2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Én azt gondolom,hogy a játékosok területén egyáltalán nem vagyunk meg. Nevek vannak,akik már nem tudják azt a teljesítményt hozni, amit korábban-Nem látják be és a sógor-koma-jó barát elv működik a csapat körül. Ehhez jön a korrupt vezetés,és ez el is dönt mindent nemzetközi szinten is,és Spanyolországban is lassan kevés lesz ez.Kovbal88 írta: ↑2020.08.15. 07:41:43Azaz érdekes, hogy a játékosokat nézve, még meg is vagyunk , úgy ahogy. Persze jöhetne, egy pár ifjú tehetség, de tegnap a meglévő kerettel se kellett volna kikapni 8:2 -re. Aki látott korábban Barcelonát gyengén játszani, az azt láthatta sajnos ez olyan 5 éve volt, hogy a gránátvörös-kék alakulat beszorítja az ellenfelet a saját kapuja elé, csak éppen nem képes gólt lőni, és rosszabb esettben kontrából kapunk egyet-kettőt. Vagy rosszabb esettben picit többet. De, ahogy tegnap is játszottunk nem volt jellemző korábban a csapatra. Ami a legnagyobb baj, ez már évekkel ezelőtt elkezdődött és nem sikerült orvosolni.
Ezért is dobhatna sokat a megítélésünkön egy új vezetőség. Pl. 08/09-ben tripláztunk, agyonvertük a Realt, aztán odaát visszatér Perez, és be tudta húzni az aktuális sztárokat.vinszentvega írta: ↑2020.08.15. 00:02:13Az eladó játékosainkon kb most buktunk 50%-ot.
Illetve úgy hiszem hogy nagyon csábító célpontjai lettünk bármelyik igazolható tehetségnek a világon...
Mondjuk a kapusposzt pont nem olyan ahol szerintem lehet kísérletezgetni. Ha valahova, akkor oda tényleg olyat hozzanak, aki "ismeri a ligát", de legalább valamilyen elsőosztályú tapasztalata van.RA7 írta: ↑2020.08.14. 17:11:05A fizetésük nem jött vissza, de elfogadom az érvedet, de akkor is értelmetlen igazolások voltak. Egy Stegen mögé minek kell 30-40 milliós csere kapus(Cillessen, Neto)?
A fiatalok megkapnák erre a néhány meccsre a lehetőséget, vagy berobbannak vagy első osztályú meccsekkel a hátuk mögött még többért is ellehetne adni őket.
A fizetésük nem jött vissza, de elfogadom az érvedet, de akkor is értelmetlen igazolások voltak. Egy Stegen mögé minek kell 30-40 milliós csere kapus(Cillessen, Neto)?davi10 írta: ↑2020.08.14. 15:26:55Lehet így is nézni. De szerintem érdemes számításba venni, hogy kiken kerestünk / nem buktunk azok közül, akik nem félkövérek nálad:Varatrix írta: ↑2020.08.14. 12:17:32Elkeserítő...
Az utolsó 5 átigazolási év igazolásai, akiket nem a B-ből hoztunk, vagy kölcsönből jött vissza volt játékosok (D.Suárez, vagy Dulifuli):
Aleix Vidal, Arda turan, Cilessen, Digne, Umtiti, Alcácer, André Gomes, Marlon, Mina, Semedo, Paulinho, Dembelé, Coutinho, Todibo, Boateng, Murillo, Arthuro Vidal, Arthur, Lenglent, Malcom, Firpo, Braithwaite, Neto, de Jong, Griezmann
Én vastaggal kiszedtem, akit akkor is leigazolnék, hogy most már tudom amit tudok.
Digne, Marlon, Mina, Arthur (végülis), Malcom
Todibo meg ha továbbáll, kétlem, hogy 1 misinél kevesebbet kapnánk érte, de a Schalke fizetett 1,5-öt a kölcsönért, szóval Ő máris pluszos.
Marlon meg hiába játszott keveset, érte is oda volt a fél fórum, szóval Ő nálam semmilyen értelemben nem bukta. Nekem úgy rémlik, hogy csak a nemEU-s helyek miatt passzoltuk el.
Boateng, Murillo kölcsönbe jött vészmegoldások voltak, Boateng egy nagy 0 volt, Murillo tette a dolgát, szerintem Ő nem kudarc.
Szerintem érdemes néha ilyen szempontból is megközelíteni az átigazolási eredményeket, de tény, hogy az elsődleges cél a csapatépítés lenne, utána van, hogy pluszba továbbadjunk valakit (legalábbis szurkolói szempontból).
Lehet így is nézni. De szerintem érdemes számításba venni, hogy kiken kerestünk / nem buktunk azok közül, akik nem félkövérek nálad:Varatrix írta: ↑2020.08.14. 12:17:32Elkeserítő...
Az utolsó 5 átigazolási év igazolásai, akiket nem a B-ből hoztunk, vagy kölcsönből jött vissza volt játékosok (D.Suárez, vagy Dulifuli):
Aleix Vidal, Arda turan, Cilessen, Digne, Umtiti, Alcácer, André Gomes, Marlon, Mina, Semedo, Paulinho, Dembelé, Coutinho, Todibo, Boateng, Murillo, Arthuro Vidal, Arthur, Lenglent, Malcom, Firpo, Braithwaite, Neto, de Jong, Griezmann
Én vastaggal kiszedtem, akit akkor is leigazolnék, hogy most már tudom amit tudok.
Elkeserítő...MessiNeymarSuarez írta: ↑2020.08.14. 11:13:25Ez már anno Matykóékkal is elkezdődött, de a sokat szídott francia(én is elleneztem az idehozatalát) legalább valamennyire megszolgálta az árát amikor nem BHV-ként kellett játszania.
Fájó belegondolni hogy mennyit vertünk el Ardákra, Gomesekre, miközben Gündogan, De Bruyne és társai is a piacon voltak, de ott van most Thiago is pl, külföldi lapok szerint is ma este a Barcáért kellene villognia és nem pedig a Barca ellen.
40 milliós Firpo igazolások teljesen értelmetlenek. Az egyértelmű hogy kell igazolni legyen akármilyen az utánpótlás, de nem igaz hogy a Masias srácok azt az évi 10 meccset ingyen ne tudnák lehozni pl Alba mögött amit Firpo, ha meg berobban valaki akkor megvannak az adott posztra az utódok! Nem is értem. Ezekkel van a főbb probléma, nem a Coutinho, Dembele, Griezmann féle nagyösszegű igazolásokkal, jóval több pénzt vittek el ezek a kis értelmetlen bizniszek.Chino írta: ↑2020.08.11. 13:48:28Az utánpótlásneveléssel nem lehet egy klubot a top-ban tartani, vannak időszakok, amikor nincsenek olyan kaliberű játékosok akik akár 2-3 éven belül megütnék a kezdő szintet, ezt el kell fogadni. Mondom ezt úgy, hogy én örülnék a legjobban ha ez kivitelezhető lenne. Kellenek igazolások, akár igen komoly pénzért is. Még akkor is, haa 1-2 fiatal meg is üti a szintet. Dembélé vagy Umtiti (bár ő elég korrekt áron jött) is pl. egy ilyen transzfer volt, azt nem lehetett előre tudni, hogy a sérülések ennyire betesznek neki, ennek semmi előjele nem volt.Kovbal88 írta: ↑2020.08.10. 22:23:25Ezért nem szabad öt éves szerződéseket adni a játékoknak magas fizetéssel. Úgymond lehetne gondolni arra, hogy Mi van ha? ez és ez történik pár mérkőzés vagy év után.NovaProspekt írta: ↑2020.08.10. 20:01:13
A töketlen vezetőségen túl az is gond általánosságban, hogy a játékosok hatalma nagyon megnőtt a fociban.
Egy láda pénzt elszórt a klub, és jött belőle pár bajnoki cím, pedig egy jó utánpótlás neveléssel, 3-4 év alatt egy erős csapatot lehetett volna építeni...aztán az alapokat megtartani és minden évben csiszolni rajta. 2004 ben elég volt egy Ronaldinho-t betenni a csapatban és máris jött a muzsika. Aztán amilyen jól álltunk 2009 körül most olyan rossz a helyzet. Sorra jön a 100 millás igazolás és bukik meg egyik a másik után.
Sajnos nagyobb igazolások nélkül egy top klub nem tud szinten maradni. Az "össze-vissza", indokolatlan igazolások persze más lapra tartoznak. Amikor olyan középszerű játékosokat vesz a klub nagy pénzért, ami teljesen indokolatlan, abszolút nem hiányposzt az tényleg érthetetlen és csak hanyatlásnak dönti a csapatot.
A szerződések már más tészták. Nincs gond az öt éves kontraktusokkal, ha olyan játékosokról van szó akik hosszútávon erősítést jelenthetnek és rövid távú szerződésben benne van hogy 2 éven belül nem hosszabbít, aztán fillérekért elmegy. A gond az, amikor 30+ os játékosoknak adunk 5 éves kontraktusokat. Lásd Busquets, Piqué, Suarez stb. Így nem tudunk megszabadulni tőlük még ingyen sem.
A fizetési struktúra megint egy elcseszett dolog. Semedo-t is szídjuk, hogy mennyire pénzéhes, de ha megnézzük a fizetési rátát, valahol ott kullog a végén Firpoval egy szinten. Ter Stegen dettó. A 0 teljesítményt Griezmann, meg a második legjobban kereső. Baromi nagy a bértömeg, de a legnagyobb gond, hogy össze-vissza vannak fizetve. Aztán csodálkozunk, hogy alapemberek mennének el, mert egy normális csapatban, teljesítményükhöz mérten kb. a másfélszeresét keresik, a Busquets félék meg 0 motivációval itt maradnak, mert így is-úgyis felveszik a horribilis pénzt. Sztem az se igazán érdekli már őket, hogy játszanak-e vagy padon ülnek.
A legégetőbb szükség viszont egyértelműen egy edző lenne. Aki a Napoli ellen meg merte volna húzni, hogy a sárgaveszélyben lévő, sérülten játszó Messit lekapja a pályáról legkésőbb a 60. percben, amikor már ráadásul nem a góllövés volt a fontos. Hatalmas mázli, hogy nem lett komolyabb baja, nem sok hiányzott hozzá, hogy csak a lelátóról nézhesse a bajorok elleni meccset.
Vagy a második félidőre leszedni Griezmannt és betenni helyette Puigot/Fatit, mindkettő szakmailag teljesen indokolt lett volna. Én Xavitól ezt várnám. Lehet, hogy egyik-másik játékossal cimbik, de legalább tekintélye van, felnéznek rá. Zidane sem egy zseni, vagy egy páratlan motivátor, de tisztelik és ő leszedhet bárkit a pályáról, aki nem úgy teljesít. Ha ott is egy ilyen báb ülne, könnyen lehet, hogy a 2./3. helyért harcoltak volna.
Setienre ezért sem tudok igazán haragudni. Ennyire kötött kézzel lehetetlen normális munkát végezni.
Ugyanaz a problémakör,mint Messi, nehéz objektíven értékelni már őket. Szerintem mindkettőjükre az igaz,hogy egy iszonyú keménykezű, de értelmes edző, akire hallgatnak is, még mindkettőből ki tudná hozni a jót és le tudná szorítani a rosszat, de ilyen edző a világon nincs.
Befejezéseknél még mindig klasszis, játékban viszont már évek óta komoly mínusz. Vannak csapatok, akik ezt elbírják, de mi pont nem azok vagyunk, szerintem. Még a Juventus sem lett jobb vele: nagyjából amennyit adott, annyit el is vett tőlük.