Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
10
22%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
17
38%
- Füstölök, mint a gyárkémény
11
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
16%
 
Szavazatok száma: 45
Alcantara
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3982
Csatlakozott: 2011.08.30. 09:31:30

2018.02.21. 12:02:04

Értem az álláspontodat Zola, de nem osztom.

Te egy vidéki gyerek vagy tudom, mint én, biztos láttál már ezer kikötött kutyát Borsodban, akiket olyan körülmények között tartanak, ütnek-rúgnak, hogy sírva fakadna az ember. Nincs feltéve sehová, az emberek akkor közömbösen nem vesznek tudomást róla. Bezzeg amikor facebookon van, lehet degradáló megjegyzéseket írni, anélkül, hogy retorzió érné, az nagyon megy, olyankor tuti mindent jogszabályt ismerni vélnek!

Nekem ez teljesen képmutató dolog, miközben akár simán elsétálnak egy rosszul lett ember mellett, továbbhajtanak egy baleset mellett. Ez utóbbiakat rengeteget láttam, mégsem tudom elfogadni az emberi közönyt a másik ember iránt.
Régóta téma, amit tömegközlekedési eszközökön csinálnak egyes személy/ek, mindenki behúzza a nyakát, nem áll ki senki, aki meg egyedül beleszól, hagyja a többi ember, hogy agyonverjék.
Azért egy emberi életet nem tudom egy állat élete alá emelni semmilyen tekintetben. Főleg az említett közönyt.
Egyáltalán nem nézek híradót régóta, mivel az 8 éve kizárólag emberi agymosásra van használva és nem tájékoztatásra.Vannak még portálok ahonnan lehet tájékozódni, ill. egy adott témát több szemszögből elolvasni.
Avatar
zola8787
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3717
Csatlakozott: 2009.03.01. 20:08:51

2018.02.21. 10:52:47

Alcantara:

Véleményem szerint azért kapják fel állatbántalmazásra az emberek jobban a fejüket, mert azokról készül kép, videó, szembesült a problémával. Ráadásul ezek teljesen indokolatlan tettek. Hasonlóan felkapnák a fejüket egy olyan tetten, amiben egy ártatlan kisgyermeket bántalmaznak. Ráadásul egy állat segítséget sem tud kérni, csak tűr.
Ez amúgy a mai világban tényleg nagy probléma, de légy őszinte: benyomod a híradót, te sem kapkodsz levegő után minden halál után, mert folyamatosan ezt tolják a híradók, meghalt, baleset, korrupció, meghalt, meghalt, stb... hozzászokik az ember a rosszhoz.
Ráadásul az emberek elfogadták a korrupciót, a csalást, a rosszat (lásd áprilisban marad a fidesz), nekik így jó (mármint a többségnek).

Ráadásul a mai világban, ahol mindenki netezik, 10 perc alatt megtalálják az elkövetőt.
Szerintem megérdemli az ilyen ember amit kap, persze az is hozzátartozik, hogy összességében jobban szereten a kutyákat, mint az embereket.
Sheldont idézem: "ha fellázadnának a kutyák, megtagadnám az embereket és velük lennék." :)
Avatar
Varatrix
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4857
Csatlakozott: 2007.12.26. 14:18:11
Tartózkodási hely: Böpö

2018.02.21. 09:56:04

davi10 írta:Kicsit más: valószínűleg 14-én nem leszek itthon, ezért marad a mobil a visszavágóra.
Mennyire működik ilyen nagy meccsekkor a mediaklikk streame?
A stream kiváló, nyilván függ a wifi, vagy a mobilinternet kapcsolattól, de az nem rajtuk múlik ők beletették amit lehetett. jó minőségű stream nagyon.

Illetve azt érdemes megnézni hogy a TV szolgáltatód biztosít e online TV-t, mert én például DIGI-nél plusz költség nélkül tudok TV-t nézni online.

Nyilván ez akkor frenetikus amikor kötelező programod van, és az asztal alatt nézed a meccset.
Kép
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Alcantara
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3982
Csatlakozott: 2011.08.30. 09:31:30

2018.02.21. 08:52:09

Ezt a rendőrös-macskás/kutyás dolgot nagyon túl tolja a társadalom. Mielőtt rám zúdulnátok, én sem helyeslem, ki kell rúgni és kész, rendőrhöz nem méltó magatartás.Ennyi.
De ez a közösségi portálokon folytatott hadjárat az emberek részéről borzasztó álszent ahhoz képest, hogy mi történik a Honvédkórházban.

Nem az első és nem a második eset, hogy emberek halnak meg 8-10 órás várakozás alatt a kórházban. Az ország egyik legjobban felszerelt kórházában, vért hány és meghal a beteg, amire csak egy takarító küldésével reagál az intézmény, majd kiadják a hivatalos közleményt, hogy úgyis meghalt volna. Ott van a Lázár Ervin özvegyének az esete, akit össze-vissza küldözgettek, mentő ápoló ismerte fel a bajt, de már késő volt, meg lehetett volna menteni, de a kórházban nem tették meg, mert senki nem vette a fáradtságot, hogy felismerje a problémát. Mindezek tetejébe a vizsgálat szerint nincs felelőse ennek az esetnek sem.
Ezen nem háborog a társadalom annyira, mint egy kismacska bántalmazásán, pedig emberek halnak meg emberi felelőtlenség miatt. Hivatalos retorzió nincsen, minden jó és szép.
Na ez egy undorító, mocskos dolog, az emberi közöny a másik ember iránt.
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6905
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2018.02.21. 01:10:56

Egyáltalán nem szánalmas. Olyat üssön meg, aki tud védekezni is, ja, hogy akkor inkább ki se mennek, vagy ha ki is mennek nem intézkednek, mert akkor már túl sok lenne a papírmunka? Sajnos, ez az általános, van jó pár rendőr ismerősöm - tekintve, hogy az elmúlt pár évben, mindenki rendőrnek tanult, akit nem vettek fel sehova -. Az emberi természet pedig ilyen, a csoportokat egyben minősítjük, legyen szó cigányokról, zsidókról, rendőrökről, arabokról, stb. Elcsépelt (és nem is feltétlenül igaz teljes mértékben), de nem véletlenül alakultak ki a sztereotípiák az évek során.
Ütnek meg embereket is, pont erre próbáltam rávilágítani hogy bár tényleg csúnya dolog volt lekeverni egyet a macskának, de nekem az a véleményem hogy az embereket ez jobban felzaklatja, nem úgy mint pl. amikor az IsIs emberei vagy a Mexikó gengszterek ténylegesen brutálisan kínoznak ártatlanokat. Vannak ennél sokkal csúnyább dolgok is a világban, minthogy a valaki házikedvence kap egyet, amelyik lehet hogy előtte morgott is vagy valamit csinált.


A kiemelt részre meg annyi, hogy nekem osztálytársam a rendőrtisztire készült, oda kell egy nyelvvizsga meg 85%os magyar, történelem érettségi, meg egy olyan fizikai teszt ami nekem külön felkészülést igényelne pedig kiskorom óta sportolok. Tudom, ezek nem a járőrözés követelményei, de nem minden rendőr olyan buta mint ahogy azt sokan gondolják.
Sokan szeretik marni a rendőröket, de azt mindig elfelejtik hogyha valaki bejön fegyverrel a házunkba hogy elvigye az értékeinket, vagy bántani akar minket, akkor mindig azt az embert hívjuk akinek szintén van fegyvere, legálisan.
Velem soha nem szórakoztak a rendőrök, eddig kétszer büntettek meg vezetés közben (egyszer nem volt nálam a jogism, egyszer a hátsó lámpa nem működött), mind a kétszer a minimális 5 ezerre. Adhatott volna 50 ezres csekket is, de mivel nem játszottam az agyam, nem pattogtam ezért megúsztam egy ötössel. Én hiszem azt, hogy általában azt találja meg a baj aki keresi is.
Egy dolog van, amivel tehetünk a sorsunkért, hogy jobbá tegyük a saját életünket: Ha a kezünkbe vesszük az életünket, terveket tűzünk ki, nem adjuk fel az első nehézségnél, haladunk tovább a cél fel

Ezzel 100%osan egyetértek, nekem is a "hitvallásom", és jelenleg elégedett is vagyok az életemmel, de azért az kifejezetten zavar, hogyha ne adj Isten valami történne velem, és kórházba kéne mennem akkor kritikán aluli körülmények fogadnának, és ha nem adnék jattot az orvosnak akkor akár el is vérezhetnék felőle. Plusz a mostani kormány propaganda rohadtul primtív és idegesítő, az államkasszát meg ennyire feltünően még senki nem húzta.
Engem csak az zavar, hogy útón útfélen sírnak az emberek, átkozzák a kormányt, de össz-vissz félórát kéne rászánni valamire 4 évente, és még se teszik meg.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Petr
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2144
Csatlakozott: 2013.10.31. 15:46:41
Tartózkodási hely: Az ország legszebb városának a legszebb utcája

2018.02.21. 00:27:58

davi10 írta:Kicsit más: valószínűleg 14-én nem leszek itthon, ezért marad a mobil a visszavágóra.
Mennyire működik ilyen nagy meccsekkor a mediaklikk streame?
Nekem az úszóeb-n működött Katinka döntőjénél.
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6739
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2018.02.20. 23:12:13

Kicsit más: valószínűleg 14-én nem leszek itthon, ezért marad a mobil a visszavágóra.
Mennyire működik ilyen nagy meccsekkor a mediaklikk streame?
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20964
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2018.02.20. 19:45:56

hdavid írta:Amúgy, aki otthon marad az a fideszre szavaz!
a vicc az h ezt sokan tudják, de ennek ellenére sem mennek el. nálunk a fél család rühelli a ifdeszt, de mivel más párttal sem szimpatizálnak nem mennek el szavazni.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MatsMessi
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 362
Csatlakozott: 2015.05.24. 12:31:37

2018.02.20. 19:30:09

visca el barca írta:
MatsMessi írta:LMP-t nem ismerem annyira, és azt sem amit közvetít
van honlapjuk, olvasd el a politikájukat, nyisd ki a szemed. az meg h nincs esélyük, kit édekel. te az alapján szavazol? akkor jobb ha otthon maradsz :D
Egy irányból hallottam a párt mondandóját. Az pedig pont a tv-ból volt egy valószínüleg elfogult csatornán. De bevallom az sem vitt közelebb hozzájuk, hogy ma 3 öregaszony egy férfi meg egy másik nő karon fogott és mutatta az irányt, hogy menjek aláírni hozzájuk :D Nem jön be a nyomulás.
hdavid

2018.02.20. 19:23:47

Úh értelmes politikai topic lett? Ahol az emberek nyitott szemmel látják a világot? Ez egy csoda.

Amúgy, aki otthon marad az a fideszre szavaz!
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20964
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2018.02.20. 19:19:24

MatsMessi írta:LMP-t nem ismerem annyira, és azt sem amit közvetít
van honlapjuk, olvasd el a politikájukat, nyisd ki a szemed. az meg h nincs esélyük, kit édekel. te az alapján szavazol? akkor jobb ha otthon maradsz :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MatsMessi
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 362
Csatlakozott: 2015.05.24. 12:31:37

2018.02.20. 19:02:21

zola8787 írta:
MatsMessi írta:Én elég fiatal vagyok még, de azt sosem tudom megérteni, hogy az ellenzékkel mivel lenne jobb az országnak. 10 éve Ők voltak hatalmon, akkor sem volt jobb a helyzet szerintem.
Ez a baj fiatal barátom, hogy az emberek a Fideszt és az Mszpt ismerik és csak kettőjük közt tudnak gondolkozni.
MatsMessi írta:Az meg, hogy áprilisban senki nem tesz majd semmit mit takar? Mit lehetne tenni? Megszavazni a Jobbik/MSZP/LMP vonalat? Ők biztosan jobbak lennének?
Nem, senki sem tudja, hogy jobbak lennének, ugyanis sem a jobbik, sem az Lmp nem volt még kormányon. ráadásul ezek a pártok, Főleg a Jobbik, csupa feltörekvő fiatalból áll, akik papírok és emberek nélkül is képesek értelmes mondatokat összerakni + ilyen Volner félék (aki személy szerint a legszimpatikusabb politikus), aki nem véletlenül lépett be egy Jobbikba. (Volner János rendőrként is dolgozott, nem kicsi pozícióban, több kitüntetéssel, ha valaki tudja, hogy ott milyen gáz van, hát az ő).
MatsMessi írta:Arról nem is beszélve, hogy a Fidesznek a hatalmas fölényét azért annak is köszönheti, hogy az ellenzék egymást múlja alul.
Mármint miben? Mert ha nézed az echo tv-t, atv-t, m1-et, olvasol szinte bármilyen újságot , természtesen egymást múlják alul az ellenzékiek, hiszen kormánypárti tv-t nézel, újságot olvasol.
Ráadásul a 3 éves migrációs cuccával nem múlta alul a Fidesz a több pártot? Ha gondolom belinkelem a miskolci Jakab - Kriza beszédet, ugyanis borsodba telepítették be a migránsokat.
MatsMessi írta:Komolyan kiváncsi vagyok, hogy itt páran mit várnak :D Hogy majd jön a Jobbik aztán jövőre már mindenki gazdag lesz, eltűnik a korrupció teljesen? Ezt most minden provokáció nélkül, kiváncsiságból kérdezem.
Azt, hogy láthatod mit művel a fidesz az országgal, hogy meghülyítik a nyugdíjasokat, akik nézik a sok propaganda műsort és elhiszik. Ha nyerne egy másik párt, nem biztos, hogy jobb lenne, viszont ha ismét a Fidesz nyer, akkor maradna ugyanez a rossz és miért ne választanám inkább a bizonytalant, mint a biztos rosszat?

Természetesen csakis gennyes tusok és redvás szendvicsekre lehet szavazni, ez ma Magyarország.

Nem tudom, hogy ki ismeri a "beférek a bőröndbe" című youtube csatornát, abban mondta a srác (aki külföldön él), hogy szeretne majd idővel családot, viszont addig biztosan nem Magyarországon, amíg többet költenek gyűlöletkelő hazug propagandára, mint az iskolákra.


Kutyás, rendőrös sztorihoz: teljesen megérdelmi ez a mocskos paraszt amit kap, facebook-on még posztolt is (míg le ne törölte magát), hogy szerinte ez nem állatkínzás, hiszen nem akasztotta fel és a flegma mosolygós smiley a végére. Ez normális? Ráadásul rendőri egyenruhába? Fényes nappal? Normális??? És nem szimplán megütötte, mert én is az orrukra csapok a kutyáimra, ha kiszaladnak a kapun míg kiállok autóval, de ez az ember lendületből megütött poénból egy ártatlan kis ebet. Nagyon remélem, hogy elkapják ezt a senkiházit és úgy elverik, hogy sürgősségire kerül.
Védtelen állatot nem bántunk viccből!
A Jobbikos részt adom, nekik van mondandójuk, róluk eltudnám képzelni, hogy vezetni tudjanak egy országot.
DE
Mi van a TV-ben, újságban, rádióban? Hogy Vona miket mondott, stb. Mit csinál az ember szabadidejében? Újságot olvas, rádiót hallgat a kocsiban, otthon pihenéskor TV-t néz. A kutyát nem érdekli, hogy Te vagy Én vagy itt akárki ezen átlát, de a másik sok millió embernek mi jön le? Ez a Vona miket mondott, jajj akkor rá nem szavazunk. LMP-t nem ismerem annyira, és azt sem amit közvetít, de nem gondolom, hogy beletudnának szólni a választásokba. Egy éve azt mondtam volna, hogy a Jobbiknak TALÁN lehet valami esélye. Mára szerintem ez is elmúlt.

Az ellenzéki pártok egymás alulmúlását pedig úgy értettem, hogy nem hogy összefognának, hanem egymást ócsárolják, szidják. Így nem lehet idén megverni a Fideszt szerintem.

Szerk: Hozzáteszem a Jobbikról sem azt mondom, hogy Ők a megoldás, csak ha az ellenzéki oldalról kikéne emelni valakit, akkor őket mondanám.

Szerk2: Ez a narancskomcsizás, libcsizést meg kommunistázás szerintem már sok. Normálisan vitatkozzunk erről, ezek meg nem idevalóak.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára MatsMessi 2018.02.20. 19:07:58-kor.
Avatar
zola8787
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3717
Csatlakozott: 2009.03.01. 20:08:51

2018.02.20. 18:48:34

MatsMessi írta:Én elég fiatal vagyok még, de azt sosem tudom megérteni, hogy az ellenzékkel mivel lenne jobb az országnak. 10 éve Ők voltak hatalmon, akkor sem volt jobb a helyzet szerintem.
Ez a baj fiatal barátom, hogy az emberek a Fideszt és az Mszpt ismerik és csak kettőjük közt tudnak gondolkozni.
MatsMessi írta:Az meg, hogy áprilisban senki nem tesz majd semmit mit takar? Mit lehetne tenni? Megszavazni a Jobbik/MSZP/LMP vonalat? Ők biztosan jobbak lennének?
Nem, senki sem tudja, hogy jobbak lennének, ugyanis sem a jobbik, sem az Lmp nem volt még kormányon. ráadásul ezek a pártok, Főleg a Jobbik, csupa feltörekvő fiatalból áll, akik papírok és emberek nélkül is képesek értelmes mondatokat összerakni + ilyen Volner félék (aki személy szerint a legszimpatikusabb politikus), aki nem véletlenül lépett be egy Jobbikba. (Volner János rendőrként is dolgozott, nem kicsi pozícióban, több kitüntetéssel, ha valaki tudja, hogy ott milyen gáz van, hát az ő).
MatsMessi írta:Arról nem is beszélve, hogy a Fidesznek a hatalmas fölényét azért annak is köszönheti, hogy az ellenzék egymást múlja alul.
Mármint miben? Mert ha nézed az echo tv-t, atv-t, m1-et, olvasol szinte bármilyen újságot , természtesen egymást múlják alul az ellenzékiek, hiszen kormánypárti tv-t nézel, újságot olvasol.
Ráadásul a 3 éves migrációs cuccával nem múlta alul a Fidesz a több pártot? Ha gondolom belinkelem a miskolci Jakab - Kriza beszédet, ugyanis borsodba telepítették be a migránsokat.
MatsMessi írta:Komolyan kiváncsi vagyok, hogy itt páran mit várnak :D Hogy majd jön a Jobbik aztán jövőre már mindenki gazdag lesz, eltűnik a korrupció teljesen? Ezt most minden provokáció nélkül, kiváncsiságból kérdezem.
Azt, hogy láthatod mit művel a fidesz az országgal, hogy meghülyítik a nyugdíjasokat, akik nézik a sok propaganda műsort és elhiszik. Ha nyerne egy másik párt, nem biztos, hogy jobb lenne, viszont ha ismét a Fidesz nyer, akkor maradna ugyanez a rossz és miért ne választanám inkább a bizonytalant, mint a biztos rosszat?

Természetesen csakis gennyes tusok és redvás szendvicsekre lehet szavazni, ez ma Magyarország.

Nem tudom, hogy ki ismeri a "beférek a bőröndbe" című youtube csatornát, abban mondta a srác (aki külföldön él), hogy szeretne majd idővel családot, viszont addig biztosan nem Magyarországon, amíg többet költenek gyűlöletkelő hazug propagandára, mint az iskolákra.


Kutyás, rendőrös sztorihoz: teljesen megérdelmi ez a mocskos paraszt amit kap, facebook-on még posztolt is (míg le ne törölte magát), hogy szerinte ez nem állatkínzás, hiszen nem akasztotta fel és a flegma mosolygós smiley a végére. Ez normális? Ráadásul rendőri egyenruhába? Fényes nappal? Normális??? És nem szimplán megütötte, mert én is az orrukra csapok a kutyáimra, ha kiszaladnak a kapun míg kiállok autóval, de ez az ember lendületből megütött poénból egy ártatlan kis ebet. Nagyon remélem, hogy elkapják ezt a senkiházit és úgy elverik, hogy sürgősségire kerül.
Védtelen állatot nem bántunk viccből!
MatsMessi
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 362
Csatlakozott: 2015.05.24. 12:31:37

2018.02.20. 18:38:58

Szerintem természetes, hogy megnézik az emberek, hogy kik állnak egy párt élén. Ha most nem Orbán állna a Fidesz élén, és nem csurranna cseppenne a haveroknak feltűnően, akkor valószínüleg pár ember máshogy gondolkozna. De én például egy olyan pártra már amúgy sem szavaznék, melynek az élén Gyurcsány áll. Ő számomra leírta magát végleg. Karácsony is asszem régen az LMP élén volt, és magának mond sokszor ellent így, hogy az MSZP jelöltje. Ez az embereknek szerintem kizáró oklehet. Hogy vezethet majd hitelesen egy országot így? Bajnai nem sok mindent csinált, lehet nem hagyták vagy nem mert, mégsem tűntetett, meg utálkozott annyit az ország amikor Ő vezette az országot. Az más kérdés, hogy az öszödi beszéd után mindenki tudta, hogy nem választják meg egy jó ideig az MSZP-t. Az nagyot ütött az emberekbe. És akkor ki marad? Marad az LMP és a Jobbik. Elöbbi egyszerűen gyenge magában nyílvánvalóan, valamint azt fújja, hogy nem jó ami van, azt már kevésbé mutatja, hogy mi lenne a helyes meg jó. a Jobbiknak meg ott szálltak el végleg az esélyei, amikor rászállt a média Vonára.

Hogy kinek mi a jó ezek közül az mindenkinek a magánügye, de számomra egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál.

Az oktatásos részre reagálva meg szerintem ott úszik el minden, hogy nincs semmi gyakorlati oktatás. A sulimban látom, hogy első, másodikos 7-8 éves gyerekeknek 6 órája van egy nap. Szerintem ez nem normális. Vagy amikor a kilenc-tizedikes gyerek télen bemegy sötétben aztán kijön sötétben a suliból. Aztán utánna még menjen el különórára, meg tanuljon holnapra. Ez sem normális egy 15 éves gyereknek szerintem.
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20964
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2018.02.20. 18:25:58

defender3 írta:ha újra Fidesz 2/3-ad lesz
arra mérget vennék h nem. egyszerű többség meg lesz neki, de 2/3 nem.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Avatar
defender3
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1186
Csatlakozott: 2007.02.04. 14:58:23

2018.02.20. 18:23:10

Amikor halljuk a rádióban meg máshol ezeket a Sorosozós migránsozós meg hasonló szövegeket akkor megállapítjuk, hogy Goebbels is tapsolna ezekhez. Az a baj, hogy nagyon sokan csak közmédiát hallgatnak/néznek és nem hall mást ezeken kívül és elhiszi, hogy igazak. Azt persze, hogy a Fideszre fog majd szavazni.

Úgy vagyok vele, hogy ha újra Fidesz 2/3-ad lesz és befejezem amit tanulok akkor elkezdek külföldön munkát keresni.

Már jóideje nem is nézek tv-t a meccseken kívül, mert nem akarom hallani a propaganda hírdetéseket. Munkahelyen sajnos a Petőfi megy de már abból is elegem van mind zeneminőség mind Sorosozás miatt.
Avatar
recrea
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6739
Csatlakozott: 2004.12.24. 23:38:21

2018.02.20. 18:22:49

Nem hiszek a pártprogramban, full kamu, a szavazatokért megy a harc, cél szentesíti az eszközt, a nyugdíjasokat közvetett módon veszik meg, a c..ányokat meg közvetlenül is...most csak bemondok egy számot, de a két csoport legalább másfél-két millió szavazót jelent ma Magyaroszágon.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára recrea 2018.02.20. 18:27:26-kor.
Avatar
Varatrix
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4857
Csatlakozott: 2007.12.26. 14:18:11
Tartózkodási hely: Böpö

2018.02.20. 18:03:12

Lehet hogy túl gondolom a dolgokat, és politikai hovatartozástól függetlenül kérdezem, hogy ez a "Miért a másik Párttal mivel lenne jobb?", jelegű kérdés, sőt mi több gondolkodás, már nem eleve a kormánypropaganda sikere? Nem azért hisszük el, mert ezt halljuk, ezt mondják, ezt kell elhinnünk?

Évről-évre igyekszem többet, és többet olvasni hogy, melyik pártnak, mi a programja, és a legfontosabb hogy igyekszem a felaggatott címkék nélkül értelmezni a dolgokat.

Mert esélytelen vagy, ha csak egy irányból informálódsz, mert minden nagyobb újság, ha nem is konkrét párt hovatartozással rendelkezik, de egyértelmű hogy, jobbra, vagy balra húz. Mindkét oldalt meg kell hallgatni, és a saját fejedben leszűrni a tanulságot.

Az én szavazatomat az nyerné meg egyből, aki ellenzéki, és kimerne úgy állni egy kampányra, hogy nem említi meg a fővezér nevét. Ne azt mondja hogy ő nem jó, azt mondja mi az amit tett és nem jó.

A politikába túl erősen beköltözött a személyi kultusz. Ha nem szavazol a fideszre, az nem a programja miatt van, hanem Orbánra nem szavazol, így Vona, így Gyurcsány. De mit mondott arra már kevesen emlékeznek.

Ezen még ha túl is látunk egy címkét látunk, nem egy programot. A jobbik szélsőjobbos rasszista párt? Ezzel szemben lassan több liberális értékkel rendelkeznek, mint a DK...

Propaganda, címkék, és személyi kultusz van...

Persze a pártok is lovagolják ezt, de nem értem miért, amikor nem feltétlen beszélnek értelmetlen dolgokat, még akkor sem ha egy jó része értelmetlen is.

Lehet picit kifakadásnak tűnik, de ha úgy is érzi valaki hogy, szélmalom harcot vív, akkor is az a legrosszabb, ha le se adja voksát!
Kép
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6739
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2018.02.20. 17:50:30

Mondjuk szerintem az oktatásban a felsőoktatással van a legkevesebb baj.

Ellenzéki "összefogás" meg volt, úgy hívták, hogy Együtt, és a világ vicce volt.
A Jobbik nem fog összeállni se az LMP-vel, se a Momentummal, a többi párt meg csak kirakatnak van.

Engem valamennyire érdekel a dolog, hiába lehet tudni, hogy mi lesz a vége, de ha megkapják megint a 2/3-ot, akkor erősen elgondolkozom én is a külföldi munkavállaláson.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
MatsMessi
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 362
Csatlakozott: 2015.05.24. 12:31:37

2018.02.20. 17:40:23

Ezek jogos ervek abszolut, de en tenyleg nem latom egy ellenzeki parton sem azt, hogy kesz lenne atvenni a vezetest. Nem tudom, hogy hogy van ket harmada nekik, mert mindenhonnan azt olvasom, hogy szidjak oket :D Egyebkent szerintem akkor lenne eselye mas partnak ha lenne nemi osszefogas az ellenzeknel. De semmi ilyet nem latok, igy nem lehet legyozni oket. Oktasasos reszt teljes mertekben adom. Iden erettsegizek, de szerencsere egy kulfoldi egyetemen fogok tanulni, ahol teljesen mas a felfogas az oktatasrol.

Szemely szerint egyebkent nem latok jo megoldast aprilisban, igy nem is kulonossebben izgat a dolog. Az mas kerdes, hogy 99%-ig biztos, hogy mi fog tortenni.
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6739
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2018.02.20. 17:34:52

csababarca írta:
Orbánnak lételeme a harc, vagyis ennek kommunikálása. Harc a kommunisták ellen a 80as évek végén, harc a kommunisták maradványaival 90es évek végén, harc az elmúlt 8 évezéssel, most harc az unióval és Sorossal, és migráncsokkal való riogatás. Ebből él a fidesz, a magyar nép meg eszi.
Mindig is ki kellett találni egy "ellenséget". Hol a kommunisták, hol a nácik, hol a kapitalisták, hol a zsidók stb.

Minden diktatúránál ez az adu ász, ezt már az ókorban is tudták. Persze egyelőre ez még nem nevezhető annak, de visszaköszönnek az elemek.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15489
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2018.02.20. 17:15:10

Nekem mindegy mi lesz azon a szép tavaszi napon, úgyis a fidesz nyer, max a kétharmad a kérdés.
Engem nem érdekel melyik párt irányít, de az már igen, hogy nem tudok úgy végigmenni egy vidéki városon, vagy Budapesten, hogy ne az undorító, hazug kormányprogpaganda jöjjön velem szembe.

Mindenhol Soros, rosszunió, védjük meg magunkat, nem hagyjuk magunkat féle ócska üres lőzungok.

Orbánnak lételeme a harc, vagyis ennek kommunikálása. Harc a kommunisták ellen a 80as évek végén, harc a kommunisták maradványaival 90es évek végén, harc az elmúlt 8 évezéssel, most harc az unióval és Sorossal, és migráncsokkal való riogatás. Ebből él a fidesz, a magyar nép meg eszi.
2018ban még be tudják nyomni a kommunizmust, be tudják nyomni az elmúlt 8 évet. Nem zavarja őket hogy 8 éve vannak kormányon?!

Vebnek abban is igaza van, hogy a lopás mértéke óriási mértékben nőtt meg, tényleg régen nokiásdobozban, az éjszaka leple alatt egy parkolóházban lopták ki a pénzt, most meg fényes nappal, mindenki szeme láttára billencskocsikkal meg tehervagonokkal lopják ki a közpénzt. És gazdagítanak vele olyanokat, akik semmit nem tesznek érte. Semmit.
Pályázatokat úgy írnak meg, hogy már csak azt nem írják bele, név szerint ki kaphatja meg az adott projektet. Amúgy előveszik ML vagy TI cégének papírjait, és kottából írják össze a pályázatot, hogy csak ő nyerhessen, vagy egyáltalán csak ő pályázhasson.
Aztán komrányinfón meg lehet az aljas, tenyérbemászó mosollyal bemondani, hogy bárki megpályázhatja a beruházásokat.

Na mindegy, túlírtam, úgysem változik semmi, mennek a nyuggerek szavazni Viktorra, mert milyen rendes katolikus, meg még szép családja is van. (napi szinten hallom ezt az indoklást a delikvens korosztálytól a tömegközlekedésen....) A határontúliak kihasználásába bele sem megyek, mert leírva nem tudnám kifejteni ezt, megbántani meg nem akarok érintettet.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
Veidt_madridista
Madridista
Hozzászólások: 836
Csatlakozott: 2016.05.25. 22:41:18
Tartózkodási hely: Miskolc

2018.02.20. 17:04:27

MatsMessi írta:Én elég fiatal vagyok még, de azt sosem tudom megérteni, hogy az ellenzékkel mivel lenne jobb az országnak. 10 éve Ők voltak hatalmon, akkor sem volt jobb a helyzet szerintem. Sőt, 2006-ban elég nagy tűntetések voltak. Kicsit olyan az érzésem, mintha mindig az lenne a jobb, aki éppen nem írányít. Az meg, hogy áprilisban senki nem tesz majd semmit mit takar? Mit lehetne tenni? Megszavazni a Jobbik/MSZP/LMP vonalat? Ők biztosan jobbak lennének? Arról nem is beszélve, hogy a Fidesznek a hatalmas fölényét azért annak is köszönheti, hogy az ellenzék egymást múlja alul. Komolyan kiváncsi vagyok, hogy itt páran mit várnak :D Hogy majd jön a Jobbik aztán jövőre már mindenki gazdag lesz, eltűnik a korrupció teljesen? Ezt most minden provokáció nélkül, kiváncsiságból kérdezem.
Azt kell mondanom, hogy ezek jelenleg csupán másodrangú kérdések. A harmadik Orbán-kormány felrúgta az uniós megállapodások jó részét (pl. lisszaboni szerződés, ami az Unió mint intézmény működésének egyik legalapvetőbb tétele), az ország egyenes úton halad az antidemokratikus és elnyomó berendezkedés felé, folyamatosan hazudnak, lelkesen asszisztálnak az oroszoktól érkező gyarmatosítási törekvésekhez, elképzelhetetlenül nagy összegeket loptak és lopnak el, és nem kell már sokat várni, hogy megpuccsolják az egész Uniót. Lengyelország tökéletes társ ehhez, de a másik két V4-es ország, illetve Ausztria is kezd "felzárkózni". A Berlusconi-féle olasz jobbközép koalíció szintén nagy szövetsége Orbánnak, de egyelőre még nagyon képlékeny, hogy milyen eredménnyel zárulnak majd a márciusi választások. Ugye nem kell ecsetelnem, hogy egy olyan törpe méretű gazdasági (és katonai) erővel rendelkező ország, mint Magyarország számára miért lenne katasztrófával felérő, ha eltoljuk magunktól a Nyugatot. De a legnagyobb bűnük még mindig az, hogy államosították a közbeszerzésieljárás-rendszert, minden létező hivatalban az ő embereik ülnek, létrehoztak egy teljesen új földbirtokos réteget, saját kényük-kedvük szerint újraosztották az állami javakat. Ha követed az OLAF-jelentés ügyét, emeld azt a nyolcmilliomodik hatványra, és megkapod azt, hogy mi történt itt az elmúlt években.

Röviden így tudnám összefoglalni, hogy miért nincs maradásuk az ország élén. Az uniós pénzek nélkül semmi perc alatt megállna a közember számára is megfogható fejlődés, bár ők erre csupán azt válaszolták, hogy majd az oroszok adnak pénzt. Vagy ha ők nem, akkor a kínaiak.

Orbánéknak az idei választásokon kell majd szembenézniük a "tizedik év"-ként emlegetett válaszúttal. Ez néhány nagyon speciális esetet leszámítva a világon bármelyik kormány számára kritikus időszak, mert a választópolgárok egyszerűen elkezdenek sóvárogni a változás után. Ilyenkor szokott jönni az, hogy a hatalmon lévő párt illegitim intézkedésekkel erősíti meg a saját hatalmát. A Fidesz is bekeményített az ellenzéki pártokra kiszabott büntetésekkel (ÁSZ-féle pénzbírságok, egymás javára való visszalépés megtiltása, Széll Bernadett-féle nemzetbiztonsági hablaty). Az általad emlegetett MSZP egyébként az ezredét sem lopta el annak, mint a Fidesz-KDNP. Ez nem vélemény, hanem tény.

És hozzáteszem, hogy én egyáltalán nem tartom magam liberális gondolkodónak. Ami az ellenzéket illeti, egyetlen értelmes opció van, az LMP, szerintem ez teljesen egyértelmű és nyilvánvaló. Az egyetlen párt, amely valós programot kínál, amely mögött van tartalom, és vannak értékek. De igazából tökmindegy. A kérdés csak az, hogy meglesz-e a kétharmad.
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21269
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2018.02.20. 16:37:41

A gyermekgyilkossághoz: Nem minden a nevelés, ne becsüljük le a genetikát és a saját akaratot sem, ami már egy 10 éves gyereknél erősen jelen van. Láttam én már példát arra, hogy teljesen normális szülőknek ökör volt a kölke, nem is egyet. Olyan esetet is tudnék mondani, ahol a 3 gyerekből kettőből magasan képzett és tisztességes ember, egyből meg kezelhetetlen semmirekellő. Az a baj, hogy genetikai selejtet is be akarjuk integrálni a társadalomba, pedig minimum kirekeszteni, elzárni kéne őket, már gyermekkorban. Félreértések elkerülése végett, nem a fogyatékosokról beszélek, hanem olyan egyénekről, akik egyszerűen képtelenek a normális emberi viselkedésre, veszélyesek másokra, bomlasztják a társadalmat.

VV! Az életminőségeden tényleg javíthatsz, de az oktatás, az egészségügy, a közlekedés, a közrend, közfegyelem, közgondolkozás és a társadalmi igazságtalanság problémát csak a politikán keresztül lehet kezelni. Káosz van az országban, és engem ez bánt, ha 10x ennyit keresnék, akkor is ugyanúgy bántana. Éppen a magyar társadalom beletörődő, sőt szinte már nihillista magatartásával van a legnagyobb probléma. Abban igazad van, hogy jelenleg egyik párttól sem várhatunk megváltás, de amíg a magyar társadalom elfogadja a protekciót, korrupciót, és hogy rezzenéstelen arccal a szemükbe hazudjanak, addig a politikusok sincsenek más magatartásra kényszerítve.
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20964
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2018.02.20. 16:36:41

davi10 írta:Illetve, hogy ne csak akkor tudjál érvényesülni, ha valakinek a valakije vagy, ezt saját bőrünkön is tapasztaljuk.
nálunk pl most szoci városvezetés van, évek óta semmi uniós pénzt nem látunk, látszik is a városon. amikor mszp-s országvezetés volt, akkor meg fideszes polgi volt és jött szépen a pénz. ez is mekkora trógerség már...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Válasz küldése