Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Gyere le borsod megye 3 Miskolc csoportba meccset nézni, egy fehér sincs az egész csoportbanbrazilfan írta:
A négy – nevezzük így – nemzetközi klasszissal azt szerettem volna példázni, hogy a tehetséggel megáldott és szerencsés csillagzat alatt született roma srácok ugyanúgy képesek lennének a rengeteg lemondással, küzdelemmel járó legmagasabb szintre eljutni, mint a nem romák. Abban, hogy Európában, de különösen Kelet-Európában, a romák viszonylag magas lélekszámához képest mégis ennyire kevés a roma futballista, szerintem elsősorban a futballközeg (klubvezetés, játékostársak, edzők, de mindenekelőtt talán a szurkolók) ellenállása okolható. Persze sok minden más is, például az, hogy a mélyszegénységből szinte lehetetlen kitörni. Ennek a leküzdésében az akadémiák sokat segíthetnének, de ez végképp olyan terület, amiről semmilyen infóm sincs.
Tökéletesen egyetértek!!!csababarca írta:Ez mondjuk egy nagy tömeg-kis helyen effektus, lásd Sziget,vagy bármilyen fesztivál.
Pedig ezeken a helyeken nem igazán vannak romák, feketék mondjuk igen, de ezt szüli a tömeghatás. Van 50ezer ember, abból egy darab hülye, és eldobja a szemetét, akkor a többi is eldobja, aki addig nem akarta.
Volt ez az Ocean's 8 amiből ugye kidobták Matt Damon-t a mondandója miatt(amiért meg mert szólalni hogy ne játssza már minden pénz-szenzációhajhász 3.14-csa az áldozatot akire egyszer csúnyán néztek rá mert nem egy kategória azokkal akik tényleg áldozatok), és nők a főszereplők férfiak helyett, hogy azt sugallják hogy a nők is egyenrangúak és ne csak egy tárgyként tekintsünk rájuk.Cseri írta:10 tojásért lecsuk a nav ez ám a populizmus,gondolom a Tiborc és Mészáros féléknek nem volt meg a lakcímük a navnál :)jaj szegény keresztyén fehérek,biztos nem kapnak semmilyen kiegészítő támogatást az államtól,ja de.pl.iskolák. Miközben a társadalom többsége nem vallásos. Leszedik az almádat az bánt kb. 100eft a károd,az hogy napi szinten károsítanak meg(pl. korrupció) az nem zavar, mert nem érint közvetlenül. Az nem tudom miért pc kategória,hogy a nők kiálnak magukért és nem fogadják,hogy minden győkér szexuális tárgyként kezelje őket és csak azért keressenek kevessebbet,mint egy férfi mert más van a lábuk között. Gondolom jó sok cigányt ismertek és dolgoztatok is velük,hogy ilyen megalapozott véleményetek van.
Ez mondjuk egy nagy tömeg-kis helyen effektus, lásd Sziget,vagy bármilyen fesztivál.MessiNeymarSuarez írta:
A migránsokról nem is beszélve, azok ugyanez, nem vagyok Narancsos(utálom őket), de aki járt régebben valamelyik tábor környékén, az tudja hogy milyen életszínvonalat részesítenek előnyben.
A négy – nevezzük így – nemzetközi klasszissal azt szerettem volna példázni, hogy a tehetséggel megáldott és szerencsés csillagzat alatt született roma srácok ugyanúgy képesek lennének a rengeteg lemondással, küzdelemmel járó legmagasabb szintre eljutni, mint a nem romák. Abban, hogy Európában, de különösen Kelet-Európában, a romák viszonylag magas lélekszámához képest mégis ennyire kevés a roma futballista, szerintem elsősorban a futballközeg (klubvezetés, játékostársak, edzők, de mindenekelőtt talán a szurkolók) ellenállása okolható. Persze sok minden más is, például az, hogy a mélyszegénységből szinte lehetetlen kitörni. Ennek a leküzdésében az akadémiák sokat segíthetnének, de ez végképp olyan terület, amiről semmilyen infóm sincs.ALEXDP írta:Előre is bocs, ha félre értek valamit.brazilfan írta: A profi karriert befutott focisták közül a holland Van der Vaart, a portugál Quaresma, a cseh Baros és a spanyol Reyes példája mutatja, hogy a romák tehetség, munkabírás, szorgalom dolgában semmivel sem nyújtottak kevesebbet, mint a „fehérek”.
De ez a négy darab példa az elmúlt kb húsz évből, ez mennyiben igazolja amit írsz?
Előre is bocs, ha félre értek valamit.brazilfan írta:Sokatmondó jelenségnek tartom, hogy a mai magyar élvonalban nincs roma játékos, arra pedig, hogy a közeljövő válogatottjába bekerülhessen egy Farkas- vagy Pisont-formátumú tehetség, a lehető legminimálisabbnál is kevesebb esély van. Amennyire tudom, a cseh, szlovák, ukrán, orosz válogatottban sincsenek romák, vagyis nem kizárólag magyar jelenségről van szó.
A profi karriert befutott focisták közül a holland Van der Vaart, a portugál Quaresma, a cseh Baros és a spanyol Reyes példája mutatja, hogy a romák tehetség, munkabírás, szorgalom dolgában semmivel sem nyújtottak kevesebbet, mint a „fehérek”.
Mesélj még :DDD 30 éve vagyok borsodi, 60-an voltunk kereken falun ballagók általánosban, ebből 8 cigányra emlékszem. Idén már csak 32-en ballagtak, ebből 4-en voltak magyarok, a többieket a szülők viszik két faluval arrébb. A mostani általánosunk első évfolyamán nincs fehér!!!! És a környékenmi még fehér falunak számítunk.Cseri írta:Gondolom jó sok cigányt ismertek és dolgoztatok is velük,hogy ilyen megalapozott véleményetek van.
Teljesen igazad van, és egy reális probléma. Ugyanakkor szerintem ilyen kérdéseket szét kell választani, mert nem megoldható ugyanúgy, ugyanazzal, és jelenleg úgy érzem nem erről van szó.Cseri írta:10 tojásért lecsuk a nav ez ám a populizmus,gondolom a Tiborc és Mészáros féléknek nem volt meg a lakcímük a navnál Leszedik az almádat az bánt kb. 100eft a károd,az hogy napi szinten károsítanak meg(pl. korrupció) az nem zavar, mert nem érint közvetlenül.
Miért ne lenne köze a politikai korrektséghez?Az nem tudom miért pc kategória,hogy a nők kiálnak magukért és nem fogadják,hogy minden győkér szexuális tárgyként kezelje őket és csak azért keressenek kevessebbet,mint egy férfi mert más van a lábuk között.
Tehát, ha valamiben nincsen személyes tapasztalatod, az következésképpen jó, amíg nem bizonyosodik be az ellenkezője személyes tapasztalattal?Gondolom jó sok cigányt ismertek és dolgoztatok is velük,hogy ilyen megalapozott véleményetek van.
Ha nem akarod érteni, miről beszélünk, az nem minket minősít...Cseri írta:10 tojásért lecsuk a nav ez ám a populizmus,gondolom a Tiborc és Mészáros féléknek nem volt meg a lakcímük a navnál :)jaj szegény keresztyén fehérek,biztos nem kapnak semmilyen kiegészítő támogatást az államtól,ja de.pl.iskolák. Miközben a társadalom többsége nem vallásos. Leszedik az almádat az bánt kb. 100eft a károd,az hogy napi szinten károsítanak meg(pl. korrupció) az nem zavar, mert nem érint közvetlenül. Az nem tudom miért pc kategória,hogy a nők kiálnak magukért és nem fogadják,hogy minden győkér szexuális tárgyként kezelje őket és csak azért keressenek kevessebbet,mint egy férfi mert más van a lábuk között. Gondolom jó sok cigányt ismertek és dolgoztatok is velük,hogy ilyen megalapozott véleményetek van.
Nagyon remélem hogy mihamarabb vége ennek a pc divatnak, ahol kiraknak egy nagy színészt azért, mert azt merészelte mondani hogy szerinte van különbség egy ruhán keresztüli lökhárítóra csapás között, és a gyerekbántalmazás, komoly nemi erőszak, között.Cestus írta:Szerintem butaság a mai állapotok alapján arra következtetni, hogy mi lesz 50 év múlva. Ezer dolog történhet ennyi idő alatt, ami a demográfiai viszonyokat döntően befolyásolja (a Ratkó-korszakot sem hiszem, hogy sokan előrejelezték 1900 körül). A PC is nagy divat most, de 10-20 év múlva már lehet, hogy más nótát fog mindenki fújni.
Nekem az tetszett, amit Morgan Freeman mondott ezzel kapcsolatban: a rasszizmus ellen úgy lehet tenni, ha nem beszélünk róla.Varatrix írta:Szerintem ez a nagy baj a PC-vel, hogy túlkompenzál, nem egyensúlyra törekszik. És ha ez folytatódik, valóban szakadás lesz az emberekben.
Basszus, ha egy munkaadót ez érdekel, hát érdekeljen, de sportba törvényi szintre emelni, a színezést? Számomra ez a szitu teljesen döbbenetes, és sok minden eszembe jut, csak az antirasszizmus nem.LG írta:Nem lepődök meg. Már nálunk is azok a munkáltatók, akik modernnek és felvilágosultnak akarnak tűnni, odafigyelnek, hogy megfelelő arányban legyenek nők, etnikai kisebbségek, melegek, fogyatékosok az alkalmazottak között."Tény, hogy miközben az ország lakosságának alig 10 százaléka fehér, addig a rögbiválogatottban csak elvétve volt színes bőrű játékos. A dél-afrikai kongresszus célul tűzte ki, hogy 2019-re minden nemzeti válogatottban legalább a keretek felét fekete játékosok alkossák. A vb-re készülő válogatottnak most egy 30 százalékos célt kellett teljesítenie, ami a 31 fős keretbe meghívott 8 színes bőrű játékos révén nagyjából megfelelőnek tűnik."
Ha valaki így gondolkodik, az nem rasszista.Séf tévedése című részben:
A polgármesteri irodában vita alakul ki a South Park-i zászló miatt; Séf bácsi szerint rasszista és meg kell változtatni, Jimbo viszont a hagyományokra hivatkozik és meg akarja azt tartani. Séf bácsi felháborodását az okozza, hogy zászlón néhány fehér alak látható, akik felakasztanak egy fekete alakot.
A polgármester asszony úgy dönt, hogy zászlóügyben a gyerekekre bízza a döntést – ezáltal elkerülve a felelősségvállalást.
A gyerekek előadásából kiderül, hogy a régi zászlót támogató fiúk nem öt különböző bőrszínű embert láttak a zászlón, hanem csupán magát a gyilkosságot, ezért nem tartották azt rasszistának.
Ez szinte garantált, pláne ha így halad ez a fene nagy "úú mindenki egyenlő, a putris mindenkit kiraboló Lákátos is ugyanolyan ember mint a dolgozó korrekt becsületes János"LG írta: Lehet nagyon pesszimista vagyok, de én úgy érzem, efelé tart a világunk. Hogy a katasztrófa mikor fog bekövetkezni, nem tudom. Ügyes politikával szerintem el lehetne odázni, de visszafordítani már nem a folyamatot.
Ne legyen így, de szerintem:Nero. írta:Marha Kivancsi vagyok 50 év múlva hogyan fog kinézni a világunk. Állítólag Brüsszelben már a Mohamed a leggyakoribb név az újszülöttek kozt.
Nem lepődök meg. Már nálunk is azok a munkáltatók, akik modernnek és felvilágosultnak akarnak tűnni, odafigyelnek, hogy megfelelő arányban legyenek nők, etnikai kisebbségek, melegek, fogyatékosok az alkalmazottak között."Tény, hogy miközben az ország lakosságának alig 10 százaléka fehér, addig a rögbiválogatottban csak elvétve volt színes bőrű játékos. A dél-afrikai kongresszus célul tűzte ki, hogy 2019-re minden nemzeti válogatottban legalább a keretek felét fekete játékosok alkossák. A vb-re készülő válogatottnak most egy 30 százalékos célt kellett teljesítenie, ami a 31 fős keretbe meghívott 8 színes bőrű játékos révén nagyjából megfelelőnek tűnik."
Szerintem a migráció, de mellette a többi globális probléma is, egy esztelen, világméretű konfliktusba fogják hajszolni az emberiséget. Vérrontásban túl fog tenni az összes korábbi háborún, meg abban is, hogy nem(csak) államok fognak szemben állni egymással, hanem az egyes államokon belül különböző csoportok (rassz, vallás, politikai nézetek szerint) harcolni fognak egymás ellen, tulajdonképpen mindenki gyilkolni fog mindenkit. Ezért győztese nem is lesz a háborúnak, csak vesztese: az egész emberiség.Marha Kivancsi vagyok 50 év múlva hogyan fog kinézni a világunk. Állítólag Brüsszelben már a Mohamed a leggyakoribb név az újszülöttek kozt.
Érzékeltetésül ajánlom a Family Guy multiverzumos részét, ahol a japók jól jártak a 2. vh-valNero. írta:Marha Kivancsi vagyok 50 év múlva hogyan fog kinézni a világunk. Állítólag Brüsszelben már a Mohamed a leggyakoribb név az újszülöttek kozt.
Részben, mert azért a genetikát lebecsülni dőreség lenne. És ezzel most nem más rasszokat akarok lehúzni, csak arra világítok rá, hogy ha két gyermek ugyanazokat feltételekt kapja, akkor sem ugyanaz lesz az eredmény, hiszen más-más képességeket örököltek. Most aztán el lehetne lőni a valamiben mindenki tehetséges közhelyet, csak ez megint nem igaz.Cseri írta:Ezek szociális problémák nem fajiak. Szóval aki nem rasszista az álomvilágban él,nájsz...