Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Kiteszem, ez nálam nem is lehet kérdés. Megemlékezésekre is elmegyek, ha csak tehetem (Székely Szabadság Napján is voltam szombaton), bár a legtöbb dögunalom és politikai propaganda, de mégiscsak kötelességemnek érzem. Az nem érdekel, hogy más mit csinál, mindenkinek a saját dolga, bár azt nem tudom elfogadni, ha vki olyannal jön, hogy őt egyáltalán nem érdeklik a 150 évvel ezelőtt történtek.MQuCsabi írta: Ki, hogyan áll a kokárda tűzéshez? Kiteszitek-e, mi a vélemény azokról, akik nem?
Lehet, én csak abból tájékozódom amit az otthoni álláshirdetéseknél látok. Ott pedig azt látom hogy ma már egy szalagmunkásnak/konyhai kisegítőnek/takarítónak és minimum ezer forintos nettó órabért ígérnek. Ha pedig valaki ezalatt kínál munkát (facebook csoportok), akkor azonnal kinevetik őket az emberek vagy elküldik az anyjába.Sajnos ez nem így van.
Erre csak azt tudom mondani, hogy mindenki felelős a saját döntéseiért. Ugye sokszor hangzik el az a mondat hogy "Azt csináld amit szeretsz." Én például 14 évesen nagyon szerettem volna erdész/vadőr lenni, már az iskola is kivolt nézve, de amikor elmondták hogy a várható fizetés havi 130 ezer forint azonnal nyilvánvaló volt hogy ennek sok értelme nem lesz.Egyfelől itt nem szakmunkásokat nevelünk, hanem diplomásokat, a hiányszakmákon (mérnök, informatikus) kívül pedig a diplomás ember sem keres meg 350-400-at, pláne nem a kezdő
Ezzel erősen egyetértek.Természetesen ez az ő hibájuk és felelősségük is (erről oldalakat tudnék írni),
Én ki szoktam rakni és szerintem egyáltalán nem olyan megerőltető dolog, hogy legalább ennyivel ne lehetne megemlékezni.MQuCsabi írta: Ki, hogyan áll a kokárda tűzéshez? Kiteszitek-e, mi a vélemény azokról, akik nem?
Nem teszem ki. Nem érdekel. Nem érzem magam bunkónak emaitt. Ha szidnám azokat akik kiteszik, akkor paraszt lennék, de ez nem történik meg. Tisztában vagyok miért van a kokárda, ez az ünnep, de nem érzem azt, hogy kell ez rám, álszent meg nem leszek. Gyorsan még hozzáteszem, hogy nem is megyek semmilyen megemlékezésre.MQuCsabi írta:Hadd kanyarodjak vissza az ünnepre kicsit:
Ki, hogyan áll a kokárda tűzéshez? Kiteszitek-e, mi a vélemény azokról, akik nem?
Ez a nettó 200 leginkább nagyfalura és az Észak-nyugati régióra igaz, ahol már annyira nincs ember, hogy a gyárak már 50 km-ről is buszoztatnak vagy Ukrajnából hoznak munkásokat.Nero. írta:De az éremnek a másik oldala, hogy szakma nélkül lehet keresni 200 nettót, szakmával minimum 350-400at, ilyen pénzekből boven meglehet élni és “megélhetési” szempontból bőven bőven a világ felső negyedébe tartozunk.
Messze nem olyan borzalmas hely Magyarország, mint ahogyan azt a depresszív magyarok gondolják.
Sajnos ez nem így van.Nero. írta:De az éremnek a másik oldala, hogy szakma nélkül lehet keresni 200 nettót, szakmával minimum 350-400at, ilyen pénzekből boven meglehet élni és “megélhetési” szempontból bőven bőven a világ felső negyedébe tartozunk.
Messze nem olyan borzalmas hely Magyarország, mint ahogyan azt a depresszív magyarok gondolják.
Ez egy kicsit túlzás, de azért nagyjából egyetértek. Valóban kezd megfordulni a dolog, inkább a munkavállalók vannak erősebb pozícióban, bár vidéken nyugodtan próbálhatsz magasabb bért kérni nem fog összejönni. A szomorúbb oldala a munkaügyi helyzetnek hogy a jó szakmunkások már külföldön vannak, és a rosszak is, többnyire a kutyaütők randalíroznak itthon. Pld. német országból szereztem festőt..Az utánpótlás képzés pedig gyakorlatilag nem létezik.Nero. írta: De az éremnek a másik oldala, hogy szakma nélkül lehet keresni 200 nettót, szakmával minimum 350-400at, ilyen pénzekből boven meglehet élni és “megélhetési” szempontból bőven bőven a világ felső negyedébe tartozunk.
Ezek is csak nevukben lengyelek, barki arra veszi ra oket amire akarja, megfelelo penzelesert csereben.Tim írta:Mielőtt gyorsan bannolnék mindenkit, ide másolok egy remek meglátást a mai ünnep kapcsán:
"Az oroszbarát magyar kormány mellett tüntetnek a jobboldali oroszellenes lengyelek, azon az ünnepen, amikor egy lengyel tábornok közreműködésével vívott szabadságharc oroszok általi leverésére is emlékezünk. "
Gyalázatos hogy egy nemzeti ünnep sem tud másról szólni mint soros, meg migránsok..
Egy hét múlva találkozunk.
Az öregekbek ez kell, mert ezt szokták meg, hogy van a bölcs vezér, aki elintézi a dolgokat.csababarca írta: 45 év kommunizmus és elnyomás után, megint ennyi jön, csak most még nagyobb vakságban. szép jövő.
Én csak erre reagálnék, és a politikát most hagyom is, de történelmileg ez nem nagyon nem állja meg a helyét. Magyarországról a Szent Liga űzte ki a törököket. Ugyan kb. 15 ezer magyar is részt vett benne, de a legnagyobb érdem a Habsburgoké és a lengyeleké volt. Illetve sokkal inkább ez a két ország védte meg a keresztény Európát, nem pedig mi. Ráadásul nem egy magyar főúr és erdélyi fejedelem harcolt rövidebb vagy hosszabb ideig a törökök szövetségeseként, pl. Bocskai, Bethlen, II. Rákóczi Ferenc, hogy csak a legismertebbeket említsem.Hazaküldtük régen a janicsárokat
Nálam már az kiverte a biztosítékot, hogy Bayer apó a mai vonulásukat '48-hoz és '56-hoz hasonlította.zola8787 írta:Elnézést kérek az adminoktól és vállalom, hogy elküldjetek pihenőre egy kicsit, de ezt muszáj leírnom. Belehallgattam Orbán ÜNNEPI BESZÉDÉBE:
"Hazaküldtük régen a janicsárokat, hazaküldtük a szovjeteket és most hazaküldünk Gyuri bácsi, menj vissza Amerikába."
És éljenez neki a sok ember. Ismétlem: március 15 van, ünnep.
én is vállalom,ezért reagálok.zola8787 írta:Elnézést kérek az adminoktól és vállalom, hogy elküldjetek pihenőre egy kicsit, de ezt muszáj leírnom. Belehallgattam Orbán ÜNNEPI BESZÉDÉBE:
"Hazaküldtük régen a janicsárokat, hazaküldtük a szovjeteket és most hazaküldünk Gyuri bácsi, menj vissza Amerikába."
És éljenez neki a sok ember. Ismétlem: március 15 van, ünnep.