2019.11.02. 17:50:06
A Barcelonának napjainkra nem maradt taktikai eszköztára. Van összesen egyfajta játék, ami egyrészről már messze nem a régi iskola, másrészről már sok csapat ismeri az ellenszerét. Még a Levante szintű csapatokra is jellemző, hogy egyrészt erre az egysíkú játékra felkészülten mennek ki eleve a pályára, másfelől majd minden csapat változtatni, jobbítani akar meccs közben is a játékán ellenünk. Hiába cserélt olykor (szerintem csak szerencsésen) Valverde, a játékunkat az eredményesség szempontjából egyéni teljesítmények teszik eredményessé.
Mint csapat, sem mentálisan, sem taktikailag nincs a helyén. Hozzászólásaitokban sokan elemeztétek már ennek okait, helyesen. Én most nem teszem. Talán csak annyit tennék azokhoz, hogy ilyen (elnöki félrevásárlásokkal tűzdelt) kerettel, ilyen egyéni képességekkel három-négy játékos nem a helyén játszik, és így gyengén. Morálisan pedig teljesen szétesett ez a csapat, ami inkább csak egy keret, és abból egy kezdő 11.
És már tulajdonképpen nem is csodálkozom, hogy az elnök és az edző a helyén van. Nem tudom, kinek és miért jó ez így. Tényleg nem.