Nero. írta: ↑2021.02.08. 00:20:22
A 2. gólhoz papíron nincs köze, hiszen nem ő lőtte, és a gólpasszt sem ő adta, de mégis leginkább az övé. És hány ilyen volt az elmúlt 15 évben...
Csak azért mondom mert amikor előjön a Messi vs CR téma akkor sokan szeretnek elveszni a számok világában.
Messi egyszerre hozza a gólokat, gólpasszokat, irányít, szervez, messze a legtöbb sikeres csel, messze a legtöbb szabadrúgás gól stb.
Ebben a Barcában meg aztán pláne neki kell csinálnia mindent. Kivéve a védekezést, mert azt Busquets meg Lenglet megoldja.
No igen. Nemrég néztem meg egy Messi vs Ronaldo statisztikás témát egyébként. Ami érdekes, hogy MÉG GÓL/MECCS ÁTLAGBAN IS MESSI VOLT A JOBB!

Annak ellenére, hogy ez az egyetlen dolog, amiben Ronaldo legalább megközelíti Leo szintjét, és legalább lehet egy polcon emlegetni őket. Semmi másban nem, minden másban Messi egész más kategória. Hogy ne kelljen senkinek rákeresnie, mondom a főbb számadatokat, amik eredményesség és látvány szempontjából szerintem relevánsak:
Gól/meccs arány:
Leo: 0,80 (101 percenként) CR7: 0,73 (111 percenként) - 9,5%-os különbség
Gólpasszok:
Leo: 303 CR7: 223 (Pedig ugye 145 meccsel többje volt Roninak!)
Közvetett gólpasszok:
Leo: 71 CR7: 44
Gólpassz/meccs:
Leo: 0,337 CR7: 0,213 - 58%-os különbség, azaz több, mint másfélszerese
Gólban való részvétel/meccs:
Leo: 1,14 CR7: 0,94 21%-os különbség
Címek:
Leo: 35 CR7: 33
Aranylabda:
Leo: 6 CR7: 5
Aranycipő:
Leo: 6 CR7: 4
Forrás:
https://michelacosta.com/en/
Ha megnézitek, a meccsek, részvételek, stb számát kivéve (amiben + 2 éve miatt nyilván Roni többen vett részt és ez nem érdem) MINDEN ADATOT Leo vezet, méghozzá általában eléggé meggyőző többséggel. Őszintén nem értem, hogy lehet a két játékosról egyáltalán vitázni. A számok nem hazudnak...
... de tegyük fel, hogy mégis, és a látványra megyünk rá, és elfelejtjük mondjuk Ronaldinhot, Ibrát, Neymart, akik jobban közönségért játszanak/játszottak, mint a két szóban forgó rivális, és csak kettejükre koncentrálunk:
(forrás:
https://www.messivsronaldo.app/detailed ... -dribbles/)
Sikeres cselek
Leo: 2312 CR7: 886
Sikeres cselek/meccs:
Leo: 4,85 CR7: 1,85 - 163%-os különbség, azaz több mint 2,5-szöröse
Annyi, hogy '08/09 óta nézik, de szerintem az már kb mindegy, elég minta az a 12 év. Elképesztően brutális különbség ez is, pedig Roni van cselgépként elhíresülve
És akármeddig mehetnénk, szabadrúgásokban is Messi a jobb, pedig Ronit mondják valamiért a sajtóban jobbnak ebben is, ésatöbbi.
Ronaldonak meg mindezzel ellentétben ott van a nemzetközi sikere a válogatottal érvként....
Szerintem az egyetlen ok, hogy egyáltalán mint rivalizálásról beszélhetünk, hogy Ronaldo nagyon tolja magát, Messi meg sosem szól egy szót sem. Roni nagyon el tudja adni magát kifelé, angol kifejezéssel élve more marketable. Bennem van még a múltkori aranylabda-átadó előtti interjú a 3 jelölttel:
Roni: semmi kétség, én vagyok a legjobb
Virgil: ha nekem adják, elfogadom, de igazságtalan lenne, mert Leo a legjobb a világon
Leo: szoros mecccs lesz, mindhárman jók vagyunk, bárki megkaphatja.
Roni 5 aranylabdája Messi 6-jához képest szintén röhejes (félreértés ne essék, tisztelem a tagot, nagy játékos, de egy 7-3 sokkal jobban kifejezné a valóságot), de ezek kb a játékos csapatainak a sikerességeit mutatják. Hiába volt jobb focista majdnem minden évben Leo, ha egyszer fele esetben a Real vagy a Portugál válogatott nyert BL-t /EB-t, és ez az egyik döntő érv.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy