Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Amúgy akkor mi is elmondhatnánk, hogy annyi a dolgunk, hogy bedaráljuk Mbappét és megfogjuk Icardit. Ha egyéniségekről beszélnük, akkor a legtöbb csapat ellen elég lenne a 2 legjobb támadót levédekezni és kész. A probléma az, hogy valami oknál fogva évek óta képtelenek vagyunk olyan dinamikus támadójátékot felépíteni, ami nem azon múlik, hogy átfolyik-e Messi lábán a laszti vagy sem. 3 edző már gyakorlatilag belebukott, és nevek alapján nem szabadna ekkora katasztrófának lennie ennek a csapatnak.Chino írta: ↑2021.02.19. 13:06:05Most láthattuk mennyire Messi-függő a csapat, de nem csak azért, mert ő az aki megnyeri a meccseket, hanem mindenki folyamatosan őt keresi. Alig van 1-2 ember a csapatban akinek ne az lenne az első gondolata. Kicsit lebutítva a franciák védelme beduplázta Dembélét, Messit bedarálták, hogy sehogy, vagy csak nagyon rossz szituációban kaphasson labdát és szinte meg is oldva minden. Max. a villanásokban bízhattunk.
Én a világért sem akarom Leot bántani vagy ellene beszélni, mert amit tőle kaptunk azt senkitől se fogjuk még egyszer, de nem jó, hogy minden meccs után azt hallani, hogy szemét csapat, megkeserítik Messit ezekkel az eredményekkel, mindenki hibás csak ő nem, Sokszor ő is nyakig benne van ezekben a dolgokban, Nem korrekt, hogy ő sosem hibás, ha rosszul játszik vagy unottan sétál végig egy meccset nemhogy negatívumot nem szabad mondani róla, hanem inkább szégyellje magát mindenki más.
A PSG ellen domborodott ki ez leginkább. Hiába volt megjátszható ember még 2 méterről is Messinek adták a darálóba, persze hogy folyamatos labdavesztések voltak. Ennyi szisztéma volt a támadójátékban. Néha van egy kis rés ahol el lehet tenni a labdát, de ezek a hamvába holt mini kényszerítőkkel nem lesz előrébb a csapat. Hogy ez mennyire szól Messi tekintélyének a pályán, a "félelemnek", a taktikának az kérdés. Sokan mondják, hogy ha elmegy innen vége a csapatnak stb. Akkor majd láthatunk olyan játékot, amiben több ember is részt vesz. Jobb lesz-e a csapat? Eredményesebb? Nem tudni, valószínűleg sokáig sínyleni fogjuk a hiányát.Kalapos írta: ↑2021.02.19. 09:31:50A baj az, hogy az alapanyagból minden edző 8 éve ugyanezt teszi ki a pályára. Messire épül minden, de nem működik, és már rég felesleges várni hogy működni fog.
Amit leírtok védelmében így van, ő csinál mindent, de amíg itt van így is lesz, ezt láthatjuk. Azt kérditek hogy mi mást tehetne még ha így is mindent neki kell csinálnia? Hát vissza kéne venni a Messiből és többet látni a Barcából.
És nem a társak minősége számít, mert akkor is égtünk amikor nem Grizi meg Dembele volt itt, akkor még csak idegenben égtünk egy jó kerettel, most meg már otthon is, de a játékunk ugyanaz szóval nincs új a nap alatt, várható volt a teljes leépülés.
Mondtam már egyszer, úgy játszunk mint az Argentín válogatott, adjuk Messinek a felezővonalnál a többit megoldja ő. De ahol Messi játszik, ott ez a taktika úgy tűnik.
Amikor a PSG-től meg a Juvétól kikaptunk még MSN volt, aztán Rómába meg Liverpoolba se gyenge kerettel mentünk, még se volt egy csipetnyivel sem jobb a csapat.bence0330 írta: ↑2021.02.19. 00:30:37No igen. A legtöbb meccsen ő veszi fel a labdát, ő osztogatja a miliméter pontos labdákat - feleslegesen, mert senki nem lövi be - és még a gólokat is ő lövi. És valaki még képes elmondani, hogy legelső emberként nem vesz részt a középpályás védekezés környékén...MessiNeymarSuarez írta: ↑2021.02.17. 08:46:18Azt akarta, csak a kedves vezetőség inkább beintett neki és a legjobb haverját is inkább odaadta ingyen az Atletinek minthogy elengedje.
Ettől függetlenül nyáron le kellett volna adnia a CSK karszalagot önként, csak felesleges teher neki, ő sosem a motivátor volt hanem aki csendben ül az öltözőben, kimegy és belövi a helyzetet, nem pedig ordibál mint az idegbeteg ha szükséges.
Amúgy is már lassan az egész támadásszervezést neki kell végig vinni, nem kellett volna +1 feladatot a nyakába varrni.
Az a baj hogy ilyen nem is nagyon van a csapatban aki CSK-ként említhető lenne Stegen kívül.![]()
A támadás mindhárom lépéséért ő felel sajnos, nincs társ. Puig levehetné a terhet legalább az elejéről, akkor feljebb mehetne, mert lenne mögötte kreativitás, de ahhoz játszania kellene, és ráadásul sokkal többet. Fati kicsit kiválthatná a góltermelést, de ő meg sérült. Ebben a helyzetben így maradt ő egyedül minden feladatra.
És hozzátenném, december óta sokszor igazi csk-ként is viselkedik, ebben még szintet is tudott lépni.
No igen. A legtöbb meccsen ő veszi fel a labdát, ő osztogatja a miliméter pontos labdákat - feleslegesen, mert senki nem lövi be - és még a gólokat is ő lövi. És valaki még képes elmondani, hogy legelső emberként nem vesz részt a középpályás védekezés környékén...MessiNeymarSuarez írta: ↑2021.02.17. 08:46:18Azt akarta, csak a kedves vezetőség inkább beintett neki és a legjobb haverját is inkább odaadta ingyen az Atletinek minthogy elengedje.
Ettől függetlenül nyáron le kellett volna adnia a CSK karszalagot önként, csak felesleges teher neki, ő sosem a motivátor volt hanem aki csendben ül az öltözőben, kimegy és belövi a helyzetet, nem pedig ordibál mint az idegbeteg ha szükséges.
Amúgy is már lassan az egész támadásszervezést neki kell végig vinni, nem kellett volna +1 feladatot a nyakába varrni.
Az a baj hogy ilyen nem is nagyon van a csapatban aki CSK-ként említhető lenne Stegen kívül.
Nincs azzal semmi baj hogy el akart menni. De az hogy ingyen az több mint vicc volt. Tény a vezetőség is mondhatta volna hogy 150 misi vagy valami és nem 400 vagy mennyi. Mindkét fél hibázott ebben.MessiNeymarSuarez írta: ↑2021.02.17. 08:46:18Azt akarta, csak a kedves vezetőség inkább beintett neki és a legjobb haverját is inkább odaadta ingyen az Atletinek minthogy elengedje.
Mondjuk értem én a német hidegvért, de szeretném már látni, hogy MATS leórdítja végre a védők fejét. Nem csak a szemeit forgatja nekik.....MessiNeymarSuarez írta: ↑2021.02.17. 08:46:18Az a baj hogy ilyen nem is nagyon van a csapatban aki CSK-ként említhető lenne Stegen kívül.
Abszolut igazad van. Messit okolni...Érthetetlen...Azon kevesek közé tartozik, akik akarnak,tudnak focizni nálunk. Bárkit megtörne ez a csapat.Még Messit is, de ő hozza három ember teljesítményét is. Ja hogy ez a BL-ben már kevés,a Ligában még néha elég,hát ez van...Nem csodálom, ha Messi frusztrált. Azt sokkal jobban amit ennek ellenére letesz a pályán. És hogy mindíg tőle függünk,hát istenem, nőjjön fel már a klub, az edző a többiek a feladathoz, mert ez rohadtul kevés amit tettek eddig Barto lemondása utánMessiNeymarSuarez írta: ↑2021.02.17. 08:46:18Azt akarta, csak a kedves vezetőség inkább beintett neki és a legjobb haverját is inkább odaadta ingyen az Atletinek minthogy elengedje.Léfe írta: ↑2021.02.17. 08:31:06Messsi nem akar többet ilyet. Akkor huzzon ahova akar. Inkább futott volna, de csak álldogált. Igaz, hogy fogták, de sem szélre, sem hátra nem mozdult. Igaz társak sem voltak.
Ja kérem ez nem az Alaves volt. Persze ebben a csapatban nincsen több, kár az edzőt szidni. És sajnos ez még évekig igy lesz. Ez a csapat gyenge, de el bir egy Busit, vagy Dembelét, Griemannt. A fiataloktól pedig nemzetközi szinten nem lehet sokat várni. A lassuságot nem is emlitettem.
Az a baj hogy ilyen nem is nagyon van a csapatban aki CSK-ként említhető lenne Stegen kívül.
Azt akarta, csak a kedves vezetőség inkább beintett neki és a legjobb haverját is inkább odaadta ingyen az Atletinek minthogy elengedje.Léfe írta: ↑2021.02.17. 08:31:06Messsi nem akar többet ilyet. Akkor huzzon ahova akar. Inkább futott volna, de csak álldogált. Igaz, hogy fogták, de sem szélre, sem hátra nem mozdult. Igaz társak sem voltak.
Ja kérem ez nem az Alaves volt. Persze ebben a csapatban nincsen több, kár az edzőt szidni. És sajnos ez még évekig igy lesz. Ez a csapat gyenge, de el bir egy Busit, vagy Dembelét, Griemannt. A fiataloktól pedig nemzetközi szinten nem lehet sokat várni. A lassuságot nem is emlitettem.
Nagyon okosnak érzed magad, de Xavi és Iniesta se a Fradiba igazolt.Forcabarca73 írta: ↑2021.02.16. 19:16:34Szerinted a fradiba fog igazolni? Csak erős csapatba fog igazolni, az pedig mind ellenfele a barcának!
Szerinted a fradiba fog igazolni? Csak erős csapatba fog igazolni, az pedig mind ellenfele a barcának!ventiladors írta: ↑2021.02.16. 00:56:19Puyol, Xavi, Iniesta. Három kapitány a Barca történelméből. Egyik sem igazolt olyan csapatba, amelyik bármilyen téren is ellenfele lehetett a Barcának...
Persze abszolut az lesz,minden csapatnal van ilyenkor egy par ev szivas.NovaProspekt írta: ↑2021.02.10. 20:47:40
persze, én egyetértek egyébként, és hasonlóan vélekedtem nyáron is, ahogy most is. éppen emiatt nem tudok azonosulni a mostani Suárez utáni sírással sem, mert előbb-utóbb el kell az öregeket engedni, a szerződést meg vagy meghosszabbítjuk nagy pénzekért, vagy hagyjuk kipörögni. nyilván a rövid táv copó lesz pár évig persze.
Szerintem Te nem akarod érteni amit más ír, szomorú ha nem szereted hallani ezt a szót sportkozgazdaszmiro. írta: ↑2021.02.10. 20:43:38Na amikor egy youtube link utan meg sportkozgazdasz szo is elhangzik inkabb lepek ki egy beszelgetesbol. De azert koszi.
Van aki megertette amit akartam irni.
Egy 34 eves Messivel uj hosszabbtavu projektet szerintem ertelmetlen kezdeni,mert ha par ev mulva visszavonul megint nyulhattok bele a csapatba,addig viszont Messi fuggo marad a csapat.
Csak ugy fogjatok meglatni,hogy ki nem uti le a lecet es tud megragadni nalatok,ha O nem lesz,( ezt viszont nem ket havonta egy meccsen lehet leszurni,ha epp nincs messi) es azokra egy eros,uj,fiatal csapatot epiteni.
Ezert irtam,hogy ket evvel ezelott,de legalabb tavaly nyaron meg “nagy”(nagyon idezojelesen) penzert kellett volna eladni,es elkezdeni a csapat ujjaepiteset.
Mert az elozoleg emlitett dolgok egyszer elkerulhetetlenek,es mar egy ideje vele sem nyertek semmi nagyot.
persze, én egyetértek egyébként, és hasonlóan vélekedtem nyáron is, ahogy most is. éppen emiatt nem tudok azonosulni a mostani Suárez utáni sírással sem, mert előbb-utóbb el kell az öregeket engedni, a szerződést meg vagy meghosszabbítjuk nagy pénzekért, vagy hagyjuk kipörögni. nyilván a rövid táv copó lesz pár évig persze.miro. írta: ↑2021.02.10. 20:43:38Na amikor egy youtube link utan meg sportkozgazdasz szo is elhangzik inkabb lepek ki egy beszelgetesbol. De azert koszi.
Van aki megertette amit akartam irni.
Egy 34 eves Messivel uj hosszabbtavu projektet szerintem ertelmetlen kezdeni,mert ha par ev mulva visszavonul megint nyulhattok bele a csapatba,addig viszont Messi fuggo marad a csapat.
Csak ugy fogjatok meglatni,hogy ki nem uti le a lecet es tud megragadni nalatok,ha O nem lesz,( ezt viszont nem ket havonta egy meccsen lehet leszurni,ha epp nincs messi) es azokra egy eros,uj,fiatal csapatot epiteni.
Ezert irtam,hogy ket evvel ezelott,de legalabb tavaly nyaron meg “nagy”(nagyon idezojelesen) penzert kellett volna eladni,es elkezdeni a csapat ujjaepiteset.
Mert az elozoleg emlitett dolgok egyszer elkerulhetetlenek,es mar egy ideje vele sem nyertek semmi nagyot.
Ohh dehogy nemmiro. írta: ↑2021.02.10. 19:04:44Azt rosszul fogalmaztam,hogy nem volt eselyetek.
De 4 eve nem jutottatok meg dontobe sem.
Leo Messi signed, in November 2017, a document that gives him up to 138 million euros per season between the base salary and variables.
Leo Messi's agreement includes two bonuses: one just for accepting the renewal (€ 115,225,000) and another for 'loyalty' - (€ 77,929,955).
Despite the disappointments in the Champions League, which offers the highest bonuses, Leo Messi has already secured 92% of the total of his contract and continues to add.
Messi's €555,237,619 biggest contract in sporting history.
Nem gondolom,hogy ez egy klubbnak jovedelmezo lenne.
Meg azt se hogy ennyi penzert nem tudnatok uj,jo csapatot epiteni.
75 millio euro netto,az ca.150 brutto. Evente.
Igen, az durva lavinát indíthat meg az EL-helyek felé - ténylegesen, nem mint most, mikor ősszel ezen sápítoztunk mert Koeman nem tudott még mit kezdeni a srácokkal.MessiNeymarSuarez írta: ↑2021.02.10. 19:15:19Majd ráeszmélünk miután elment és a szponzori pénzek is jelentősen csökkennek mert tudják hogy Lengleték fejével egy lyukas labdát se lehet eladni.
Kemény idők lesznek, nagyon sok fog múlni a következő elnökségen.