2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Ebben nem egészen értek egyet, mert a keret alapvetően minőségi, a védelem az ahol igazán javítani kellene. Egyénileg ezeknek a játékosoknak a többsége Top kategóriát képvisel, a jelenlegi teljesítménnyel van probléma. Griezmannra sem lehet azt mondani, hogy egy kutyaütő lenne, mert mind a válogatottban, mind az ATMA-ban komolyan bizonyított. De lehetne itt sorolni Coutinhot, Messit, Albat, De Jong-ot, Dembélé-t stb. Többnyire nem képességbeli hiányok vannak, hanem a jelenlegi teljesítményük hagy kívánni valót maga után. Habár úgy tűnik Coutinho kezd valamit mutatni abból, amiért leigazoltuk és Dembéléből is lehet valami.mess2009 írta: ↑2020.11.03. 09:06:45ha csak egy minimális semlegességet erőltetek magamra, az itt folyó vita, hogy tui. melyik a rosszabb a védelem vagy a támadó alakzat nos : meg mosolyogtató.
a Barca állománya vagy kiöregedő, vagy tapasztalatlan fiatal elől is és hátul is.(alig néhány üdítő kivétellel) a csapat gyenge!! alapból. egy nemzedékváltással, egy klub csőddel, egy stílustalansággal, egy (valljuk be) nem túl sikeres múltú edzővel, egy Messi botránnyal, vagy ha úgy tetszik botrányos Messivel....
EG megítélésében én nem abból indulnék ki, hogy Pep nem játszatja. Ott van egy Stones, Laporte, Ruben Dias, Nathan Aké kvartett 2 posztra nem hiszen hogy érthetetlen, hogy nem egy 19 éves kölyköt fognak játszatni helyettük, aki nyáron távozik is. Ráadásul az utóbbi két játékos nyáron több mint 110 milliójába fájt a Citynek.
Néhány....! Itt a kulcs.....néhány üdítő színfolt vs néhány durván szubjektíven szétszedett....!
Efölött tényleg nem lehet napirendre térni. Hogy még hosszabbítanak is ezekkel az emberekkel. Eddig sem vállaltak volna semmilyen kockázatot sem Araújo előléptetésével, sem Todibo bevetésével. Todibót is hányszor emlegettük itt, hogy legalább egy esélyt kapna, hogy lecsekkoljuk, hátha ő összeszedettebben játszana, rosszabb biztos nem lenne a helyzet. Erre még hosszabbítanak is velük... A döntések komolysága itt már tényleg a Besenyő család szintjére degradálódott. Jól kitoltak a következő garnitúrával, de ebben minden pártoló tag felelős egyben, hogy ezt az ámokfutást évekig megengedték. Amikor olvastam Piqué-ék hosszabbításáról, ez a Louis de Funès-klasszikus jutott az eszembe:Peter írta: ↑2020.11.03. 02:04:36
Ebben a lehangoló valóságban szerződést hosszabbítottak "klasszisainkkal" (Piqué-Lenglet), ami már önmagában is felettébb furcsa, egy akkor már fél lábbal ajtón kívüli Bartotól.
Eric Garcia nem sok szerephez jut Pepnél, de bárki segítene a csapaton, aki kevesebbet hibázik a mostaniaknál. Nincs olyan, hogy "ha"....de egy Tobido-Araujo párossal sem lettünk volna eredménytelenebbek és bennük, már csak az életkoruknál fogva is, nagyobb az esély bármilyen fejlődésre.
Koeman eddig félmunkát végzett. Nem ment neki Piquének és nem került padra Busi, SR, Lenglet (nem engedték, vagy ő nem akart, ez már mindegy). Ügyes, fiatalos lendületet akadályoznak és mindenben hátráltatják a fejlődést....
Ebben a lehangoló valóságban szerződést hosszabbítottak "klasszisainkkal" (Piqué-Lenglet), ami már önmagában is felettébb furcsa, egy akkor már fél lábbal ajtón kívüli Bartotól.gránit írta: ↑2020.11.02. 21:10:55Aki ezt a védelmet "védi", nem velem vitatkozik, hanem a valósággal. Én csak közvetítek a két fél között.![]()
Nem hiába kergeti a klub Eric Garciát. Akiről nem tudom, mennyit segítene a helyzeten, egyáltalán nem nézek Premier League-et. Az biztos, hogy ez így a jelenlegi állapotban nem maradhat.
Aki ezt a védelmet "védi", nem velem vitatkozik, hanem a valósággal. Én csak közvetítek a két fél között.Peter írta: ↑2020.11.02. 19:40:38
Védelmünk védelme falaiba ütköztél.....
Valamikor még szezon előtt azt írtam - egész pontosan már nem emlékszem, keresni nincs kedvem -, hogy ha Piqué-Lenglet-SR-Busi védelemmel állna fel a Real, százból kilencvenkilenc Barca szurkoló kiröhögné azt a védelmet.....olyasmit is írtak erre, hogy a Realnak pedig a támadói nevetségesek....
Van ami védhetetlen....és sajnos a védelmünk védelme védhetetlen.....![]()
Védelmünk védelme falaiba ütköztél.....gránit írta: ↑2020.11.02. 18:57:53Egymást is gyakran kellemetlen helyzetbe hozzák. Lenglet sárga lapja is abból eredt, hogy Busquets egy teljesen ártalmatlan labdát nem tudott megszelídíteni, ami elpattant tőle. Jött az ellentámadás, Lenglet meg kénytelen volt szabálytalankodni. Ezért nem is hibáztatta senki, lekontrázták a csapatot, nem tehetett mást. Egymást is folyamatosan nehéz helyzetbe hozzák, Peter fórumozó helyesen meg is jegyezte itt, hogy már gyerekeknek is oktatják, hogy haza a kapu felülete irányába nem szabad labdát adni, ahogy azt Piqué megtette. Oktatóvideókba illenek a bénázásaik, és egymás hibáira licitálnak rá. Egyik jön a másikból, mint egy lefelé tartó spirál.
Nézegetve a múltbeli statisztikákat, a meccsenként átlagosan kapott egy gól mégsem fér bele. Tavaly sem fért bele, pont 38 gólt kaptunk. Guardiola-éra csúcsán szereztünk meccsenként átlagosan 3 gólt a Ligában, pont hármat (114 gól). Ha a legeslegjobb korszakunkban átlagoltunk meccsenként 3 gólt, és most jó, ha kettőt fogunk, akkor a meccsenként kapott 1 gól már közel sem olyan bagatell. Ennek fényében az 1 kapott gól meccsenként nagyon sok pontveszteséget jelent. A Real Madrid tavaly csak 25 gólt kapott a Ligában. Ha a góllövés már nem megy annyira, legalább ne adnánk ajándékgólokat az ellenfélnek. Sok meccs lesz, amit majd egy góllal tudunk max megnyerni, ezek a hibák nem fognak beleférni.
Nem én kezdtem el személyeskedni, hogy más mire érdemes és mire nem. Hozzáteszem, amikor teljesen értelmetlenül kezdted el mosdatni ezt a bohóc a "védelmet", tényleg arra gondoltam, hogy amekkora szerencséd van, pár órán belül megint összehoznak egy rekeszizmokat megdolgoztató paródiajelenetet.
Először is ezt a stílust szépen kérlek nagyon gyorsan felejtsd el.gránit írta: ↑2020.11.02. 11:59:51
Őszintén szólva, annyi tartást és méltóságot megelőlegeztem neked, hogy miután a katasztrofális "védelmünket" próbáltad meddő módon mentegetni, ami megint világszerte nevetség tárgyává vált, legalább addig nem próbálsz a valóság ellen kardoskodni, amíg ez a csapatrész össze nem szedi magát. De hogy egy kabaréba illő gól után képes vagy előjönni a kifogáshalmazokkal, az tényleg szédület. Ez tényleg elképesztő. Pont azok után, hogy a nem létező védelmünket próbáltad értelmetlenül a védelmedbe venni, és pár órára rá kapunk megint egy ilyen gólt...
Pontosan ezért látom ezt a kisebbik gondnak. A támadósor hatékonyságának minimális javulásával máris jóval több lehetőség rejlik ebben a csapatban, mint ahol jelenleg tartunk. Vannak itt olyan 18 éves játékosok, akik ha felérnek a csúcsra, el sem tudjuk képzelni, mekkora lehetőségek szabadulnak fel velük, gondolok itt elsősorban Fatira. Elől tudunk javulni, a "védelem" viszont olyan, amilyen. Ter Stegen tud ezen majd valamit javítani. A BL pedig, ahogy te is írtad, egyelőre felejtős, pont azért, mert a legerősebb csapatok szétszedik a hátsó bohózatot, és nincs az a támadósor, ami 9 góllal ezt meg tudná menteni, ezen még ter Stegen sem tud segíteni. A bajnokságban viszont még bőven lehet esélyünk, főleg, hogy a Real Madridnál is vannak bajok bőven.
Igen erre próbáltam célozni, hogy ott nagy csodákat nem lehet várni, elől viszont meg lenne a potenciál, de egyelőre nem jött ki.
Pontosan, ráadásul a "csak 1 gólt kaptunk"-féle mosdatás csak a kis csapatok ellen "működik". Ha nagy nyomás alá kerülnek, simán megszórják őket. Ter Stegenben bízhatunk, aki tavaly is rengeteg meccsen mentett meg minket, meg abban, hogy képesek leszünk olyan szinten dominálni a meccseket, hogy a "védelmünkre" minél kisebb nyomás nehezedjen. Bár ők még egy teljesen ártalmatlan szituációból is képesek egy bohózatba illő gólt összehozni.csababarca írta: ↑2020.11.02. 13:06:49A védelmet viszont nem szabad mosdatni, katasztrófa az egész alakzat, persze most lehet mondani hogy 1 gólt kaptunk, miért nem rúgtunk többet. De azért az a gól az nevetséges volt, 3 őrült hibával fűszerezve.
bőven több van, annyi helyzetet herdáltunk el az utóbbi két meccsen (juve, alaves), amennyivel más csapatok 5-6 meccset lehoznak. de iszonyat gond van a fejekben elől, hogy nem képesek minimális jobb helyzetkihasználásra.Rivaldo11 írta: ↑2020.11.02. 12:53:47Nem tudom, én azt gondolom, hogy sokkal több van a játékunkban, mint amennyit pontban hoztak az eddigi meccsek. Azzal együtt, hogy még mindig van legalább 3 olyan poszt, ahol minőségben nem vagyunk meg, továbbá nincs igazi 9es a csapatban, jobbnak látom játékban ezt a Barcát, mint a korábbiakat. Messi sem lesz mindig ennyire gólképtelen, úgyhogy a ligát meg mindig simán elérhetőnek érzem.