Munkaasztal :)

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.08.22. 09:51:12

Most már én is vagyok :)
Ivánnal beszéltük, h a Gamper meg az EU szuperkupa meccsek után a rövidhíreket írom, az elemzést meg majd Iván (vagy vki más).

Remélem Ezt nem kezdte még el senki, így megírom.
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2006.08.21. 21:57:22

24. megyek haza, addig szunetelek. :)

VeB-nak meg hajraa, meglatjuk hogy produkál.
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2006.08.21. 14:59:51

Megfelelő próbacikk esetén visca el barca csatlakozik a cikkírók lelkes csapatához.

Többiekkel mi van, van aki szeretne dolgozni?
Új projektem, olvassátok, lájkoljátok:
http://stadionturista.blog.nepsport.hu
Rhynnblog:
http://rhynn.blog.nepsport.hu
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2006.08.07. 10:46:22

Nem leszúrásnak mondtam, csak erre figyeljünk. Minőségpolitika, tudod :D
Rhynnblog:
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.08.07. 10:16:19

ok bocs legközelebb figyelek :oops:
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2006.08.07. 09:43:50

PetI:

Olyat, hogy labdabirtoklosabb, olyat legyszives ne irjal. Nem ragzod megfeleloen a magyart.

Olyan focit jataszanak, ahol a labdabirtoklas van a kozeppontban, vagy hasonlo.

Szerdan meglesz az uj laptopom, akkor majd tudok a kepfelrakasban segiteni, meg napi 24 oraban feltoltogetni :D

Tamas
Rhynnblog:
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.08.05. 16:38:11

ÁKI!

Nem tudom, mikor látod ezt meg de mivel Iván Barcelonában van, Rhynn sem tud gyakran jönni, meg te sem vagy mindig, így most én is tudok cikkeket felrakni. Próbálkozok, Iván nagyjából elmondta hogy kell sima cikket feltenni, képes hírrel meg egyelőre nem próbálkoznék. :)
Majd ha esetleg ezt az üzit észrevennéd és elérhető vagy, megkereshetnél MSNen... :wink:
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.08.05. 10:14:33

PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.08.05. 08:17:41

Dos Santos: „Sokat tanulok”

Az alapozási időszak során először lépett a riporterek elé a Barcelona fiatal tehetsége, Giovani Dos Santos, hogy megossza érzéseit az amerikai túráról. „Sokat tanulok, és szeretnék minél több időt eltölteni az első csapattal.”- mondta.

Habár még csak 17 esztendős, a dél-amerikai sztárjelölt nyíltan és könnyedén beszélt moterrey-i mérkőzéséről, és a Barça túrájának következő szakaszáról. Monterrey Giovani szülővárosa, így kedves emlékekkel tért vissza: „Büszke vagyok, hogy a hazámban lehetek. Újra itthon, a családommal. Megpróbáltam tudásom legjavát nyújtani, így ők is boldogok lesznek.”
Dos Santos, aki a Tigres ellen az első félidőben lépett pályára elmondta, nagyon örül, hogy rész vehet a nagycsapat előszezoni programjában. „Néhány nagyszerű játékos van itt – mondta. Minden nap sokat tanulok, s megpróbálom kihasználni lehetőségeimet az első csapatban.” A csatár a dán AGF Aarhus ellen is játszott, miután a játékosok egy része még pihenőn volt, s Rijkaard úgy gondolta, esélyt ad neki a bizonyításra.
A „nagyok” mind segítettek a kis mexikóinak a beilleszkedésben, így már otthonosan érzi magát a keretben. „Mind azt mondták legyek nyugodt, nekem pedig meg kell tennem, amit csak tudok. Ez egy olyan tanács, amire mindig emlékezni fogok.”
Figyelemre méltó a külső hasonlóság Ronaldinho és az ifjú között, s a játékost is úton-útfélen a párhuzamokra emlékeztetik. „Összehasonlítások mindig vannak a futballban. Tudom, hogy hasonlítunk, de Ronaldinho Ronaldinho, én pedig Giovani vagyok.”- zárta le a hasonlítgatást.
Dos Santos örült, hogy az edzői stáb behívta őt a keretbe, és nem felejtette el megdícsérni Rijkaard trénert: „Ő egy kiváló edző, egyike a világ legjobbjainak.” A holland mester rögtön „vissza is adta a kölcsönt”, hiszen kiemelte Giovani bíztató játékát a Tigres elleni 3-0-s mérkőzés után.
Reméljük, a focista a várt ütemben fejlődik tovább, s pár éven belül már az első csapat fontos tagjaként tarthatjuk számon – saját nevelésű játékosként.
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.08.05. 07:27:43

Megjöttem olaszból, úgyhogy írom is. :)
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2006.08.03. 10:19:25

Áki:

ha ráérsz egy narancsmezes Messi képet szerezhetnél az avataromnak.

Két hét múlva meglesz a mezem. :D
Köszi :D
Rhynnblog:
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2006.08.03. 10:15:15

Messis cikken dolgozok, majd kérek képet hozzá, azt már nem engedi a céges rendszer.

Utána lesz egy Ronaldinho nem megy a Milanba cikk is, ahhoz is kell kép!

Tamás
Rhynnblog:
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2006.07.27. 10:47:48

Na, akkor én meg megírom a mezszámos cuccot a sportról. :)
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2006.07.27. 10:33:00

Áki,

gondolom te segítesz nekem a cikkek kirakásában. A képeket köszönöm.
A választásos cikket azért venném ki, mert készítettem egy újat, ne legyen már a három főhír között 2 választásos, a gazdasági meg elég fontos cikk szerintem.

MSNre is feljöhetnél, még egy órát vagyok.

Tamás
Rhynnblog:
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2006.07.24. 15:06:58

Érezd jól magad!
Rhynnblog:
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.07.24. 13:23:26

No problemo :wink:
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2006.07.24. 13:00:40

PetI írta:Hát fiúklányok :D jött egy lehetőség számomra, hogy 10 napot Olaszországban nyaralhassak, ezért augusztus 6-áig itt hagylak benneteket :(
"Búcsúzóul" Ezt még megírom, ha visszajövök akkor meg reaktiválom magam 8) !

Ne haragudj, amikor elkezdtem fordítgatni, még nem láttam.
Rhynnblog:
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.07.24. 12:44:44

Hát fiúklányok :D jött egy lehetőség számomra, hogy 10 napot Olaszországban nyaralhassak, ezért augusztus 6-áig itt hagylak benneteket :(
"Búcsúzóul" Ezt még megírom, ha visszajövök akkor meg reaktiválom magam 8) !
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2006.07.23. 17:20:53

Az elmundos Zambrotta interjút és ha találok vmit a Vieira - Motta + pénz ajánlatról, azt most megcsinálom.

Tamás
Rhynnblog:
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.07.19. 11:01:16

Gondolatolvasó... :P

Valdés: „Jobbak lehetünk, mint tavaly”

Az elmúlt szezonban a Barça megnyerte a bajnokságot, a Bajnokok Ligáját és a Spanyol Szuperkupát is, azonban Victor Valdés úgy gondolja: idén még ennél is jobban tudnak teljesíteni.

Új év – új kihívások. A kapus tudja, nehéz lesz megismételni a tavalyi kiváló teljesítményt, de mivel idén hat trófeát is begyűjthet a csapat, a 2006-2007-es szezon minden eddiginél sikeresebb lehet. Az FC Barcelona még Kubala Lászlóval nyert egy idényen belül öt trófeát: 1951-52-ben. Akkor övék lett a bajnoki cím, a Király Kupa – e két elsőséggel automatikusan megszerezték az Eva Duarte Kupát, (ami a mai Szuperkupa elődje) ezek mellett a klubé lett a Latin Kupa és a Trofeo Martini Rossi is. A 2005-2006-ban sorra rekordokat döntögető csapatnak tehát itt az újabb kihívás. „Minden kupa nagyon értékes, amit megnyerhetünk. A tavalyi szezon nagyon jól sikerült, minden rendben ment. Reméljük, megismételjük a sikereket, és ki tudja, talán még jobban szerepelünk. A szurkolók szeretnék, ha mindent megszereznénk, és mi ugyanakkora erőbedobással készülünk mindegyik versenysorozatra.”
A játékosok idén már nem dolgozhatnak együtt Ángel Murral. A profi gyúró 33 év szolgálat után vonul vissza a Barcelonától. Valdésnek máris hiányzik a veterán fizioterapeuta: „Nem lesz ugyanaz a felkészülés nélküle. Mikor a B csapatban játszottam, akkor is vele találkoztam először mikor az öltözőbe értem, s mindig nagyon figyelmes volt. Mindig volt ideje egy kis beszélgetésre és mindig volt egy jó vicce, ami nagyon jó dolog. Nagyon fog hiányozni.”
Nehéz kikerülni az olasz témát is egy interjú során, hiszen a Juventus és a Milan sem lehet BL ellenfele a gránátvörös-kékeknek. Valdés megjegyezte: „Habár ezek mindig erős csapatok voltak és nehéz volt legyőzni őket, nem szabad elfeledkezni róla, hogy rajtuk kívül még számos erős klub van a BL-ben.”
Az ügy folyományaként – főleg a Juvéból- sok játékos távozhat. A fiatal kapust is megkérdezték, mi a véleménye azokról a játékosokról, akik a Barçához érkezhetnek. „Az igazolások a technikai stáb feladatai. Az ő döntésük a fontos. Zambrotta és Thuram nemzetközi szinten is elismert labdarúgók, s mint minden játékost, barátságosan fogadnánk őket is.”
Jelenleg húszan készülnek az új idényre Rijkaard kezei alatt a felnőtt csapatból, mivel néhány játékos még a szabadságát tölti. Az új igazolás, Eidur Gudjohnsen már Barcelonában van, s a keret kiegészült tehetséges fiatalokkal is. „Remélem, nem lesznek sérülések. Idén kevesebben vagyunk, de remélem az edző egy versenyképes keretből választhat majd.” A VB-szereplőkön kívül Samuel Eto’o is extra szabadságot kapott, ami Valdés szerint abszolút helyes. „A Klub engedélyt adott a későbbi visszatérésre. A legjobb, amit tehet most, hogy kipiheni magát.”
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2006.07.19. 10:10:26

Gondoltam, hogy megírod, azért neki sem álltam... :D

Én majd találok úgyis mást.
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.07.19. 10:07:43

Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2006.07.18. 12:23:13

Nem is mondtam, nagyon jó lett ez a Célkeresztes cumó is Pepe!

Amúgy meg körmölök egy I was keen to startos Gudjózsisat. :D
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.07.16. 15:59:53

Célkeresztben: Juliano Belletti
A BL-döntő hőse

Juliano Belletti pályafutását kapusként kezdte, majd serdülőként már a védelem jobb oldalán játszott. Posztja miatt kevés lehetősége akad a gólszerzésre a mérkőzéseken. Barcelonában töltött évei alatt is csak egyetlen gólt szerzett tétmérkőzésen, mégis a legjobbkor talált be: a Bajnokok Ligája döntőjében a győztes gólt a brazil szerezte.
A Barça kettese 1976-ban született Cascavelben, Paraná államban. A német nagyszülőktől származó ifjú 1994-ben igazolt a Cruzeiróhoz, mely a Belo Horizonte legismertebb klubja címmel büszkélkedhet, s többek között ott játszott Ricardinho vagy Junior Baiano. Öt alkalommal kapott játéklehetőséget első szezonjában, míg 1995-ben már tizenhétszer lépett pályára. A következő szezonban klubcsere következett: Juliano következő állomása az előző otthonától 480 kilométerre lévő Sao Paulo lett. Kiváló csapattársak mellett játszhatott, (mint például jelenlegi klubtársa Edmílson) s 13 mérkőzésen egy gól volt a termése. Az ezt követő szezonokban azonban egyre kevesebb szerepet kapott, s hátráltatta egy súlyos sérülés is. Kölcsönbe Minas Geiras államba került, az Atlético Mineiro gárdájához. Élete legjobb brazil szezonja következett, hiszen jobbhátvédként ötször mattolta a kapusokat. A Brazil Bajnokság döntőinek eddigi leggyorsabb gólja is a nevéhez fűződik. Kiváló játéka miatt Sao Paulo természetesen visszarendelte Bellettit, s a következő két idényben ismét ott szerepelt. 2001 márciusában játszotta első válogatott mérkőzését Ecuador ellen. A 2002-es világbajnokságra utazó keretbe meghívót kapott, majd Cafú cseréjeként öt percet játszhatott a Törökország elleni elődöntően. Világbajnok lett Brazíliával, így megnyílt előtte az út az „öreg kontinensre”.
A jól mozgó bekk kegyeiért nyáron a Villarreal és a Valencia versengett. Kontinensváltását segítette, hogy (német ősei ellenére) olasz útlevéllel is rendelkezett. Végül a „sárga tengeralattjáró” szerezte meg, körülbelül négy millió euróért. A friss világbajnok sokat tett hozzá a kicsapat nagyszerű szerepléséhez a következő években. Beverekedték magukat az Intertotó Kupa döntőjébe, majd innen továbbjutva meg sem álltak az UEFA Kupa elődöntőjéig. Belletti kiváló formában játszotta végig az idényt, s nem volt meglepő, hogy több sztárklub is szerette volna soraiban tudni Julianot. A gránátvörös-kékek megközelítőleg három millió eurót áldoztak rá, ő volt a Joan Laporta elnök első igazolása, mikor második szezonját kezdte az elnöki bársonyszékben az ügyvéd. A Barça jobb oldala sebezhető pontnak számított a brazil érkezése előtt, hiszen az előd holland Reiziger nem nyújtott egyenletesen jó teljesítményt az együttesben. Az erősen átalakult Barcelonában kulcsszerepet szántak Bellettinek, aki élt is a lehetőséggel. Beverekedte magát a kezdő tizenegybe, és első idényében összesen 39 mérkőzésen lépett pályára a különböző versenysorozatokban. A következő nyáron ismét jelentős változások mentek végbe a katalánok keretében, de Belletti megtartotta folyamatos kezdő tagságát, és oszlopa lett a bajnok Barcelonának. Gyakori felfutásaival és beadásaival próbálta segíteni a támadásokat, jól eltalált távoli lövései is veszélyt jelentettek, de a kapuba a szezon során nem sikerült betalálnia.
A 2005 – 2006-os szezon is jól indult a csapatnak, hiszen a Betis ellen megnyerte a Spanyol Szuperkupát. Belletti visszafogott teljesítménye meglepő volt a közönség számára, s Rijkaard a bajnokság egy részében a kispadon jegelte a brazilt, s csak csereként jutott. Talán azért, mert a védő szerepkör mellett Belletti kissé sokat foglalkozott a támadásokkal és gyakran nem ért vissza pozíciójába az ellenfél akciójakor. A helyére Oleguer húzódott ki, aki jó teljesítményt nyújtott és előnyt élvezett a brazillal szemben. Ekkor került vissza az együttesbe a sokáig sérült Edmílson a védekező középpályás helyére, a belső védőket Márquezt és Puyolt pedig nem tudta kiszorítani Juliano. Csereként beállva segített, amikor tudott, a mérkőzések során egyre jobban „összeszedte magát”. A 2005 – 2006-os futballév során 27 bajnoki mérkőzésen játszott, s ismét bajnok lett csapatával. Emellett tíz európai kupameccsen lépett a zöld gyepre, s legemlékezetesebb pillanata a Bajnokok Ligája döntőjéhez kapcsolódik.
Erősebbnél-erősebb csapatokat vert ki a Barça a BL-ből, mire eljutott a párizsi fináléig. A várva-várt mérkőzésen győzelem esetén a katalánok másodszor szerezhették volna meg az európai klubfutball legjelentősebb trófeáját. A kezdő tizenegyben jobbhátvéd poszton Oleguer kapott lehetőséget, Belletti pedig a cserepadon ült. A mérkőzés nem a gránátvörös-kékek forgatókönyve szerint kezdődött, hiszen az Arsenal veszélyeztetett és a harminchetedik percben egy szabadrúgás utáni fejesből Sol Campbell megszerezte a vezetést. A krónikához hozzá tartozik, hogy ekkorra már emberhátrányban játszottak az angolok, Lehmann kiállítása miatt. A második félidőben Rijkaard cserélt, a 71. perben pályára küldte Bellettit, ami – mint később kiderült- nyerő húzásnak bizonyult. A 76-dik percben Eto’o egyenlített, majd a 80. percben a győztes gólt is megszerezte a Barça. Egy levágódó Iniesta próbálkozást Belletti szedett össze a 16-os előterében, Larssonhoz passzolt, majd a svédtől visszakapott labdát négy méterről a kapuba lőtte úgy, hogy a játékszer Almunia cserekapus lábán is megpattant. Hatalmas feszültség szabadult fel a csapatban mely eztán már nem engedte ki kezéből a győzelmet és 1992 után ismét Európa csúcsára ért – Belletti hathatós közreműködésével.
A győztes gólt a brazil kisfiának ajánlotta, s mivel hazája válogatottjának VB keretében nem kapott helyet (Cafú és Cicinho volt előtte a rangsorban) a szezon érdemi része ezzel le is zárult Julianonak.
A 2006-2007-es idény ismét nagy kihívást jelent mind a Barçának, mind Bellettinek: a csapat szeretné megtartani vezető szerepét Európában, Belletti pedig szeretné visszaszerezni helyét a kezdőcsapatban. Ha a támadások mellett a védekezésre még jobban ügyel az amúgy jól szerelő bekk, erre minden esélye megvan.

Adatlap

Teljes neve: Juliano Haus Belletti
Születési hely: Cascavel (Brazília)
Születési idő: 1976. június 20.
Magasság: 179 cm
Testsúly: 74 kg
Eddigi klubjai: Cruzeiro (1994 – 1995); Sao Paulo (1996 – 1999); Atletico Mineiras (1999 – 2000); Sao Paulo (2000 – 2002); Villarreal (2002 – 2004); FC Barcelona (2004 – )
1. meccse a Barcában: 2004. augusztus 29. (Racing Santander – FC Barcelona 0 : 2)
Bajnoki mérkőzések / gólok: 406 / 25 – (ebből 83 / 3 Spanyolországban)
Válogatott mérkőzések / gólok: 20 / 1
Sikerei: Világbajnok Brazíliával (2002)
2-szeres Spanyol Bajnok (2004-2005; 2005-2006)
1-szeres Spanyol Kupa győztes (2005)
1-szeres Bajnokok Ligája győztes (2006)
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2006.07.16. 11:59:42

Hűha, okészsoké! :D

Én meg akkor keresek egy képet hozzá, mert Bellettiről nem tom milyenek vannak raktáron. :)
Lezárt