Chino írta: ↑2021.05.21. 14:53:44
Ez mind szép és jó, de más egy Atalanta és más egy Barca. Láthattuk, hogy egyes játékosok erősségei mennyit számítanak.
A lövésekről meg ennyit:
Messi: 196
Griezmann+Dembélé+Trincao+Braith+De Jong+Fati: 199
Emellett mennyit lőhetne egy olyan típusú játékos?!
Nem levonni Messi érdemeiből, de azért az a 30 gól nem úgy van, hogy akkor na, elmegy Messi és ennyivel kevesebbet lövünk. Illetve azt se felejtsük, hogy az összes-1 pontrúgás az övé volt.
Remélem, jól értettem az írásod lényegét, miszerint Messi mellett kevesebbet tud valaki lőni (ha nem ez volt, akkor elnézést).
Ez természetesen igaz. Messi sokat próbálkozik, mások helyett is, illetve pár játékos azért nem lő, mert neki akar passzolni. De szerintem azért ez játékosfüggő is, és egy ilyen jó értelemben vett betonkemény gengszter, mint RM akkor is elvállalná 18-ról a lövést, ha helyzet adódik rá, ha ott menne a jobbján Messi. Én egy ilyen játékost akarnék itt látni nagyon. Azért pl. Dembelé sem igen állt be a sorba, szóval nem feltétlenül kezd el mindenki passzolgatni a 16-oson belül, ahogy azt Barcelonában "illik". Ő lő, ha kell, ha nem, csak RM pontosabb benne, és jobban dönt, úgy általában jobb számokat hoz, persze a posztja is más, csak mentalitásban hasonlónak látom őket ilyen szempontból. Lehetne felőlem más is, csak én nagy csodálója vagyok, szerintem még nagyobb kulcsa ő az Atalantának mint a két kolumbiai csatár.
Valami stílusban hasonló játékos (szerintem) sokat dobna, és sokat modernizálna a játékunkon.
Nico-t sajna nem láttam még játszani, csak egy rövid yt videón. De ha szerinted üti azt a szintet, ahol már el kell kezdeni beépíteni, akkor jöjjön, jöjjön!
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy