vargazoli írta: ↑2020.12.06. 19:39:24
Teljesen naivan kérdezem, úgy, hogy nem ismerem a rendszert, sem az ottani szabályokat (Mármint a Barca belső szabályzatát)
Ördögtől való gondolat, hogy ha megjelenne egy tőkeerős arab/kínai/orosz vagy bármilyen nációjú befektető, aki hajlandó lenne euro/dollár milliárdokat befektetni annak eladnák a klubot?
Segített ez már a PSG-n , MC-n Chelsea-n, és sok más klubon is.
A barca modell egyedi, de úgy tűnik nem működik.
Ebből a lefele tartó spirálból, csak a pénz, a nagyon sok pénz segítene.
Ki akarna most a Barcába igazolni? Se pénz, se várható címek, se jövő, se, csak Messivel játszhassak együtt , se fizetés.
Ki vesztene azzal, hogy mondjuk ha FC Barcelona Bin Láden neve lenne a klubnak.?
A 20000 socio?
Kérlek segítsetek hadd tanuljak én is!
Milyen elháríthatatlan akadálya lenne ennek.?
Mert így a szakadékba rohanunk.És onnan nincs visszaút!
Ahogy talán Puskás Öcsi bácsi mondta anno: kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci!
Hát elsőkörben ezeknek a socioknak a beleegyezése kéne ahhoz, hogy el legyen adva a klub. Tehát a jelenlegi működési rendben nekik kéne megszavazniuk. A Barca model nem teljesen egyedi, ez egy spanyol klub modell, amiben a Real Madird is működik. Hogy ez mennyire nem működőképes modell, ezt szerintem jól megmutatja, hogy melyik cspatok nyerték a BL-t az elmúlt 10 évben. továbbá pénzügyileg is az egyik legtöbbet költött két csapatról van szó.
Ki akarna most a Barcába igazolni?
Szerintem picit túl van ez dramatizálva, hogy a nagy nevek nem akarnak idejönni. Valóban vannak pénzügyi nehézségek, de ne gondolja senki, hogy nem akarnak ide igazolni a nagy sztárok. Egyik oldalról panaszkodás van, hogy hova züllik a La masía, másik oldalról, meg van egy év, amikor bele vagyunk kényszerítve, hogy oda nyúljunk, mert a vírus miatt nehezebb lett a likviditás, akkor egyből pánikolunk, mert nem igazolunk 100 milláért... érthetetlen számomra.
Ki vesztene azzal, hogy mondjuk ha FC Barcelona Bin Láden neve lenne a klubnak.?
Mindenki, aki szereti a klubot! Szerintem ez a fajta modell is hozzátartozik, ahhoz, hogy valaki pont ez a klubot szereti. Beszélgess nyugottan az említett csapat szurkolóival, hogy mennyire örülnek, amikor egy üzletember dönt sportszakmai kérdésekben. Nézzük azért azt a példát is, hogy, ha a tulajnak nem megy, akkor a klubnak se megy: Inter-Moratti, MIlan-Berlusconi...
Mert így a szakadékba rohanunk.És onnan nincs visszaút!
Most talán ezért sem baj, hogy ideiglenesen gazdasági szakember vezeti a klubot. Szerintem nagy baj még nincs, de kétség kívül meg kell oldani. Én úgy gondolom, hogy jó irányba haladunk, és csökkeennek a bér terhek. Sajnos nem beszéltek a levegőbe, amikor azt mondták, hogy Messi fizetésétől megszabadulni nagy tehermenetsítés lenne...
Szó mi szó, szerintem nem annyira ergy a helyzet, hogy ez menthet meg mindeket kizárólag. Mindamelett, hogy semmi esélyt nem adnék ennek. Ez a klubmodell jó, ezt a történelem bizonyítja szerintem.