2018.04.14. 22:04:55
Szeretném megvédeni Valverdét, ez az első idénye, a csapat mégis veretlenül, toronymagasan vezeti a bajnokságot, és 99%-ig biztos vagyok benne, hogy meg is nyeri.
Igaz, a játék tényleg szürkébb. Szerintem ennek az egyik oka Messi formahanyatlása lehet, ami talán a túlhajszoltságra vezethető vissza, nem tudom. Valverde azonban kényszerhelyzetben van, muszáj Messit játszatnia, hiszen elveszítettük Neymart, az egyetlen csatárt, aki át tudná vállalni a Messire nehezedő terhek egy részét. Suárez elvileg nem rossz, sokat birkózik, képes arra, hogy magára húzzon egy-egy védőt, ráadásul góerős (a bajnokságban ugyanannyit lőtt, mint Cé), viszont lassú és cselezni sem tud annyira, hogy két-három védőt is lekössön, ami megkönnyíthetné Messi és a támadáshoz felzárkózó középpályások dolgát a helyzetkialakításban.
A szürkébb vagy unalmasabb meccsek másik oka talán az lehet, hogy az irányítók, akik a képességeik alapján színt és fazont tudnának belevinni a játékba, Iniesta és Coutinho, már, illetve még nem érik el a legjobb formájukat, legalábbis folyamatosan, meccsről meccsre nem. Sajnos Valverdének nincsenek csereszabatos ászai a kispadon, de ez nem az ő hibája.
Más szurkolókkal ellentétben, én türelmesebb vagyok Valverdével szemben, és rossznak tartom a magyar NB1-re jellemző „ha baj van, kirúgjuk az edzőt” mentalitást. Az mitől lenne jobb, ha egy év után elküldenék, és jönne valaki, akinek elölről kellene kezdenie az egészet?