2018.01.28. 12:48:51
Abban teljesen igazatok van, hogy nem kiemelkedő teljesítménye van, csak sok hozzászólásban még mindig olyan véleményeket lehet olvasni, mintha a tavalyi Gomesről olvasnék. Azóta fejlődött már, de mégis olyan szapulásokat kap néha már akkor, amikor még csak a kezdőket látjuk, amit szerintem nem érdemel. Az idei teljesítménye miatt nem. Én megmondom őszintén, mielőtt idejött nem láttam játszani, nem tudom, hogy milyen taktika volt az, ami alapján felkeltette a vezetőségünk figyelmét a teljesítményével (ebben egyébként valaki tud segíteni?).
A kitartó edzést csak Arda miatt hoztam fel, mert lehetne egy ilyen helyzetre úgy is reagálni, ahogy a török tette: beleszarik.
De akkor azt kérem (és ezt most nem ilyen bicskanyitogató hangnemben kérdezem), hogy akkor azt magyarázza meg nekem valaki, vagy hozzon fel érveket, hogy miért játszatja Valverde rendre húzós idegenbeli meccseken? (Celta, Atletico,Villarreal most így hirtelen ennyi jut eszembe). Valami elképzelése csak van vele kapcsolatban. Szerintem csak a magassága nem lehet ok, hogy 5 szögletnél számítson ez, mikor a mezőnyben több és fontosabb feladatok vannak. Én azt látom, hogy azért is tűnik a szokásosnál is idegenebb testnek, mert általában akkor játszik, amikor brusztolni kell, fizikai erőt kell érvényesíteni a kp-n, és neki nem “flikk-flakkos” feladatai vannak.
És nem hinném, hogy azért játszik, pláne nem Valverdénél, mert “játszania kell” bizonyos percet. Ő maga mondja mindig, hogy előszeretettel nyúl a saját nevelésekhez (ahogy tette ezt korábbi csapatainál is), de mégis DS és Deu marad ki rendre a keretből és nem Gomes.
Összességében én még biztos, hogy várnék az ő eladásával kapcsolatban, én valamiért azt érzem, hogy van benne potenciál és akarás. Idén már láttunk tőle focistára hajazó mozdulatokat, Celta ellen gólpassz, első félidőben egész jól mutatta magát, tette-vette. Tudom sokaknak ez nem elég, és nyilván objektíven nézve csak ennyi nem elég ide, pláne ilyen kiváló társak mellett, de ha egyénlieg nézem szerintem már nem az a Gomes, aki idejött anno.
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic