2018.04.19. 11:37:13
Mivel kicsit megélénkült ez a topic, így én is leírnám véleményemet a jelenlegi és jövőbeli keretről. Nem akarom ostorozni EV-t, de mint látjuk ezt a hétközi meccset leszámítva alig-alig rotál, másrészt a rotációban részt vevő személyek is állandóan cserélődtek. Ez csak azért bajos, mert így nehéz lesz bárkit idecsábítani, hogy az edzői felfogás miatt 2 havonta lesz kezdő, meg havonta egyszer csere...
Szóval a kapus poszt a legegyszerűbb. Ott nincs gond, van 2 klasszisunk és eddig Cil is csendben tűri a padot.
Védelem: Semedo-Piqué-Umtiti-Alba 4es lesz szerintem jövőre az alap kezdő. Ami a cseréket illeti...Alba cseréjének szerintem elegendő Digne. Az látni kell, hogy a szélsővédő piac gyenge, nagyon lutri lenne bárkit idehozni. Én nagyon bízom abban, hogy Cucu lesz itt a jövő embere, de most még ez túl nagy ugrás neki, szóval maradjon Digne. Középső védőként láttuk Vermát, aki elég magabiztos volt, ráadásul a sérülések is elkerülik. Ha letolja a Vb-t, akkor talán megnyugszik, hiszen a kevés játéklehetőség és a vb keretből való kimaradás miatt merült fel távozása. Reméljük nem sérül meg, akkor jó csere lehet. Mina pedig ha Verma is marad 4. számú opciónak bőven megteszi. Az viszont tény, hogy Piqué és Verma életkora miatt el kell kezdeni nézelődni, akár előszerződést kötni, mert ha itt is kapkodni fogunk 50-60 alatt nem hozunk védőt. Nekem Semedo cseréjének megtenné SR is, aki főszabály szerint középpályán tolná, de szükség szerint vissza játszhatna, kupameccseken meg akár Palencia is nyomhatná. Lényeg az, hogy ide nem vennék senkit.
Középpálya: itt kicsit az is kérdéses, hogy milyen rendszerben akarunk és fogunk játszani. Én bízom a 433-ban, vagy a 4312ben. Alapkezdő nálam a Coutinho-Busi-Rakitic. Cserének Coutinhonak maradhat Denis, plusz télen jöhet Arthur, Businak Paulinho, Rakiticnek SR. Távozóként Ini tuti megy, sajnálom, de megértem. Gomes remélem megy, Rafinha sem fog visszajönni. Vidal meg tuti megy, bár az ő Barca-beli posztja megfejthetetlen. Ha nagyon őszinte akarok lenne, akkor egy Rabiot típusú embert el tudnék nézni, akár Rakitic esetleges távozásával is. Nem ártana egy kis vérfrissítés ide. Alena is kaphatna több szerepet jövőre.
Támadósor: Mivel Messi nem valószínű, hogy vonal mellett fog valaha a jövőben szaladgálni, így kicsit meg van kötve EV keze. Én is tutira veszem Griezman érkezését. Szóval ha mégis menne a 433 az kb úgy mehetne, hogy Messi-Suarez-Griezman. A frnaciának fekszik a balról indulás, viszont mint mondtam Messi nem hiszem, hogy kimenne szélre tartósan. Itt univerzális csere lehetne mindkét szélre Dembele, aki sokkal többet is játszhatna az idei egészséges Dembelénél, ha ésszel forgatná EV elől a kezdő triót. Ha Suarez nem kezdene, akkor Messi tolhatná hamis 9esben. Ha a 4312 maradna, akkor Messi előtt játszhatna Suarez és Griezman. Cseréjük Dembele lenne. Paco szerepe érdekes. Szerintem hasznos is lehetne, ha nem lenne lecserélhetetlen az elől játszó duónk idén. Szóval az ő itt tartásán elgondolkodnék. Suarez ha menne - ami nem fog megtörténni - , akkor pláne itt tartanám, hiszen ez esetben az alapkezdő a Dembele-Messi-Griezman lenne, egy Pacora szükség lenne feltétlenül.
Mostanában nagyon írják Martialt is, aki kb baloson hozná azt, amit francia kollegája. Kérdés mennyivel lenne olcsóbb?! Szerintem ő sem rossz, bár nem gondolnám, hogy ide jönne, mikor az MU-ból is azért menne, mert keveset játszik. Felmerült Aguero is, őt nem szeretném már. Pár éve jól jött volna, de most már inkább nem.