2020.08.15. 07:13:47
Tegnap,és korábban is, azt gondoltam,hogy Puig,Fati,két fiatalunk DeJong talán a harmadik őt is ide lehetne sorolni pályán kellene legyenek. Azt is tudtam hogy a középpályán fog eldőlni minden. A védelemben számítottam gondokra,hiszen ott nagyon gyengék vagyunk.
Viszont a meccs után egyértelmű szerintem,hogy semmilyen összeállításban és semmilyen taktikával ezt a Bayernt nem tudtuk volna megállítani.
Erő, gyorsaság,technikai tudás,koncepció, minden,minden amit nyújtottak messze a mai Barca szint felett van. Nem akartak bennünket lefutni, fent a védekező harmadunkban már elvették tőlünk a labdát és az ötösig hozták tili-tolival mint a kispályán rugdosták nekünk a gólokat. Roberto,DeJong Busi,és Vidal sem tudott hozzátenni semmit még a védekezéshez sem. A támadásokról ne is beszéljünk.A védőink pedig teljesen abnormális teljesítményt hoztak. Azt kell mondani,hogy a Barca 8 emberrel+kapus sem tudott érdemben gátat vetni annak,hogy a Bayern ne akkor rúgjon gólt amikor akar. Már a liverpooli meccsen az volt látható,hogy a kihagyott Dembelé helyzet miatt kesergők szerint mi lett volna ha ő berúgja, akkor is látható volt,hogy akkor ötöt kapunk. A Bayern ha akart volna 10-et rúgni,nem tehettünk volna ellene semmit. TS az ötösön belülről kapta a gólok nagy részét, teljesen kiszolgáltatott helyzetben,tök üresen álló játékosoktól. Mit védhetett volna? Semmit. Ilyen mentálisan szétesett focit életemben nem láttam még,technikai KO-t kellett volna kihirdetni és lefújni a meccset legkésőbb a 70.percben. Sajnos nincs ilyenre lehetőség a fociban. Kicsit irónikus persze, de sajnáltam,hogy nincs ilyesmi.
Szomorúan látom ma reggel,hogy a hírekben nem olvasom a vezetőség és az edző lemondását.
Kamu,össze-vissza beszéd,hogy majd lehiggadva hozunk döntéseket stb. Ez legalább annyira fájó és égő,mint a tegnapi katasztrófa. Egy kultúrált,magát valamire még tartó klubvezetőség ilyenkor őt perc alatt mond le és hirdet tisztújítást. Azonban itt pénzmosó, pénzügyi főkönyvet kozmetikázó, erkölcstelen bűnözők vannak, akik legfeljebb azon gondolkodnak most, hogy hogyan tudnák megúszni a piszkos ügyeik kiszivárgását. Nincs itt klubérdek, meg csapatérdek, hanem időt akarnak nyerni a meneküléshez és a dolgaik megúszásához.
Véget ért egy korszak. Csodálatos évek voltak, azért ezt ne feledjük. Sosem fogunk valszeg ilyesmit látni, illik köszönetet is mondani.Boldog vagyok, hogy megadatott évről évre,hétről hétre látni a csodát.
Most új dolgok jönnek. Fati,Dejong,Puig,Dembelé,Coutinho, TS, és még egy kicsit Messi kellene hogy a csapat gerincét alkossák. melléjük kellene felépíteni egy új, erős csapatot. Először azonban meg kell tisztulni, mert a mocskok még itt vannak.