Ousmane Dembélé

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2021.03.10. 22:45:32

MatyiG írta:
2021.03.10. 22:40:07
Volt egy full ziccere, volt két lövése , amiket védett Navas. Volt egy helyzete szemben a kapuval, amit kilőtt a stadionból. Plusz volt egy lehetőség, amikor pontatlanul adta be Messinek. Ezek bizony helyzetek voltak mind. Vagy rosszul döntött vagy szimplán elbenazta.
A ziccerét adom, a többit nem.
Az hogy 18nál szembe vagy a kapuval, az nálunk semmit nem jelent. A keret 90% rá sem lövi ilyen esetekben.

Pláne nem értem minek betámadni, amikor mások oda sem kerültek, ha odakerültek meg sem próbálták.
Másrészt tudtuk milyen Dembelé, de jelenleg nincs más, Fati sérült, többi meg spanyol közép szint a foci minden elemében.

Gondolom ez a Griezman lövés után is megyünk a topikjába, és elhordjuk, mert kirúgta a stadionból. Jah nem.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
menczel
Entrenador del Barça

2021.03.10. 22:43:18

A világ legnagyobb elpazarolt tehetsége (saját maga által nagyrészt). Szánalmas, hogy nincs jó megoldása.
MatyiG
Adminisztrátor

2021.03.10. 22:40:07

Volt egy full ziccere, volt két lövése , amiket védett Navas. Volt egy helyzete szemben a kapuval, amit kilőtt a stadionból. Plusz volt egy lehetőség, amikor pontatlanul adta be Messinek. Ezek bizony helyzetek voltak mind. Vagy rosszul döntött vagy szimplán elbenazta.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2021.03.10. 22:36:47

MatyiG írta:
2021.03.10. 22:32:04

Hát legalább négyszer elé került helyzetben.
Mármint amikor full kisodródva rárúgta kétszer?
Az esetleg Cének helyzet, vagy Messinek ha a bal lábán van.

Ilyen erővel Alba, Pedri, Busquets is odakerült lövőhelyzetbe, csak Busi kivételével meg sem próbálták rálőni.

Más fogalmunk van a helyzetről.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Tomix354
Entrenador del Barça

2021.03.10. 22:33:34

Óriási csalódás ő is. Sajnos eléggé megszívtuk ezzel a francia vonallal. Emlékszem anno a VB-n a francia meccseket csak miatta néztem hátha játszik, mert ugye előtte volt a sérülése. Nem értettem, hogy az a nulla Giroud helyett miért nem játszik. Már tudom...
MatyiG
Adminisztrátor

2021.03.10. 22:32:04

csababarca írta:
2021.03.10. 22:29:21
MatyiG írta:
2021.03.10. 22:24:40
Támadót ilyen gyenge helyzetkihasznalassal meg nem láttam nálunk. Teljesen nulla a pali a kapu előtt.
Mit mondanál ha ma még kapu elé került volna:D
Hát legalább négyszer elé került helyzetben.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2021.03.10. 22:29:21

MatyiG írta:
Támadót ilyen gyenge helyzetkihasznalassal meg nem láttam nálunk. Teljesen nulla a pali a kapu előtt.
Mit mondanál ha ma még kapu elé került volna:D
MatyiG
Adminisztrátor

ikajli
Capitá del Barça

2021.03.04. 14:21:37

Chino írta:
2021.03.04. 12:50:33
ikajli írta:
2021.03.04. 12:10:24
Chino írta:
2021.03.04. 10:57:46
Rossz hír, hogy úgy néz ki megint megsérült. Nagy csapás lenne, ha ő is kiesne, végre elkapta a fonalat és húzóembere a csapatnak, Messi mellett talán leginkább benne van meg a gól. Komoly gond lenne a kiesése. Ma vizsgálják, hogy mennyire súlyos.
Honnan van a hír?
https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... onado.html
Köszi. Hát, olyan nagy problémának nem tűnt a dolog. Még a lecserélése után az egyenlítő gólnál is látszott, hogy ugrál örömében a kispadnál. Tényleg nem hiányozna most egy hosszabb kihagyás neki.
Chino
Llegenda del Barça

2021.03.04. 12:50:33

ikajli írta:
Chino írta:
Rossz hír, hogy úgy néz ki megint megsérült. Nagy csapás lenne, ha ő is kiesne, végre elkapta a fonalat és húzóembere a csapatnak, Messi mellett talán leginkább benne van meg a gól. Komoly gond lenne a kiesése. Ma vizsgálják, hogy mennyire súlyos.
Honnan van a hír?
https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... onado.html
Forca Barca!!!!
ikajli
Capitá del Barça

Chino írta:
Honnan van a hír?
Chino
Llegenda del Barça

Forca Barca!!!!
drobika
Entrenador del Barça

2021.02.28. 10:49:09

LG írta:
2021.02.28. 10:11:02
Jogosan volt kritizálva az elmúlt időszakban, de tegnap végre úgy játszott, ahogy sokan elvárjuk tőle. A gólján kívül még vagy 3 komoly helyzet kialakításában részt vállalt, nálam ő lett a meccs embere.

Ő is javult, meg végre olyan játékot játszottunk, ami neki is, de csapat nagy részének is jobban fekszik, míg a vég nélküli körbe-körbe adogatás.

Én továbbra is bízok a srácban, lehet mondani, hogy már 24 éves, és még mindig nem történt meg a nagy áttörés, de szerintem még mindig egy csiszolatlan gyémánt, akiből nagyon sokat ki lehetne hozni, persze ezért neki is tenni kéne.
Egyetértek veled.
Azon ritka mecsek koözül való volt a tegnapi, ami neki fekszik. Ahol van terület futni. Ha ilyen lenne mind, akkor már régen a legjobbjaink között lenne. neki nem fekszik a betömörűlő védelem a kézlabda körbe adogatás. Még így is sokszor megpróbál területet befutn, egy-egy ellen játszani, de értelemszerűen sokkal nagyobb hibaszázalékkal. Egyértelműen szükségünk van rá jobb oldalon, baloson Fatival,hogy legyenek oldalaink.
Egészséges és remélem az is marad, ez sem elhanyagolható.
LG
Az Év fórumozója 2016

2021.02.28. 10:11:02

Jogosan volt kritizálva az elmúlt időszakban, de tegnap végre úgy játszott, ahogy sokan elvárjuk tőle. A gólján kívül még vagy 3 komoly helyzet kialakításában részt vállalt, nálam ő lett a meccs embere.

Ő is javult, meg végre olyan játékot játszottunk, ami neki is, de csapat nagy részének is jobban fekszik, míg a vég nélküli körbe-körbe adogatás.

Én továbbra is bízok a srácban, lehet mondani, hogy már 24 éves, és még mindig nem történt meg a nagy áttörés, de szerintem még mindig egy csiszolatlan gyémánt, akiből nagyon sokat ki lehetne hozni, persze ezért neki is tenni kéne.
LG
Az Év fórumozója 2016

2021.02.22. 10:26:18

Subinho írta:
2021.02.22. 06:47:56
Folyamatosan sérült volt, hogy lehetne csúcsközelben? Persze az is lehet, nála ez a csúcs. Mindegy is, ha a sérülései miatt ilyen, vagy ha ez a csúcs nála, egyik sem elegendő. Egy spanyol közép csapatban esetleg... Tőlem mehet nyáron, ez nem az ő szintje. Meddig várunk még h berobban? 27-28 éves koráig?
Mi nem az ő szintje? A többiek magasabb szinten játszanak? Gyenge ő is, de a csapat átlagát simán hozza. A régi szép időkben még igazat is adnék, de most ez a szint.
Subinho
Director del Fútbol

2021.02.22. 06:47:56

Folyamatosan sérült volt, hogy lehetne csúcsközelben? Persze az is lehet, nála ez a csúcs. Mindegy is, ha a sérülései miatt ilyen, vagy ha ez a csúcs nála, egyik sem elegendő. Egy spanyol közép csapatban esetleg... Tőlem mehet nyáron, ez nem az ő szintje. Meddig várunk még h berobban? 27-28 éves koráig?
Peter
Director del Fútbol

2021.02.21. 21:13:23

crixus írta:
2021.02.21. 15:25:02
Májusban 24 lesz a pali. Már nem tinédzser, fiatal tehetség. Az más kérdés hogy ki a felelős azért hogy nem fejlődött az utóbbi 3 szezonban semmit, de az eredményen már nem változtat. A valaha volt egyik leggyengébb(en kihasznált) nagy igazolásunk.
a fiatalt úgy gondoltam, amikor leigazoltuk....a fejlődéséért felelősséget detto.
ma csúcsközelben kellene lennie (a korábbi sérülései ellenére is)
crixus
Entrenador del Barça

2021.02.21. 15:25:02

Májusban 24 lesz a pali. Már nem tinédzser, fiatal tehetség. Az más kérdés hogy ki a felelős azért hogy nem fejlődött az utóbbi 3 szezonban semmit, de az eredményen már nem változtat. A valaha volt egyik leggyengébb(en kihasznált) nagy igazolásunk.
Peter
Director del Fútbol

2021.02.21. 14:04:05

mess2009 írta:
2021.02.21. 13:04:29
az a helyzet, hogy nagyon vártam már hogy eldőljön - mit tud egyáltalán terhelés alatt?
nos a helyzet szomorú: szinte semmit. ilyen gyenge hatékonyságú ember az edző legnagyobb kérdőjele!
egy fiatal labdarúgó fejlődéséért az edzője tehet a legtöbbet....furcsa, hogy egy fiatal gyerek hatékonyabb volt néhány éve amikor idekerült.... és itt nem fejlődött semmit
Subinho
Director del Fútbol

2021.02.21. 14:00:53

Maximálisan egyetértek abban, hogy nem érdemes Mbappéval összehasonlítani, Mbappé egyszerűen sokkal jobb játékos. Dembelé mellényúlás volt, agilis, megy előre, gyors és próbál cselezni, de a cselek fele nem jön be, a passzai, kapuralövései még kevesebb arányban. Néha jól eltalálja a labdát, meg fut egy nagyot, de kb. ennyi. Ezt - vagy inkább ettől többet - Rafinha is tudott hozni, sőt, összjátékban még többet. Sajnos sérülékeny volt, de legalább Dembelé nem az. Ja de! No comment... 135-öt (eddig ennyibe került) nem kapnánk érte az életben soha, de ha cirka fele ennyit letenne valaki az asztalra, nem tétováznék egy percig sem... Valójában egy közepes képességű játékos. Ha most kéne megvenni, én még azt a 70-et is sokallnám érte.... Kb. Malcom (vagy attól talán kicsit több) szint. Ő 40 misi volt, ha jól emlékszem, ami szerintem eleve sok, de ha ez alapján nézzük a franciát, akkor max. 60 amit érhet jelenleg.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Subinho 2021.02.21. 14:05:40-kor.
mess2009
Director del Fútbol

2021.02.21. 13:04:29

az a helyzet, hogy nagyon vártam már hogy eldőljön - mit tud egyáltalán terhelés alatt?
nos a helyzet szomorú: szinte semmit. ilyen gyenge hatékonyságú ember az edző legnagyobb kérdőjele!
amiben igazán jó az a sebessége ! de vesztére ez a Barcelona egy lassú csapat lassú játékkal, így ez el is vész.
nehéz ugyan pálcát törni valaki intelligenciája felett de ami a játékát illeti rendre-másra azt látom, hogy rossz döntéseket hoz....
nem látom, hogy egy közepesnél jobb lenne a rúgótechnikája, sőt a labdakezelése sem.
a védekezése átlag alatti, ami a mai fociban nem elhanyagolható hiányosság.
amire nem tudom a választ, hogy lehet e még ezeket az embereket ilyen mentalitással, ilyen szerződéssel a zsebükben egyáltalán tanítani?! a jövő? amíg Braithwait-ekkel kell összehasonlítani.. lehet, de az nem az európai elit felé vezet.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2021.02.21. 10:59:33

Res írta:
2021.02.21. 08:38:40
Engedjétek már el ezt az összehasonlítgatást. Nyilván Mbappé jobb játékos (de kinél nem?), ez már kb. akkor nyilvánvaló volt, amikor a 2018-as világbajnok francia válogatottban is őt preferálták, pedig fiatalabb. Szóval nem tudom ez most kinek újdonság.
Dembélé ettől függetlenül képességei alapján klasszis játékos válhatna. Az egyik azon nagyon-nagyon kevés játékosaink közül akiknek a jövő Barcájában is helye lehet.
Ez világos, de nekünk 2017-ben kellett választanunk közülük. :) Aztán az az egy szezon nagyon nem sikerült jól nálunk Dembélének, Mbappénak viszont igen, így 2018-ban már érezhettük, hogy lemaradtunk a vonatról... Ezzel együtt is egyetértek veled, hiába jobb Mbappé még mindig tudnánk valamit kezdeni a saját franciánkkal, de ahhoz épkézláb támadójátékra lenne szükségünk.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Res
Jugador d'estrella

2021.02.21. 08:38:40

Engedjétek már el ezt az összehasonlítgatást. Nyilván Mbappé jobb játékos (de kinél nem?), ez már kb. akkor nyilvánvaló volt, amikor a 2018-as világbajnok francia válogatottban is őt preferálták, pedig fiatalabb. Szóval nem tudom ez most kinek újdonság.
Dembélé ettől függetlenül képességei alapján klasszis játékos válhatna. Az egyik azon nagyon-nagyon kevés játékosaink közül akiknek a jövő Barcájában is helye lehet.
Peter
Director del Fútbol

2021.02.20. 19:56:42

Dembelé izomsérülése nyilván nem segítette a fejlődését, de talán Barcelonában is tehettek volna a fejlődéséért.
Mbappé a monacoi teljesítménye óte sokmindenben látványosan fejlődött Párizsban.
Nem hátráltatta komoly sérülés, de valószinűleg a párizsi szakmai háttérnek is köszönhető, hogy nem maradt meg "elfut a szélen és kilövi hosszút" játékosnak.
Dembelét és Mbappét hasonló módon nagy tehetségnek tartották még 3 - 4 éve.
Dembelére és a Barcára nézve is szomorú, hogy mára milyen szintre jutott ez a két srác-
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2021.02.20. 11:15:54

Arthur8 írta:
2021.02.20. 10:49:49
Szerintem az a probléma, hogy nem nagyon lehet az alapján összehasonlítani, hogy ki milyen számokat hoz egy másik csapatban, ráadásul totál más bajnokságban. Szerintem az itt a nagy probléma, hogy a Barcának semmilyen kiforrott támadójátéka nincs, hanem improvizáció az egész, ez most a PSG ellen végképp kijött. Nincsenek kihasználva a támadóink erősségei, mert még most is minden támadásban a lényeg, hogy Messihez kerüljön a labda , aki csináljon valami zseniálisat. Nem tudják kihasználni Dembele erősségeit egyáltalán, szerintem rengetegszer van, hogy megveri 1-1ben a védőjét és bent nincs középen senki, akinek lehetne adni a labdát, mert nincs egy épkézláb középcsatárunk sem, mert Messi lenne a középső, akitől indul a támadás és senki nem ér oda, magyarul hiába nyer ott párharcokat Dembele a szélen utána nem lesz belőle semmi. Amúgy nézd meg Griezmann számait 6 gól 6 assist a La ligában és ennek zöme az utolsó két hónapban jött. Ezek rosszabb számok, mint az általad említett játékosok számai (és köszönőviszonyban sincsenek azokkal a számokkal , amiket az Atleticoban hozott). Nem hinnem , hogy a világbajnok Francia válogatott csapatkapitánya , aki az Atletico legjobb játékosa volt és BL döntőben szerepelt rosszabb játékos lenne pl, mint az általad említettek csak ,mert rosszabbak a számai. Griezmann is egyébként sokkal rosszabb játékos itt , mint az Atleticoban egyszerűen azért, mert nem építenek az erősségeire ugyanúgy, ahogy Dembele erősségeire sem. Én majdnem biztos vagyok, hogy Ekambi is Thauvin a közelébe nem lennének se a mostani teljesítményüknek, se a számaiknak. Eleve azért, mert itt semmilyen szinten nem épülne a játék az ő erősségeikre. Te magad mondtad, hogy nincs akkora bajod Dembelevel, mert Messin kívül néha még benne van valami. Ez szerintem azért van , mert Messin kívül ő az , akiben van annyi tehetség, ha ugyan nincs semmilyen játékunk , akkor egyénileg tud valamit húzni. Griezmann pl ezért szenved és tűnik el szerintem , mert ő akkor lenne nagyon jó, ha szépen kitalált játékunk lenne, mint ahogy volt az Atletiben. Ott van Coutinho. Milyen számokat hozott a PL-ben. Mostmár lesajnáljuk , de nem volt jobb nála De Bruyne akkoriban. Most meg nem tudjuk már egy lapon említeni őket. Szerintem nincs játékunk és ebben senki nem tud lubickolni. A másik, ami miatt még nehéz az összehasonlítás, hogy azért itt a la ligában a Barca ellen a meccsek 80%án az ellenfélnél még a középcsatár sincs messzebb 25m-nél a saját kapujához képest. Ebben azért nehezebb játszani , főleg úgy, hogy a Barca játéka improvizáció.
Kb mindennel egyetértek amúgy amit írsz. A Barca sajnos kiforrasztott magának egy olyan játékstílust, amitől nemigen akarunk/tudunk elmozdulni, és ami miatt sok ide érkező játékos teljesen elhal. Ezért is voltunk annyira jók, mikor mindenki a saját neveltünk volt, mivel mindenki ezt szokta meg. A spanyolok is azért voltak olyan jók 8-12-ben, mert a spanyol válogatottat nem hogy egy klub adta, hanem egy akadémia... olyan korszakos csapat alakulhatott ki, amelyikben mindenki tudta a másik gondolatát, és mindenkit eleve ilyen kvalitások alapján választódott ki - és be a csapatba.
Én most azt gondolom, hogy ettől nem fogunk még mindig elkonvergálni. Dembélé meg ha tehetséges is, itt még jobban meghal, mint a többiek. Cou azért középen nem volt rossz, csak egy évig szélen nyomatták. Griezzel kapcsolatban tökéletesen igazad van, ő egyénileg kb semmi, de egy jól felépített csapatban remek befejezőember/második csatár, hívjuk aminek akarjuk.
De mivel Dembélé ennyire élesen elüt mindentől, szerintem álom abban reménykedni, hogy majd rá építünk valamit. Jó lenne, de nem. Dembélé nem egy komplett playa, szerintem futni tud, nagy helyen cselezni és 16-oson kívülről lőni. Védekezni, apróbb penge összjátékokban gyenge egy Barca-szinthez. Mindezekből amit hasznosítani tudunk, az szerintem csak az 1-1 távoli lövése, ami néha - sajna ritkán - beakad. Ezért gondolom, hogy a realitás talaján maradva, és elfogadva, hogy Koeman altt tutira nem, de szerintem utána sem lesz az erősségeire építve semmi (hogy is lehetne, egy ilyen lassú kp-val? Se Pedri, se Busquets, se Pjanic nem tud futni, támadásokkal felérni, lendületes játékot játszani), szerintem bármelyik közepesen erős, nála komplettebb játékossal jobban járnánk. Szerintem jobbak lennének itt, mint Dembi, egyszerűen azért, mert komplettebbek, emiatt jobban be tudnak illeszkedni, és nem ütnek el ennyire a csapattól, mint OD. Ez az én véleményem, de nagyjából minden más meglátásoddal egyetértek.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Válasz küldése