csababarca írta:@recrea
Értem amit mondasz, de nem értek vele egyet. Máshogy vagyok bekötve.
Persze nyilván ha gazdag lennék, akkor nem érdekelne ez a téma.
De akkor mit szeretnél?

Azt akarod csinálni amit szeretsz, semmi többet, semmi mást, mert ellenkezik az elveiddel. Az amit szeretsz csinálni az egy elég behatárolt fizut ad. Most akkor mi történjen? Duplázzák meg? Akkor duplázzák meg az enyémet is, én is szeretem amit csinálok.
Ahhoz meg hogy más aki nagy tételben vásárol házat majd adja tovább szerinted gáz annyit mondanék hogy nekem 200 forint a kóla literje a mekinek meg kb 40 forint. Most elkéne kezdeni lázadni hogy nekik miért olcsóbb mint nekem, vagy belegondolni hogy ez miért éri meg mindkét félnek.
LG írta:
Csak a kitörésnek is sokszor megvan az ára, túlhajszoltság, kevés alvás, családtól, barátoktól megvont idő. Én úgy gondolom, a 8 óra, 8 óra pihenő, 8 óra szórakozás felosztásnak meg kéne lenni a hétköznapokon, hétvégéknek pedig szigorúan szabadoknak kellene lennie (nyilván vannak foglalkozások, ahol ez nem megoldható, ott kompenzálni kéne vhogy, hogy meg legyen az elég pihenő)
Ezt hívják alkalmazottnak. Alkalmazottként a piac által meghatározott összeget keresel. Ezzel nem érem mi a gond. Ha meg többet akarsz keresni akkor elmész vállalkozónak, de azt meg ha rendesen akarod csinálni, akkor nem heti 40 órát dolgozol.
LG írta:Igazad van amúgy, hogy a szegénységből valaki ki akar törni, és nem egy született zseni, akkor csak sok szorgalommal, tanulással és kemény munkával lehet, főleg ha tisztességesen akarja csinálni.
Ez meg legyen is így, nehogy már az utcaseprő/gyári munkás akiket kb 2 hét alatt belehet tanítani a munkába, és tényleg bárkinek van elég esze hozzá annyit keressen mint egy informatikus. Azért van kevés informatikus, mert ahhoz hogy jó legyél szókséges egy olyan gondolkodásmód ami nagyon ritka. Most ha valaki buta, kevés dolgohoz ért, és azok is olyan dolgok amihez kb bárki érteni tud, akkor ne keressen annyit mint egy olyan ember aki egy sokkal ritkább tudás birtokában van, aminek mellesleg a piacon sokkal nagyobb értéke van.
Tényleg nem értem sokszor hogy mi a siránkozás alapja. Mármint az megvan hogy kevés a fizu, de abba is bele kellene gondolni néha hogy miért. Recrea így tippre vállalkozó, vagy legalábbis magasabb beosztású a piaci szférában, mert látja hogy mi miért történik. De néhányan nem is értem mit gondolnak.
Nem tudom miért kellene alapnak lennie annak hogy valakinek 20-30 éves korában, egy teljesen átlagos állással EGYEDÜL SAJÁT lakása legyen BUDAPESTEN. De komolyan, mindig vannak jobban fizető állások, állami szférában dolgozol egy átlag munkát, egyedül vagy. Keress egy párt, ketten spóroljatok, dobjatok össze egy önerőt, hitel és lakásvásárlás. Ez így megy.
Nero kiváncsi lennék hogy akikkel Londonban találkoztál 20-30 évesek hány átlag munkával rendelkezőnek van ott saját lakása, tökegyedül.