Bob_Marley írta:ű
Szerintem egész Európában RM a legjobb fizikálisan, simán bírnák ha 100 vagy 110 percig menne egy meccs. Ebben azért Valverde és az új erőnléti stáb miatt várok nálunk is javulást és ezért írtam délután is, hogy meló-meló-meló, ez kell legyen a kulcs nem a kreativitás. Szerencsére még nem kellett ezt bizonyítani, de hozzáteszem a Betis ellen már az elején az a pattogós, nagyon szívós letámadás rég nem látszódott a csapaton, ha ilyet tudnak a 75-ik perc után is, akkor az sokat jelenthet.
Sokat számít a meló, de a bajnokság 3/4-ében, többert számít a kreativitás, betörések, elvinni az embereket. Az Alves ellen melózhattunk volna bármennyit, és tettük is folyamatosan visszaszereztük a labdát, de nem volt aki feltörje a védelmet. Messire kiléptek 4-en a többiek pedig egy 1 vs 1-et sem tudtak megcsinálni. Neymar pont az ilyen dolgokban volt erős és ezért sikerült sokkal több helyzetet kialakítani. Előnyben pedig már ki kellett nyílni az ellenfélnek. Amikor Denis beállt például és megkevergette a védelmet sokkal közelebb álltunk a helyzetekhez, mint előtte.
A Real se azzal alakította ki a helyzeteit, hogy melóztak, mint a hülye, hanem Asensio vagy valamelyik játékosuk megvert 1-2 embert és sokkal több terület nyílt. Mondjuk a Valencia nem buszozott úgy, mint az Alaves.
Az emberelőnyös helyzetek se a sok meló miatt alakulnak ki, legalábbis nem elsősorban. Nem azt mondom, hogy nem kell, mert elengedhetetlen kelléke a játéknak, mindig is az volt. A letámadásunk is nagyon jól működik és nem kell ehhez Paulinho meg Casemiro duó.
Az erősebb ellenfelek ellen tényleg stabilabb védekezés kell már a kp-n, de ez rohadt kétélű fegyver is. Rengetegszer a bírónak köszönhette hogy a pályán maradt. Szigorúbb játékvezetőnél, majdnem garantálható a dupla sárga/piros.
A Real pl. elbírja azt, hogy Casemiro előrefelé dupla O mert van egy Modric-Kroos duó előtte. Ha az nem lenne megsüthetnék a brazilt.
Láthattuk mennyit számított amikor Bale lesérült és Isco került a csapatba, egyre többet játszott. Sokkal veszélyesebb lett a Real és hátrafelé se lettek gyengébbek. Akkor se, ha mondjuk Kovacic helyettesítette Casemirot. Sokszor szenvedtek, aztán jött Isco és hatalmas különbséget teremtett.
Az Alaves ellen is pont egy Neymar hiányzott aki betört volna vagy embert visz el. Ezt most legtöbbször Albanak kellett megtennie. Nem tudom mennyiszer láttad Coutinhot, de rohadtul nem büdös neki a munka. Dembelének meg kb. dupla tüdeje van és a nyakamat teszem rá, hogy mindig vissza fog zárni. Neymar is sokszor megtette, a trióból magasan ő védekezett a legtöbbet, Dembelével szerintem ez fokozódni fog. Főleg, hogy sokszor játszott kp-n is, tudja milyen hátrébb játszani.
Még egyszer kiemelem, nem vagyok az ellen, hogy nem kell egyáltalán munka, leginkább a kp-n, de meló és meló között is van különbség. Azért sokat elmond, hogy két meccs után gólt sem kaptunk, míg a Real benyelt hármat. És komoly helyzete is kb. háromszor, maximum négyszer volt az ellenfélnek.