Megérdemelték!
UN DIA DE PARTIT! ❤️ pic.twitter.com/ugs41n0m1T
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 16, 2025
Ez abszolút így van. Gond van, de van máshol is (pl. egy Realnak ugyanúgy fájni fog egy Benzema, Ramos, Kroos kiválása, meg a Juvénak mondjuk Bonucci, Pjanic (LOL), CR7). Nyilván fiatalítani kell attól még, de viszont a fiatalok jönnek is. Csak kevesen ragadnak meg, mert most nincs itt hozzá a megfelelő közeg* sajnos (vagy egy részük eleve sz.ar lenne mindenhol, nem csak itt).Peter írta: ↑2020.06.29. 17:06:44Nagyon klassz dolog a statisztika.....le a kalappal valóban a kigyűjtés előtt....viszont végignézve azt látod, hogy nálunk sok a 30 feletti és néhány nagyon fiatal leviszi az átlagot....míg máshol általában a masszív mag az 26 - 28 közötti és kevés a túlkoros és kevés a nagyon fiatal is....top szinten erőnlétben, motivációban, tenni akarásban nagyon nem mindegy, hogy jóllakott karrierjük végefelé járó 32-esek küzdenek éhes 26-osokkal....
Nagyon klassz dolog a statisztika.....le a kalappal valóban a kigyűjtés előtt....viszont végignézve azt látod, hogy nálunk sok a 30 feletti és néhány nagyon fiatal leviszi az átlagot....míg máshol általában a masszív mag az 26 - 28 közötti és kevés a túlkoros és kevés a nagyon fiatal is....top szinten erőnlétben, motivációban, tenni akarásban nagyon nem mindegy, hogy jóllakott karrierjük végefelé járó 32-esek küzdenek éhes 26-osokkal....NovaProspekt írta: ↑2020.06.29. 16:29:23Nem semmi, amikor valaki képes utánanézni a dolgoknak, aztán még helyes megállapításokat is tesz az adatok alapján, pláne errefelé. Egyik mostani kommentemben én is felvetettem, hogy akkora különbség nincs a top csapatok átlagéletkorai között, de te nagyon szépen összeszedted. A Bayern nekem is kitűnt, hogy nagyon szépen fiatalítottak már ennyi idő alatt is.
Milyen eredményt hoznak a kiforrott klasszisok?szbsz írta: ↑2020.06.29. 16:07:45Sajnos van egy olyan érzésem, hogy Fati és Puig is Arthur sorsára fog jutni nemsokára. Hiába ügyesek, tehetségesek egy kiforrott kalsszissal egyszerűen nincs esélyük felvenni a versenyt. Márpedig egy Barcelona szintű csapatnál kell az eredmény, hogy ne mozogjon a pad az edző alatt-ezért sem merte EV a masiasokat berakni, sem Kiki most...
Nem semmi, amikor valaki képes utánanézni a dolgoknak, aztán még helyes megállapításokat is tesz az adatok alapján, pláne errefelé
Erre a kis szösszenetre összeszedtem a bajnokságok top csapatinak átlagéletkorát. Transfermarketet vettem alapul. Az első átlagéletkor a 11 legtöbbet koptatott játékosok életkorai, a második 10 további érdemben hozzájáruló játékos életkorát vettem. A harmadik pedig a 21 legtöbbet játszó játékosok átlagéletkora. Érdekes számokat kaptam.RA7 írta: ↑2020.06.29. 02:56:56Megnéztem az Espanyol - Real meccset. Továbbra is azt mondom hogy nem kell berezelni ettől a Realtól. Szerencse is velük van, ennek a gyenge Espanyolnak is volt keresni valója ellenük. Európai mezőnytől, főleg az angoloktól kell tartani, akikkel szemben szint különbség van. Ugyanúgy a már bizonyított idősebbekre építenek, hiába vannak fiataljaik mint nekünk. Ők vannak rongyosra járatva. Zidane továbbra se egy új korszakos zseni, egyszerűen nincs nagy játék nála se. Az igazolásaik ugyanúgy nem akarnak ülni mint nekünk.
Stegen > Courtois
Semedo, Roberto < Carvajal, Hakimi, itt Hakimi előtt nagy jövő előtt áll, itt előttünk vannak.
Piqué < Ramos, még mindig Ramos a meghatározóbb
Lenglet < Varane, itt is van egy biztos pontjuk
Alba, Cucu = Marcelo, Mendy, ide írtam Cucut is, teljesen egyenlő, de hha Cucu tudná hozni amit a Getafeba még lehet felénk is billene itt.
Todibo = Militao, nagy talány mindkettő, de mi legalább pénzt nem bukunk itt.
De Jong = Casemiro, más típus de a jövő és potenciál benne itt mi nyerünk.
Busquets, Vidal, Rakitic < Kroos, Modric, Valverde, itt ők a jobbak, több támadó szellemű játékosuk van mint nekünk, és tudnak osztogatni ami a mi veteránjainkra nem mondható el.
Fati = Vinicius, mindkettő túl sztárolt egyenlőre
Suarez > Benzema, két veterán játszik itt is
Hazard = Griezmann, mindkettő besult eddig és a Belga a posztján is játszik.
Puig < Isco, egyenlőre Isco jobb
Bale = Dembele, magyarázni nem kell.
Van neki is egy besult Jovic, eddig semmit nem mutató fiataljaik, akik hozzánk is jönnek jövőre.
A jövő náluk is kérdéses lesz, ha nem fokozatosan építik be a fiatalokat hanem miután mindegyik idősebb kieg mint nálunk. Nem tartok tőlük.
Nagy körvonalakban ennyi a keretük. Egy biztos pontjuk van az Hakimi a jövőre nézve, nekünk ez De Jong. Ígéretek vannak de semmi több.
Ezzel kb én is így vagyok. Egy magához képest gyengén játszó Soci ellen is három kétes szituációval nyertek 1 góllal, a Mallorca ellen csak 20 percet láttam, de akkor sem hengereltek, az utolsó Espanol pedig ha kicsit pontosabb egy X-re minimum jók lehettek volna. Játékban főleg nem múlnak felül minket. Olyan teljesítménnyel és játékképpel, ami tolnak a Barca itt a fórumon meg lenne nyúzva.RA7 írta: ↑2020.06.29. 02:56:56Megnéztem az Espanyol - Real meccset. Továbbra is azt mondom hogy nem kell berezelni ettől a Realtól. Szerencse is velük van, ennek a gyenge Espanyolnak is volt keresni valója ellenük. Európai mezőnytől, főleg az angoloktól kell tartani, akikkel szemben szint különbség van. Ugyanúgy a már bizonyított idősebbekre építenek, hiába vannak fiataljaik mint nekünk. Ők vannak rongyosra járatva. Zidane továbbra se egy új korszakos zseni, egyszerűen nincs nagy játék nála se. Az igazolásaik ugyanúgy nem akarnak ülni mint nekünk.
Néhány helyen azért tudnék vitatkozni. Ez a de Jong-Casemiro duó elég összehasonlíthatatlan. A holland közel sem azt a posztot fedi le nálunk, mint a brazil. A holland alapvetően vkp, aki jelenleg a pálya közepén játszik, az Ajaxban és (többnyire a a válogatottban) a posztján fiatalon is klasszis szintet hozott.RA7 írta: ↑2020.06.29. 02:56:56
Stegen > Courtois
Semedo, Roberto < Carvajal, Hakimi, itt Hakimi előtt nagy jövő előtt áll, itt előttünk vannak.
Piqué < Ramos, még mindig Ramos a meghatározóbb
Lenglet < Varane, itt is van egy biztos pontjuk
Alba, Cucu = Marcelo, Mendy, ide írtam Cucut is, teljesen egyenlő, de hha Cucu tudná hozni amit a Getafeba még lehet felénk is billene itt.
Todibo = Militao, nagy talány mindkettő, de mi legalább pénzt nem bukunk itt.
De Jong = Casemiro, más típus de a jövő és potenciál benne itt mi nyerünk.
Busquets, Vidal, Rakitic < Kroos, Modric, Valverde, itt ők a jobbak, több támadó szellemű játékosuk van mint nekünk, és tudnak osztogatni ami a mi veteránjainkra nem mondható el.
Fati = Vinicius, mindkettő túl sztárolt egyenlőre
Suarez > Benzema, két veterán játszik itt is
Hazard = Griezmann, mindkettő besult eddig és a Belga a posztján is játszik.
Puig < Isco, egyenlőre Isco jobb
Bale = Dembele, magyarázni nem kell.
Van neki is egy besult Jovic, eddig semmit nem mutató fiataljaik, akik hozzánk is jönnek jövőre.
A jövő náluk is kérdéses lesz, ha nem fokozatosan építik be a fiatalokat hanem miután mindegyik idősebb kieg mint nálunk. Nem tartok tőlük.
Nagy körvonalakban ennyi a keretük. Egy biztos pontjuk van az Hakimi a jövőre nézve, nekünk ez De Jong. Ígéretek vannak de semmi több.
Először úgy volt biztos visszamegy Madridba, legutóbb én is olvastam olyat lehet eladják, de akkor hatalmas idióták.
Így pár nap után nekem nincs nagy bajom a cserével, ami valószínüleg be fog következni, viszont ezzel, hogy Messi alá dolgozzunk a következő 3 évig, nem értek egyet. Mi lesz utánna, ha visszavonul? Megszűnik a klub? Én inkább arra az időre készülnék, mikor már nem lesz.
Jah igen azt direkt kihagytam, de valami ilyesmit még bemondhatnak: “előző klubjaiban számos a ligában is megforduló játékossal játszott együtt, így nem lesz gondja a beilleszkedéssel”visca el barca írta: ↑2020.06.28. 20:43:10
De várjál már haver... Nem ismeri a ligátPedig nálunk ez fontos
![]()
De várjál már haver... Nem ismeri a ligátcsababarca írta: ↑2020.06.28. 17:21:33“Fiatal tehetség, posztján top játékos, aki segít csúcson tartani a Barcát. A piac kínálta lehetőséget hibátlanul kihasználtuk.”NovaProspekt írta: ↑2020.06.28. 17:14:45kíváncsi leszek azért, mi lesz majd a nagy duma Abidalék részéről, h miért jött Pjanics.![]()
Megfogjuk ezt még bánni..NovaProspekt írta: ↑2020.06.28. 17:14:45kíváncsi leszek azért, mi lesz majd a nagy duma Abidalék részéről, h miért jött Pjanics.![]()
Évek óta figyeljük, már korábban is le szerettük volna igazolni. Kivételes játékos, akiben megvan a Barca DNS.NovaProspekt írta: ↑2020.06.28. 17:14:45kíváncsi leszek azért, mi lesz majd a nagy duma Abidalék részéről, h miért jött Pjanics.![]()
“Fiatal tehetség, posztján top játékos, aki segít csúcson tartani a Barcát. A piac kínálta lehetőséget hibátlanul kihasználtuk.”NovaProspekt írta: ↑2020.06.28. 17:14:45kíváncsi leszek azért, mi lesz majd a nagy duma Abidalék részéről, h miért jött Pjanics.![]()