davi10 írta:Nekem már Neymar előtt sem tetszett ez a "sz.rásig vagyunk pénzzel, úgyhogy összeveszünk ész nélkül mindenkit" felfogás.
Ibra volt az egyetlen "szerethető" pont bennük.
És igen, a City is arabpénzből van, de ott legalább látom, hogy van valami koncepció.
A PSG és a Puskás Akadémia a két csapat, ami nekem megtestesít mindent, ami a mai labdarúgásban rossz.
Szerintem ez mondjuk nem igaz, a támadósort leszámítva legalábbis. Ott mellényúltak párszor jó pénzért az utóbbi időszakban, az igaz, de azon kívül meg baromi jól építik a csapatukat évek óta.
Az Arab pénz ellenére balhátvédbe elvitték ligán belül az "ismeretlen" Kurzawát, aki szerintem elég jó vétel volt, most nyáron Maxwell helyére Yurit a Sociedadból 0 hírnévvel, aki egyelőre nagyon jó vételnek tűnik szintén. Jobbhátvédnek az évek alatt Van der Wiel, Aurier, Meunier és Alves jöttek, egyik se befutott sztár volt az ingyenes Alves kivételével, de mindegyik nagyon ígéretes, egyikük se sült be szerintem. Középhátvédnél egyedül David Luiz leigazolása ami kérdéses, de ő se volt a mi párharcunkon kívül akkora nagy kudarc, és ha jól rémlik elég dárágán vissza is boltolták. És nem elhanyagolható módon a saját nevelés Kimpembével pótolták, aki eddig nagyon is beválni látszik, pedig vehettek volna csilliárdokért valakit.. Marquinhos és Thiago Sivla meg nem hiszem, hogy magyarázatra szorul.
A középpályára nagy név nem is jött az arab pénz óta talán, Verrattit még az olasz 2. osztályból hozták el Ibrával egy nyáron, Pastore mint nagy ígéret érkezett, és ha akkora húzóember sose lett végül, de ő se volt bukó szerintem. Mottát nem kell magyarázni, olcsón egy nagyon hasznos kerettag volt évekig - még most is -, most nyáron amikor Matuidit eladták a saját nevelés Rabbiot vette át a helyét, nem egy sztárigazolás. Szép csendben építik be közbe Lo Celsot és Nkunkut is, akik szintén nem nagy nevek, az argentin nem volt 15 millió se, Nkunku meg saját nevelés. Draxler amennyiért jött, az a mai piacon ajándék, ahhoz képest meg elég sokat nyújt nekik, még ha kiegészítő is lett most már - ma is villogott. Krychowiak mondjuk pl tényleg nem nagyon jött be, de ő meg Emery kérésére érkezett, az se csak egy találom igazolás volt, mert van pénzük. Cabaye szintén nem nagy összegért egy próbát megért nekik, ment is tovább hamar szintén pénzért, de ez se összevásárolgatás kategória szerintem.
A támadósorban már vannak tényleg érdekes dolgok, Jesé és Guedes pl érthetetlen kategória, de Di Maria megérte azt a pénzt szerintem, még ha a világot nem is váltotta meg, de nagy erősítés volt amikor jött. Cavanit nem kell nagyon magyarázni, Ibrát szintén nem, most meg robbantottak 2 hatalmasat, ami tényleg beborítja a piacot, de sportszakmai szempontból meg érthető igazából, mert kellett már nekik olyan kategóriás játékos, aki ténylegesen a következő szintre emeli őket. Neymar és Mbappé pedig pont ilyennek tűnnek, de még azért nyilván várni kell.
Egy szó mint száz, szerintem ők egyáltalán nem hülyén költik a pénzt, a Citynél legalábbis semmiképp se hülyébben. Annak ellenére se, hogy most nyáron azért elég nagyot borult a bili miattuk.