brazilfan írta:Én nem nagyon értem ezt a profi világot. Ha nekem másfél év munkaviszony után azt mondják, hogy nagyon meg vannak velem elégedve, és szeretnék, ha hosszú ideig maradnék, akkor nem fogom azt mondani, hogy rendben, de akkor fizessenek annyit, mint az öreg szakiknak, máskülönben átmegyek a konkurens céghez.
sok minden befolyásolhatja őt abban, hogy aztán mit kér a vezetőségtől. pl. neki van egy ügynöke is, aki biztosan afelé tolja, hogy minél többet kérjen. aztán ott van az is, hogy a profi labdarúgó karrier nem tart sokáig, így amíg tart, a a többség a lehető legtöbbet akarja kivenni belőle, főleg, ha van is rá reális esélye valakinek, hogy eleget tegyenek a követelésének (mint most Umtiti esetében). másrészt ez a pénz kérdés ezen a szinten már nem a jobb megélhetésről szól elsősorban, hanem az egokról - azon mérik le a játékosok, hogy mennyit érnek a klubnak, hogy mennyit perkálnak nekik, és most Umtiti éppen azt tapogatja, vajon a vezetőség is annyira elájult-e tőle az utóbbi időben, mint ő magától.
nehéz helyzet, mert Umtiti követelése sem totálisan elszállt (csak egy kicsit, talán) és nem engedhetjük meg magunknak, hogy elkótyavetyéljük a világ egyik legjobb kh-ját. viszont kérdéses, hogy milyen üzenete lenne annak a csapatmorálra, ha neki a semmiből felviszik a pénzét a legmagasabb szintre, míg közben egy Roberto, Rakitic, Alba ugyanúgy kulcsemberek, mégsem keresnek annyit, pedig jóval több ideje vannak itt. mert utána aztán tök jogosan hisztizhetnének ők is. ezt is biztosan mérlegelik a vezetők, és többek között emiatt is próbálnak kicsit visszafogni a francia igényeiből. ellenben az is tök jogos, hogy vajon jó ötlet-e beáldozni Griezmannra egy csomó fizut, ha a mostani kulcsembereinknek meg stop tábla van.
szóval nagy dilemma. Pique nem tudom, hogy mennyit keres, de én azt csinálnám, hogy kb. az ő bérét ajánlanám meg, mert az tök védhető lenne szerintem, hogy a másik alap kezdő kh bérét kapja meg ő is. bár ez csak egy kósza ötlet különösebb utánanézés nélkül, lehet tökre nem lenne jó megoldás.