Megérdemelték!
UN DIA DE PARTIT! ❤️ pic.twitter.com/ugs41n0m1T
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 16, 2025
Majdnem minden második komment óvaintő azzal kapcsolatban, hogy nem a legacélosabb ellenfél ellen ment ez a teljesítmény. Ettől függetlenül biztos igazad van, hogy volt, aki úgy kezelte, mintha a Bayernt vertük volna...
Ebben részben egyetértek, mert mint szurkoló, azt szeretném ha nagyobb csapatok ellen is képesek lennénk ilyen teljesítményre. Ugyanakkor be kell látni, hogy nem lenne egy szerencsés edzői kommunikáció, ha Koeman azzal nyitna a sajtó szobában, hogy: "Szép meg, jó de az Atelti ellen borzalmasak votunk..."tegnap egy gyenge csapat ellen nyertünk és hiába mondja Koemann, hogy ez az a játék..... majd ha a matracosok ellen mondhatja akkor értékelem.
Szerintem sem volt az Uru erőcsatár. Sőt én amióta követem a csapatot, nem is nagyon emlékszem, hogy lett volna klasszikus erőcsatárunk. Abban sem vagyok biztos hogy Braithwate az lenne, nem láttam eleget játszani. Tegnap valóban hasonó szerpe volt. Villa játszott sokszor olyan kevéssé látványos szerepben, hogy az elmozgásaival kelett helyet csinálnia Pedrónak, és Messinek...Braithwate...valaki már odáig ment, hogy ilyen erőcsatár még soha!(sic) nem játszott a Barcában....gyorsan elfelejtette pl. Lajosunkat.
Pedrid én is sokkal érettebb játékosnak látom, remélem nem teszi tönkre a nyomás.megint más Pedrit egy szinten említette Puiggal...nos az állandó vágyak tárgya tegnap kétségtelenül frissen mozogva szórta el a labdákat, míg Pedri egyre érettebb játéka engem(!) Iniestáéra emlékeztet időnként.
Ezzel egyetértek. Trincao játékával kapcsolatban, valahogy sokkal jobban érzem a veszélyt, és a Barca kompatibilitást, mint mondjuk Dembelé játékában. Nem igazán tudom alátámasztani miért, sajnos aportugál is sok hibával játszik, de valahogy az az érzésem, hogy előbb utóbb összejön, és ott lesz a gól, vagy a gólpassz.egyetértek viszont a Dest, Mingueza dicséretekkel, de nálam Alena és Trinkao is hasonlóan jónak tűnt. Coutinho viszont sajna nagyon nem.
nem igazán osztom ugyan a Pique - Lenglet páros leszólását de ezt a kényszer egy időre úgyis megoldotta, túl léphetünk rajta.
Suárez nem erőcsatár volt, hanem center. Barkley-t Robinsonnal, almát az űrhajóval. Nem ugyanaz a kategória. 9-es poszton ettől még játszat, csak máshogy kell használni.
Puig-nak pontosan ebben kell fejlődnie. Szépen vált ritmust, aztán túlságosan megtolja vagy hosszan szökteti magát.vidra írta: ↑2020.11.25. 03:12:35A támadó beindulások miatti labdavesztéseket szerintem nem számolják bele a passzpontosságba, hiszen nincsen passz, csak csel, vagy ritmusváltás. Én ezekből érzésre többet látok, amikor több fiatal játszik. A nagy részük elhal, de egy kis részükből helyzet alakul ki.
Ebben Braithwaite meglepően jó volt. Csinált egy olyan elzárás-leválást, amit én focistától talán még nem is láttam soha, utat nyitva, folyosókat csinálva a társaknak szűk területen is. A fociban nyilván nagyobb a terület, mint más labdajátékokban, így általában az üres területek keresése a cél, és senkinek nem jut eszébe az, hogy nem csak a csatárokat, de a védőket is ki lehet kapcsolni, ki lehet iktatni a játékból. Emellett elég kevés csapat tud így egykapuzni, hogy ez egyáltalán felmerüljön. A Barcelona betömörülő védelem ellen ezeket a mozgásokat sikerrel tudná alkalmazni. Ez bennem kb. 15 éve megfogalmazódott, és Braithwaite talán az első focista, akitől ezt betömörülő védelem ellen alkalmazni láttam. Betömörülsz ellenem? OK, akkor a saját fegyvereddel győzlek le, és beteszek a pályára egy beállóst, aki screeneket csinál, és teszek róla, hogy te egy betörésnél ne tudj majd Messihez, Desthez, Dembélé-hez stb. hozzáférni. Így nem az ellenfél védelme tenné a mi támadójátékunkat statikussá, hanem mi hagynánk állva az ellenfél védelmét. Braithwaite-nek szerintem van kosaras múltja - nem tudom, rokona-e Sean Braithwaite-nek -, ezeket az elzárásokat, kizárásokat tudja. Egy jó szemű edző ezt elsőre kiszúrja.vidra írta: ↑2020.11.25. 03:12:35
Az előző meccseken nekem az nagyon nem tetszett, hogy ezzel a viszonylag új felállással is kezdett ilyen ösztönösen f*s támadójátékunk kialakulni (mint korábban is), ami miatt a támadásainkat mindig kitolták és levédekezték a széleken. Most viszont többször is átjutottunk középen, mert a mozgások nem voltak annyira kiszámíthatóak.
Egyértelmű, hogy a Dinamo Kijev nem büntette a hibákat, és nem akarok ünneprontó lenni, de volt két olyan labdavesztésünk hátul, ami egy kicsit is komolyabb meccsen könnyen két, vicc kategóriába sorolható bekapott góllal járna. Lenglet reménytelen, simán be lehet már dobni Minguezát.
De ez a Kiev annyira rossz, keretből több játékos hiányzott, mint eredetileg van.Az hogy több eladott labda volt azt kétlem 90% passzolás elég meggyőző. Alena 99%-osan, ami Xavit idézi,bár még nem olyan aktív, Puig nagyon jót ment a helyzetéig, ott nagyon mellé lőtt és onnantól hibázgatott, látszott zavarja, talán nem 1 meccset kéne adni neki, ebből is látszik, pedig sokkal jobb volt nézni, mint Pedrit, minimum mind2 rotálni kéne, mert nem vagyok meggyőze abban, hogy Pedri fix kezdő kéne legyen, Puig meg fix pados. De meccs embere Mingueza, aki Lenglet-Pique párosát egymaga felülmúlja. Todibot nem kellett volna kölcsönbe adni, Piquet meg Umtitit el jkellett volna küldeni, max Garciat idehozni még, és még pénzünk is lett volna, vmi csatárra.vidra írta: ↑2020.11.25. 00:28:24Annyira (legalább) játszottunk jól, mint korábban az "öregekkel". Nyilván nincs meg még az az óriási tapasztalat, így mondjuk 2x annyit adják el a labdákat, mint a "tapasztalt játékosok", de legalább 2x annyi próbálkozás is van. Mozgott, élt a csapat, volt dinamika, volt helyezkedés. Taktikában rájöttek, hogy a szorosan álló védelmet ékkel lehet támadni: sok, egymáshoz közel álló játékossal.
A korábbi reménytelenségek után, ez most teljesen feldobott. Lehet tényleg van valami a fiatalok szerepeltetésében. Nem volt az a halál unalmas, kiszámítható meccskép. Tovább kéne ezt nyomni!
*Nem éreztem a Dinamo-t annyira rossznak, mint ahogy itt sokan írják.
Nyilván. Nagyon jó meccs volt ez, és végre nem a statikus, tanácstalan, földbegyökerezett töketlenkedés ment az ellenfél kapujának előterében. Destnek már eddig is kezdőnek kellett volna lennie, Minguezától és Araújótól sokat várok. Puig játékában az tetszik, ahogy ritmust vált és fel tud gyorsítani, kimozgatva, kikényszerítve a védelmeket az állásaikból. Braithwaite bevetésében semmilyen kockázat nincs Griezmann-nal szemben, megérdemelne egy komolyabb esélyt. Ő azért érdekes a számomra, mert kosaras szemmel néztem a mai játékát. Ilyen erőcsatárra nem is emlékszem, hogy játszott volna valaha a Barcelonában. Betömörülő védelmek ellen ha van, aki jól fedezi a labdát, beáll a védők elé, és a fociban szokatlan, ritkán alkalmazott elzárásokat tud adni, az komoly lehetőségeket nyit meg a játékostársak előtt. Az első gól előtti munkája tankönyvbe illő példa. Azt az "ünneprontásként" meg nézd el nekem, hogy azért megjegyezzem, hogy mindezt milyen csapat ellen vitte véghez, és nehogy az legyen, hogy most lelkendezünk, majd egy bajnokin újra visszaszálljunk a földre, és szembejöjjön a realitás. Mert ez a Kijev azért nem büntette a hibákat, pedig volt belőle hátul kettő elég komoly. Firpo és Trincao pedig számomra továbbra is felejtősek.
Ne legyél telhetetlen, túl szigorú....
Araújo-Mingueza simán jöhet, ott nincs mire várni, csak Araújo felépülésére. Braithwaite engem kajakra meglepett, még úgy is, hogy az ellenfél olyan volt, amilyen. Az első gólnál is szépen készített elő, jól fedezi a labdát, erőcsatárnak jó. Kíváncsi leszek, hogy Koeman mit fog lépni, és hogy fogja összerakni a támadósort legközelebb. Például Coutinho/Dembélé-Braithwaite-Messi, mögöttük Puig-dzsal, ami nyilván nem fog megvalósulni, de ez most egy érdekes téma, és felmerülhetnek elég egzotikus variációk.csababarca írta: ↑2020.11.24. 23:08:39
pl a védő srác játszon mindenképpen, Braitwhait is megérdemli most a további lehetőséget.
Nagy szerencse, hogy most nem lehet a bénákat berakni, mert sérültek.
Hagyni kell kiderülni.
Nem tudjuk, mennyire lehet ezt a meccset átmenteni a bajnokságba, de pár változást valóban elindíthat ez a meccs. A BL-ben meccsenként három gól fölött vagyunk, a bajnokságban kettő alatt, és ez a Kijev nem büntette a hibákat. Ami nekem nagyon tetszett, hogy Dest betörései után nem csak esetleges szerencsétlenkedés következett, letáborozva a tizenhatos előterében, hanem töketlenkedés helyett szépen lekészítette a labdát másoknak, és nem habozott lőni sem.