2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Azért ne feledjük el, hogy mind Font, mind Laporta más edzőt ültetne a padra, kvázi Koemannak ez egy soha vissza nem térő lehetőség arra, hogy valamit letegyen az asztalra a Barca edzőjeként. Átigazolási időszakban is érkezik (legutóbb ez lehetett a gond), s talán sokkal bátrabban nyúlhat bele a csapatba, mint néhány hónappal ezelőtt. Ezek nem mellékes dolgok, én a lehetőségeket ismerve örülök neki.LG írta: ↑2020.08.18. 09:22:55Más dolog lenyilatkozni, és megcsinálni a gyakorlatban. Persze, ha már tényleg jön, akkor tegye meg, kezdje el a takarítást és az új védelem felépítését.
De aggasztó, hogy lepaktált Bartoval, azok után, hogy látta évek óta mi folyt a klubnál. Remélem annyi tartás van benne, hogy nem vállalja az újabb báb szerepét, hanem kikötötte, hogy szabad kezet akar.
Más dolog lenyilatkozni, és megcsinálni a gyakorlatban. Persze, ha már tényleg jön, akkor tegye meg, kezdje el a takarítást és az új védelem felépítését.
A Wikipédiát bárki szerkesztheti, akár te is vagy én is beirhattuk volna ugyanezt... :'D
Azért abban, hogy kialakult ez a trend, nem kis szerepet játszottunk Guardiolával. Nem jelenteném ki tematikusan, hogy nálunk ezt a "tökösséget" fontolóra sem veszik, de nem hiszem hogy bármi áron kéne ezt csinálni. A Juve szurkolók maguk is kiemelik, hogy Pirlo kinevezése, csak egy remény, hogy Pep, és Zidane "örökébe" lép, nem mondjuk Inzaghi féle olasz trend lesz. Továbbá a legtöbb ilyen kinevezés esetében, azért valamennyi edzői múlt volt előtte, ilyen szempontból tényleg Xavira várunk. A másik ember aki szóba jöhetne az Henry, viszont nem túl meggyőző az eddigi múltja, nem ugranék bele.Peter írta: ↑2020.08.18. 00:30:05Hát kövezzetek meg, de Koeman-ban én semmit sem látok....a holland válogatott ügyes kis csapat, de a neve is válogatott....nem a keze alatt fejlődtek, volt kikből összerakja....előtte sem alkotott maradandót, pedig megfordult néhány helyen és országban.....a Juve elnök tökös volt....Pirlót a mélybe dobta.....persze nincs rá garancia, de vélhetően nem is kell félteni.....nem a mi feladatunk tájékozottnak lenni a merítésből, de nem akarom elhinni, hogy ne lehetne egy tökös fiatal edzőt találni a közelmúlt Barca játékosai közül....Pirlo vagy akár Lampard példa láttán.....
Ezt a Pochettinot nem értem, lenyilatkozta sokszor, hogy utálja a Barcat, gyűlöli a Barca kultúrát. Ha a szomszédos állandóan szid, rosszat mond rólad, akkor szerinted megkeresed, hogy legyen a gyereked keresztapja? Nem csak a játékosokat utálják, hanem a culék is utálnák. Aki elérhető és könnyen mozdítható, az még Allegri volt.
Első körben védelmet kell erősíteni szerintem is, legyen egy alap amire lehet építkezni. Középre és előre jön pár fiatal, őket egyből a mélyvízbe dobni. A távozókból összegyült összeget elkölteni a de Ligt, Garcia, Upamecano trióból kettőre.gránit írta: ↑2020.08.18. 02:26:03Emlékszem rá, amikor a Valenciával megborított minket a kupában. Egy rémálom volt az ellen a Valencia ellen játszani. Kiválóan védekeztek, és még vissza is támadtak. Utána nem követtem a további munkásságát. Egy egykori védőtől elvárható pozitívum, hogy végre rendes védekező középpályásokat fog alkalmazni. Mert eddig kb emberhátrányban játszott a csapat, ezen a poszton gyakorlatilag egy lyuk tátongott nálunk. Márpedig szűrő nélkül nem lehetünk eredményesek. A csapat addig bírta el Busquets-et, amíg a labdát szinte egész meccsen az ellenfél térfelén, a támadóharmadban tudta tartani. Most, hogy elolvadt a dominancia, és szűrni kéne, teljesen hasznavehetetlen.
Kéne most a védelembe jó néhány vadállat. Lenglet-t eredetileg a kispadra igazolták, csak Umtiti szétesése miatt vált alap kezdővé. Piqué és Lenglet is mehet véleményem szerint a kispadra. Két igazi vadállat kéne középre, aki bevonható a passzjátékba, tud építkezni, penge labdakihozatalokra képesek, de ha kell, tudnak rombolni, és rendes védekező középpályásokra is szükségünk van.
Évek óta ezzel próbálkozunk, az eredményt látjuk. A lehetőségek valóban korlátoltak, de én azt sem bánnám, ha B csapatból jövő játékosokkal kellene feltölteni a keretet, és majdnem a 0-ról kezdenénk építkezni. Az a legjobb, hiszen nincs kihez, mihez igazodni, bármilyen irányba el lehet menni. Persze ez azzal járna, hogy néhány évet be kellene áldozni, mire újra összeállhatna egy ütőképes csapat, de én ebben is benne lennék.Idén nem lesz korlátlan lehetőség keretet alakítani, először próbáljuk meg a meglévő értékekhez igazítani a játékfelfogást és taktikát, legyen újra eredményes, hatékony és kompetitív a csapat. Szép fokozatosan utána lehet alakítani erre vagy amarra, de jelenleg az az érzésem, hogy alsó hangon 5-6 világklasszis játékosra vagyunk az eredményes tiki-takától, és ahelyett, hogy a kocka formájú lyukba próbálnánk meg beleerőltetni a háromszöget...
Azért jövőre egy De Jong-Pjanic-Puig hármassal lehetne jó focit nyomatni. Oké, a bosnyák nem olyan dinamikus, de a gyors, rövidpasszos játékból szerintem ő sem lógna ki.Jelenleg azt látom, hogy a keret, főleg a középpálya fényévekre van attól, hogy a tiki-takát játszassák vele
Nekem tetszik ez a megoldás. Úgy rémlik abból a kevésből, amit láttam belőle, hogy Cavani nem veszített jelentősen a sebességéből és mozgékonyságából. A terhelhetőségük biztos nem a régi (és Suareznek a sebessége sem), de kettejük között megosztva a játékperceket nagyon jól megoldanák a 9-es pozíciót. Versenyeztetni kéne őket. Aki jobb, az játsszon többet, a másik kapjon félórákat.DaVeR írta: ↑2020.08.17. 13:55:43Egyébként nem tudom, hogy mennyire került szóba, dee ha annyira nem lesz pénze a klubnak most idén... Akkor nem érné meg Cavanival kötni egy két éves szerződést? Ő Suarezzel a két Uruguayi azért tudna alkotni elől együtt is és felváltva is.. Lejárt a szerződése csak fizu meg aláírási pénz kérdés.. És persze 33 éves dee ő középcsatár.. és akkor a pénzek mehetnének a védelem megerősítésére idén..
Itt megkülönböztetendő az, hogy egyenként milyen szintet képviselnek, meg hogy milyet együtt, egymás mellett. Biztosan mind Piqué, mint Busi, mind még sokan mások el lennének 35 éves korukig is, ha kiszednéd őket a csapatból és körberaknád őket ifjú titánokkal. Ott a rutinjuk pont jól jönne mankónak. De együtt nagypapák gyülekezete a kompánia.
Felejtsük már el, hogy esélyt adunk még egyszer annak a gárdának, akik ötször égették le magukat a BL-ben néhány év alatt, végül egy szolid nyolcast kapva, elvileg BL-aspiránsként. Még ha be is válna, amit írsz, hogy idehozzuk a csodaedzőt és összeáll újra a 40 évesekből álló csodacsapat, ez már akkor sem működik, mert akik ilyen szinten szénné égetik a mezt, azok nem úszhatják már meg, kell hogy legyen retorzió. Most már egy edző sem fogja tudni megmagyarázni Busquetsnek meg Suáreznek, hogy már pedig melóznod kell, mert ez meg az lesz. Hiszen kaptak egy nyolcast, és még akkor sem lett semmi.gránit írta: ↑2020.08.17. 16:47:25Most olvasom, hogy kb senki nincs biztonságban. Érdekes lesz a jelenlegi gazdasági helyzetben hogy igazolunk majd kb egy csapatnyi embert. Igazából jöhet akárki, ha nincs olyan edző, akinek elképzelése van, teljesen mindegy. A Bayern hajója is megfenekleni látszott ősszel, erre most tarolnak Flick-kel. Miközben alig 1 évvel volt alacsonyabb a kezdő csapatuk átlagéletkora. Érdeklődve várom, hogy igazolnak majd ennyi embert a jelenlegi helyzetben.