TripleH írta:
A Horvát válogatott noha több egyéniséggel rendelkezik mint a fentebb említett Angol, de valamilyen oknál fogva, mintha félnének játszani úgy ahogy akár tudnának is. Az Argentin válogatott ellen bátran, nyílt sisakos játékkal nyertek, amit sajnos azóta sem igazán láttunk tőlük, nyilván közrejátszik az is, hogy történelmük legnagyobb sikerének kapujában vannak. De úgy gondolom ha olyan játékot fognak csak produkálni mint az elmúlt két meccsen, abból az angolok fognak jobban kijönni.
Nemár

Az Argók ellen azért nyertek ekkora aránnyal a horvátok mert az az atomfizikus sampaoli gyakorlatilag kiment a pályára letolta a kis nadrágját, bepucsított és kirakta a nyilat hogy hova kéri. Az argók azon a meccsen nyujtott teljesítménye gyakorlatilag az egész vb legrosszabb teljesítménye volt, simán alúlmúlva az ilyen 10 gólokat kapó tunéziákat. Annyi dolguk volt a horvátoknak, hogy egy 5ös gyűrűbe rakják Messit és röhögjenek. És az a meccs sem volt annyira sima amíg az öreg willy nem villantott egyet. Bőven túlértékelt ez a horvát válogatott mind játékosok mind teljesítményt nézve.
Angoloknál Southgate-nek leesett, hogy válogatottaknál rendes pozíciós játékot ennyi idő alatt nem lehet összerakni, védekezést úgy ahogy összehozta ( bár engem ezekkel a 3 védős felállásokkal 2018ban a világból ki lehet kergetni ), begyakoroltatta ezerrel a pontrúgásokat, és amikor kell akkor gyakorlatilag azzal nyernek. Szerintem ezt nagyon okosan is tette, ismét az argókat lehet előhozni negatív példának ( mint kb minden témában ezen a vb ), ahol sampaoli volt olyan okos, hogy meza meg enzoperez kaliber játékosokkal akart domináns támadó játékot játszatni, ahelyett hogy a 4 évvel ezelőtti bevállt receptet alkalmazta volna.
A franciák meg a tökéletes vb játékot hozzák eddig, védekeznek és kihasználják hogy olyan játékosaik vannak akik egyedül is el tudnak dönteni meccseket. Vb-re ennyi kell, aki ennél többet vár az nem tudom mit gondol, milyen válogatott tornákat nézett eddig, esetleg mit gondol a spanyolok 2010-es vb győzelméről. Így hogy a brazilok ilyen hihetetlen módon kiestek ( mert tényleg az volt, iszonyat szerencsétlenek voltak, mind azzal hogy a teljesen fogalmatlan Fernandinhot kellett jászatniuk Case helyett, mind a helyzetkihasználással, mind azzal hogy Neymar azt hitte hogy egyedül megy a világ ellen ), ők léptek elő első számú esélyesnek és szerintem innen már simán be is húzzák. A belgáknak remélhetőleg sok évre ellőtték a mákot, az Angol, Horvát duót meg begyalulják.