EuroBarca filmklub

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
zola8787
Director del Fútbol

2018.12.02. 19:52:45

Spring

Bakker eldobtam az agyam ettől a filmtől. Brilliáns sztori, de tényleg. Nagyon egyedinek hatott számomra. Semmit sem néztem és olvastam róla előtte, az írásaitokat sem, nem tudtam mire számítsak, hát erre végképp nem.
Nem is tudom milyen stílus illene rá, romantikus volt, de nem a picsogós fajtából, horror volt, de nem a szétfosod magad fajtából,

mondjuk a jumpscare-nél, ahol majdnem leharapja a fejét kakapisi volt nálam
.

A természetfelettis részről tényleg beszélgethettek volna egy picivel többet, részben összecsapottnak éreztem, a csávó helyében kismillió kérdésem lett volna.
A lánykára meg nincsenek szavak, Tóth Andi kinézetű, csak nem ribis kisugárzással, hanem egy tökéletes barátnős félével. Stipistopi! Az a fej, atyaég, Alicia Vikander után feljött a második helyre nálam.

Még csápokkal sem volt rossz :lol: Két para lenne vele, hogy leszakítja a tökömet sex közben, meg, hogy sokat kellene utána takarítani :lol:
Valószínűleg azért is hatott ennyire rám ez a film, mert nagyon régen láttam két főszereplő között ilyen szintű kémiát, nem is tudnék most példát hozni.
Egy negatív: a srác reakciója furcsa volt. Fene sem tudja én például mit regáltam volna a bevizelés mellett, de tuti

nem hívom fel a füves spanomat, hogy felcsináltam egy szörnyet
, az ott butaság volt.

Ez a film eddig abszolút top nálam, egy ideje csípem a romantikus témát, de ilyen köntösben még nem láttam. 8,5 pont, ejj de jó volt.
messideco
Presidente del Barça

2018.12.02. 16:41:19

Huh,nm rémlett, bocsi. Remélem sokan nem látták
Kép
"And my heart will leave you never."
danianevem
Entrenador del Barça

2018.12.02. 13:29:35

Ezt már ajánlottad egy ilyen "félhivatalos" filmklubos körben. Tőlem amúgy maradhat, az Anomalisa úgyis talán túl nyomott hangulatú lenne páraknak.
messideco
Presidente del Barça

2018.12.02. 12:55:04

Béláim az Úrban!

Sok hezitálás után végre döntöttem :mrgreen:

Végül két film között kellett választanom. Az egyik az Anomalisa, amit ez úton is ajánlom mindenki figyelmébe. Ami miatt végül nem ez mellett döntöttem, hogy nem akartam elvenni senkinek sem a kedvét, nem tudtam milyen fogadtatásban részesül majd :)

Aki többnyire követi a fórumos aktivitásomat az tudja, hogy a western az egyik kedvenc műfajom. Rendesen vadászom a modern westerneket, az ajánlásom is egy ilyen darab. Osztrák western lesz ez fiatal barátaim! Szinkronosan is elérhető.

A film:
Sötét völgy (Das finstere Tal) 2014

Röviddel a tél beállta előtt hallgatag idegen bukkan fel az osztrák Alpok eldugott völgyében, melynek közösségét sötét titok egyesíti. Brenner gazda és fiai szigorúan uralkodnak ebben a mikrokozmoszban, ahol hamarosan titokzatos halálesetek történnek. Thomas Willmann azonos című sikerkönyvének filmváltozata egy rendhagyó western és egy sodró erejű dráma virtuóz keveréke.

Jó szórakozást kívánok hozzá! :wink:
Kép
messideco
Presidente del Barça

2018.12.02. 00:35:02

Bármelyik filmemet dobom be, színesíteni fogja a kört remélem :)
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2018.12.01. 23:20:24

Holnap esek be mindkettővel, brutál hetem volt
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
danianevem
Entrenador del Barça

2018.12.01. 23:02:55

Félre ne értsd, én azért nem örültem volna annak, mert egyébként is meg akarom nézni.
soadroli
Llegenda del Barça

2018.12.01. 22:53:42

Hát majdnem azt ajánlottam, beletrafáltál :mrgreen: de az lehet körgyilkos film lett volna, bár ahogy elnézem ez is az :D
De akkor be is dobom, mint második ajánlást. Nyilvan nem kötelező megnézni, de kíváncsi lennék a véleményekre :D
Kép
danianevem
Entrenador del Barça

2018.12.01. 21:53:54

Spring

A kör eddigi legjobbja. Indie, de nem akar kényszeresen bemutatni a mainstreamnek, és ez jól jött a koncepciónak. A fényképezés pazar (bár Olaszország alapból az), a kevert műfajú megvalósítás gyakran visszájára sül el, de itt sikerült teret adni valamennyi szálnak.

Egy ominózus jelenet után nekem beugrott egy másik film , noha ez a párkapcsolati dráma ellenkező irányába ment, illetve apró-cseprő művészfilmeskedése ellenére ez nagyságrendekkel könnyebben emészthető. Ahhoz képest már-már kommersz.

Írjátok a mellékszereplőket, illetőleg felszínes bemutatásukat, csak azt nem értem, miért.

A film egyértelműen egy párkapcsolat története, kettejüket kellett felépíteni, a többi szereplő csak a történet elősegítésére van. A részeges spanja elérte, hogy kirúgják, az egyéjszakás barátság extrával kijelölte az úticélt, majd a kezdeti töketlenkedés után az öreg olasz leckéi adták vissza neki az elvesztett önbizalmát. Egy kriminél érteném, miért akartok többet róluk. Azt meg már végképp nem értem, mint kritikát, hogy jobb lett volna a testhorror nélkül. De, ha egyszer ez egy testhorror (is)?
Nekem kellemes csalódás volt, nem csak azért, mert az évtized kevés érdemben említhető horrorjai közé sorolandó, hanem pusztán azért is, mert lélekben már felkészültem, hogy soadroli megint valami Phoenix filmet hoz. 8,5/10
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára danianevem 2018.12.01. 23:04:47-kor.
messideco
Presidente del Barça

2018.12.01. 18:11:50

Ha már ennyire hiányoltok :mrgreen:

Spring
Sajnos a magyar címfordítás

képes volt lelőni a lényeget nálam, sejtettem hogy a lány vámpír lesz, szóval nem lepődtem meg.
Indít drámaként, aztán a horror kezdi átvenni az irányítást, majd a romantika lesz az uralkodó. Ez rendjén is van, ha mindegyiket rendesen kibontják. Utánaolvasva a kritikáknak, sokan úgy vélik, hogy a film hosszú is és rövid is egyben, hosszú ez így, de viszont nincs kibontva rendesen minden, pl. a mellékszereplők stb.

Még hallgattam volna Az őslakó-szerű kérdés-felelek párbeszédeket, lehetett volna benne sok ötlet.
. De mindenesetre egyedi az alkotás, és jó is.

A lányba én is szerelmes lettem :)

A helyszínek, a vágás minden tetszett. A forgatókönyv ha kicsit jobb, illetve

nincs a szerintem pár logikai buktató,
akkor lehet még jobb film is lehetett volna.

8/10

Szóval Rolikám, az ajánlás jó, és a film is jó.
Kép

Holnap viszont belecsapok a levesbe :D
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2018.12.01. 17:20:04

Messideco elfelejtettél írni a filmről :mrgreen:
Így szokta. Hétfőn megnézi, beírja, hogy túl van a filmen, majd vasárnap jön az értékeléssel. :mrgreen:

Holnapig elvileg még hét értékelés jön, bár Nerót lehet, hogy elvesztettük.
soadroli
Llegenda del Barça

2018.11.29. 19:57:47

johdepp írta:
na, örülök hogy tetszett :D

Messideco elfelejtettél írni a filmről :mrgreen:
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2018.11.29. 19:55:07

messideco írta:Skacok, szűkül a kör. Animációt vagy westernt szeretnétek? :D
Egyiket sem, köszi. :mrgreen:

Nero, te merre?
messideco
Presidente del Barça

2018.11.29. 19:30:03

Skacok, szűkül a kör. Animációt vagy westernt szeretnétek? :D
Kép
johdepp
Jugador d'estrella

2018.11.28. 20:47:40

nzxtpo írta:

kissé el is undorodtam a lánytól :D
Akkor bizony Rolinak van egy rossz híre számodra... :mrgreen:

Némileg témába vágva:
Mielőtt indult a klub, gondolkodtam, hogy jelentkezek, de aztán nem tettem, mondom, nem akarok én lenni az egyedüli nyomi, aki nem néz meg egy-egy filmet. Eddig egyikről sem gondoltam, hogy érdekelne túlzottan, ezt viszont annyira jól beharangozta Roli (nem, nem a csajos beszólással fogott meg :^o ), hogy megnéztem. Szóval csak így suttyomban követem a dolgokat, majdnem, mint Csabi, ellenben én sosem tudtam úgy filmet nézni, hogy minden képkockában keresem az értelmet, meg hogy mit akarhatott vele a rendező meg az író, nem is vagyok nagy filmes, szóval ezért sem jelentkeztem. Azonban ha már megnéztem, akkor valamit írok én is, mermérne.

Spring

Nekem (is) tetszett. Az mindent elmond számomra, hogy először valahol 1 óra 10 perc körül néztem rá az időre, hogy hol tartok. Nekem kicsit majdnem rövidre is sikerült, a vége meg egy kicsit összedobott volt számomra. És valami tökösebb befejezést megnéztem volna én is, érdekesebb lett volna kicsit.
Amit viszont nem tudtam hova tenni, az az

illegális bevándorlós sztori volt. A csávó egy hete, max tíz napja volt ott, gondolom, valahogyan beengedték a reptéren, turista vízum, vagy akár vízum nélkül 90 napra. Oké, hogy feketébe' dolgozott közben, de hát... Nem értem, valaki felhomályosíthatna. Ezen felül kicsit zavart még az "alakváltós" cucc. Ha anélkül oldották volna meg, hogy a csaj ilyen fiatal ennyi idő után is, nekem jobban bejött volna, ez egy kicsit "mesés" lett nekem így. Pl. (nagyon távolról hasonló témával dolgozva) a The Man from Earth-ben jobban megoldották, hogy a csávó mennyi idős, meg miért.
Ha pontoznék, nálam egy 7/10 lenne a film maga csupaszon, asszem, nem volt rossz. Ellenben a csaj miatt hozzá kell dobnom még egy pontot, így 8/10 lenne a vége. :mrgreen:
nzxtpo
Capitá del Barça

2018.11.28. 19:48:00

Spring

Megnéztem vasárnap, köszi a gyors reakciót soadroli!

A szokásos jó ajánlás stb. mondatot képzeljétek ide :)

Tetszett a film, tényleg bizarr, jól tetted, amikor azt mondtad, hogy ne olvassunk semmit a filmről, bár valószínűleg nem tettem volna, de meglepődtem, mert még a műfajt sem olvastam el.

20 perc után, amikor azt hittem, hogy egy könnyed szerelmi film lesz, eléggé furcsán ültem a film előtt, kissé el is undorodtam a lánytól :D , na meg a filmtől se tudtam, hogy mit várjak ezután.
Nagyon tetszettek a képek, gyönyörű háttereket láthatunk majdnem minden jelenetben, és a két főszereplő nagyon jól harmonizál egymással. Tökéletesen kiegészítik egymást, semmi bajom nem volt a színészi játékukkal, nem tudom, hogy egyenként hogyan muzsikálnak, de így együtt ehhez a filmhez majdnem tökéletes volt. Aztán a kezdeti sokk után leesett a metafora, a szerelem egy szörny. Nagyon egyedi volt, érdekfeszítő volt, teljesen lekötött, mert kíváncsi voltam, hogy mi a franc ez az egész. A film hossza is teljesen jól volt belőve, viszont a következőkben kifejtem, hogy mi volt vele a probléma.

Pár negatívumot is írok: a mellékszereplők (legjobb barát és a farmer) funkcióját nem értettem, semmi építő szerepük nem volt a történettel kapcsolatban. Ezért úgy gondolom, hogy ezeket a jeleneteket lerövidítve, jobban kifejthették volna, hogy mi is van ezzel a lánnyal. Egy olyan jelenetben kaptuk meg a válaszokat, ahol folyamatosan mozogtak, alig bírtam kapkodni a fejem, mert annyira túl volt telítve lendülettel az a pár perc, nem, hogy még meg is értsem első nézésre tökéletesen mindazt, amit megpróbál elmondani. A lezárásnál lehettek volna kicsit tökösebbek a készítők, lehet jobban értékeltem volna.

A pontszámom: 6,5, ezzel holtversenyben az első helyre jött fel, az én listámon, egyébként kicsit jobban tetszett, mint a Matyié, de többet sajnos erre sem tudok adni.
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
messideco
Presidente del Barça

2018.11.27. 20:09:50

Na, én is megnéztem, nem sokára írok :)
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2018.11.26. 19:55:51

Spring

Eléggé bizarr film, viszont egész jó volt.

Mondjuk nekem ez már túl sci-fi volt, néhány jelenetet kivághattak volna belőle, úgy nem lett volna ilyen meseszerű,
de megérte megnézni.

Jó ajánlás volt, köszi. 6,5 pontot adok rá. :)
messideco
Presidente del Barça

2018.11.26. 18:22:34

No, itt volnék. Bocsi a késésért.

Beasts of no nation

Két részletben néztem meg, a második fele jobban tetszett végül.
Akár egy nagyon jó film lett volna, ha:

nincs ennyi fölösleges, és ezáltal unalmas jelenet, amit úgy próbáltak meg kompenzálni, hogy bedobnak egy sokkoló snittet.
Ami viszont tetszett

azok Agu monológjai illetve narratívája, általában minden filmben bejön.
Valaki említette az akcentust, hát egyből nekem is Osas ugrott be :D

A műfajban amúgy a Hotel Ruanda nálam a nyerő. Vagy még hasonló beavatástörténetként ajánlom az orosz Jöjj és lásd c. filmet :)

Ez egy 6-os most.

Vasárnap én jövök, még gőzöm sincs mivel :D
Kép
messideco
Presidente del Barça

2018.11.26. 16:02:55

Még egy óra van belőle #-o
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2018.11.26. 12:07:08

Nero és messideco, ti megvagytok a filmmel? :)
VictorValdes19
Az EuroBarca Utánpótlása

2018.11.25. 19:43:45

Beasts of No Nation
Nem mondanám, hogy rengeteg film lenne erről a témáról, jó volt ilyet is látni. Nincsenek benne klisék, nincs túlzásba vitt drámaiság, ez maga a valóság, amivel nagyon nehéz szembenézni, az ember nehezen akarja befogadni. Ez mindenképpen pozitívum nálam (mármint ha valaki ilyen témához fog). Egy 20 perccel lehetett volna rövidebb, a kelleténél hosszabbnak tűnt a film nekem.

6,5 pont
" Ha nem lennének zsebtolvajok, nulla lenne a nemi életem." - Woody Allen
PUNK'S NOT DEAD!
"Szinte minden bánatunk a másokkal ápolt kapcsolatainkból fakad." - Schopenhauer
"..hogy élünk, vagy elégünk, azt a hatalom mondja meg.."
soadroli
Llegenda del Barça

2018.11.25. 14:37:24

Beasts of No Nation
Annó nagyon vártam ezt a filmet, de kicsit csalódás volt. Egyáltalán nem rossz, de mégis volt egy kis hiányérzetem. Idris Elbát bírom, nagyot játszott, meg is kapta a Golden Globe-jelölést. Lehetett volna kicsit rövidebb, néhol eléggé ellaposodott a film szerintem. 7/10

Remélem egy kicsit feldobja majd az ajánlásom a klubot. No nem azért mert olyan pörgős lesz, de remélem jól szórakoztok majd rajta.
Spring (Újjászületés)
NE nézzetek előzetest, ne olvassatok kommenteket, kritikákat, csak nézzétek meg :D Ja, és aki a fsz csajba nem lesz azonnal szerelmes, annak van egy rossz hírem :mrgreen:

Kíváncsian várom a véleményeket. Jó filmezést :D

amúgy nincs hozzá szinkron, feliratok.info-n találtok feliratot.
Kép
nzxtpo
Capitá del Barça

2018.11.25. 13:04:14

Beasts of No Nation

Szokásosan elmondhatom, hogy jó volt az ajánlás, maga a film is teljesen vállalható, és még nem is hallottam róla korábban. Maga a téma nagyon erős, sajnos túlságosan sok a valóságalapja, mert még a mai napig is létező jelenség ez Afrikában.

A film jól indult, úgy éreztem, de aztán valahol menet közben elvesztette a mondandóját, az események folyásának irányát. Volt benne egy-két nagyon erős jelenet, amely jó zenével volt megkomponálva, de valahogy nem sikerült arra a szintre eljutnia, amire juthatott volna, vagy a kezdés után gondoltam, hogy el fog. A film felétől, legalább a háromnegyedéig nem voltam teljesen tisztában azzal, hogy végül is, akkor ki a főszereplő, kinél fogunk valami karakterfejlődést vagy drámát látni, és itt nekem szét esett az egész. Sok erőssége volt a filmnek, de valahogy a leglényegesebb dologban nem sikerült azt megugrani, ami miatt ezt egy kiváló, vagy többször nézős filmnek titulálnám.

Pontszám: 6

szerk.: soadroli, ha megosztanád velem/velünk az ajánlásodat kb. fél 4-4ig, akkor az utazásom alatt meg tudtam nézni azt is.
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
messideco
Presidente del Barça

2018.11.25. 11:52:53

Amúgy zola már ajánlt filmet, szóval Rolikám ne törd magad :mrgreen:
Kép
Válasz küldése