miro. írta: ↑2021.04.20. 07:30:44
15 ev mulva meg mar csak 4 csapat lesz a csoda ligaba vagy mi?
Nem kell 35 milliokat adni egy Haalandnak,vagy 222 milliot Neymarert.
Ez nem megoldas,hogy bajban a nagy klubbok,ezert csinalunk egy uj ligat,meg tobb penzzel.
Pont forditva,elszaladt a lo,most van aki meguti a bokajat ez miatt. Eszhez kene terni,hogy ez abszurd ami megy a futballban. Par ev es realizaoladna a piac. Igy nem,igy egyre feljebb megy minden szam.
Kipukkad a lufi,es kijon hogy maga a sportag mar a felet nem termeli vissza,mint ami penz belevan teve.
Épp ezaz, hogy nem racionalizálódik a piac, hanem az olaj csapatok megveszik a legjobb játékosokat, a többi meg próbál nem tönkremenni. Nézd meg, 4 csapatból hány mondható régi nagy klubnak? Ahol nem pénzember ül a hattérben, az haldoklik.
Én akkor beszélnék lufiról, ha tényleg nem lenne annyi pénz a fociban, hogy az ilyen sztárokat ennyi pénzért szerződtessék, de az az igazság, hogy van ennyi, csak a pénzt nem osztják szét rendesen. Joggal várhatja el egy Barca, vagy MU, hogy ha ők hozzák a nézőket, akkor ők kapják meg a torta nagyobbik részét, illetve minél kevesebb gyenge csapat van egy ilyen ligában, annál több nézőt fog érdekelni, mert mindenki a legjobbakra kíváncsi. Én kifejezetten örülnék egy olyan ligának, ahol minden második héten rangadó van, és nem arról kell vitázni a fórumon, hogy már megint betolta a bunkert az ellenfél, és az 1. perctől a 0-0-ra játszanak. Mindemellett, legyen nyílt a Szuperliga, csak ne úgy, mint ma a Bajnokok Ligája. Legyen nyílt selejtező, ahonnan tényleg a legjobb klubok jutnak be, és ha valaki bejut, akkor ne azt nézzük, hogy megint egy szimpatikus kiscsapat módjára kizúgnak az első komolyabb megmérettetésnél.
Most is mi volt az UEFA korszakalkotó ötlete 2024-re? Higítsuk tovább a csoportkört, mintha eddig sem lett volna elég töltelék csapat... Én nagyon örültem a Fradinak/Zvezdának, mikor bejutottak a csoportkörbe, de reálisan, nem oda valók.