bence0330 írta: ↑2021.02.19. 22:44:54
Mivel Leo bármelyik nyáron szabadon távozhat - ha időben bejelenti - ezért szerintem ez nem olyan éles ebben az esetben.
Nem értek a kosárhoz, kb 5 Lakers meccse láttam életemben 10+ éve. De mivel kosaras az avatarod:
Tegyük fel, hogy Kobe a pályafutása kései időszakán, amikor még mindig a világ legjobbja (? nem értek hozzá, lehet hülyeséget mondtam de hagyjuk, de tegyük fel, hogy az volt), és kér egy horribilis összeget fizuként, de közben kitermeli a kétszeresét. Anyagilag mi lenne a jó döntés? Menjen, hogy felszabaduljon a bértömege, amivel elesünk kétszer akkora bevételtől is? Nyilván nem. Meg kell adni neki, mert bár nem igazságos, de ez egy ilyen kapitalista világ, és kb mindenkinek jó lesz az üzlet.
Szerintem ez a Messi fizu téma teljesen röhejes, anyagilag ő tartja fent a klubot. Ráadásul nem is ő erőszakolta ki, tálcán kínálták, ő meg elfogadta. Szerintem sem igazságos, amennyit keres, de az sem igazságos, hogy pl. Keanu Reeves multimilliomos színészetből a legjobb filmeket megkapva, és még csak színészkedni sem tud - bocsi a KR fanoktól, helyettesítsék be Chuck Norrissal, vagy akire épp gondolnak.
A kosaras pelda kicsit fura,de ertem amit irsz.
Viszont en ezt el se tudom kepzelni,hogy o 500millio eurot nektek kitermeljen.
Ha most O a Sevillaba lenne,elhinnem a szazalekok helyesseget.
De a barcelona,mint klub,mint brand,mint marka nagyon eros.
A Barcelonat mindenki nezni akarja,akkor is ha nem lesz Messi,a tv-k kozvetiteni fogjak,es mem hiszem hogy ugy mukodnek ezek a szerzodesek,hogy a barcelona kap ajanlatot es vagy kell,vagy nem. Hanem forditva,ti teszitek le az asztalra,es aki akar titeket barhol megemliteni az elfogadja ezt.
Pelda: Federer 10 evre kap 300millio dollart az uniqlotol.
Messi 4evre 550-et.
En ezt egyszeruen nem hiszem el,hogy Messi ebbol ilyen szazalekokat kitermel. Ez olyan osszeg meg ebben a vilagban is,ami egetrengeto.
Illetve hozzateszem(!!) ugyanannyi hir van arrol is,hogy ez miatt van hatalmas adossagotok,es csodkozeli allapotban vagytok. En inkabb hiszek ennek,bar azt nem hogy csodkozelben vagytok.
(Ramosnak a Real nem akarja megadni a brutto kb 25-30millio eurot evente,messinel meg ilyen 130milliokrol van szo . Persze a ket jatekos marketing szempontbol nem egy es ugyanaz,de ennyit nem tud Messi kitermelni nektek abban biztos vagyok
Sportszakmai szempontbol meg mar leirtam,hogy valoszinuleg Messivel es nelkule sem fogtok nyerni mostanaban europaban barmit is,viszont ameddig huzzatok az elengedeset,annyi idovel fognak kitolodni ezek az evek.
Ez a szezonotok tokeletes pelda.
Lemerem fogadni,hogy nelkule sem allnatok annyival rosszabbul,es meg lenne az elso 3 a bajnoksagban is.
Viszont akkor mindenki azt mondana,hogy “ nem rossz,nem rossz,de ha lenne Messi,akkor... ”
A helyetekbe tisztaznam vele a dolgot az elkovetkezendo 1-2 honapba,elkoszonnek szepen tole,es az utolso 7-12 meccset arra aldoznam,hogy megneznem nelkule hogy megy a csapatnak. Ki noveszt tokot esetleg,ki all a csapat elere,kire milyen hatassal van,majd ugy alakitanam a nyarat.
Ezek a jatekosok jok,nem megye2 szint hogy nem tudnak kapura loni meg melysegi labdakat adni. Ezek mint tulzasok.
Viszont az is teny,hogy minden tamadasotok ugy kezdodik hogy adjuk Messinek 40meterre kaputol,es valamit inditson el.