Sorozatokkal együtt 700 környékén járok, de ebbe nem tartozik bele minden, mert pl Bud Spencer, Terence Hill filmeket nem értékelek. Hogyan is lehetne ezeket értékelni... Animációs filmeket is csak a legritkább esetben tudok. Vagy gyerekkorunk filmjei. Ezekről most mit tudsz objektíven mondani, hogyan is lehetne értékelni ezeket... Szerintem legalább 1000 felett járhatok én is, de van egy kör, amire nem bírok szavazatot adni. Pl a Rockyt sem 28+ évesként kell elkezdeni nézni, mert iszonyat gyenge és csalódás volt. De ha 14 évesen nézem meg apámmal, akkor talán én is úgy érezném, hogy na, ez igen. Többek között Segal, van Damme, Arnold és a többi nagy öreg ettől népszerű. Mert akkor láttad, amikor kellett, egyébként sok vizet nem tudnak zavarni.
Jelenleg majdnem 100 film/sorozat áll az IMDb Watchlisten, amit jelenleg meg akarok nézni, pótolni, de van olyan kultfilm, aminek nem bírok nekiülni egyszerűen. Pl a Die Hardot sosem láttam. Csípem az öreg Bruce-t, de a jelen ízlésemmel már nem vagyok kíváncsi rá, tinédzserként kellett volna megnéznem ezt is. Elkezdtem, 20 perc lement, de nem, mégsem, inkább mégsem. Sok esetben pedig nem érzem egyértelműen, hogy valami 8 vagy 9 pont, vagy mi éri el nálam a tízest, esetleg 7 vagy 8 volt az, aminek most pörög a stáblistája? Az adott hangulatom befolyásolni tudja, hogy aktuálisan melyik milyen pontszámon áll, mert felet nem lehet adni. Bár ez csak az esetek kis része csupán.
Új téma, kult filmek, rendezők, amik egyáltalán nem tetszettek, akiknek nem jön át a munkásságuk? Pl. Kubrickot én sosem szerettem, és elismerni sem tudtam. Úgy érzem magam emiatt, mint valami félkegyelmű, mert mindenki odáig van érte. De nem látom, hogy miért. A Ragyogás egyszerűen pocsék lett, a könyvet ismerve és egyébként anélkül is, magában mint film pocsék. Jack bácsi hozta az őrültet, kb. rá volt bízva, hogy csináljon, ami jól esik. Azon kívül nulla, a nő rettenetesen ostoba, ronda és idegesítő de hát a "Nagymesternek" senki nem parancsol. Pont a könyv tökéletes ellentétét sikerült belerakni, gratula. És emellett csupán a lényeget nem jelenített meg, a Ragyogást, ami a kissráccal él együtt. King sem véletlenül küldte el a francba, hogy mi volt ez a szr. A Mechanikus narancsban már éreztem némi vibrálást, de nagyrészt az is szemét, olyan undormány a fényképezés, hogy egyszer bírtam magam végigrágni rajta. Azóta sem jött meg a kívánalmam egy második nézéshez. A 2001 szintén felejtős nekem, nem adott semmit. Na de mondjuk a Full Metal Jacket, na az jó film volt, de nálam 7 pontnál nem több. Szóval teljesen értetlenül állok, hogy mitől ő a fény az éjszakában, korunk egyik legnagyobb zsenije. Magát az érzést persze megértem, ha valakinek az, mert nekem is vannak ilyesféle heppjeim.