westerngom írta:
Szóval, bízom Valverdében és a csapatban, a szép játék is majd jönni fog, ha a keretet is saját elképzelésének megfelelően tudja összerakni és nem abból kell főznie amit a frigóban talált!
Jó hogy visszaolvasgattam, mert így reflektálni is tudok mindamellett, hogy csak írnéka vakvilágba. Én a hozzászólásod más aspektusával nem értek egyet. Én a problémát inkább fordítva látom, és hasonló kritikával illetném, amit Mourinho kapott a manchesteri munkájáért. Ernesto a Bilbao fociját játssza, világklasszisokkal.
Valahogy úgy érzem hogy, jelenleg a legjobb tűzoltás a vezetőség számára, egy olyan edző kinevezése volt, aki taktikus, és szállítja az eredményeket. Azonban az élvezeti faktor jóval alacsonyabb azok számára akik a Barca focijába szerettek bele, és nem az eredményességükbe, legalábbis nem első sorban. Erről már egyszer folytattam egy hosszabb eszmecserét korábban, hogy az elvek, a játék, a keret vagy az eredményesség a fontosabb, ezt embere válogatja, de biztos vagyok abban, ha Valverde nem tud megállapodni a csapat identitásában, az eredményektől függetlenül nem lesz évekig az edzőnk.
Meg kell törni a Madrid dominanciáját, és jelenleg minden őt igazol, szóval nem is igazán kritizálni szeretném, hanem bizakodni szeretnék, hogy ez nem minden amit tud. Mert sok dologban meghaladja az elődeit, például senki, de senki nem nyúlt ennyire jól a kerethez, és érezte hogy ki az akit meglepetésként a kezdőbe lehet rakni, vagy csereként, mert olyan motivált és jól teljesít az edzéseken. Ez a része bámulatos a munkájának.
Viszont elsősorban, afelett nem tudok napirendre térni, hogy rengetegszer van olyan momentuma a játékunknak, hogy unatkozom, tehát kikandikál a telefon a zsebemből, és elkezdek olvasgatni, mert szórakoztatóbb, mint a játékunk.
Őszintén nem tudom hogy, ezzel csak én vagyok e így, így egy picit fellélegezve a rózsaszín ködtől, amit az eredményesség okoz?
Nagyon remélem, hogy ez a lassú, de biztos építkezésének a kezdete, és nem minden tudománya. Mert természetes vállszélességgel kiállok mellette, viszont többet remélek.