2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Piqué, Lenglet, Alba helyett kicsit körülnéznék a piacon.....fanbarca írta: ↑2020.08.21. 10:11:10Én is FM-eznék már egyet akkor, mindig jól esik.![]()
Kapus: Ter Stegen, Pena és Reina (ha már a fiatalokról szól ez, akkor menjen Neto és védjen Pena – U21-es válogatott – a kupában, Reina meg tapasztalatát átadja nekik)
//
Jobbhátvéd: Semedo, Wague
Középhátvéd: Garcia, Piqué, Lenglet, Araujo, Todibo
Balhátvéd: Alaba, Alba
//
Védekező középpályás: De Jong, Wijnaldum / Ndombele, Oriol Busquets
Középpályás: Pjanic, Puig, Pedri, Coutinho, Alena, Vidal
//
Szélső: Messi, Fati, Trincao, Dembélé
Csatár: Duvan Zapata / Martial, Braithwaite
Csatárposzton én látnék fantáziát Zapata-ban (29 éves, €50 millióba fájna), az elmúlt néhány évben konstans fejlődő tendenciát mutat, Lautaro 14 góljával szemben 18-at szerzett a bajnokságban. Erőcsatár, amit én mindig szeretek. Martial (24 éves, kb. €75 millióba kerülne) viszont igazán izgalmas választás lenne, idén 17 gólt lőtt, s mivel szélsőből avanzsálódott középcsatárrá, igazán benne lenne a kombinatív játékban is.
Amúgy jellemzően túl rövid szokott lenni a keretünk, talán nem ártana nekivágni egy mélyebbel.
Ez nekem nagyon tetszik.fanbarca írta: ↑2020.08.21. 10:11:10Én is FM-eznék már egyet akkor, mindig jól esik.![]()
Kapus: Ter Stegen, Pena és Reina (ha már a fiatalokról szól ez, akkor menjen Neto és védjen Pena – U21-es válogatott – a kupában, Reina meg tapasztalatát átadja nekik)
//
Jobbhátvéd: Semedo, Wague
Középhátvéd: Garcia, Piqué, Lenglet, Araujo, Todibo
Balhátvéd: Alaba, Alba
//
Védekező középpályás: De Jong, Wijnaldum / Ndombele, Oriol Busquets
Középpályás: Pjanic, Puig, Pedri, Coutinho, Alena, Vidal
//
Szélső: Messi, Fati, Trincao, Dembélé
Csatár: Duvan Zapata / Martial, Braithwaite
Csatárposzton én látnék fantáziát Zapata-ban (29 éves, €50 millióba fájna), az elmúlt néhány évben konstans fejlődő tendenciát mutat, Lautaro 14 góljával szemben 18-at szerzett a bajnokságban. Erőcsatár, amit én mindig szeretek. Martial (24 éves, kb. €75 millióba kerülne) viszont igazán izgalmas választás lenne, idén 17 gólt lőtt, s mivel szélsőből avanzsálódott középcsatárrá, igazán benne lenne a kombinatív játékban is.
Amúgy jellemzően túl rövid szokott lenni a keretünk, talán nem ártana nekivágni egy mélyebbel.
Joggal, mert mázli, hogy csak X lett. Az öregek képtelenek voltak bármiféle támadójátékta. Erre a leggyengébb csatár helyett középpályást hoz br Setien. Fiatalt meg csak egyet, azt is olyan későn, amikmor már nem változhatott vele semmi.Ez Setien meccse volt. Mert akár ki is lehetett volna kapni úgy is, hogy legalább van benne valami biztató. De így! És nem látja!visca el barca írta: ↑2020.03.04. 12:27:25most megint felteszitek ezt a 30+ felett az ember már nem jó focista lemezt? nem unjátok még?
Azért azt tegyük hozzá, hogy Mbappét is hagyták szépen végigkocogni a pályán, nem vette a fáradtságot senki, hogy megtámadja.mess2009 írta: ↑2020.03.06. 09:23:22elemzés helyett, most egy linket tennék ide, hogy mi hiányzik per pillanat a Barcából...https://index.hu/sport/futball/2020/03/ ... ncia_kupa/
hajdanán Messi is tudott hasonlót de azért a sebességkülönbség még ebben az összehasonlításban sem elhanyagolható.
Van nálunk aki képes rá, láttunk is tőle hasonló t, csak hát, ugye a rehabon törzs vendég. A pályán meg alig.mess2009 írta: ↑2020.03.06. 09:23:22elemzés helyett, most egy linket tennék ide, hogy mi hiányzik per pillanat a Barcából...https://index.hu/sport/futball/2020/03/ ... ncia_kupa/
hajdanán Messi is tudott hasonlót de azért a sebességkülönbség még ebben az összehasonlításban sem elhanyagolható.
Ha jobban megnézzük a statisztikát, akkor pontosan kijön az amit láttunk a szemeinkkel. Lehet, hogy a passzok ugyanúgy középen mentek, többségében hasonló ember szám vett részt a támadásokban ..., amit a 6szög leír, de tedd a két passztérképet egymás alá és máris elkezd derengeni, hogy a Valverde féle Barcelona miért nem volt annyira hatékony, mint Guardiola Barcája.
Nem idézem be végig fUtBoLiStA hozzászólását, akit érdekel, lentebb megtalálja teljes terjedelmében.fUtBoLiStA írta: ↑2020.03.03. 11:50:41Már egy jó ideje nem fórumozok, csak olvasgatom itt a rengeteg "megfejtést/elemzést" a csapattal, játékosokkal, edzőkkel kapcsolatban.Nyilván ahány szurkoló, annyiféle vélemény, ezt elfogadom, de néha egészen hihetetlen számomra egy-két szurkoló hozzáállása, még akkor is, ha nem a klub történelem legfényesebb időszakát éljük. Pár aktuális témával kapcsolatban én is leírom a gondolataim ( ... )
Ha az első sornál tovább olvasol, más lemezt kellene hallanod.....olyasmit kb, hogy :visca el barca írta: ↑2020.03.04. 12:27:25most megint felteszitek ezt a 30+ felett az ember már nem jó focista lemezt? nem unjátok még?
Ez valami? Mit szólnának akkor Mészölyhöz? Amúgy szerintem erre van szükség.https://player.hu/sport-3/karomkodott-e ... -clasicon/
Ez nem tudom mennyire igaz.
Ha igen, akkor ez elég sok dolgot megmagyaráz.
Nehogy már a játékosok legyenek felháborodva, amikor egy értékelhetetlen [auto_cenzúra] volt, amit a második félidőben letettek az asztalra.
Azért picit szerintem összemosod a véleményeket. Igen, Valverdét sokan el akarták küldeni, de nem feltétlen ugyanazok szidják az új edzőt. De ha többen igen, az sem ellentmondás.fUtBoLiStA írta: ↑2020.03.03. 11:50:41
Edzőkérdés.
...
Nem mondom, hogy Setién vagy Valverde a legnagyobb király de úgy beszélni róluk, mintha valami jött-ment szerencsétlenek lennének, kicsit erős túlzásnak érzem.
Furák a szurkolók.Először Valverde takarodj van, jön egy másik edző.
Aztán meg sem tartotta az első edzését de már az új edző se ért hozzá.
Le megy az első meccse és Valverde már mindjárt nem is volt olyan rossz.
Hozzák Xavit mert ő az új Guardiola. (Xavi nagyon nagy játékos volt, az egyik legfontosabb eleme annak a Barcának, de ettől simán megbukhat mint edző. Nem tudom miért ilyen biztos mindenki abban, hogy ő beválik...)
Ugyanez a játékfelfogásban is megfigyelhető.Valverde célfocit játszat, fúúúúj.
Mi vagyunk a Barca, van egy játékfilozófiánk.
Jön Setién, próbálunk újra labdát birtokolni.
Erre hát ezzel már nem lehet nyerni, elavult stb... (Ami amúgy jogos is. Ami 7-8 éve működött, azt már nem lehet eredményesen ugyanabban a struktúrában játszani. Ennek az ellenszerét már a kisebb csapatok is elég jól megtalálták.)
Játékosok.
Messi függőség van. De melyik csapat ne függene tőle? A világ legjobbjáról beszélünk, aki bármikor döntő meccseket tud megnyerni. Még most is. Egy minimálisat talán érezhető nála a visszaesés de az emberünk 10 éve hozza le az 50 gólos szezonokat. Ez egy-egy évben is csoda, nemhogy ilyen hosszú időn keresztül folyamatosan. Hozzászoktunk a jóhoz elég könnyen. Ha ne adj Isten "csak" 40 gólt lő a szezonban már vissza is vonultatják páran, mikor más játékosok 2 szezon alatt sem lőnek ennyit. Nem lesz már fiatalabb de azért sokan itt már úgy beszélnek róla és Busquetsről, mintha az utolsó utáni éveiket taposnák. Messi 33 lesz a szezon végén. Természetesen mindenkinek van egy genetikai határa ameddig top szinten tud játszani, de mivel nem az a típus, aki minden győzelem után hajnalig whisky kólázott volna valamelyik lebujban és a foci mellett nem is 10-12 órákat kellett a bányában lehúznia zsíros kenyérrel, így azért még az sem elképzelhetetlen hogy van benne, ha nem is extra, de 5 jó év.
Másik kedvencem, hogy ő a főgonosz és elnyomja a többieket, ő mondja meg ki hova passzolhat és kit igazoljanak.![]()
![]()
![]()
Ha valaha is jártatok csak egy félkomoly csapatnak az öltözőjében, tudnátok mekkora egok vannak ott. Aki olyan mentalitású, akit el lehet nyomni abból nem lesz ilyen szintű futballista. Már az akadémiáról nem kerülnek ki, mert a többiek bedarálják.
Egyértelmű hogy keresik a társak, egész egyszerűen mert még mindig a világ legjobbja. Azért nem kicsi előny ha nála van a labda abból nagy eséllyel gól vagy gólpassz van.
Amit felszoktak vele kapcsolatban negatívumként hozni, hogy védekezésbe nem fut. Sosem kellett igazából, egy edző sem várta el tőle. Ha kérték volna nem lőtt volna fele ennyi gólt sem. Nincs és nem is lesz egy játékos sem a Földön aki alárendeli magát a csapatnak védekezésben és mellé támadásban ennyire hatékony tud lenni.