Európa-bajnokságok & Világbajnokságok
A németek otthon kikaptak Észak-Macedóniától. Ordít most már, hogy Jogi Löwöt le kellene cserélni, mert több van ebben a keretben. Ha így megy tovább, benne van a pakliban egy újabb csúnya égés az EB-n. Szép volt, amit elért a csapattal, de 2018-as VB után fel kellett volna állnia, már ott látszott, hogy nem működik tovább a dolog, megújulásra van szükség.
- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
persze, ez jól hangzik, csak ugye egyik meccsen se ilyen csapat állt fel, hanem valami B-C hibrid.Nero. írta: ↑2021.03.29. 15:44:49De Gea,-SR-Eric Garcia-Ramos-Alba,-Busquets-Thiago-Koke,-Fati-Torres-Morata
Mondjuk ha mindenki egészséges akkor ez nem lenne egy rossz csapat Luis Enriquével a padon.
Persze tény hogy már messze nem olyan erősek mint régen, a nevek sincsenek meg, de a 2008 és 2012 közötti csapat az brutálisan erős volt, mind játéktudásra, mind nevekre. Akkor még a kispadot is ismerte mindenki.
De mondjuk régebben (2008 előtt) sosem volt olyan elképesztően veretes a spanyol a válogatott. 2008bam osszetakta őket Aragones, aztán ameddig működött a tiki-taka addig Del Bosque is megélt belőle.
veretesek nem voltak, de azért akadtak korszakos játékosok szép számmal.
most beugrik a megrabolt 2002-es csapat, ha jól emlékszem ott voltak olyan játékosok mint Casillas, Mendieta, Hierro, Joaquin, Morientes, Baraja, Luis Enrique, Raul.
spanyol szinten ezek korszakos játékosoknak számítottak mindenképp.
csak ezek a csapatok sose álltak össze igazán, vagy ha igen jött egy nokedli bíró.
most azért a tegnapi csapatot nehéz ehhez mérni:D
biztos csak azért rökönyödtem meg rajta, mert nem nagyon követem a válogatottakat, a német is szépen kicserélődött.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
De Gea,-SR-Eric Garcia-Ramos-Alba,-Busquets-Thiago-Koke,-Fati-Torres-Morata
Mondjuk ha mindenki egészséges akkor ez nem lenne egy rossz csapat Luis Enriquével a padon.
Persze tény hogy már messze nem olyan erősek mint régen, a nevek sincsenek meg, de a 2008 és 2012 közötti csapat az brutálisan erős volt, mind játéktudásra, mind nevekre. Akkor még a kispadot is ismerte mindenki.
De mondjuk régebben (2008 előtt) sosem volt olyan elképesztően veretes a spanyol a válogatott. 2008bam osszetakta őket Aragones, aztán ameddig működött a tiki-taka addig Del Bosque is megélt belőle.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Én sem tartom sokra Robertot,egy sima kiegészítő ember,aki a vezetőség baromságai miatt lett kezdő és maradt is, bár a sérülései és Dest,Emerson(?) után talán ez megszűnik. Csak amiatt hoztam fel,mert hogy "miért kis csapatok noname játékosai játszanak". Legalább ő egy Barcelonában vancsababarca írta: ↑2021.03.29. 08:19:10
Na ez az, én sem tudom.
Csak meglepő, mert bár a németeknél is kiment a jó generáció java, ott azért veretesebb névsor van az új arcoknál.
Ez a spanyol csapat meg olyan nevekből áll, akiket én személy szerint nem is ismerek, vagy hallottam róluk:D
Oké, hárommal egyetértek, hog ymég játszik, Robertot viszont ne keverjük ide. Az első három spanyol legenda szinten mozog, Roberto meg pont a mostani tucatban tudna elleni csereként.
Mondjuk még mindig fel lehetne tenni egy épkézláb csapatot, nem ilyen noname spanyol ligás középcsapat hatásút.
Ami durva, hogy mennyire nincs csatár a csapatban most sem, legalábbis aki klasszis szintet képvisel. Torres-Villa óta nincs.

Meg kell szokni amúgy,csatár valóban Torres óta nincs,de azért ez megint nehéz,mert a 2008-2012-es spanyol csapat nem volt gyenge, de elmúlt az is,ahogy a Pep féle Barcából is pár arc maradt. Vannak most is tehetséges spanyol játékosok,szerintem ez a generáció sem fog kudarcot vallani, bár tény,hogy nem fognak vb-t nyerni.
- csababarca
Na ez az, én sem tudom.
Csak meglepő, mert bár a németeknél is kiment a jó generáció java, ott azért veretesebb névsor van az új arcoknál.
Ez a spanyol csapat meg olyan nevekből áll, akiket én személy szerint nem is ismerek, vagy hallottam róluk:D
Oké, hárommal egyetértek, hog ymég játszik, Robertot viszont ne keverjük ide. Az első három spanyol legenda szinten mozog, Roberto meg pont a mostani tucatban tudna elleni csereként.
Mondjuk még mindig fel lehetne tenni egy épkézláb csapatot, nem ilyen noname spanyol ligás középcsapat hatásút.
Ami durva, hogy mennyire nincs csatár a csapatban most sem, legalábbis aki klasszis szintet képvisel. Torres-Villa óta nincs.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
- Subinho
- Director del Fútbol
Valóban, először nekem is eszembe jutott, alig ismerek valakit.visca el barca írta: ↑2021.03.28. 18:35:55Nézem ezt a spanyol válogatottat. Ebben a csapatban miota vannak ilyen noname eibar, leeds meg sportingos jatekosok? Hova sullyedtek ezek?

Fiatalítani kell, jelenleg ezek a fiatal spanyolok. Nincs nagyjavítási.lehetőség jelenleg és valljuk be mondjuk Villa sem volt rögtön szupersztár.... valahol el kell kezdeni.
Én örülök, hogy nem Ramost erőlteti Lucho, hanem mondjuk Garciát. Jó lesz ez, csal időt kell hagyni nekik.
- geridoss
- Director del Fútbol
?
Mikor a TV nézőknek 10 másodperccel később vissza tudják lassítani, akkor milyen technika nem áll rendelkezésre?
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/
Visca el Barca!
Visca el Barca!
-
- Capitá del Barça
Örültem is neki. Azért csak jó irányba haladnak a dolgai. Reméljük mi is profitálunk belőle.csababarca írta: ↑2021.03.28. 15:45:46Dembelé válogatottban is betalált.
Minden gól, belőtt helyzet javíthat nála az önbizalmán, úgyhogy hajrá.
Hát de most kiknek kellene játszania?Alba,Busi még játszik,Roberto is ott lenne, Ramos is van még, a többi klasszis meg már abbahagyta,kiöregedett. Vannak tehetséges fiatalok Pedri pl, meg szerintem lenne több is,csak most megy az u21 is párhuzamosan.
- csababarca
Iszonyat.visca el barca írta: ↑2021.03.28. 18:35:55Nézem ezt a spanyol válogatottat. Ebben a csapatban miota vannak ilyen noname eibar, leeds meg sportingos jatekosok? Hova sullyedtek ezek?
Én is ezen gondolkoztam, hogy hol maradtam le, mikor vált ennyire noname csapattá ez a spanyol garnitúra.
- visca el barca
- Presidente del Barça
Nézem ezt a spanyol válogatottat. Ebben a csapatban miota vannak ilyen noname eibar, leeds meg sportingos jatekosok? Hova sullyedtek ezek?
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

-
- Capitá del Barça
Nero
Abban igazad van, hogy szükségem van egy optikusra. Mostanában valahogy úgy érzen néha nem elég hosszú a kezem bizonyos méretű betűknél, de nézd már meg ezt a vidit pl.:
https://youtu.be/qEuFzsbt-XM
Ha neked ez biztosan benn volt, akkor kalapot emelek előtted. Itt a bíró, vagy partjelző nem csalt el semmit. Legfeljebb hibáztak, hogy “elnéztek 1-2cm-t. Ez azért nem egy németek elleni Lampard score volt. Lényeg, hogy kell a gólvonal technológia minden selejtező sorozatra, ami világesemény.
Abban igazad van, hogy szükségem van egy optikusra. Mostanában valahogy úgy érzen néha nem elég hosszú a kezem bizonyos méretű betűknél, de nézd már meg ezt a vidit pl.:
https://youtu.be/qEuFzsbt-XM
Ha neked ez biztosan benn volt, akkor kalapot emelek előtted. Itt a bíró, vagy partjelző nem csalt el semmit. Legfeljebb hibáztak, hogy “elnéztek 1-2cm-t. Ez azért nem egy németek elleni Lampard score volt. Lényeg, hogy kell a gólvonal technológia minden selejtező sorozatra, ami világesemény.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hau30 2021.03.28. 19:13:34-kor.
- csababarca
Dembelé válogatottban is betalált.
Miert kellett volna csapkodnia a szalagjat,ha nem az o csapatat karositjak?

" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan
rmcf
rmcf
Akkor szerintem sürgősen keress fel egy optikust, mert a meccs után még a bíró is bement a portugál öltözőbe bocsánatot kérni.hau30 írta: ↑2021.03.28. 10:42:53Megnéztem többször is a visszajátszást, de szerintem sem volt benn teljes terjedelmében. Az NS fotó az nagyon csúsztat. Valami CR fan twitter oldalról exportálhatták.Ha belegondolok a bírónak század mp alatt kellett döntenie videóbíró nélkül, akkor sem venném a fejét, ha mégis benn volt. Nehéz szitu volt.Nero. írta: ↑2021.03.27. 23:46:33Nem vagyok egy hatalmas portugál válogatott rajongó, de rendesen meglopta őket a bíró tegnap:
https://www.facebook.com/303640261940/p ... 31941/?d=n
CRnek igaza volt, ez elfogadhatatlan 2021ben
Szerintem nem volt nehéz szitu, elég egyértelműen bent volt, de a játékvezetők azért vannak éveken át képezve meg azért kapnak több ezer eurót/meccs hogy ezeket ne nézzék el.
Egy kisebb hiba belefér, de ez kapitális volt, pláne 2-2nél a 94.be egy VB selejtezőn, ahol később ez a 2 pont még nagyon sokba kerülhet.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Ha igaza is van CR nek, érdekes, hogy amikor a Bayern elleni elődöntő BL mérkőzésen 2 lesgólt rúgott ( az egyik 2 méteres, a másik 20 cm-es volt), valamint Vidal kiállítása is erősen kérdéses volt, akkor nem csapkodta a karszalagját! Bár nem is ő volt a csk! 

- geridoss
- Director del Fútbol
Tudja valaki, hogy a selejtezőn miért nincs VAR? Vagy legalább gólvonaltechnológia...
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/
Visca el Barca!
Visca el Barca!
Így van, azért a videón nagyon nem az látszik, ami a képen van, nem is egyértelmű, hogy bent volt a labda, de ha bent is volt, rohadtul nem annyival, mint a képen.hau30 írta: ↑2021.03.28. 10:42:53Megnéztem többször is a visszajátszást, de szerintem sem volt benn teljes terjedelmében. Az NS fotó az nagyon csúsztat. Valami CR fan twitter oldalról exportálhatták.Ha belegondolok a bírónak század mp alatt kellett döntenie videóbíró nélkül, akkor sem venném a fejét, ha mégis benn volt. Nehéz szitu volt.Nero. írta: ↑2021.03.27. 23:46:33Nem vagyok egy hatalmas portugál válogatott rajongó, de rendesen meglopta őket a bíró tegnap:
Az a baj, hogy az ilyenekből lesznek azok a legendák, hogy csúnyán elcsalták a meccset, meglopták őket a bírók. Mert itt maximum tévedés történt egy nehezen megítélhető szituációban.
-
- Entrenador del Barça
A pályán, fejmagasságból ezt nem lehet eldönteni. Most rosszul tippeltek. Ezért kell a gólkamera.
-
- Capitá del Barça
Megnéztem többször is a visszajátszást, de szerintem sem volt benn teljes terjedelmében. Az NS fotó az nagyon csúsztat. Valami CR fan twitter oldalról exportálhatták.Ha belegondolok a bírónak század mp alatt kellett döntenie videóbíró nélkül, akkor sem venném a fejét, ha mégis benn volt. Nehéz szitu volt.Nero. írta: ↑2021.03.27. 23:46:33Nem vagyok egy hatalmas portugál válogatott rajongó, de rendesen meglopta őket a bíró tegnap:
Pontosan, mégha azért van benne kis túlzás: azért a díler és a focista közt van egypár lépcsőfok. De igen, a témában ajánlom a Samba című filmet,elég reális képet mutat a francia feketék szegényeiről.ultrasur írta: ↑2018.07.18. 21:37:09Azért van ennyi ügyes feka játékos Franciába mert mondjuk 10ből9 fehér gyerek ügyvéd,vállalkozó és orvosként szeretne és tud karrieirt csinálni. A szegényebb rétegeknek meg csak foci van, így minden srác, aki nem díler lesz, az megy grundra.MichaaBee írta:Azért azon érdemes elgondolkodni, hogy ha egy országban 10-ből 9 ember adott bőrszínű és nem feltételezzük, hogy az adott sporthoz az egy rassz génállománya alkalmasabb, akkor mégis miért van az, hogy a válogatottban 10-ből csak 1 ember származik a többségi rasszból.
Pl. nem értem itthon miért nem basszuk teli kis focipályákkal a szegény vidéki falvakat, jó pár tehetség kikerülhetne onnan.
Amúgy szerintem vidéken van sok focipálya és sok cigány amatőr szinten elég ügyes, de nincs meg nálunk az útja,hogy akkor valaki felkarolja a tehetséget. Ez az egyik. A másik pedig,hogy a szegénység és szegénység közt is van különbség. Bár sokan nyomorognak, mégis sokaknál van egy belenyugvás,hogy azért élünk és nem kell semmit se csinálni. Nehéz feljebb kerülni,nem látják az utat sem, de lejjebb se tudnak csúszni. Egy afrikai bevándorló simán visszakerülhet afrikai ebolatelepre és éhen is halhat egy poros úton. Más a motiváció.
Csak,hogy on is legyen: nézte valaki a norvégokat? Haaland csinált valamit?
Spanyol - Olasz u21-es meccsen Mingueza kiallitasat is erdemes megnezni, ha valaki akar egy jot rohogni.Nero. írta: ↑2021.03.27. 23:46:33Nem vagyok egy hatalmas portugál válogatott rajongó, de rendesen meglopta őket a bíró tegnap:
Nem vagyok egy hatalmas portugál válogatott rajongó, de rendesen meglopta őket a bíró tegnap:
- csababarca
Iszonyat gyenge névsora van a spanyoloknak, tucat majdnem mindenki.
Talán a védelem rendben van, attól felfelé gagyi.
Hollandokon jobban meglepődtem.
Talán a védelem rendben van, attól felfelé gagyi.
Hollandokon jobban meglepődtem.