2006.06.20. 13:46:20
Sztem óhatatlanul problémákat okozna az eddigi csapategység és felállás felborítása: értem ezalatt azt, hogy ha Larsson helyett nem az ő minőségi pótlását, egy alapvetően kiegészítő embernek szánt játékost hoztunk volna ide, hanem pl. Torrest, aki a jövő egyik hatalmas ígérete. Itt nem megy az a fajta rotáció, ami a Cselszki-ben igen, hogy csak nagyon kevés embernek van biztos helye, mert a közel egyenrangú játékosok versenyeztetéséből szeretnék kihozni a legjobbat. Sztem Nálunk azért alapvetően más szisztéma működik: a legfontosabb játékosok köré szerveződik a csapat és őket (ha egészségesek) akkor szinte lehetetlen kihagyni. Másrészt a Cselszki-nél alkalmazott metódus elég nagy lemorzsolódással jár, sok jó játékost elveszítenek, nemegyszer olyanokat akikért előzőleg [auto_cenzúra] sokat fizettek, vagyis gazdaságilag nem jönnek ki ebből jól, de kit érdekel mindez, ha őket a világ egyik legnagyobb fehér galléros bűnözőjének feneketlen pézeszsákja támogatja... Ezt valszeg rajtuk kívül egyetlen más csapat sem engedhetné meg magának, mi sem. Hova lennénk, ha egyszercsak Eto'o besértődne és elhúzna?! Ez nyilván addig van így, amíg ilyen szinten rúgja a gólokat, de addig így kell lennie. Igenis lehetnek előjogok aza alpaján, hogy ki mennyit tett eddig a csapatért. Más kérdés, hogy prioritások a játékosok teljesítménye alapján változ(hat)nak...
Egyszóval nem El Nino kell nekünk! (bár nem tudnék nem örülni érkezésének)
Forca Barca!