Én még a gyerekes témához szólnék hozzá. Nekem még nincs, szeretnék, de nem mindenáron. Ahogy már írtátok előttem, először is kell egy anya, de a párválasztás szintén olyan dolog, amit nem szabad erőltetni. Főleg, ha már komoly, akár életre szóló kapcsolatban gondolkodunk.
Az ember társas lény, a legtöbben, így én sem szeretem a magányt. De úgy gondolom, jobb magányosnak lenni, mint egy rossz kapcsolatban élni. Én úgy veszem érte, hogy a legtöbb ember úgy keres párt, hogy megpróbálja felszedni a környezetében a számára legideálisabbnak tűnő nőt/férfit, szerencsés esetben ugye az ellenkező neműt.

Ezzel az a baj, hogy ha valaki egy adott közösségen belül a legjobb, lehet, hogy még így sem jó pár az illetőnek, és érdemesebb lenne még várni, vagy szélesebb körben körülnézni. De sokan annyira kapcsolatfüggők, hogy erre képtelenek, inkább rendre belefutnak rossz kapcsolatokba, minthogy alaposabban választanának maguknak megfelelő párt, mert ezzel vállalni kéne esetlegesen a hosszabbtávú egyedüllétet. Pedig a rossz kapcsolatokban az érzékenyebbek sérülnek, vagy akár tönkre is mennek mentálisan. Néha pedig az ilyen kapcsolatokból is születnek gyerekek...
Szóval én abszolút családcentrikus ember vagyok, de családot tervezni tényleg csak felelősségteljesen lehet. Vagy így, vagy sehogy. Túl sok tönkrement családot, életet láttam már ahhoz, hogy ezt a következtetést levonjam.
Amit még megjegyeznék, hogy a modern életmód, mentalitás sem segíti a családalapítást, illetve a harmonikus családi életet. A 21. században brutálisan megnőtt a válások és a csonka családban élők száma. Nincs időnk egymásra, nem vagyunk elég türelmesek egymással, és ennek ez a nagyon szomorú következménye. Szerencsére ellenpéldák is vannak azért szép számmal, amelyek mutatják, hogy még mindig lehet boldog családi életet élni. Tehát én buzdítok mindenkit, hogy szaporodjon és sokasodjon!

De csak akkor, ha megvannak hozzá az ideális körülmények, elsősorban a szerető, gyermeknevelésre alkalmas szülők. Ahogy írták már előttem, sajnos nem mindenki alkalmas szülőnek, és még mindig jobb, amikor az ilyen személy erre rájön, és inkább nem vállal gyereket. Kellenek az anyagiak is, erről szintén írtatok előttem, nem kell luxusban élni a gyereknek, sőt, ez akár negatívan is hathat a személyiségfejlődésére, de az alapvető szükségleteit ki kell tudni elégíteni.
Aztán amin elcsúszhat még a dolog, amit Recrea írt: közbeszól az élet, sor, Isten, karma, ki miben hisz. Pl. mégsem találjuk meg az igazit. Erre az esetre mondom én azt, hogy még mindig jobb, mintha egy rossz kapcsolatból született volna gyerekünk.