2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Nem fogok itt esszét írni róla, pedig lehetne, hogy valószínűleg mennyire más egy élsportoló tényleges életmódja, mint azt itt sokan vizionálják... Mondok pár példát. LeBron James 30 után kezdett el diétázgatni, elhagyta az étkezéséből a cukrot, pl. Dwight Howard hasonlóan 30 után váltott, lefogyott. De hogy ne csak agyatlan négereket mondjak, Marc Gasol, pl. szintén harminc után fogyott le erősen és változtatott durván étrendet. Volt sztori arról is, hogy Curry félidőben hogyan zabált pattogatott kukoricát, meg parmezános csirkét töm otthon a pofába, mert állítólag az a kedvenc kajája. De hogy közelebbről is legyen példa: Messi 27-28 éves koráig állítólag pizzán élt. Mennyire volt sz*r sportoló addig? És nem, az baromira nem normális, hogy meccs közben hányt, és nem, az nem azért volt, mert pizzát zabált, hanem ott nagyon valószínűleg valami emésztési probléma volt a háttérben. De vehetjük Piquét, aki állítólag azt mondta valamikoron 1-2 éve, hogy most már nem tud bedobni este egy zacskó csipszet, mert 30 fölött megérzi már, pedig régen nem volt gond. Vagy ott vannak a profi kerékpárosok, lényegében azt kajálnak, amit akarnak. Tészta, krumplipüré, pacalpörkölt, amit el tudsz képzelni. 250 km-es szakasz után zacskószám tömik magukba a gumicukrot (zselatin a térdeknek, cukor energiának kiváló), mehet nekik a sör, bor (mértékkel, persze), vagy ha valaki szakaszt nyer, vagy születésnap van, akkor megy a tortázás, pezsgőzés. Nem vagyok ekszpert a témában, de nagyon erősen kétlem, hogy 25-30 alatt minden profi sportoló olyan makulátlan étrenden élne, mint amit itt sokan elképzelnek. Aztán lehet, tévedek, és Dembélén kívül senki más nem evett meg egyetlen pizzát sem a focisták közül, csak mindenki, miután visszavonult, nyilván.NovaProspekt írta: ↑2020.10.10. 23:27:54nem baj, csak nem értem, ez miért hír egy profi sportoló esetében. ez a munkája ecsém, jóhogy nagy nehezen rájött, h nem kellene hulladékot zabálnia.
NovaProspekt írta: ↑2020.10.10. 23:27:54már ha persze mindez igaz, de ha az edzésről késős hírek f.aszságok, ugyanúgy lehetnek az életmódváltásos meg edzős hírek is.
Én magam leírtam, de nyilván az nem számít, ide kell szurkálni, mert én nyilván elhiszek mindent, amit a neten látok, hallok, olvasok, ugye.
Nem úgy tűnik, de lehet, csak én látom rosszul...NovaProspekt írta: ↑2020.10.10. 23:27:54amit leszögeznék azért, hogy Dembi a Barca játékosa továbbra is, és mint olyannak, szurkolok neki, h legyen itt sikeres.
Egyrészt nem vállaltad túl magad... Hány aranylabdás legendája van a klubnak? Messivel együtt négy-öt? Vajon mennyi az esélye, hogy pont Dembélé lesz a hatodik? De azért derék húzás volt.NovaProspekt írta: ↑2020.10.10. 23:27:54és majd ha aranylabdás Barca-legenda lesz, az első leszek, aki leírja, h egy f.asz voltam, és nektek volt igazatok. mentsd le a kommentet te is nyugodtan, meg mindenki más is (és nyugodtan privizzetek majd, h emlékeztessetek az itt tett ígéretemre). ellenben vhogy nem látom, h ti ugyanezt majd megteszitek, ha nem nektek lesz végül igazatok.
nem baj, csak nem értem, ez miért hír egy profi sportoló esetében. ez a munkája ecsém, jóhogy nagy nehezen rájött, h nem kellene hulladékot zabálnia. különösebben meg nem kell magamat megerőltetnem majd sztem később sem, jönni fognak a dolgok tőle, amikbe bele lehet kötni. és egyébként az életben mindig a hibáidat veszik majd észre az emberek, nem azt, amit jól csináltál úgy általánosságban. mindez szemlátomást bizonyítást nyer Dembi esetében is, mert az eddigi edzőit nem igen érdekelte az életmódváltása meg a plusz edzésmunkája azon a ponton, amikor már tüzet kellett oltania az előzetes hibái miatt. már ha persze mindez igaz, de ha az edzésről késős hírek f.aszságok, ugyanúgy lehetnek az életmódváltásos meg edzős hírek is.johdepp írta: ↑2020.10.10. 23:18:50Értem. Ha változni akar/változtatott, az is baj, mert nem volt alapból olyan. Legközelebb mibe akarsz még belekötni? Abba, hogy akkora tahó paraszt, mert egynapos korában nem késsel és villával ette az anyatejet?NovaProspekt írta: ↑2020.10.10. 20:07:21profi életmódra és diétára váltott a sérülése után? király, és miért nem ez volt az alap?
Értem. Ha változni akar/változtatott, az is baj, mert nem volt alapból olyan. Legközelebb mibe akarsz még belekötni? Abba, hogy akkora tahó paraszt, mert egynapos korában nem késsel és villával ette az anyatejet?NovaProspekt írta: ↑2020.10.10. 20:07:21profi életmódra és diétára váltott a sérülése után? király, és miért nem ez volt az alap?
gondolom választ nem kapok, de nem erre gondoltam, félrevitted. fogalmam nincs, minek keversz ide Realosokat, egyáltalán nem erről írtam én, de ez ki is derül, ha értő módon elolvasod azokat a hsz-eket, vagy csak egy részüket.Chino írta: ↑2020.10.10. 21:29:11Én alapból azt nem értem, hogy aki "letett már valamit asztalra" annak miért megengedhető, ha késik vagy rossz életmódot folytat. Hány játékos ment el bulizni? Arthurnál sem egyszer fordult elő például. Vagy a Realnál ott van Hazard. A klub történetének legdrágább igazolása, tavaly is elhízva érkezett, most is 10 kg plusszal jött vissza, de megbocsátható mert bizonítottt a Chelsae-ben? Arról ne beszéljünk hogy a Realnál még egy Lucas Vazquez is többet tett eddig.
Amikor pedig megy a szekér a csapatnak az ilyen dolgok el vannak felejtve (mert voltak másoknál is bőven).
oké, köszönöm, figyelmetlen voltam a megfogalmazással, Martial és Fekir nem top 5, de ők is jobbak mint a mi ifjú titánjaink egyelőre.
az megmosolyogtató, akár csak a felesleges labda eladásról beszélni egy támadó esetében.
Nem láttam azalatt a húsz perc alatt amennyit játszott Bembele olyan sok labdavesztést tőle, ami számottevő lett volna.
az kummára mindegy, h én mit gondolok, de ha megint eljátssza az edző bizalmát a késéseivel, akkor nem fognak rá építeni továbbra sem. ebben áll a jelentősége az egésznek, nem azért, h én ne írjak itt róla csúnyát. márpedig ebben az esetben ti sem fogjátok őt látni a pályán.
Igazad van nem ezt akartam írni, összekevertem dietetikus.westerngom írta: ↑2020.10.10. 15:57:10
Nos, a tény szót Te írtad, le szóval, ha bizonyítani kell akkor legfeljebb neked kell, mert én azt írtam, hogy pont nem bizonyítható, hogy mikor mit csinált és hányszor tette.
A gasztroenterológia fogalmával nem vagy tisztában, különben nem írtál volna le ilyen banális butaságot. A gasztroenterológia a belgyógyászatból önállósodott orvosi szakterület, ami az emésztőrendszerrel, illetve annak betegségeivel foglalkozik. Ide tartozik a nyelőcső, a gyomor, a vékony- és a vastagbél, illetve a máj, a hasnyálmirigy, az epe és az epevezeték minden betegsége.
Ne haragudj, de nagyon zavaros a hozzászólásod, többször olvasom, de nem tudom eldönteni, hogy kérdezed, állítod, vagy csak kijött belőled és leírod a mondani valód.
Ők mind top5 játékosok a posztjukon?Kylian Mbappé, Kingsley Coman, Anthony Martial, Nabil Fekir
Miért ne lenne az releváns dolog egy támadónál, hogy hány FELESLEGES labdavesztése van?az megmosolyogtató, akár csak a felesleges labda eladásról beszélni egy támadó esetében.
Ne haragudj, de ezek megint olyan dolgok, hogy úgy látod, ahogy akarod. Nehéz azt gondolni, hogy szakmai alapon dönt Kúman, amikor Puig néz ki talán a legjobb középpályásnak jelenleg a csapatból, mégsem kap egy percet sem. Vagy ha ezt túlzásnak érzed, akkor is nehéz azt mondani, szerintem, hogy egyetlen másodpercnyi játékot nem érdemelt volna három meccsen, mert mindenki sokkal jobb nála azokon a posztokon, ahol játszhatna, mert egészen egyszerűen nem jobb nála mindenki, főleg nem ennyivel... De lehetne mondani ellentétes példát is, hogy valaki meg orrba-szájba játszatva van nulla teljesítménnyel. És ha ez így van, miből gondolod, hogy Kúman mi alapján nem játszatja majd Oszmánt? Hozzáállás? Honnét tudod, milyen a hozzáállása amúgy? Most késett 15 percet múlt héten, az oké, azt értem, az nem szép dolog, legyen érte megmosva a feje, de előtte én őszintén nem emlékszem, hogy másfél év alatt lett volna valami negatív hír vagy hang felőle. A legutóbbi sérülése előtt jöttek a hírek, hogy életmódot váltott, meg hogy máshogyan edz, a sérülése után meg itt az Eurobarcán is volt hír, hogy azért taglózó az újabb sérülése, mert teljesen profi mentalitást vett fel, meg étrendet váltott, meg hasonlók. Ezeket persze mindenki elfelejti, és most lehet megint fröcsögni arról, hogy késett 15 percet, meg pizzázik a haverokkal hajnalig a PS4 fölött kólával a kezében.NovaProspekt írta: ↑2020.10.10. 18:52:47értem. az még véletlenül sem lehetséges, h továbbra sem lesz a megfelelő a hozzáállása, vagy védekezésben kevés lesz, eladogatja a labdát feleslegesen, neadjisten továbbra is képtelen lesz beindulásokat produkálni laszti nélkül, és ezek miatt nem lesz kezdő.westerngom írta: ↑2020.10.10. 18:42:00A nagy kérdés, majd az lesz, hogy ha már maradt, Koeman számol-e vele, vagy marad vele szemben, az én megmondtam, hogy jobb, ha mész politika, mert akkor a lelátón fog ülni Puig mellett.
rendben. egyezzünk ki abban, hogy ha nálunk nem lesz kezdő, de a francia válogatottba közben beverekszi magát, akkor neked lesz igazad, és a Barcánál tényleg csak minden összeesküdött ellene.
de valószínűleg az egész vitát parttalanná teszi majd egy újabb sérülés idő közben.
az, hogy mire lesz képes, csak a folyamatos játéklehetőséggel fog eldőlni, az hogy Pedri, Trincao többet védekezne csereként beállva 20 percre az megmosolyogtató, akár csak a felesleges labda eladásról beszélni egy támadó esetében.NovaProspekt írta: ↑2020.10.10. 18:52:47
értem. az még véletlenül sem lehetséges, h továbbra sem lesz a megfelelő a hozzáállása, vagy védekezésben kevés lesz, eladogatja a labdát feleslegesen, neadjisten továbbra is képtelen lesz beindulásokat produkálni laszti nélkül, és ezek miatt nem lesz kezdő.
A francia válogatottban kiváló, top 5 játékosok (Kylian Mbappé, Kingsley Coman, Anthony Martial, Nabil Fekir) vannak Dembele posztján, szóval nem gondolom, hogy a 17 éves támadó középpályás Pedrivel és az eddig közel ismeretlen Trincaoval kellene azonos súlycsoportba helyezni a fenn leírt sztárokat.NovaProspekt írta: ↑2020.10.10. 18:52:47
rendben. egyezzünk ki abban, hogy ha nálunk nem lesz kezdő, de a francia válogatottba közben beverekszi magát, akkor neked lesz igazad, és a Barcánál tényleg csak minden összeesküdött ellene.
értem. az még véletlenül sem lehetséges, h továbbra sem lesz a megfelelő a hozzáállása, vagy védekezésben kevés lesz, eladogatja a labdát feleslegesen, neadjisten továbbra is képtelen lesz beindulásokat produkálni laszti nélkül, és ezek miatt nem lesz kezdő.westerngom írta: ↑2020.10.10. 18:42:00A nagy kérdés, majd az lesz, hogy ha már maradt, Koeman számol-e vele, vagy marad vele szemben, az én megmondtam, hogy jobb, ha mész politika, mert akkor a lelátón fog ülni Puig mellett.
legyen annyi elég, hogy az elmúlt 1 évben nem volt honnan kiszorítani, mert sérüléséből fakadóan nem volt kerettag, sem a csapatban, sem a válogatottban.NovaProspekt írta: ↑2020.10.10. 17:54:07
legyen annyi elég, h Dembélét nem azért szorítja ki Trincao, Fati, Pedri meg lassan már a labdaszedő fiú is a 11-ből, mert annyira király csávó lenne, mint ahogy írjátok.és ott van még a válogatott is.
hát tudod ezt így érdemes csinálni, nem csak arra írogatni meg reagálni, amire éppen kényelmes. ezen nem nevetünk kell egyébként, hanem örülnünk annak, ha másik megtisztel azzal, h reagál minden állításunkra.westerngom írta: ↑2020.10.10. 18:22:18Sokat dolgozhattál evvel a sok beidézgetéssel, de ha jöttél volna velem platán levelet söpörni, annak jobban örültem volna és talán többet is ért volna.
Kiemeltél, beidéztél mondatokat tőlem amikre írtál valamit, ami véleményed, de megint csak azt írtad le, ahogy te látod dolgokat minden objektivitást mellőzve.
igen, ha pl. bevállalok egy 10 milliós hitelt úgy, hogy tudom, h nem tudom fedezni majd, akkor igen, én vagyok a segg. persze a bank is, h nem mérte fel. Bartoék nem mentesek a kritika alól továbbra sem, csak egyszerűen fárasztó lenne odaírni minden Dembélét, Busquetset fikázó komment végére, h "ja és amúgy Bartoék is pöcsfejek", megelőzendő ezzel azt, h ilyen irányba terelődjön a beszélgetés.csababarca írta: ↑2020.10.10. 18:18:26De ki adta neki a fizut?
Az nem fontos?
Ha te bemész egy bankba és azt mondod szépen hogy adjanak neked 10 milliót most, akkor kiadják mert te kéred?
Amúgy leírtam hogy a hozzáállása 1 millióért is gáz. Mit írjak még?
De hülyeségeket nem kellene állítani, hogy ő a hibás azért mert ekkora a fizuja.
Azért hibás mert [auto_cenzúra] a hozzáállása, tök mindegy mennyi a fizuja, baromira nem releváns.
De ki adta neki a fizut?NovaProspekt írta: ↑2020.10.10. 17:54:07Dembi elkérte a profi sztároknak járó sztárgázsit? el.
Ahhoz mérten működött a csapatban a 3,5 éves ittléte alatt? nem.
mivel a kommentem további részeire nem reagált egyikőtök sem, így nem is koptatom a billentyűt ennél hosszabban, mivel hogy feleslegesnek tűnik. legyen annyi elég, h Dembélét nem azért szorítja ki Trincao, Fati, Pedri meg lassan már a labdaszedő fiú is a 11-ből, mert annyira király csávó lenne, mint ahogy írjátok.és ott van még a válogatott is.
Engedd el,páran még mindig szentül hiszik,hogy miatta estünk ki a Pool ellencsababarca írta: ↑2020.10.10. 16:46:09Lassan tényleg ő az antikrisztus (legalább is Messi mellett), Bartóék meg a szentek itt, meg mekkora igazolás volt, csak csúnya Dembelé átverte őket.![]()
![]()
![]()