La Liga / Copa del Rey

Foci a Barçán kívül

Ki nyeri a 2023-24-es bajnokságot?

Megtartja az előnyét a Real Madrid
15
71%
Felszívja magát és behúzza a Girona
0
0 szavazat
A Barcelona ér oda a végén
6
29%
 
Szavazatok száma: 21
Avatar
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça
Hozzászólások: 10105
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2017.10.05. 18:31:23

Stalkyard írta:
S.Agüero írta:Reportedly, many La Liga teams are considering banning Barça fans from entering their stadium whenever they play against Barça. [ESPN]
Így lesz szép bajnoknak lenni.

Amúgy undorító a spanyolok viselkedése, alkotmánytól meg mindentől függetlenül. Az egész szituációt, ahogy a spanyol állam és a spanyolok kezelik, vérlázító. És most foci szinten is kezd érződni. Remélem a bírók is elkezdenek ellenünk fújni. :D
Az biztos hogy undorító, és nem is fognak semmilyen büntetést kapni, ismerve az LFP-t....

Bezzeg a katalán zászlókért sokszor ölnek, lévén " ne vigyünk politikát a játékba", akkor ez mi hogy a szurkolókat nem fogják beengedni?


Az meg hogy a Barca elmenjen más bajnokságba, még a RM-nak sem az érdeke, hatalmas nagy presztízsveszteség lenne nekik is ha nem lenne méltó ellenfél.
Nekik úgy szép ha a Barcát elverve és tovább hagyva bajnokok(mint ahogy fordítva is), nem pedig úgy hogy már az első forduló előtt eldőlt hogy ki a bajnok.
Avatar
Stalkyard
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3161
Csatlakozott: 2010.05.19. 19:10:30

2017.10.05. 17:46:36

BarcafanTomee írta:De akkor az Espanyolt meg a Gironát miért nem bojkottálják?
Persze, ettől nekünk nem lenne jobb, csak érdekel. A többi csapat gondolom örülne egy Barcelona nélküli ligának. Főleg a Madrid, sétálva lenne bajnok minden évben, mint a Bayern vagy a Juve.
A csapatok biztosan. Viszont a liga vezetése egészen biztosan nem. Már írták korábban is, hogy nagyon komolyan próbálják felvenni a versenyt a Premier League-gel, ebbe nem férne bele egy Barcelona elvesztése. Na meg, látva Tebas mekkora presztízskérdést csinált abból, hogy Neymar eligazolt egy másik ligába, kétlem, hogy ne ragaszkodnának foggal körömmel a Barcához. De nagyon kíváncsi vagyok, mi sül majd ki ebből az egészből, főleg ha majd a csapatok és a liga között érdekellentét jön létre. De persze minden csak feltételezés.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Avatar
BarcafanTomee
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2574
Csatlakozott: 2006.09.16. 14:48:58

2017.10.05. 17:43:01

De akkor az Espanyolt meg a Gironát miért nem bojkottálják?
Persze, ettől nekünk nem lenne jobb, csak érdekel. A többi csapat gondolom örülne egy Barcelona nélküli ligának. Főleg a Madrid, sétálva lenne bajnok minden évben, mint a Bayern vagy a Juve.
Avatar
Stalkyard
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3161
Csatlakozott: 2010.05.19. 19:10:30

2017.10.05. 17:40:33

S.Agüero írta:Reportedly, many La Liga teams are considering banning Barça fans from entering their stadium whenever they play against Barça. [ESPN]
Így lesz szép bajnoknak lenni.

Amúgy undorító a spanyolok viselkedése, alkotmánytól meg mindentől függetlenül. Az egész szituációt, ahogy a spanyol állam és a spanyolok kezelik, vérlázító. És most foci szinten is kezd érződni. Remélem a bírók is elkezdenek ellenünk fújni. :D
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 18362
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2017.10.05. 17:34:58

Reportedly, many La Liga teams are considering banning Barça fans from entering their stadium whenever they play against Barça. [ESPN]
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6905
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2017.10.04. 20:50:03

Tromort77 írta:Atletico Madrid will not provide any tickets to FC Barcelona for the upcoming game due to "logistical" reasons. The 62 Barcelona fans who have already bought their tickets will be allowed into the stadium but no other Barcelona fans will be allowed. [Cope]

Remélem szénné szívatjuk őket.
Ennel tobb korrektsegre szamitott volna toluk az ember, azok utan hogy pl. a Nou Camp allva tapsolta oket amikor nalunk lettek bajnokok 14ben, de ugy latszik mar nem ervenyes az "ellensegem ellensege a baratom" elv. Orok vesztesek amugy.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
dentomi
Jugador del Barça
Hozzászólások: 114
Csatlakozott: 2017.08.12. 16:30:16

2017.10.04. 20:36:42

Mondhatnak bármit : Ma egy EU tagban demokrácia van!!!!

Ha én mint EU tag változtatni szeretnék , hát szavazok mert demokrácia van, amennyiben ezt megakadályozzák, az nem EU és nem demokrácia!

Ha én másként látok valamit és el is mondom és te nem feltétlen köpsz le, az a demokrácia...
Amennyiben bántanak, fizikailag vagy akár érzelmileg, mert nekem esetleg más a véleményem... az NEM DEMOKRÁCIA.

Szeretnék,-szeretnénk egy olyan világban élni, ahol igazi demokrácia van és nem vernek meg azért mert más a véleményem vagy mást akarok!

visca el barca visca el catalunya
A hozzászólást 5 alkalommal szerkesztették, utoljára dentomi 2017.10.04. 21:00:21-kor.
Egyszer elmentem egy Fradi-Újpestl mérkőzésre, 2 hónap múlva hazaértem, csengettem az asszony kírúgott, ma sem értem miért tette!
Avatar
Normandia
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2502
Csatlakozott: 2013.01.02. 10:56:24
Tartózkodási hely: Sátoraljaújhely

2017.10.04. 20:11:28

Babaking,
nyilván tett érte, hogy a spanyol szúrkolók ki vannak rá, mert azért más katalán válogatott focistát nem fügyűlnek (eddig). Az is biztos, hogy elég szókimondó és nem mindig fogalmaz diplomatikusan, de az nem vitatható, hogy mindent megtett és valszeg meg is tesz a spanyol válogatottért a jövőben is.
Én a helyében lemondtam volna a válogatottságot, mert ezzel a társait segítette volna és a hétvége fényében ezt meg is értette volna mindenki. Ő megint a nehezebb utat választotta és ezért én tisztelem. Nem futamodik meg, oda fog állni és füttyszó kíséretében fog játszani.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Tromort77

2017.10.04. 20:06:21

Atletico Madrid will not provide any tickets to FC Barcelona for the upcoming game due to "logistical" reasons. The 62 Barcelona fans who have already bought their tickets will be allowed into the stadium but no other Barcelona fans will be allowed. [Cope]

Remélem szénné szívatjuk őket.
babaking
Barça B
Hozzászólások: 53
Csatlakozott: 2016.12.05. 12:16:37

2017.10.04. 18:27:38

[quote="Gareth Tello"][/quote]
Ne haragudj, hogy nem másolom be az egészet, de nem szeretném az oldalt túltelíteni, egyes részeket meg nem szeretnék kiemelni a szövegkörnyezetből.

Nyíltan nem jelentette ki, és most a kérdésre is diplomatikusan válaszolt (hogy ez most saját indíttatás, vagy esetleg az ügynöke/családja tanácsa az lényegtelen), de mindenki tudja hol áll a kérdésben, emellett ugye szavazni is elment és nyíltan támogatta a a szavazókat - szóval nem hiszem hogy maradáspárti lenne.

Az, hogy az erőszak ellen felszólalt az teljesen rendben van. Akár alkotmányellenes a szavazás akár nem, védtelen embereket nem szabad(na) így meghurcolni. (Hogy mennyire volt a szavazás alkotmányellenes, milyen rosszul reagált Madrid illetve, hogy a tüntetők részéről is volt e provokáció az nem ide tartozik és nem is az én tisztem eldönteni)

Visszatérve Piquére, csak arra próbáltam rávilágítani, hogy a spanyol szurkolóknak miért lehet a begyében, és mivel sem Barcelona szurkoló, sem spanyol, sem katalán nem vagy nem is tisztem eldönteni, hogy van-e helye a válogatottban. Szimplán az alapján gondolom, hogy én hogy éreznék, ha a magyar válogatottból járna valaki hasonló cipőben, de ez itt már átmegy off-ba.

Ramossal sem hiszem, hogy különösebben összeveszett volna, max megjegezték neki, hogy ez az egész ügy nem tett jót a válogatott körüli légkörnek. Többször nyilatkozták mind a ketten, hogy a szurkálódások mögött kölcsönös tisztelet lapul és nincs különösebb bajuk egymással.

Az már megint más kérdés, hogy egy sportolónak milyen mélységben kell politizálnia (legyen az Piqué, Schwarzenegger vagy Klicsko), hiszen valljuk be a legtöbben nem politikusok vagy gazdasági szakemberek, igy sokszor érzelmi alap vezérli őket és gyakran egy elég populista irányzatot képviselnek - legalábbis amig nem tanulnak bele. (és ez itt már megint nagyon off, bár másik topicban jó vitainditó lehetne, szóval be is fejeztem)
Madridista.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013
Hozzászólások: 5728
Csatlakozott: 2012.03.03. 19:01:12
Tartózkodási hely: Budapest

2017.10.04. 15:15:02

Piqué a mai sajtótájékoztatóján:
"A sok sértegetés és támadás nem túl kedves, ám kihívásnak veszem őket. Azért vagyok most itt, mert az edzőm megkért rá, hogy tisztázzam a helyzetet. Ami engem illet, bármi módon megpróbálom segíteni a csapatom, és senki sem kérdőjelezheti meg a spanyol válogatott iránti elkötelezettségemet. 15 éves korom óta itt vagyok a családommal.”
„Igen, elgondolkodtam azon, hogy lemondom a válogatottságot, úgy éreztem, hogy ezzel megkönnyítem a csapattársaim helyzetét. Ám rájöttem, ha így teszek, azzal a károgók nyernek. Tíz éve vagyok válogatott, nem szeretnék a »hátsó ajtón« távozni.”
babaking írta:Hogyan kepviselheti Spanyolországot ha mellette meg nyíltan el szeretne szakadni, mert úgy gondolja hogy nem tartozik Spanyolországhoz?
Tudtommal nyilvánosan egyszer sem beszélt arról, hogy melyik oldalon áll. Ma is megkérdezték erről:
Q: "So... Do you want Catalunya to be independent?"
Piqué: "That's the million dollar question. And I can't answer it."


"I think that Catalans should have the right to vote, but I understand that others think otherwise, but we can have a conversation. I think that even a person who wants independence could play for Spain. He has nothing against Spain, just wants his own country. It's not my case, but I think that would be possible. People have nothing against Spain which is full of great people. I've always just said that I think people should get the chance to vote. They could vote yes or no or blank. Nothing more."
Avatar
Cestus
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3423
Csatlakozott: 2017.03.10. 19:23:04

2017.10.03. 15:59:57

Összeveszett Ramos-szal állítólag. Nem hiszem, hogy lemondja a válogatottságot a VB előtt amúgy.

Tényleg visszavonulhatna, mert ez így elég ellentmondásos. Viszont sokan meg sem próbálták abból a szempontból megközelíteni a kérdést, hogy neki a válogatott gyakorlatilag egy második klub. Ott van már jó pár éve, ott is lehetnek nem-Barcás haverjai, megéltek sok mindent együtt (EB, VB). Szerintem ez tartja vissza leginkább a visszavonulástól.
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19580
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2017.10.03. 15:52:03

Én úgy gondolom, hogy a válogatottnál így nem lehet nyugodtan dolgozni és megoldást kell találni erre, mert se a csapatnak se Piqeunek ez nem jó. Ha kell akkor mondja le és mindenki mehet a dolgára. A csapatérdek ezt kívánná.
Kép
Kép
Kép
babaking
Barça B
Hozzászólások: 53
Csatlakozott: 2016.12.05. 12:16:37

2017.10.03. 11:46:21

Nem hiszem, hogy az a bajuk a szurkolóknak, hogy felszólalt az erőszak ellen. Hanem az, hogy
a címeres mezt megtiszteltetés viselni mert az országot képviseled vele. Hogyan kepviselheti Spanyolországot ha mellette meg nyíltan el szeretne szakadni, mert úgy gondolja hogy nem tartozik Spanyolországhoz?
Madridista.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013
Hozzászólások: 5728
Csatlakozott: 2012.03.03. 19:01:12
Tartózkodási hely: Budapest

2017.10.03. 10:18:37

Nero. írta:Meg hogyha o ekkora katalán akkor minek erőlteti a spanyol válogatottat?
„Azt gondolom, ettől függetlenül továbbra is játszhatok a válogatottban, mert hiszem, hogy sok ember van Spanyolországban, akik nem értenek egyet ezekkel az eseményekkel és hisznek a demokráciában. De ha Julen Lopetegui kapitány és a szövetség (RFEF) azt gondolják, problémát jelentek nekik, nekem nem jelent problémát félreállni és 2018 előtt távozni a válogatottból. A válogatottal játszani nem vet fel semmilyen hazafias kérdéseket, menni kell és a legjobban teljesíteni.”

Nem hinném egyébként, hogy a szurkolók miatt a tervezettnél hamarabb visszavonulna, de persze sosem lehet tudni...
Avatar
looka
Capitá del Barça
Hozzászólások: 966
Csatlakozott: 2008.05.07. 08:47:29

2017.10.03. 09:41:13

markionni írta:Piquenek ezek utan valszeg nem lesz maradasa a valogatottban. Mondjuk ha jol tudom mar volt hogy pedzegette korabban is a visszavonulast, bar lehet azt pont a vb utanra mondta.
A meccs utáni nyilatkozatában is 2018-at emlegette, szóval szerintem akkorra tervezte alapjáraton a visszavonulást.

Meg fogják érezni a hiányát, ha így lesz, nem nagyon látom azt az embert egyelőre, aki az ő helyét zökkenőmentesen átveszi. Bartra, Nacho (ők voltak a keretben a posztján az utóbbi meccseken) nem az a szint azért, akármennyire szidják és lenézik sokan Gerardot.
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20964
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2017.10.03. 08:59:40

mondjuk én sem értem mi a francnak erőlteti. majd egyszer vmelyik idióta berohan meccsen és egy jól irányzott jobbhoroggal kiveri az összes fogát, vagy meccs után találják be....
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
markionni
Capitá del Barça
Hozzászólások: 507
Csatlakozott: 2016.12.12. 12:28:14

2017.10.03. 08:43:02

Ne haragudj MSN, de te ebbe megint Barca-Realt latsz bele pedig ez reg nem errol szol. (Mint ahogy sokan a masik oldalon is Realoskent elnek meg egy politikai vitat, ami az ELETROL szol elsosorban, vicc.)

Piquenek ezek utan valszeg nem lesz maradasa a valogatottban. Mondjuk ha jol tudom mar volt hogy pedzegette korabban is a visszavonulast, bar lehet azt pont a vb utanra mondta.
Avatar
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça
Hozzászólások: 10105
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2017.10.02. 22:49:29

LG írta:+ nem rosszból, de nem sokat veszítene vele a válogatott, a 14-es VB-n és a 16-os EB-n sem volt sok köszönet a játékában.
Hát azért egyik eseményen sem volt Ramos jobb, sőt...

Szóval igen is sokat veszítenének vele.

Piqué-t régóta hatalmas divat fütyülni, amióta a madridiakat szanaszét oltotta, azóta folyamatosan fütyülik, nyilván azóta is fáj nekik.

Az meg hogy mi van Katalóniában, és mit vállal fel, nem jelenti hogy ott kéne hagynia a válogatott csapattársait, mint ahogy a Barcát sem hagyják ott a spanyol játékosok.
Avatar
Cestus
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3423
Csatlakozott: 2017.03.10. 19:23:04

2017.10.02. 22:38:47

Az is benne lehet, hogy nem akarja a Barcás csapattársait és más klubbokban játszó haverjait (akár Ramost) ezen a fronton cserben hagyni.
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6905
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2017.10.02. 22:28:16

Most olvasom hogy emiatt az edzést is félbe kellett szakítani... Ha eléggé férfi akkor holnap bejelenti hogy visszavonul.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21165
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2017.10.02. 22:03:39

+ nem rosszból, de nem sokat veszítene vele a válogatott, a 14-es VB-n és a 16-os EB-n sem volt sok köszönet a játékában.
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6905
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2017.10.02. 21:49:21

BarcafanTomee írta:Piqué nem kicsit kapta az ívet a spanyolok edzésén a szurkolóktól. Nem hiszem, hogy ez az állapot sokáig tartható lesz.
Szerintem mindenki jobban járna ha visszavonulva a nemzeti tizenegytől. Alapbol nem ertem hogy tud úgy jatszani hogy rendszeresen fütyülik a sajátjai. Klubszinten is kemény, nemhogy válogatottba.

Meg hogyha o ekkora katalán akkor minek erőlteti a spanyol válogatottat?
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 18362
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2017.10.02. 21:49:09

BarcafanTomee írta:Piqué nem kicsit kapta az ívet a spanyolok edzésén a szurkolóktól. Nem hiszem, hogy ez az állapot sokáig tartható lesz.
Szerintem egy részük csak divatból is fikázza már, indokolni nem mindenki tudna. :)
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21165
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2017.10.02. 21:35:22

Veidt_madridista írta:
palesz77 írta: szerk.: Az AS szerint Juan Carlos Valeron lesz az ideiglenes edző.
furcsállnám, 2 éve még aktív labdarúgó volt. mondjuk ő biztos nem a defenzív focit preferálná :D
Akkor jó sokáig húzta, emlékszem, még a 2000-es évek első felében élte a fénykorát.
Válasz küldése