Ernesto Valverde

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
drobika
Entrenador del Barça

2018.10.08. 08:21:55

Szerintem nem fog megszűnni a klub,erről nem is beszéltem, de szerintem mindenki látja,hogy mennyire nincs kialakult csapat, taktika ebben az évben. Az is nyilvánvaló,hogy Dani Alves egyáltalán nem lett még megközelítő színvonalon sem pótolva,teljesen egyoldalas lett a szélsőjátékunk.Most már Valverde is belátta, hogy Roberto nem jobbhátvéd,és Semedo pedig messze nem lett annyit játszatva,hogy ő ott nagyot tudjon alakítani. Szerintem azok, akik a problémákat felvetik, azok nem a klub megszüntetését gondolják jónak, hanem azt szeretnék, ha megint szép és jó játék legyen a pályán, ami a cél volna,mert ez egy játék, szórakozás ez volna a lényeg.
18Barca99
Capitá del Barça

2018.10.08. 07:52:40

drobika írta:Jobbhátvédről ne is beszéljünk,mert oda kell hozni egy normális nagy nevet.
Kit szeretnél? Mert azon kívül, hogy “meg fog szűnni a klub” hangulatról írsz, egy épkezláb megoldási javaslat sincs.
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
drobika
Entrenador del Barça

2018.10.08. 07:23:57

Szerintem az edző nem tudja megtalálni az ideális felállást.Nincs helye Coutinhonak,Dembelének.
Jobb oldalon senki nincs, ha oda tenné Dembelelét talán jobb lenne.Suareznek egyértelműen a padon a helye, helyette Malcomot kell játszatni, vagy Munírt.
Nincs könnyű helyzetben mert a védelem is nagyon gyenge.Pique sorra botlik,de Umtiti sem a tavalyi.Jobbhátvédről ne is beszéljünk,mert oda kell hozni egy normális nagy nevet nincs mese.
Ezer passzunk van keresztbe,hosszába, ez nonszensz.Ezzel már nem fogunk világot megváltani.
Agresszívebb és támadóbb focit kell játszani.
Óriási szerencsénkre Messi megmenti a Barcelonát. Eddig.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2018.10.07. 23:30:43

Sose voltam híve az edzőt szapulni, de ezt ma én nem értettem. Ok ami a spurs ellen működhet, akkor azt telibe a hétvégén egy totális más csapat ellen, ez még hagyján, de látja hogy szenvedtünk a 2. félidőben, erre vár 40 percet és a senki földjén levő jobb oldalunk helyett a balon cserél. Szerintem ezt ma benézte, de persze a játékosokon is múlik, simán lehetett volna győzelem, Cou ajtó-ablak helyzetéből, vagy ha Lajos tigrisbukfenc végén háttal-sarokkal valahogy még belekap a labdába....
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
davi10
Llegenda del Barça

2018.10.07. 23:05:20

Komolyan, mintha már nem is próbálkozna.

82. percben cserél kb egy az egyben ugyanarra a posztra...

Nem tudom mi jár a csávó fejében. Tavaly ez volt az egyik erőssége, hogy bele tudott nyúlni a meccsbe, tudta rakosgatni az embereket.

Kezdek félni, hogy tényleg elvesztette az öltözőt és ebből edzőbuktatás lesz, pedig az nem a mi stílusunk...
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
LG
Az Év fórumozója 2016

2018.10.07. 23:01:44

Én azt nem értem vele kapcsolatban, hogy miért variál olyan dolgokon, ami korábban működött. Pl. a 4-4-2, Debmelé a jobbszélen stb.
Sinya22
Director del Fútbol

2018.10.07. 22:52:28

Tavaly nem kritizáltam,a körülményekhez,meg a rendelkezésre álló játékosokhoz képest jó munkát végzett. Nem volt látványos játék,de nem kaptunk meccsenként 2 gólt,lett 2 kupa,majdnem veretlen bajnoki szezon. A bl meccset szerintem senki nem felejti el neki,ott kiderült,hogy ez igen is magas szint neki.
Most nem egy szem Paulinho áll a rendelkezésére. Arthur/Dembelé,Vidal,de még idevenném Rafinhát,Malcomot. Olyan játékosok,akiket nem csak 5 percekre lehet használni,mint tavaly Gomest. Ehelyett ő rendre ezt játssza. Mindenkinek egyértelmű,hogy kicsúszik a kezünkből az irányítás,fáradt a csapat,és ő vár a 80. percig.(Most a spurs elleni meccsre gondolok). Vezet a Valencia,Messi villan egyet,aztán 60 perc semmi. Ezt a Valenciát meg lehetett volna verni,voltak ők jobb formában is tavaly,vagy azelőtt. Suarez ma annyira 0 volt,mint számtalanszor az elmúlt 1 évben. Lenne variációs lehetőség elől,de ő nem akar/nem tud/nem mer semmit csinálni. Inkább ül a padon egy dembelé/cotunho,a lelátón meg egy Malcom,minthogy változtasson valamit. Csak egyszer kipróbálna valamit,ha már kapott egy jobb keretet.
Rakitic sem élete formájában játszik,túl van egy hosszabbításos vb-n, 2-3 meccsre pótolhatná Vidal,mert szerintem a horvát tavaszra teljesen kifullad így.
Ma pl a bal oldalon volt: Alba,Coutinho,Arthur(ez már bőven elég),Messi+Suarez is. A jobb oldalon volt: Semedo. Ennyire egy oldalasak szerintem soha nem voltunk. Talán mikor a Milan ellen Dani Alves rohangált csak a szélen,igaz azt meg is nyertük 4-0-ra.
Én eredménytől függetlenül megköszönném neki a szezon végén,mert ahogy mások is írták,nézi a meccseket,mást nem csinál. Egyelőre pedig nem hogy szép játék nincs,hanem most eredmény sem. Messi szerencsére megment minket,ahogy tette sokszor már az elmúlt években. Igazából megint tőle függ a szezonunk,hogy tavasszal hogy fog menni neki,mert másra nem számíthatunk,úgy is ugyan az a 11 megy fel,ugyan azzal a "taktikával" minden meccsre.

Az egyetlen pozitívum az elmúlt időkből az Arthur. Annyira jó nézni azt a srácot,nagy fogás volt.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2018.10.07. 22:48:36

nagyatyesz írta:Ez az ember tényleg fullba nyomja a kretént. Volt hét közben egy komoly, fárasztó meccsünk. Felküldi ugyanazt a csapatot egy posztot leszámítva...és nem frissít, nem cserél csak a 84 és 87 percben. Ennek mi értelme??? Ezek tényleg időhúzó cserék csak. Ha 70. perc körül hoz valakit még megértem. Lassan teljesen elveszítem a hitemet benne.
Nyugodj meg, majd pihenteti Messit amikor lehet(értsd:Fontos meccseken, ahol előre lehet tudni hogy kemény menet lesz :lol: )

Nem tudom mi lelte Valverdét, de jelenleg szegény Steve Wonder is jobban követné szemmel a meccs alakulását.
johdepp
Jugador d'estrella

2018.10.07. 22:47:20

Monnyon' le!
dinnyesz
Jugador del Barça

2018.10.07. 22:44:25

Nálam ennyi elég volt. És nem az eredmények miatt, hanem a játék miatt. Tavaly se marasztaltam volna már mert pocsékul fociztunk kb egész idényben néhány meccs kivételével, de az eredmények jöttek. Ebben a keretben sokkal több van, mint amit ki hoz belőle. Bilbao tökéletes volt neki, talán még 1 Sevillát/Valenciát is vihetne, de ennyi.
Waleba10
Jugador d'estrella

2018.10.07. 22:41:26

Minek neken pad... minek hozzunk neked 40+ millás cserekét... minek.... első csere a 85. percben.... és még egy cserénk maradt is :D ... nehogy adjunk Vidalnak,Rafinak vagy Dembnek 20-30 percet, ahol még akár csinálhatnak is valamit.... nehogy játszassuk mondjuk Malcomot, hogy megnézzük egyáltalan mit tud... neeee... taps =D>
Sergi 94:38 Roberto
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2018.10.07. 22:40:32

Ez az ember tényleg fullba nyomja a kretént. Volt hét közben egy komoly, fárasztó meccsünk. Felküldi ugyanazt a csapatot egy posztot leszámítva...és nem frissít, nem cserél csak a 84 és 87 percben. Ennek mi értelme??? Ezek tényleg időhúzó cserék csak. Ha 70. perc körül hoz valakit még megértem. Lassan teljesen elveszítem a hitemet benne.
Barca_10
Entrenador del Barça

2018.10.07. 22:32:57

Egy tamado atlagosan 3 percenkent er labdaba. Idohuzo csere a 84.percben. A Barcelonanal.
Eleget lattunk.
“...I like the idea of a black sun; like a black hole is space, sucking everything into darkness, where we came from and where we’re heading...”
visca el barca
Presidente del Barça

2018.10.06. 07:41:22

davi10 írta:tavaly általában bejöttek a cseréi
a 60. percben behozta rakitic helyére paulát aki mindig tudott pluszt adni, kb ennyi volt a cseréje. a töltelékeket (pl. DS) meg bedobta időhúzónak a 89. percben és ennyi.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
davi10
Llegenda del Barça

2018.10.05. 19:04:07

Sinya22 írta:
Léfe írta:Utólag mindent jobban lehet látni, tudni, mint elötte.
Nem,szerintem meccs közben nem látja jól. Nem akar,vagy nem tud időben változtatni.
Igen, ez elég érdekes, hogy tavaly általában bejöttek a cseréi, pedig akkor kb. padunk se volt.
Csomószor a cseréi után nyertük meg a meccseket.

Idén viszont tényleg, mintha nem is tudná mit szeretne, pedig a padunk meglenne hozzá, hogy ha bármi gebasz van, akkor tudjunk korrigálni.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Sinya22
Director del Fútbol

2018.10.05. 18:57:13

Léfe írta:Utólag mindent jobban lehet látni, tudni, mint elötte.
Nem,szerintem meccs közben nem látja jól. Nem akar,vagy nem tud időben változtatni. A spurs ellen nem volt elég egyértelmű,hogy a 2. góljuk után egy kapuztak?Még is a 82. percben hozta vidalt,ja meg előtte rafinhát(wtf). Tök jó,hogy van elképzelése a meccs előtt,de ha borul az előre felvázolt terv,akkor sokkal gyorsabban kellene reagálnia. Kíváncsi vagyok,ha a spurs vezet a 2. percben,dembelé mikor jön,a félidőben,vagy majd a 70. percben. Eddig engem egyáltalán nem győzött meg a bl-ben. Végigszenvedtük vele a tavalyi csoportkört,aztán a Roma ellen lefagyott. Most Messi jó formájának is köszönhetően 6 pont van,de amikor neki kellene húzni valamit,mert a pályán lévőknek nem sikerül,akkor nem villog.
senkialfonz40
Capitá del Barça

2018.10.05. 16:53:56

Léfe írta:Utólag mindent jobban lehet látni, tudni, mint elötte. Ha Valverde nem jó, semmi gond. Csak ezen az oldalon minimum 6-8 képzettebb ember van, mint Ő. Egyébként mindig az hiányzik aki nem játszik, nem is hibázik. Sokakkal ellentétben én jó edzőnek tartom. Egy-egy bukta esetén innen nem tudható, ki a hibás a csapat, vagy az edző.
Én is jó edzőnek tartom, majd elválik igazunk lesz-e?! És nem értek egyet azzal, hogy a Bibao a szintje! Egyelőre ennyi, kíváncsi vagyok, mit hoz a jövő, de úgy tűnik az öltöző nincs ellene...
" Lionel az után a futballista után kapta a nevét, aki szerintem minden idők legnagyobb játékosa, és az én példaképem. Remélem, úgy fog majd játszani, mint az apja, mert úgy, mint Messi lehetetlen." Antonio Cassano
Léfe
Entrenador del Barça

2018.10.05. 15:46:02

Utólag mindent jobban lehet látni, tudni, mint elötte. Ha Valverde nem jó, semmi gond. Csak ezen az oldalon minimum 6-8 képzettebb ember van, mint Ő. Egyébként mindig az hiányzik aki nem játszik, nem is hibázik. Sokakkal ellentétben én jó edzőnek tartom. Egy-egy bukta esetén innen nem tudható, ki a hibás a csapat, vagy az edző.
Yokozuna
Entrenador del Barça

2018.10.05. 08:51:46

Ebből a meccsből tanulva komoly mérkőzéseken maradni fog a megerősített középpálya és a két csatáros játék mellett. Coutinho nagyon jó összekötő kapocs a két csapatrész között, és hátrábbról érkezve gólokra is képes. Ebben a rendszerben Alba játéka többszörösen hatékony, a támadások és gólveszélyes helyzetek döntő többségében szerepet játszik.
Dembelével elég sokat próbálkozott, de belátta, hogy nem illik a gépezetbe. Nyilván továbbra is ad neki lehetőséget, ha nincs szükség ilyen hatékony csapatjátékra és komoly védekező munkára. Jó lenne, ha Malcomot be tudná illeszteni valahogy a támadók közé, akár hatékony csereként.
Subinho
Director del Fútbol

2018.10.04. 21:00:20

Tegnap a jó játék mellett lejött, hogy Cou jobb, ha közelebb van a kapuhoz, Arthur nagyon jó a középpályán és hogy Dembelé bármennyire is ügyes játékos, nem hiányzik ebbe a csapatba. Félreértés ne essék, jó játékosnak tartom, csak épp nem való ide. Volt már pár ilyen játékos és lesz is még ilyen... Remélem ezt Valverde is észreveszi!
Alcantara
Director del Fútbol

2018.10.04. 20:44:45

Kovbal88 írta: Semedo is kivételes sebességű védő.... Piqué most nagyon gyenge szerintem tegnap is benne volt a két kapott gólban, de ezt most nem számít.
Mitől volt benne? Az elsőnél Lenglet mozizott 5 méterről, másodiknál a kivételes sebességű védő szánkózott és hintázott Kane előtt. Mondjuk igaz pályán volt mindkét gólnál, úgyis övé az utolsó két bajnoki kapott góljai, ezt pluszban már megbírja, függetlenül attól, hogy nem igaz.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2018.10.04. 19:43:20

Szerintem nem ő az az edző aki ide kell. Hozza a kötelezőt, de ami ebben a keretben van, azt nem tudja kihozni vagy nem meri.
pl Kapus poszton rendben vagyunk
Semedo is kivételes sebességű védő. Umtiti is képes klasszis szintre. Piqué most nagyon gyenge szerintem tegnap is benne volt a két kapott gólban, de ezt most nem számít.
Coutinho, Dembelé Messi elől szintén kivételes képességű játékosok és még ott van Roberto és Rakitic akik robotolos futós labdarúgók.
Szóval adott egy jó csapat, és egy év alatt nem sikerült, olyan igazán jó focit elsöprő focit látunk, mint ami a keretben van.
Egyébként tavaly nem teljesített rosszul, a Bl zakó nincs tökéletes az idén.
Samper
Director del Fútbol

2018.10.04. 15:34:00

Ezt a fajta középpályás játékot nem láttam még Valverdetől. Ki kéne tartania e mellett azon az áron is, hogy Messi nem csillog így mindenegyes meccsen és hogy a védelemben vannak problémák.
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2018.10.04. 13:16:06

Tegnap nagyot mentek a srácok. Ez nem tudom, hogy mennyire az ő érdeme, de az biztos, hogy tetszett ma a kezdőnk.
Valahogy így kellene felállni, egy kicsit labda biztosabb, fizikálisan erősebb középpályával (Busi, Rakitic, Arthur/Vidal), nem mintha Coutinho nem lenne kellően labdabiztosabb, de neki jobban megy egy sorral előrébb. Így Malcom, Demb és Munir cseresor lenne előre, de ha néha leültetni az elől játszókat is a padra, akkor lehetne adni a cseréknek is játékperceket. Amint írtm másik topicban, Messi idén látványosan többet fut, sprintel és védekezik. Ehhez viszont néha pihentetni kell majd, remélem ezt maga Messi is belátja.
Annyi kritika mindenképpen jár neki, hogy megint végigmozizta, hogy beszorítanak minket a kapunkhoz. A csapat látványosan fáradt, alig tudtunk labdát szerzeni és főleg megtartani, de ő csak nézett maga elé. Hamarabb kellett volna hozni Vidalt szerintem.
Waleba10
Jugador d'estrella

2018.10.04. 13:09:48

Varatrix írta: Nem mintha korábban nagy divat lett volna nálunk aktívan használni a padot. :roll:
Mondjuk eddig kb padunk se volt amit használni lehetett volna, most van, de Vidal bejön időhuzó cserének a 90.percben, Dembele végig üli, Malcom meg otthon nézi a tv-ből a meccsett :roll:
Sergi 94:38 Roberto
Válasz küldése