2018.04.07. 09:57:07
Feltételezem, hogy Valverdének szabad keze van, és senki nem szól bele az összeállításba. De ki tudja, hogy egy ekkora hiper giga klubnál mennyiféle szempontot kell figyelembe vennie, vagy hogy nincsenek-e a sok tízmilliós szerződéseknek mindenféle apró betűs részei, amik meghatározzák, hogy egy stabil válogatott játékosnak minimum hányszor kell pályára lépnie, hogy tartani tudja a formáját. Nyilván nem tudom, csak tippelek, hogy pl. Piquének kicsit nehezebb elmagyarázni, hogy öreg, most pihentetlek, hogy a BL-döntőn és a vébén ne legyen gond a térdeddel. Szerintem Piqué is olyan, mint Messi, állandóan játszani akar.
Biztos vagyok benne, hogy Valverde folyamatosan konzultál az orvosi stábbal, és csak akkor tesz be a kezdőbe egy kérdéses játékost, ha a dokik rábólintanak.
Én például kíváncsi lennék Minára, de mi van, ha a most már elég régóta tartó meccshiánya miatt kritikus helyzetben ront? Szerencsétlen srácot biztosan megviselné, és ha a hibája miatt pontot veszítenénk, még akkor is magát okolná, ha azt sem a szurkolók, sem a játékostársak nem az ő nyakába akarnák varrni. Csak találgatok, de lehet, hogy Valverdének van egy ilyen szempontja is, ki tudja.
Így hogy Vidal nincs a keretben, Semedo és Dembélé is kezdő lehet, remélem, hogy egymásra tudnak hangolódni.