2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Kérte Wijnaldumot, Depayt, Garciat és kit kapott. Jött Dest, akin a vezetőség tudott keresni 10 milliót.LG írta: ↑2020.11.06. 19:10:15Szabad kezet kapott a keret alakításához, nem? Akkor pedig van felelőssége bőven. Nyilván az anyagi lehetőségek korlátoltak volna, de ennél azért többet ki lehetett volna hozni. Pl. pénzé lehetett volna tenni a rengeteget kereső, de innen nagyon kilógó Griezmannt, stb.
Szabad kezet kapott a keret alakításához, nem? Akkor pedig van felelőssége bőven. Nyilván az anyagi lehetőségek korlátoltak volna, de ennél azért többet ki lehetett volna hozni. Pl. pénzé lehetett volna tenni a rengeteget kereső, de innen nagyon kilógó Griezmannt, stb.
Nem nekem szólt a kérdés, de jelen pillanatban sajnos teljesen mindegy már, hogy Barto vagy Koeman, Koeman vagy Barto, vagy mindkettő együtt.....Barto kinevezte, Koeman elvállalta, hogy mi volt a kinevezés tárgya, ők tudják.....de a csapatunk - legjobb esetben is - minimum újabb fél évet vesztett
Hogy egy védelemnek hol vannak a határai, az nem a BL csoportkörében derül ki. Ha valaki csak a számokra néz rá, azt hinné, az egész BL-mezőnyben miénk a legjobb védelem. Amikor jönnek a komolyabb erőpróbák, a mi hátsó alakzatunk azt a terhelést már nem bírja. A Real Madrid úgy kapott 2 gólt az Inter ellen, hogy jócskán kevesebbet birtokolták a labdát, mint mi a Dinamo Kijev ellen. Teljesen más stílusban játszik a két csapat. A mi "védelmünk" azért produkál a teljesítményénél jóval hízelgőbb számokat, mert egész meccsen nálunk van a labda. A "védelmünk" mégis kapja a gólokat a semmiből, úgy, hogy az ellenfélnek jóformán helyzete sincs. A mi "védelmünk" egy nagyon erős mezőnydominancia ellenére kapja a gólokat a helyzeteket kialakítani is alig képes csapatok ellen. Egy PSG lehet, hogy kapott három meccsen négy gólt, de ők egy Bayern ellen sem csúsznak szét, és nem válnak nevetség tárgyává.Chino írta: ↑2020.11.06. 15:18:40A fő riválisainkra ez pont nem igaz. A Real 1 góllal kapott kevesebbet a ligában egy könnyebb sorsolással, a Bl-ben egy Shaktar-B, Mönchengladbach, Inter triótól 7 gólt úgy, hogy minden meccsükön kaptak kettőt-hármat a "világlegjobbja" védőpárosával meg csodaszűrőjével.
Van egy sérült Umtiti egy sérült Araujo aztán annyi.
Elmagyaráznád, hogy pontosan minden ludas ebből Koeman, azon kívül, hogy ide szerződött?LG írta: ↑2020.11.06. 15:22:09Egyetértek! Hiába kezdett el néhány fiatalt játszatni, amíg a csapat gerincét ugyanazok alkotják, akikkel éve óta egyre nagyobbakat bukunk, nem beszélhetünk csapatépítésről.
Sokan azzal védték meg Koemant és a vezetést, amiért nem csináltak nagytakarítást, hogy de nem lehet mindenkit egyszerre lecserélni. Alapvetően nem is. De mivel évekig húztuk-halasztottuk a dolgot, nem maradt más választás. Ezt az évet lényegében a kukába dobtuk az újabb halogatással, nyáron pedig ugyanaz a probléma lesz, mint most volt: egyszerre kell cserélni a csapat gerincét. Csak most már Busiékból annyi pénzt sem remélhetünk, mint idén nyáron remélhettünk volna, és most már Messiből sem nagyon fogunk látni semmit.
A legszomorúbb pedig, hogy Barto, Koeman és a többi kókler akkor már rég nem lesz itt, de a rombolásuknak még bőven inni fogjuk a levét.![]()
A fő riválisainkra ez pont nem igaz. A Real 1 góllal kapott kevesebbet a ligában egy könnyebb sorsolással, a Bl-ben egy Shaktar-B, Mönchengladbach, Inter triótól 7 gólt úgy, hogy minden meccsükön kaptak kettőt-hármat a "világlegjobbja" védőpárosával meg csodaszűrőjével.gránit írta: ↑2020.11.06. 12:24:26
Így van, ráadásul a legerősebb csapatok ellen a "védelmünk" teljesen hasznavehetetlen, míg a fő riválisaink védelme nagy nyomás alatt is működik. A "védelmünk" még annál is sokkal gyengébb, mint amennyire a számok sugallják. A csapat által nagy fölénnyel uralt meccseken szedik be a gólokat, még úgy is, hogy az ellenfelek számára nem sok helyzet adódik. Itt egy, még mindig komoly labdabirtoklási fölényre és mezőnydominanciára képes csapathoz párosul egy NBI-es "védelem".
Erre reagálva nem Koemant akarom védeni, én is kritizáltam már, de a védelem összeállításában pont nincs mozgástere. Nem 80-90 milliós védők rohangálnak vagy ülnek a padon. Van egy sérült Umtiti egy sérült Araujo aztán annyi. Lenglet agyba-főbe szidtad, hogy milyen béna, el kéne takarítani, erre az Alaves ellen félidőben lekapja Busquets helyett, hogy egy támadóbb szellemű játékost tegyen a középpályára, a Juve ellen egyedül ő marad középső védő, mert Arajo lesérül , Piqué meg eltiltott. A Dinamo ellen nem is kezd (ami szintén nem jó) de beáll, hogy De Jong felmehessen. Ebben mi a tévedése?!gránit írta: ↑2020.11.06. 12:24:26Koeman meg az a tipikus dacember, aki inkább belebukik, de semmi esetre sem látja be nyilvánosan a tévedését. Kb. 17 éve egy egész jó Ajax-ot hozott össze, de ez megint olyan, mint a törésteszt: egy bizonyos szintig sokan el tudnak jutni, aztán jön egy vízválasztó, ami kirostálja a középszert.
Ez így lenne, ha csapatépítésről beszélhetnénk.....jelenleg toldozás és foltozás zajlik....vg99 írta: ↑2020.11.06. 06:49:31Biztos nem a valaha volt legjobb edző, és vannak vitatható döntések,
De őszintén hány komoly edző vállalta volna a kispadot 2-8, Barto és vírus alatt.
Egyébként vicces, hogy 2 hónapja még elfogadtuk, hogy csapatépítés, nem lesz eredmény, aztán most már ezt is számon kérjük.....
Így van, ráadásul a legerősebb csapatok ellen a "védelmünk" teljesen hasznavehetetlen, míg a fő riválisaink védelme nagy nyomás alatt is működik. A "védelmünk" még annál is sokkal gyengébb, mint amennyire a számok sugallják. A csapat által nagy fölénnyel uralt meccseken szedik be a gólokat, még úgy is, hogy az ellenfelek számára nem sok helyzet adódik. Itt egy, még mindig komoly labdabirtoklási fölényre és mezőnydominanciára képes csapathoz párosul egy NBI-es "védelem".pep71 írta: ↑2020.11.06. 07:44:01A védekezés sokkal fontosabb már. Nem fog ez a barca mostanában meccsenként 3 gólt rúgni , akármennyire is akarod . Az a baj , hogy megint hoztak, egy már több helyen is megbukott edzőt , azért mert Barto könnyedén iranyitani tudta őt is és akkor csodálkozunk , hogy nincs előrelépés .
Hányszor láttunk már olyat, hogy valaki játékosként klubikon volt, edzőként viszont teljes csőd? Koeman is egy közülük. Ami különösen aggasztó nála, hogy úgy látom, tipikusan az az egoista ember, aki inkább csúfosan megbukik, mint hogy változtasson a berögződésein. Sok időt nem szabad adni neki, mert nagyon kártékony tud lenni az ilyen edző.
A világlegjobbja Bayern a Bundesligaban több gólt kapott, mint mi, a Liverpool 15-nél tart. De ha mondjuk a PL első 5 helyezettjét nézzük 9-11-12 góllal állnak. Csak ők 15 gól fölött rúgtak és nekik sem volt több 0-ra lehozott meccsük. De ne menjek messzire. A Ligában összesen három csapat áll jobban a kapott gólok tekintetében, és nekünk nem volt egyszerű a sorsolásunk. Viszont az a 10 rúgott gól iszonyatosan kevés, leginkább annak tekintetében, hogy elől minőségre európai szinten is az elitben vagyunk, itthon pedig szerintem kérdés nélkül a legjobbak.pep71 írta: ↑2020.11.06. 07:44:01
Az nem elvárható a mai fociban, hogy több gólt rúgunk mint amennyit kapunk. A védekezés sokkal fontosabb már. Nem fog ez a barca mostanában meccsenként 3 gólt rúgni , akármennyire is akarod . Az a baj , hogy megint hoztak, egy már több helyen is megbukott edzőt , azért mert Barto könnyedén iranyitani tudta őt is és akkor csodálkozunk , hogy nincs előrelépés .
Igaz, Wijnaldumról is volt szó. Az átigazolási időszak hajrájában viszont Depay-t és Eric Garciát kergették, ami számomra azért furcsa, mert ha a védelem belsejében változtatást akart Koeman, akkor Araújót is berakhatta volna a kezdőbe. De erre csak akkor került sor, ha valamelyik szerencsétlen az előző fordulóban kiállíttatta magát. Todibo mellőzését pedig teljesen indokolatlannak tartom. A védelem átalakítására még lettek is volna a belső erőforrásaink, ehhez képest nem egy szűrő középpályás volt az átigazolás-politika fő célpontja.
Azért,mert túl sokan voltak a kp-n,és a Vidal,Rakitic,Busi,Alena,De Jong sorból nyílván az első kettő az aki kellett bárkinek is,és valami aprót kaptak érte. Ugyanez volt Semedoval és Suarezzel,volt kérőjük. Busiért,Griezmannért ki a tököm fizetne milliókat,mikor az egyik évek óta,a másik meg bő 1 éve semmit se csinál ?Olvastam itt,hogy milyen jó lenne Griezt a nyáron eladni egy PSG-nek vagy bárkinek. Ott se hülyék ülnek,gondolom nézik a meccseket. A francia teljesítménye meg nem hogy 120 milliót nem ér,hanem 20-at se.
Nekem, ha jol remlik, szerette volna leigazolni Wijnaldumot a poolbol. Azt amugy tovabbra se ertem, hogy egy Vidalt pl miert nem lehetett meg iden itt tartani. Nem klasszik szuro, de nagyon hasznos jatekos.gránit írta: ↑2020.11.06. 09:37:12
Sokan írjátok, hogy nincs középpályás védekezés. Ez így van. Ezért kell egy klasszikus szűrő, ami ez elé a Benny Hill Show-ba illő "védelem" elé feltétlenül szükséges. Érdekes, hogy Koeman csak középcsatárt és belső védőt akart igazolni, mindig ezt hangsúlyozta. De szűrőt nem. Ő sincs könnyű helyzetben a válságos gazdasági helyzet miatt, nem tudta megszerezni a kiszemelt játékosokat, viszont furcsa, hogy szűrőt nem is akart. Ő sincs könnyű helyzetben, de a saját hülyeségeit azért hozzáteszi a jelenlegi állapotokhoz.
Ez pontosan így van, az ellenfeleink évek óta 25-30%-os labdabirtoklással is képesek minket megszorongatni, mert ez ellen a "védelem" ellen szinte egy helyzet is elég a gólhoz. Elképesztők azok a ponthullajtások, amikor mezőnyben végig uraljuk a meccset, és a labdát kb. 20%-ban birtokló, helyzeteket ki sem dolgozó ellenfelek gólt rúgnak nekünk, mert ez ellen a rakás szerencsétlenség ellen, mint a mi hátsó alakzatunk, a semmiből is lehet gólt rúgni. Márpedig amelyik csapat már nem átlagol meccsenként három rúgott gólt, csak kettőt, annak nagyon nagy luxus meccsenként egyet bekapnia... Az nagyon sok pontveszteséggel jár.Peter írta: ↑2020.11.05. 16:57:09Koeman egyszerűen elszámolta magát.....konstansnak vette Leo 30 gólját és úgy számolt, hogy néhány fiatal valamint Gríz hozza az elegendő kiegészítést....de a valóság ezt eddig felülírta....
Évek óta jellemző a csapatra, hogy bárkitől és bármikor gólt, gólokat kaphatunk....ha nem kapunk, az az ügyetlen ellenfelen vagy a kapus bravúrjain múlik....ez mára odáig fajult, hogy szinte bármilyen ellenfél minden ellentámadása potenciális gólveszély....
Még ebben a helyzetben is előrébb lennénk egy stabil(abb) védelemmel.
Te most ezt komolyan gondolod amúgy,vagy csak jó az ellenkezőjét mondani mint mindenki más?
Az nem elvárható a mai fociban, hogy több gólt rúgunk mint amennyit kapunk. A védekezés sokkal fontosabb már. Nem fog ez a barca mostanában meccsenként 3 gólt rúgni , akármennyire is akarod . Az a baj , hogy megint hoztak, egy már több helyen is megbukott edzőt , azért mert Barto könnyedén iranyitani tudta őt is és akkor csodálkozunk , hogy nincs előrelépés .sansz írta: ↑2020.11.05. 22:28:59Az ilyen vélemények azt sejtetik,hogy eleve nem örültél ennek az edzőnek és örülsz,ha elmondhatod,hogy igazad volt. Megértem, én sem örültem neki és pár dolgával nem is értek egyet, de azért ennek a vak indulatnak semmi értelme. Amit írtál a védelemről az pont a tavalyi Barcára volt igaz és a legutóbbi BL meccsre. Egyébként ebben az idényben sokkal-sokkal kevesebb az ellenfél helyzete. Én értem,hogy van akinek mindegy,hogy az ellenfél 10 helyzetből lő kettőt, vagy kettőből kettőt, de játékban azért ez nagy különbség.pep71 írta: ↑2020.11.05. 19:01:58Védekezés nevetséges szinten van, egy a hátvédek mögé passzolt labda vagy ívelés instant gólhelyzet. Kp védekezés nem létezik , támadósornál több a helyzet , de a helyzetkihasználás nagyon gyenge , mondjuk ilyen védekezés mellett olyan mind1.
Egy értelmes kontratámadást nem képes vezetni a Csapat.
Nulla a pali.
Pochettino kellett volna ide, de ahogy nézem a MU-nál fog kikötni sajnos .
Csak jobb a tavalyi szólamokat dúdolni,hogy fröcsöghessünk Lengletre és a többiekre.
Nem kéne jobban védekezni, nem kéne jobban támadni, csak ha a nagy helyzeteink nagyobb részét belőnénk egészen más lenne a történet. Ez a része pedig nem edző, nem taktika,hanem leginkább szerencse és egyéb kis nüanszok kérdése.
Olyan edzőt látnék szívesen a padon aki korszerű focit játszat, biztos védekezés , letámadás, gyors ellentámadás labdaszerzés után.
Az ilyen vélemények azt sejtetik,hogy eleve nem örültél ennek az edzőnek és örülsz,ha elmondhatod,hogy igazad volt. Megértem, én sem örültem neki és pár dolgával nem is értek egyet, de azért ennek a vak indulatnak semmi értelme. Amit írtál a védelemről az pont a tavalyi Barcára volt igaz és a legutóbbi BL meccsre. Egyébként ebben az idényben sokkal-sokkal kevesebb az ellenfél helyzete. Én értem,hogy van akinek mindegy,hogy az ellenfél 10 helyzetből lő kettőt, vagy kettőből kettőt, de játékban azért ez nagy különbség.pep71 írta: ↑2020.11.05. 19:01:58Védekezés nevetséges szinten van, egy a hátvédek mögé passzolt labda vagy ívelés instant gólhelyzet. Kp védekezés nem létezik , támadósornál több a helyzet , de a helyzetkihasználás nagyon gyenge , mondjuk ilyen védekezés mellett olyan mind1.
Egy értelmes kontratámadást nem képes vezetni a Csapat.
Nulla a pali.
Pochettino kellett volna ide, de ahogy nézem a MU-nál fog kikötni sajnos .