ritkán szoktam írni, de most úgy érzem ezt le kell írnom, mert nem bírom magamban tartani.
1. sokszor látom azt, hogy sokan még mindig fikázzák pep-et (belenyúlt a tutiba, messi-vel nekem is menne, arab csapatok, német bajnokság pfffff). én ezt sajnos nem tudom elfogadni. szerintem igenis egy elég jó edző annak ellenére, hogy igen az adott bajnokság legjobb csapatához megy. kérdem én ha közületek mondjuk vki egy sikeres üzletember, orvos, és mondjuk munkahelyet akar váltani, az vajon egy lepukkant anyagilag nem stabil céghez fog menni, esetleg egy omladozo korházba, klinikába ahol annyi pénz sincsen, hogy egy rohadt fonalat be kell osztani, hogy be tudja zárni a sebet? itt megmondom nektek, senki nem lenne ilyen.
2. mondják pep-ről ennyi pénzből én is kiváló edző lennék, én is szimplán össze tudnám rakni a legjobb keretet és bajnok leszek. na már most, tételezzük fel, hogy egy rohadt gazdag karmester vagy de egyszerűen impotens egy zenekar vezetéséhez. megveszed a legjobb művészeket (hegedű, brácsa, fuvola, stb.) és elő akartok adni egy műsort. hiába van tele a zenekar kiválóbbnál kiválóbb művészekkel ha nem tudod őket vezetni. persze tudnak kottát olvasni és tudnak improvizálni, de mégsem tudják azt, hogy hol és mikor kell beszálni az adott részbe, nem tudják a zenét megtölteni érzésekkel, a te stílusoddal, és a nézőközönség pedig egy száraz mozartot v strausst kapnak ami nekik annyira nem tetszik.
kérdem én, akkor ki a jó edző? egyedül akit ide lehetne sorolni, sir alex ferguson, ő az aki konstans tudott hozni egy szintet. és ha most ebben a korszakban kellene egy ilyen embert keresni akkor mauricio pochettino-t tudnám ide sorolni. magyarul a mostani korszak legnagyobb edzője POCHETTINO?

hát nem tudom, mindenki döntse el maga

bocsánat, egy kicsit hosszú lett, illetve lehet egy kicsit értelmetlen amit írtam de remélem sikerült azért a lényeget kiszűrni