal mintha ott se lenne, Deu meg tök nem azt játszotta ami a stílusa, katasztrófa is volt. Messi meg valami egészen lenyűgöző, nekem köztudottan nem ő a kedvencem, de ő volt az egyik legnagyobb kellemes meglepetés nekem, az az ember ahogy mozog a labdával.. Fuh, bámulatos amilyen könnyedséggel cselez. Madrid részről Isco és Marcelo voltak még lenyűgözőbbek, főleg a spanyol. Eszméletlen mit játszott, hasznosabb volt egymaga mint a mi egész középpályánk. Valverde amúgy nem tudom mit gondolt ezzel a felállással, Messi a jobbszélsőnk, Rakitic és Vidal annyit se védekeztek mint alapból, és akkor csoda, hogy Marcelo és Isco Benzema támogatásával szétszedték az oldalt.. Eszméletlen fekete pont ez részemről, remélem szerdára valamit kezd majd ezzel, mert ez így elég öngyilkos taktika volt. Lehet mondani, hogy nem voltak jobbak, de nekünk mi volt a játék? Ini adott 2 mélységi lasztit egész meccsen, Rakitic egyszer Vidalt beindította, ezen kívül Messi vagy csinált valamit, vagy adogatták körbe a többiek. És értem én, hogy ez lenne a játék, keresni a folyosót, de 1) ahhoz olyan emberek kellenek a középpályára, akik kellő technikával rendelkeznek ahhoz, hogy gyorsan járassák a lasztit körbe, elpattanás nélkül, 2) olyan ember kell aki meg is meri lépni aztán a passzt, ha ott a folyosó. Nekünk Inin és Busin kívül van 1 ilyen ember jelenleg,de ő meg menni készül, és meg is lincseltek már lassan az érte folytatott propagandám miatt. :D

Még 2 dolog ami "újdonság" volt, de tetszett. Egyik a hangulat, baromi jó volt a Camp Nou, zengett a stadion sokszor, eszméletlen élmény volt az 1-3 ellenére is. A másik meg CR helyezkedése. Az az ember gyerekek, egy 10 cm-es rés nyílik 5 másodperc múlva a védelemben, ő már előtte elkezd lecsapni rá.. Kegyetlen, kár, hogy hátsó kamerából nem lehet meccseket nézni, ezt tényleg érdemes lenne megnézni olyan szögből is, durva volt nekem nagyon ezt látni. Aztán meg volt oly kedves, hogy kiállíttassa magát, még jó fej is volt velünk a gólja után. :D Volt ott olyan őrjöngés utána.. :D

Közbe picit hosszabb lett, remélem maradhat azért. :D Tudom amúgy, hogy elég negatív lett, meg sokaknál kivágja pár rész a biztosítékot, de gondoltam leírom amíg még friss az élmény. :D
barcami
Jugador del Barça

2017.08.14. 17:39:57

A legfontosabb megállapítás, hogy tartósan ez a csapat nem fog kiegyensúlyozottan, jól játszani.

Több mint aggasztó volt látni ezt a játékot.
Ami a Realnak könnyed foci volt, összjáték, az a Barcának sokkal nagyobb erőfeszítésbe került, csínbe érkezően, nyögvenyelősen ment. A kapuhoz ritkán jutottunk el, a labdát megnyugtatóan birtokolni nem tudtuk.
Talán csak a védelem bal oldala állta a sarat minőségi szinten.

Valahogy vezér sincs. Hiába van ott Messi vagy éppen Iniesta, utóbbi erre biztosan alkalmatlan.
Sajnos csak nevében 1. csk. A Realnal ott van Ramos és Marcelo, ők láthatóan szellemileg viszik a csapatot.
Messi pedig ki tudja, mint aki csendben, fogát összeszorítva teszi a dolgát. Egy erős baráti kötelékkel ketten elől elfogadható játékot akarnak játszani, befejezni a támadásokat, de nincs mögöttük senki. Busquets csak egy vérbeli irányító mellett képes felfejlődni, másfelé mozgatni a játékot, ilyen ember már nincs. Iniestat (egyelőre vagy lassan végleg) el kell fogadni, hogy fejben levezet. Sajnos hamarabb, mint Xavi.
Rakitic nagyon kevés volt.
Sergi Robertot be kell építeni a középpályára, ő ott van, tudja, hogyan kell játszani, át tudja valamelyikőjük szerepét venni egy magasabb szinten.
Szerintem Pique sok hülyeséget csinált a meccsen a kézilabdával kezdve. Vidal rendre későn zárt vissza, volt hogy két realos várta üresen az első félidőben az oldalán a labdát, mélyen a térfelünkön, ő pedig a kezdőkörben lófrált.

Nagy a káosz.

A meccse(ke)t nem domináljuk, lassan el kell fogadni, hogy véget ért egy korszak és a Barca egyelőre beállt a 'sorba'. Elől a Real megy, egy nagyon jó középpálya-védelem kombival.
Zárkózni hozzájuk egyelőre senki sem tud, mert ilyen középpályát és rutinos védelmet építeni sok évbe telik. A Real ezt sikerekkel tűzdelve, megtette: 4 év, 3 bl, ez nagyon komoly sorozat.
Most ők a mérce, A Barca pedig lehet 2015-ben megkezdte a 7 szűk esztendőt.
A csapat kifutotta magát és süllyedni látszik.
A sodródó vezetés pedig nem tudja megújítani ebben az állandóan változó környezetben a csapatot.
vinszentvega
Capitá del Barça

2017.08.14. 17:24:16

Ha jól láttam és a forrásnak is lehet hinni, Cuna 1+4 meccses eltiltást kapott(utóbbi 4 , bajnokira vonatkozik)...
https://media.giphy.com/media/l3q2umc32 ... /giphy.gif
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2017.08.14. 16:14:54

Azért Deulofeu még nyomokban sem tartalmaz Neymart, egyszerűen az az oldalunk halott volt. abba nem megyek bele, hogy Dembélé Deu területeivel mit tudott volna kezdeni, de lehet hogy ott nyertük volna meg a meccset.
Rivaldo-A Legnagyobb.
eimenis1212
Jugador d'estrella

2017.08.14. 15:12:41

megnéztem az összefoglalót normális minőségben (tegnap stremem béna volt).
Pár dolog.
Rá lehet húzni Piquére a meccset, de aki ezt teszi nagyon mellélő. Az első gól az övé volt. A másik kettő viszont nem. Én a másodikat Vidalnak adom. Végig lehet követni a mozgását. Amellett h középpályán lemaradt arról a kényszerítőből amiből indult a kontra, neki kellett volna besegíteni Piquének, és 2:1-ben felvenni CR-t h ne tudjon befelé húzni (Piquének pedig a bal oldalra irányuló cselre figyelni), de ehelyett mit csinál? kocog visszafelé.... A harmadik sem Pique-é volt, igazság szerint hiba lett volna kirongyolni a 16-os sarkán lévő csatárra (magaslabdát feladva a cselre), jól tette h hátrált az már hatalmas pech volt h Ascencio ilyen jól eltalálta. Persze lehet gondolkodni azon h Denis meg Vidal miért csak kocog amikor az ellenfél kontrázik ( ezt is érdemes visszanézni), és arról is h a 16-os sarkáról lehet-e a rövidbe kapni egy jó kapusnak gólt.
Én megmondom őszintén számítottam erre a játékerőre. Nagyon sokan fitymálták Neymart, meg a fölösleges cseleit, hatalmasat fognak ezek az emberek koppani, amikor rájönnek h mennyire is fog hiányozni. Hagyjuk már h deulof. szintű emberekkel akarjuk pótoni.
Emellett a középpálya, aki mindig meg van védve egyesével(mert a Rakitic nagyon jó játékos ugye, mint tudjuk itt a fórum szerint..., Ini meg egy ász) az megint leszerepelt. El kellene már felejteni ezt a középpályát. Rakiticcel, Iniestával, és rájönni, h nekik kieg. embereknek kellene lenni. Illetve nem kell elfelejteni őket, de addig amég játszanak ez a szint lesz. Nem tudom ez a Semedo mit tud, jhv még mindig nem megoldott. Kp - kuka. Csatársor mínusz neymar (és tegnap ízelítőt kaphattunk belőle, h milyen amikor már megint csak 1 ember képes megbontani a védelmet,és a védőknek egyfelé kell figyelni - messi - ).
Azt már most mondom h senki ne gondolja h a Coutinho, Dembele kettős majd tudja pótolni Ney-t. Sztem hatalmas érvágás h elment, pótolni ez a két ember sem fogja tudni, de nem tudnék náluk jobbat mondani a helyettesítésre (és talán ők ketten ha jönnek nem fogunk csak minimálisan gyengülni).

És mégegy: erről már tudom, jónéhányszor elvitáztunk: tök jó lenne ha nem egy közepes kapus állna a kapuban, hanem olyan aki képes néha hatalmas bravúrra (tegnap 4-et kapott - a lesgóllal együtt -). Nem volt egyik sem az övé, de milyen jó lenne ha nem fél évente egyszer húzná ki a csapatot a szr-ból, hanem sűrűbben
Cestus
Director del Fútbol

2017.08.14. 13:07:29

Nehéz értékelni a meccset, mert eléggé lötyögött mindkét csapat. A Realnak több alkalommal lett területe, meg is futották a fiataljaik, mi meg az istennek se akartunk megmoccanni, ha kontrázásra lett volna lehetőség. Ebből a végeredmény.

De az itt is látszott, hogy Busquets-en kívül nincs kezdő szintű középpályásunk. Iniesta, Rakitic, SR remek cserék lesznek (velük hosszú lenne a pad is), de a kezdőbe igazolni kell két embert. Dulifuli, Vidal szintén pad. Coutinho Iniesta-utódnak, Seri mélységi irányítónak kellene. Melléjük még meg lehetne venni Dembélét balszélsőnek.

El lehetne okosan költeni a pénzt, és baromi erős csapatunk lenne (kezdő és pad is). Mivel azonban Paulinho érkezése szinte már hivatalosnak tekinthető (edző elköszönt tőle, Rivaldo gratulált neki), a következő szezonnal kapcsolatban engem leginkább a Benedito-féle bizalmatlansági indítvány fog érdekelni.

Még valami: Iniestát gyakorlatilag megalázza a vezetőség azáltal, hogy nem hoz a helyére már a 2. éve senkit, így neki 20 éves fiatalok ellen kell botladoznia. 30 percekre beállva ő még mindig óriási hatással lenne a meccsekre, de jelenleg őt köpik leginkább arcon Bartomeuék.
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
pitta19
Jugador d'estrella

2017.08.14. 13:06:46

Ami furcsa volt, hogy a felkészülési meccseken sokkal nagyobb tűzzel játszottunk, habár akkor még volt Neymar. Vidal szimpatikus gyerek, de komoly csapatok ellen kevés lesz, felkészül Semedo a visszavágóra. Továbbra is a tavalyi történet folytatódik, ha Messit ki tudják kapcsolni, akkor se ötlet, se kreativitás. Mikor Kovacic lement, utána kezdett bolha is ficánkolni. Szögletekből továbbra is veszélytelenek vagyunk.
Ami miatt nem bánkódom, hogy így alakult a tegnapi meccs:
1. idény eleje van, új edzővel, ettől csak jobbak lehetünk
2. most kiderül, hogy ami nem ment LE-nek, hogy tanuljon a saját hibáiból, képes lesz-e erre Valverde
3. egyik gólt sem kidolgozott helyzetből kaptuk, de 10 emberrel is simán tudtak kontrázni
4. igazolni kell bal támadót
Normandia
Director del Fútbol

2017.08.14. 12:43:18

Fofana írta: Szerintem a Real tudatosan a jobb oldalon Vidalt támadta. Vidalnak nagyon rossz a mozdulat gyorsasága. Az álló helyzetből indított cseleknél volt, hogy egy teljes ütemmel lemaradt. Valverde sara, hogy olyan feladatot adott neki, amit képtelen megoldani. Umtitit és Albat egyszerűen kevésbé támadták, mert ott kevesebb keresnivalójuk lett volna.
Nyilván azt támadják, ahol van keresnivalójuk a jobboldalunk meg adta magát. Rakéta nem, vagy csak ritkán zárt vissza Vidal bolyongása során, mert a támadások segítésével volt elfoglalva így nem egyszer volt, hogy mind a ketten fenntragadtak. Ezen muszáj változtatni és megtalálni az egyensúlyt.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Válasz küldése