Arthur8 írta:Én annak ellenére, hogy Messi nem veszi ki a részét a védelezésből úgy gondolom, ha a Barca belemegy a játékba és elkezd fizikális focit játszani az egy alkalmazkodás az ellenfél játékához. Szerintem ezeket a fizikális parharcokat a Barcanak meg kell előznie azzal, hogy folyamat dominal , nála van a labda és, ha elveszíti egyből visszatámad és ilyen játékba kevésbé fér bele, hogy ha felpasszolsz a centerednek attól elpattog a labda vagy 10-6szor pontatlanul adja vissza és jön az ellenfél és futhat mindenki hátra.
Igen, ez működik a falábú csapatok ellen, viszont ha olyan ellenfél jön szembe, aki technikai képzettségben nem elveszett, de mellé fizikailag fölénk tud nőni, akkor baj van. Nem azt mondom, hogy erőfocit kell játszani, de fizikailag, sebességben fel kell tudnunk venni a versenyt legalább egy szintig, mert ha technikailag az ellenfél megközelít minket, de fizikálisan meg lemos minket a pályáról mellé, akkor szívni fogunk. Amit írsz, és ami Pepnél működik (úgyahogy, azért ők is minden évben búcsúznak a BL-ben), ahhoz egy fiatal, együtt mozgó csapat kell. A City tele van 24 éves játékosokkal, nálunk meg eléggé más a helyzet.
Arthur8 írta:+ a másik , hogy én pl. nem gondolom, hogy valaki attól mert egy ügyes, technikás játékos kevésbé tudna egy 6-7 mpes letámadást megcsinálni, mint elől egy nagy erőcsatár.
Nem baj nálam, ha valaki ügyes és technikás, de a centerjátékot hozza mellé, mert Messi nem fogja. Ahhoz meg már kell a nagy erőcsatár, aki lehet ügyes is, ha sikerül olyat kifognunk. De valószínűleg nem, és akkor mérlegelni kell.