Értékes gondolatok születnek itt, sok egymásnak ellentmondó igazsággal.
Ahogy a kolléga is előre mentegette magát, úgy Én is megteszem! Ne vegye senki sértésnek, de néha úgy érzem, hogy a szurkolásból versenyt csinálnak az emberek. ( Minden meccset nézek, több relikviám van stb...) Nincs rá szükség, nem fogjuk soha megérteni egymást!
Alapvetően többféle ember, többféleképpen mutatja ki a szeretetét. Én is azok közé tartoztam, akik korábban a saját temetésüket lemondták volna, hogy lássák a csapatot a kupában egy harmadosztályú csapattal játszani. Ez elmúlt Ernesto alatt! És még azt is megértem, ha valaki teljességgel bojkottálja a meccsnézést.
Nem sértőnek szánom, de jobb definíció nem ugrik be, mint hogy van szurkoló, és "fanboy". Minden "fanboy" szurkoló, de nem minden szurkoló "fanboy", és ezt nem feltétlenül növi ki az ember, de tapasztalatom szerint életkori sajátosság. Továbbá természetesen semmi bajom, azokkal, akik a családi éttermezésre is csak korlátlan mobilnettel mernek elmenni, mert az asztal alatt streamelik a meccset. (Based of true story

)
Az nem "szurkoló", aki megtagadja/letagadja a csapatát egy-egy ilyen időszakban. Hova tovább "klubbot vált", de jellemzően, ezek az emberek egy idő után magától a szurkolói léttől is eltávolodnak, és liga fanatikusnak, vagy önjelölt szakértőnek léptetik magukat elő.
Végül azt nagyon is fontosnak tartom, hogy a kinti társak közül rengetegen elkezdték bojkottálni a meccseket, és nagyon is jól teszik! Talán lesz eredménye, ha látják hogy pang a lelátó!