bingyo24 írta: ↑2021.01.15. 22:35:17
Neharagudjatok meg de Dembele ,Pedronak a cipőjét sem köthetnè meg nagyon sok hibával játszik sokszor,mint egy óvodás úgy adja el a labdát.
Hát nem tudom, azért elég kettős mérce. Pedri pl az előzőn és ezen a meccsen is totál beleszürkült a mezőnybe, az égvilágon semmit nem csinált konkrétan, ami az ő posztján azért nagyon nagy luxus, mert neki kellene abból a pozícióból diktálni a játékot, kapocsnak lenni a kp és a támadók közt, kulcspasszokat adni, stb. Ezek közül semmit nem csinált, közepesen jól védekezett, de ez nagyon kevés ott. Dembelé meg hibázgatott, mert nagyon akart, és tegyük hozzá, nem volt társa sem. Hány eset volt, mikor megindult, lehagyott/cselezett 1-1 védőt, és megállt, mert SENKI NEM JÖTT VELE. Pl. pont az általad említett Pedri sem. Aztán megállt, toporgott, vagy megpróbált meghúzni egy cselt, vagy elvállalta a lövést, de egyszerűen szinte soha nem volt alternatívája sem, pedig sokszor akart volna passzolni. Szerintem De Jong, Araujo és Ter Stegen mellett a 4. kiemelendő ember ezen az amúgy ürülék meccsen Dembelé a hajtása, akarása miatt. Mondjuk ezen a meccsen tényleg olyan volt a játék, hogy sokat elmond, hogy ő még felfelé tűnt ki. Pedri meg lefelé lógott ki most és az előző meccsén is, ha már valamerre. Hozzáteszem, hülyére is van játszatva, jó%-ban ez is lehetett az oka, de ez más kérdés.
De persze Pedri kvázi ingyen jött, Dembi meg jó soké', de ne felejtsük el, hogy erről nem ő tehet. Pedri persze sok fejlődés, kicsit több rotálás mellett le fogja hagyni Dembit, de szerintem jelen pillanatban a francia többet tesz a Barca-meccsekhez az esetek többségében - Pedrinek 3-4 jó meccse volt, és azon is meccsenként kb 1-1 jó megmozdulása, amiben szerencsére gólpassz és 1 gól is volt. Dembi azért jópárat vágott már, több jó felfutása és gól/kulcspassza volt, kevesebb játékidő alatt egy olyan poszton, ahol ezt azért kicsit nehezebb talán elérni.
Közben kicsit tényleg többet hibázik, de ennek ez az ára. Messi mennyit hibázott életében, agresszív felpasszok, lövések, kreatív megoldások alatt? Rengeteget. De csak így lehetsz jó támadó...
Szerk: most láttam, hogy PedrO-t írtál, ami persze Pedri is lehet, mert neki az a böcsületes neve. De ha a régi Pedrónkra gondoltál, akkor az írásom fele semmis.

Pedro kb maximalizálta az adottságait itt, szerintem erőn felül teljesítve az itt töltött ideje nagy részében. Dembelé meg valóban inkább az inverze ilyen téren. De egész más típusú játékosokról van szó amúgy is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy