Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2021.05.26. 17:32:03

Chino írta:
2021.05.26. 16:25:13
Azt nem mondanám, hogy mindig ő van üresen, jellemzően akkor is ő kapja a labdát, ha 2-3 ember van a nyakában, aztán amikor középen belemegy a falba vagy 4 játékoson keresztül próbál kis területen kényszeríteni persze, hogy labdavesztés van. Bármekkora zseni ezeket ő sem tudja megoldani,.

Taktika miatt nem kontrázunk? Hát így is fel lehet fogni, de mikor meg lehetne lódulni és inkább bevárjuk a félpályán Messit, a védelem meg háromszor rendeződik, az nem hiszem, hogy edzői utasítás.
Ez az adjuk át a területet se olyan egyszerű mint hangzik. Az összes csapat tudja, hogy fel kell húzni két falat, eszükbe sincs kitámadni. Úgy csak a késbe szaladnak bele.
Az első részhez annyit tennék hozzá, hogy két részre bontanám Messi túlzott játékba vonását:
1.: Amikor ő kapja: szerintem is sokkal többet kap, mint kéne, szegény Gríz tudna erről mesélni, rengeteg apró beindulása van, de Dembélé, és DJ is megindulgat a védők mögé, és nem kapják. Alba kivétel talán. De még így sem kap szerintem Messi annyival több labdát a normálisnál, mint amennyire látszik. Ugyanazt a játékot játsszuk, mint 12-3 éve, de ő az egyetlen, aki úgy is mozog, hogy az a játékstílus legalább kicsit értelmet nyerjen. Rengetegszer van üresen, rengtegszer jön be területre és mutatja magát. Többször, mint a társak, jóval többször. Nem vitatom, hogy így is bőven egészségtelen, amit kap, de a csőlátású kollégák miatt ez is egy indok rá - szerintem. Iszonyatosan egészségtelen a helyzet, de nem csak miatta...
2.: Amikor ő adja: itt szerintem sokkal jobb a helyzet. Ő egyszerűen mindig előrefelé akar törni - hál' Istennek - és szerintem elég jó a percentage play-e. Ha van beinduló játékos, odarakja miliméter pontosan az orra elé, ha van egy Braith a falban, akkor monduk megpróbál vele egy kényszerítőt, ha nincs ilyen opció, akkor belemegy olyan cselbe is, ami mondjuk csak 10-20%-ban jön össze, de azért teszi, mert ezt látja a legjobb előrejátéknak abban az adott pillanatban, nem lát alternatívát, és szerintem ritkán mérlegel rosszul. Ha pici területe van, már lő 20-ról is. Hogy ebből labdavesztések vannak? Nyilván. Gólok is. Nem lehet 90 percig birtokolni a labdát, be kell fejezni a támadást egy agresszív próbálkozással, máshogy nem lesz gól. Mindegyik top csapat erre törekedik.

A második felével egyetértek, ez nem annyi, hogy hátrébb megyünk, és majd a másik csapat nagy rössel kirongyol. Ettől függetlenül meg lehet próbálni kicsalogatni őket, aztán ha nem jön össze, nyomulhtunk tovább.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
recrea
Llegenda del Barça

2021.05.26. 16:45:44

Chino írta:
Azt nem mondanám, hogy mindig ő van üresen, jellemzően akkor is ő kapja a labdát, ha 2-3 ember van a nyakában, aztán amikor középen belemegy a falba vagy 4 játékoson keresztül próbál kis területen kényszeríteni persze, hogy labdavesztés van. Bármekkora zseni ezeket ő sem tudja megoldani.

Taktika miatt nem kontrázunk? Hát így is fel lehet fogni, de mikor meg lehetne lódulni és inkább bevárjuk a félpályán Messit, a védelem meg háromszor rendeződik, az nem hiszem, hogy edzői utasítás.
Ez az adjuk át a területet se olyan egyszerű mint hangzik. Az összes csapat tudja, hogy fel kell húzni két falat, eszükbe sincs kitámadni. Úgy csak a késbe szaladnak bele.
Párszor mondjuk megoldotta ezeket, illetve a kényszerítőhöz társ is kell, Ini meg Neymar képes volt rá, a mostaniak nem.

Egyébként Messi előtt miért nem kontráztunk? LE alatt miért tudtunk kontrázni? Guardiola, Cocu, Xavi ugyanúgy ráült a labdára, mint most Messiék, ráadásul lassú volt mindegyikük, fejben mondjuk fényévekkel jártak előrébb. Ezt írtam, sokszor hoz rossz döntést Messi, de senki nem készteti arra, h belevezesse 3-4 emberbe.

Pofon egyszerű átadni a területet, csak vissza kell állni, sőt, védekezni és kontrázni is meg lehet tanulni, azért ez a kis csapatok fegyvere, mert tanulható. 20-25 méteren belül már nem tanulható semmi, oda kell a klasszis, a jó focista, a váratlan, a nyerő típus. Elhiszi az ellenfél, h nyerhet, mindig elhiszi, egyszer próbálnánk ki végre :) nem beszélve arról, h sokszor be is szorítanak minket, de mi szeretjük a labdát, ezért nem kontrázunk.
Chino
Llegenda del Barça

recrea írta:
2021.05.26. 15:50:05
Szép elgondolás, h ne Messire építsük a csapat játékát, amikor a pályán van, ezzel az a probléma, h még mindig annyival a mezőny felett van, h elnyomja a többi játékost, de az egész csapatot is. Valahogy mindig ő van jó helyen, mindig őt találja meg a labda, mindig hozzá pattan, mindig tud ritmust váltani, mindig ő van üresen. “Mindig”. Mivel ez nem tanítható, elég nehéz tőle elvenni. Hogy ezekből milyen arányban hozza a jó és a rossz döntéseket, az más kérdés.

Nem Messi miatt nem kontrázunk, hanem a taktika miatt nem kontrázunk. Kb. ‘95 óta ismerem a Barcát, ez a csapat sosem kontrázott. Bár, hazudok, mert LE idején sokat kontráztunk, méghozzá Messivel, sokkal direktebb volt a játékunk és jól is nézett ki.

Évek óta ugatom, h át kéne adni az ellenfélnek a területet és abból játszani, LE ezzel egész eredményesen próbálkozott, mivel most nincsenek azok a klasszisaink, akik voltak pár éve, ez fokozottan igaz.
Azt nem mondanám, hogy mindig ő van üresen, jellemzően akkor is ő kapja a labdát, ha 2-3 ember van a nyakában, aztán amikor középen belemegy a falba vagy 4 játékoson keresztül próbál kis területen kényszeríteni persze, hogy labdavesztés van. Bármekkora zseni ezeket ő sem tudja megoldani,.

Kalapos írta:
2021.05.26. 15:21:08

Mondjuk ahogy igazolunk simán az EL selejtező jön tényleg, Messi ide vagy oda, mert a kiégett sérült fásult kezdők mellé dettó ugyanilyen embereket hozunk más csapatok kispadjairól a mi kezdőnkbe =D> Ne lepődjünk meg ha nincs foci csak alvás a pályán.
Mondjuk ez pont nem jellemző. Dest, Pedri, Trincao, egyik sem ilyen volt. Ahogy tavaly Griezmann vagy De Jong sem. A mostaniak közül, akik jönnek/jöhetnek Wijnaldum stabil kezdő, Depay szintén, EG sem azért padozott, mert olyan gyenge lenne, egyedül Aguerora lehet mondani, de ő sanszosan Messi megtartása miatt jött.
Araujo, Puig, Mingueza, Moriba szintén nem a fásult vonalat képviseli. Pjanic eg kényszerűtranszfer volt, szintbe kellett hozni a pénzügyeket, Arthurt is kiröhögték volna 72 millióért.

Kalapos írta:
Ha nem is edzői utasítás hogy mindenki keresse Messit, de az alakzat adja hogy mindenki keresi Messit. Az általános játékszituációk amiket kialakítunk rá építenek szóval én bátor vagyok kijelenteni hogy igen ki van mondva hogy őt keresd. Szerintem egész részletesen leírtam ezt a felállásbeli problémát, amit csak Messi szabadsága okoz egyedül. Konkrét posztot kéne neki adni, konkrét percekkel és feladattal. A 10 mezőnyjátékosból ott tartunk hogy 4 ember hiányzik jelenleg előről:
Griezmann balszélen 0 (ez az ami nem Messi hibája),
centerünk nincs a felállásban,
jobbszélsőnk korábbi években nem volt de most van csak nincs kivel játszania (idén center helyett lett jobbszélsőnk ugye hála Koemannak),
és nincs belső kp-nk aki szervezne.
Ezt Messi okozza azzal hogy ott játszik szabadon ahol akar, és az edző engedi neki. Amelyik edző meg változtatna ezen azzal összeveszik, ez aggasztó.
Azt kötve hiszem, hogy ukászba lenne adva, hogy Messit keressék, az ilyen Valverde, Setien, Koeman-féle emberek nem akarnak konfrontálódni vele, aminek ez az eredménye.
Griezmann balszélen tényleg 0, de neki nem is az a posztja, Messivel ütik egymást, ahogy tavaly Suarez is rengetegszer oda szorult. És távolról sem biztos, hogy rossz döntés volt Lajos elküldése. Az utóbbi két évben ő sem igazi centert játszott, cserébe -1 ember volt mezőnyben/védekezésben, 1 vs1-ben meg kb. 10-ből egyszer ha megvert egy embert. Amikor Messi tényleg szélen játszott és Suarez tehette, amit tudott és szeretett szállította a gólokat. Nem véletlen termelt így az Atma-ban.
Én emiatt szeretném szeretném, ha Xavi érkezne. Ha Koeman megy, nem is nagyon lesz más választás. Neki van olyan tekintélye, hogy megoldhatja ezeket a feladatokat, mentálisan talán helyrerakhatná egy kicsit a brigádot, főleg, ha hozza magával Puyolt. Komoly rutinja lehet, hogy nincs, de Pep-nek és Luchonak sem volt. Persze utóbbi azért egy jobb csapatot vett át, de Xavi nélkül lehet, hogy egy szezont sem tolt volna végig. Csak attól tartok, hogy megszállottan elkezdi azt a taktikát, amire az ő idejében épült a csapat, de ezek a játékosok már nem alkalmasak rá
Forca Barca!!!!
recrea
Llegenda del Barça

2021.05.26. 15:50:05

Szép elgondolás, h ne Messire építsük a csapat játékát, amikor a pályán van, ezzel az a probléma, h még mindig annyival a mezőny felett van, h elnyomja a többi játékost, de az egész csapatot is. Valahogy mindig ő van jó helyen, mindig őt találja meg a labda, mindig hozzá pattan, mindig tud ritmust váltani, mindig ő van üresen. “Mindig”. Mivel ez nem tanítható, elég nehéz tőle elvenni. Hogy ezekből milyen arányban hozza a jó és a rossz döntéseket, az más kérdés.

Nem Messi miatt nem kontrázunk, hanem a taktika miatt nem kontrázunk. Kb. ‘95 óta ismerem a Barcát, ez a csapat sosem kontrázott. Bár, hazudok, mert LE idején sokat kontráztunk, méghozzá Messivel, sokkal direktebb volt a játékunk és jól is nézett ki.

Évek óta ugatom, h át kéne adni az ellenfélnek a területet és abból játszani, LE ezzel egész eredményesen próbálkozott, mivel most nincsenek azok a klasszisaink, akik voltak pár éve, ez fokozottan igaz.

2016-ban amúgy leírtam, h Messit kellene eladni, nem Neymart, mindhárom fél érdekében és Neymarnak odaadni a pálcát. Elég csúnya dolgokat kaptam anno ezért :D btw, azóta esélyünk sem volt BL-t nyerni :? És a két játékos sem felfelé ment, és nem a koruk miatt. Tartom, h akkor ez lett volna a jó döntés.
Kalapos
Capitá del Barça

csababarca írta:
2021.05.26. 14:45:20
sansz írta:
2021.05.26. 14:21:25

Szerintem te tolod túl azt a Messi védést, most visszaolvastam sok kommentet, senki nem szapulta Messit és nem is gyűlöli senki (itt). És ráadásul pont te is olyan vagy, aki nem fogja vissza magát, ha egy játékost szidni kell és örökre eltiltani még a stadion közeléből is :) Ha tavaly te lettél volna a döntéshozó, most nem lett volna Businak jó éve. Megjegyzem, ha én lettem volna, akkor se lett volna...
Nem tudom másnak nevezni azt, hogy valaki fél éve regisztrált, és hozzászólásainak zöme Messi elleni érvelés.

Igen, tény, de mondjuk azóta sok rosszat nem mondtam Busiról, mert csak azért is.
Sőt tudják sokan hogy utálom az embert, de sokáig a topikjába se írtam, mert nem láttam értelmét lefutni mindig ugyanazokat a köröket ott.

Túltolom, mert mások meg a támadást tolják túl.
Ha elolvastad az összes hozzászólást, azt is láthattad, hogy sok dologban egyetértek, és leírtam, hogy lehetne változtatni ezen, szerintem.

Én nem írnék ide messilove, messiakirály, meg stb kommenteket, nem linkelnék videókat (így sem teszem), ha nem minden héten ugyanaz lenne a téma itt, ugyanazokat a köröket folyamatosan futva.

Szerintem abban kiegyezhetünk, hogy a javuláshoz Messinek is változtatni kell a hozzáállásán, illetve a klubnak is, és a többi játékosnak is.

btw. nem hiszem, hogy az minden játékos kimondott feladata, hogy Messit keresse a labdával. nem tudom elképzelni, hogy Koeman taktikai utasítása az, hogy passzoljatok Messinek majd megoldja. ez egy mentális beidegződés, ami az évek során kialakult.
Húha, lehet én triggereltelek megint :D De meglepően nem azért regisztráltam kb fél éve hogy Messit szidjam, hanem mert kevés emberi interakcióra volt lehetőség ebben az időszakban, a fórum meg jó mókának tűnt. Az is.

És mint írtam, engem az triggerelt hogy de a Citybe megnyert volna mindent is és aranylabda stb. Ez volt a vitaindító aminek én is a végére csatlakoztam. Szerintem könnyen lehet hogy be se férne a kezdőbe, legalább is ebbe a gépezetbe nem. Hogy Guardiola Messivel együtt más játékot talált volna-e ki, és milyen sikeres lenne azt nem tudom, de a jelenlegi Messi úgy ahogy nálunk játszik nem való egy "City, Chelsea, Bayern, Pool, MU, stb"-szerű csapatba. PSG meg olasz csapatok jók lennének neki. Ez volt az érdekes bedobott téma amire sokan reagáltak, nem az hogy Messit ki kéne rakni. Hanem hogy Messi mért nem ment el innen a 2. osztályú balfékek közül hogy nyerhessen valamit, mi meg sehol se lennénk nélküle, jaj jön a világvége meg a EL selejtező. Ez volt a téma.

Mondjuk ahogy igazolunk simán az EL selejtező jön tényleg, Messi ide vagy oda, mert a kiégett sérült fásult kezdők mellé dettó ugyanilyen embereket hozunk más csapatok kispadjairól a mi kezdőnkbe =D> Ne lepődjünk meg ha nincs foci csak alvás a pályán.

Ha nem is edzői utasítás hogy mindenki keresse Messit, de az alakzat adja hogy mindenki keresi Messit. Az általános játékszituációk amiket kialakítunk rá építenek szóval én bátor vagyok kijelenteni hogy igen ki van mondva hogy őt keresd. Szerintem egész részletesen leírtam ezt a felállásbeli problémát, amit csak Messi szabadsága okoz egyedül. Konkrét posztot kéne neki adni, konkrét percekkel és feladattal. A 10 mezőnyjátékosból ott tartunk hogy 4 ember hiányzik jelenleg előről:
Griezmann balszélen 0 (ez az ami nem Messi hibája),
centerünk nincs a felállásban,
jobbszélsőnk korábbi években nem volt de most van csak nincs kivel játszania (idén center helyett lett jobbszélsőnk ugye hála Koemannak),
és nincs belső kp-nk aki szervezne.
Ezt Messi okozza azzal hogy ott játszik szabadon ahol akar, és az edző engedi neki. Amelyik edző meg változtatna ezen azzal összeveszik, ez aggasztó.

Én azt kívánom maradjon, nézzen magába, jöjjön Xavi, beszéljék meg, osszák be az erejét, és hajrá, legyen egy szoros bajnokság és egy BL elődöntő jó ágon az eredmény mind1, csak jó focival érjük el végre, ne ezzel a kínnal amit kitesznek a fiúk mostanában.

Hogy most milyen poszton és feladatokkal rendelkezzen a pályán meg nem mondom, próbáljuk ki szélen 60 percre, próbáljuk ki elől úgy hogy nem jöhet hátra sétálni vagy legyen kp de akkor fusson és rakjunk be egy másik kp helyett egy csatárt. Csak így nem jó az tuti.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2021.05.26. 14:45:20

sansz írta:

Szerintem te tolod túl azt a Messi védést, most visszaolvastam sok kommentet, senki nem szapulta Messit és nem is gyűlöli senki (itt). És ráadásul pont te is olyan vagy, aki nem fogja vissza magát, ha egy játékost szidni kell és örökre eltiltani még a stadion közeléből is :) Ha tavaly te lettél volna a döntéshozó, most nem lett volna Businak jó éve. Megjegyzem, ha én lettem volna, akkor se lett volna...
Nem tudom másnak nevezni azt, hogy valaki fél éve regisztrált, és hozzászólásainak zöme Messi elleni érvelés.

Igen, tény, de mondjuk azóta sok rosszat nem mondtam Busiról, mert csak azért is.
Sőt tudják sokan hogy utálom az embert, de sokáig a topikjába se írtam, mert nem láttam értelmét lefutni mindig ugyanazokat a köröket ott.

Túltolom, mert mások meg a támadást tolják túl.
Ha elolvastad az összes hozzászólást, azt is láthattad, hogy sok dologban egyetértek, és leírtam, hogy lehetne változtatni ezen, szerintem.

Én nem írnék ide messilove, messiakirály, meg stb kommenteket, nem linkelnék videókat (így sem teszem), ha nem minden héten ugyanaz lenne a téma itt, ugyanazokat a köröket folyamatosan futva.

Szerintem abban kiegyezhetünk, hogy a javuláshoz Messinek is változtatni kell a hozzáállásán, illetve a klubnak is, és a többi játékosnak is.

btw. nem hiszem, hogy az minden játékos kimondott feladata, hogy Messit keresse a labdával. nem tudom elképzelni, hogy Koeman taktikai utasítása az, hogy passzoljatok Messinek majd megoldja. ez egy mentális beidegződés, ami az évek során kialakult.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
sansz
Entrenador del Barça

csababarca írta:
2021.05.26. 09:21:17

Nem elég, hogy Messit lekorlátozod, és akkor a többiek szabadabbak lesznek.
Alba, Busquets, Roberto, stb játékosok első gondolata az hogy visszafelé átveszik a labdát, forgolódnak, majd keresik Messit, ha nem találják haza TS-nek.
Ezt kellene kiölni a fejekből.
Az, hogy Messit leteszed a padra, az ezen nem fog változtatni, mert ha nincs a pályán, akkor is a berögzött automatizmusok fognak életbe lépni.

Tehát ahhoz hogy itt jobb foci legyen, mindenkinek változtatnia kell, elsődlegesen fejben.
Mert ezek fejben dőlnek el, a gondolatok, előre ütemezések fejben, hogy ki hol lesz mikor átveszem a labdát, és passzolnék.
Igen, Messinek is visszább kellene lépni, de ez csak akkor működik, ha a többiekben is tudatosul ez, hogy Messi visszább lépett, ne őt keressék.

Én így gondolom, lehet nincs igazam.
Én azt látom a Barca játékában, mint az argentin válogatottéban. Volt olyan vb, ahol csak szerencséjük nem volt Messiéknek az aranyhoz, de összességében nagyon kevés ideig volt jól összeállva a válogatott. Amikor Messi még csúcsformában volt a Barcában, akkor ment a nagy szenvedés a válogatottban. Ugyanez volt, szimpi csapat, jó játékosok, a játék sem volt annyira rossz, de inkább szenvedés volt, mindenki mindenhol Messit kereste.
Akkoriban a Barcában erről szó nem volt, Messi bírta erővel, mégsem csak róla szólt a Barca.
És most, hogy már fizikailag sem bírja és kiestek a társai, akikről, mint kiderült, azért az egoját is segítettek kordában tartani és az edzők is LE óta elsősorban csak jóban akarnak vele lenni, ugyanaz a szenvedés van, mint a válogatottban.

És igen, én sokszor "előveszem" Messit, megjegyzem, soha addig nem megyek, mint sokan SR, Piqué, Busi, Grizes, Dembele, Koeman gyalázásával. Messi főszereplője ennek a történetnek és a csapat szenvedésének ő IS okozója. Totál egyetértek veled, hogy mindenkinek változtatnia kellene, de ezt a klub legfontosabb elemével kell kezdeni, aki Messi. És igen, akiket kiheréltünk pár év alatt, szépen adagolni kell a töknövesztőt nekik, meg az edzőn változtatni stbstb.
És nem az a baj, hogy egy-egy Messi-fanatikus kikel minden egyes puha Messi-kritika miatt és hogy különben is SR tehet minden vereségről, hanem, hogy a klub vezetőségei is így állnak a dologhoz sok-sok éve. Azzal a különbséggel, hogy nem csak Messi a szent tehén(bár ő a fő) de a csapatkapitányaink is, akik a klub fejére nőttek egytől egyig - igaz sokat köszönhetünk is nekik.
De abban teljesen egyetértek, hogy ha Messit kitöröljük a képletből, nem lesz jobb a csapat magától, sőt, de ezt senki nem mondja. De megsúgom, attól sem lesz jobb a csapat, ha kirúgják a fél kezdő tizenegyet, pláne ha a cserepadot.
Addig viszont teljesen mindegy, hogy kik vannak Messi körül, ha csak az a feladatuk, hogy Messit keressék (és most mindenki képzeljen ide egy embert, aki szerint a felelős ezért pl Messi, az edző, Piqué, Barto, Laporta, Grizes, a szűz kaszáspók stb - mert valójában tökmindegy). Én tartom, hogy ez egy szerethető csapat, jó játékosokkal, sok-sok bénázás mellett is és kis szerencsével lehetnek itt még aranyak, BL-ben is lehet előrébb kikötni- azért a BL-t sem mindig a legjobb nyeri. De, ha szintet akarnánk lépni, akkor le kéne szokni a bálványimádásról és a keretnek illetve a játékosok teljesítményének függvényében kezdeni a változtatásokat, ha kényelmes ez a csapatkapitányoknak, ha nem. Azt meg el kell fogadni, hogy amikor a siker van, akkor a főszereplő kapja a legtöbb elismerést, pl a sok gólja mellett az el van felejtve, hogy a sok Messi gólért mennyit tesznek a betegesen becsicskult úgymond alibit játszó társai, akkor a bukásoknál is lehet beszélgetni róla, hogy azért jó lett volna, ha nem csak sétafikál Busi és Messi a pálya közepén, mert akkor talán a belső védőnek nem egy lendületből érkező játékossal kéne felvennie a versenyt. De nem, itt mindenki hibás mindenért, csak Messi nem és így tökéletes, ahogy és amennyit játszik. Ha a hal nem tud úszni, akkor meg a víz a hülye.
bence0330

2021.05.26. 10:01:01

Itt szerintem mindenki remekül látja a pro és kontra érveket, csak van, aki egyik irányba tendál, és van, aki a másik irányba. Messi utálatot még nemigen láttam, a rajongói oldalon esetleg túlcsúsznak(unk) páran, de az sem vészes, és mi sem lenne ennél természetesebb. Szerintem a megoldás mibenléte is a legtöbb ember számára közös, legalábbis amit olvasgatok, az alapján. Más rendszer, tökös edző, fejben rendet tenni (sportpszichológus, vagy bármi más eszköz). Aki azt akarja, hogy elmenjen a Citybe, félig Messi miatt mondja, félig meg mert ő a kontra oldalon van inkább, és úgy véli, már el kell kezdődnie a Messi nélküli időszaknak, de "hatert" én sem láttam még itt igazából, és szerintem egyik véleménnyel sem volt semmi komolyabb probléma.

És szerintem egy szempont, ami miatt a pro oldalon többen vannak: sokan örülnek, amíg itt láthatják játszani, és kész. Én ezzel sem látom a problémát, egy egész más szurkolói hozzáállás. Megvan az a biztos tény, ami miatt le lehet ülni megnézni a meccseket, mert ő mutatni fog zseniális dolgokat, amit sehol máshol nem láthatunk, az tuti. Én pl. tudom ezt magamról. Nem azt mondom, hogy ezért rövid távon feláldoznám a Barcát - az én véleményem szerint nem is kell, mert én a pro Messi oldalon vagyok, de értem azt, aki nem így gondolja, és aki szerint ez történik. De nem is zavarna, ha 1-2 évig Messi miatt érnénk el PICIVEL gyengébb eredményeket, mert olyan élmény a játéka még mindig. Szóval én pro Messi vagyok, de nem zavarna OLYAN NAGYON, ha enyhe fokban az ellenkezője igazolódna be.
Meg azért olyan nagyon szélsőségesen nem igazolódhat be, nem fogunk EL-helyekért küzdeni vele, sőt, még BL-csoportban ragadni sem, ez kb borítékolható, ellentétben a távozása esetével, ami zsákbamacska, és elsülhetne jól is, meg akár nagyon rosszul is jelenleg, tényleg nem tudjuk, mi történne. Vele max kiesünk 4-1-re a negyeddöntőben és épphogy elvesztjük a bajnokságot, meg hasonlók, és nem leszünk top5, csak top10 klub Európában. Én így látom. Persze mindez akkor, ha nem jön tökös edző, és nem sikerül bátorságot önteni a többiek fejébe, hogy elszhakadjanak a kötelező passzoktól, mert akkor ki tudja, milyen eredményeket érhetnénk el.

+ Ugyanazokat a köröket azért futjuk le szerintem újra és újra (kicsit azért módosítva néha rajta), mert változik a helyzet. Más a helyzet úgy, hogy Koeman már valószínűleg nem marad, ugyanezen a vonalon más, ha bejelentik Xavit pl, megint más, ha jön pl Agüero, megint más, ha Fati felépül, más, hogy 3. helyen zártunk a bajnokságban, más volt a PSG ellen. Az is más lenne pl, ha Piqué-SR stb vonal menne, és már csak Messi és esetleg még Busi lenne az öreg a háznál. Más ha nagy munkabírású Wijnaldum játszik mögötte, nem sorolom tovább, van ezer változó, ami után Messi szerepe ha nem is nagyon, de kicsit megváltozhat a csapaton belül, de akár csak egy szurkoló szemében, és újraértékeli a szituációt a maga módján.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2021.05.26. 09:21:17

Chino írta:
2021.05.26. 08:59:12

Igen van igazság abban amit írsz, de ez a véglet megvan a másik oldal felől is. Sokaknak pedig az a véleményük, hogy ebből a csapatból csak Messi ér valamit, neki köszönhetünk mindent, nélküle EL helyért küzdenénk, sőt egyenesen sajnálják, hogy ilyen sz...r csapatban kell játszania.
De szerintem mindketten (és az intelligensebb szurkolók is) tudják, hogy egyik véglet sem igaz, az igazság valahol középen van, viszont, hogy merre húz az lehet alapja egy értelmes vitának.
Vannak tények, érvek amiket fel lehet hozni. Viszont személy szerint én inkább afelé hajlok, hogy a legtöbbet abból tudnánk profitálni, ha a szerepét egy kicsit "korlátoznánk" nem kellene az egész csapatnak alá játszani. Ugyanakkor egyet tudok érteni az alattam szólóval, miszerint nem valószínű, hogy ebben Messi feltétlenül partner lenne. Hogy megvalósulhasson ahhoz egy megfelelő edző kellene és bármilyen furcsa is, én Xavit találom erre legalkalmasabbnak. Más elérhető emberről nem tudom elképzelni, hogy bármit is változtasson Messi szerepével kapcsolatban.
Nem elég, hogy Messit lekorlátozod, és akkor a többiek szabadabbak lesznek.
Alba, Busquets, Roberto, stb játékosok első gondolata az hogy visszafelé átveszik a labdát, forgolódnak, majd keresik Messit, ha nem találják haza TS-nek.
Ezt kellene kiölni a fejekből.
Az, hogy Messit leteszed a padra, az ezen nem fog változtatni, mert ha nincs a pályán, akkor is a berögzött automatizmusok fognak életbe lépni.

Tehát ahhoz hogy itt jobb foci legyen, mindenkinek változtatnia kell, elsődlegesen fejben.
Mert ezek fejben dőlnek el, a gondolatok, előre ütemezések fejben, hogy ki hol lesz mikor átveszem a labdát, és passzolnék.
Igen, Messinek is visszább kellene lépni, de ez csak akkor működik, ha a többiekben is tudatosul ez, hogy Messi visszább lépett, ne őt keressék.

Én így gondolom, lehet nincs igazam.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Kalapos
Capitá del Barça

2021.05.26. 09:17:06

Más topicokban olyan értelmes beszélgetések szoktak lenni itt viszont teljesen jogosan annyira elfogult mindenki hogy csak ismétli önmagát a többiek meghallgatása nélkül.

Megjegyezném hogy engem az csalogatott most ebbe a rendkívül kellemetlen topikba, hogy olyanokat írtak hogy Messinek el kellett volna mennie a Citybe, most egy aranylabdával egy BL címmel és egy PL-lel több lenne otthon. Aztán jöttek emberke mondani hogy nem olyan biztos az. Aztán jött hogy hát igen, nekünk is ezt vagy azt kéne. Kellenének a gyors emberek mellé, és akkor a régi lehetne. Na ez volt az alaphelyzet.

Azt is leírtam hogy több féle vélemény van.

1. Messi az egyetlen valamire való ember nálunk, és mindenki más szemét, 8. hely, eurépa liga selejzető legjobb esetben és világvéga ha ő elmegy.

2. Mások meg azt mondják hogy Messiből erősen vissza kellene venni. - ebből születnek a kifejezetten értelmes posztok, LG, Sansz, Chino én.

3. Vannak akik szerint ki kéne rakni, ilyet ritkán olvastam eddig, de azóta született erre is hozzászólás, érvekkel, végén kis polgárpukkasztással.

4. No meg vannak akik szerint Messinek lépnie kéne hogy még nyerjen valamit, tehát nem azért hogy a klub újrakezdhesse tisztalappal, hanem azért hogy Messinek legyen esélye további címeket nyerni mert ugye itt lehetetlen. Itt jött a City, hogy ott most mi lenne ha ott lenne, meg itt mi lenne.

Az 1. és 4. között is kicsi, meg a 2. 3. között is kicsi az eltérés, de van.
A 4. akasztott ki engem, ami miatt újra vettem a bátorságot írni ebbe a topicba.
csababarca írta:
2021.05.26. 01:41:53

De azt sugallja az olyan mondat, amiben Messit szapulják, többieket felmentik.
Mert Griezman mekkora kontraspíler bezzeg, de Messi miatt nem lehet azt játszani. Ez csak egy példa. Leírták feketén-fehéren.
Az hogy Griezmann jó kontra ember nem egy érv, hanem egy tény. Az hogy mi nem kontrákat játszunk egy másik tény.
Amit mondok: Messi miatt nem kontrázunk, mert neki az nem kényelmes, és ezen kéne változtatni.
csababarca írta:

nem is veled van a probléma, hanem az olyanokat nem értem, akiknek a fórumon való létezése nem tesz ki mást, csak hogy Messit szapulja, belerúgjon mindig.
azt sem értem, hogy minimum 2 éve két ember tart minket lélegeztetőgépen, TS és Messi, hozzájuk vehető még kb DeJong, meg tavasszal Busquets. Ehhez képest TS és Messi felé megy a köpködés, meg elmélkedés, az ő topikjaik pörögnek.
Ne haragudj, de ezt nem tudom hova tenni, és nem is tudom elfogadni, hogy a teljesítményt is lerakókat rugdossuk.

Vagy akkor legyen gerinc az illetőben, és írja le hogy utálja Messit (nem rólad van szó), vagy hogy nem szimpatikus, álljon bele rendesen, hogy vele jobbak lennénk, stb, de ne húzza fel az álságos "taktikai" vonalra, hogy miért is nem jó Messivel. Nevetséges.
Itt szerintem senki se volt Messi-hater. Teljesen korrekt átgondolt érveket hozott fel mindenki a saját véleményének közlésére. Nem volt Messi utálat senkinél, még annál se aki el akarja küldeni. TS-re is annyit mondott valaki hogy már ő se olyan jó mint korábban, ami igaz is, és természetes is, és ennyi, nem volt utálat meg hogy takarodjon.

Átnézve a neveket nem igazán van olyan aki csak azért jár ide hogy utálja Messit. És még egyszer, nem Messi utálat volt a topic, hanem azt dobta be valaki hogy mi lett volna ha megy a Citybe.

Ráadásul mindenre van érv, ellen érv, tények egymás ellen felsorakoztatva szóval tök érdekes lehetne csak hát túl sok a hozzászólás és elvesznek a párbeszédek meg mindenki tényleg harap, mert kényes a téma.

Suarez pótlását pl jól kibeszélte a fórum. Azt is látszik hogy Messi 40 gólpontja is hiányozna, de nem lehetetlen megoldani.

Koemant én kiraknám a hülyeségei miatt. Messit védeni hogy nincs jó edzője viszont értelmetlen, mert a tények azok hogy Tata Lucho meg Setien próbált hozzányúlni Leohoz és minddel összeveszett. Valverde meg Koeman hagyja csinálni amit akar, ők jók, ők élvezik az öltöző bizalmát. Háát nekem ez se tetszik.

Sok pénzt elvisz, sokat hoz, nem látjuk a pontos adatokat szóval nehéz azzal érvelni hogy pénzügyileg mizu van. Nekem olyan érzésem van hogy pénzügyileg legalább semlegesen járunk azzal hogy itt van, vagy jól. Túl nagy név, eleve ez vele a baj a pályán és az öltözőben is.

A többiek szidása:
Azért kevésbé értelmes, mint Messi szidása, mert FC Messi vagyunk, és mindennek úgy kell működnie hogy belőle a maxot kihozzuk.
Példákat már írtam a jobb szélső lehetetlen küldetésére, aki mellett se belső kp se csatár akivel összejátszhatna.
A kp híres kreativitás hiánya a másik. Hogy legyenek kreatívak ha mind box-to-box és vkp aki játszik és akit igazolunk? Ez Messi miatt van, mert ő a taktika előre, hogy majd ő szervez meg osztogat meg cselez meg lő. Csak rakjunk mellé gépeket akik futnak. Ezután hogy valaki szidja a kp-t az nem látja az okot. Griezmannra már sokszor mondtam hogy jó player csak nem ide, és ez igaz is, legalább is én tartom hogy igaz.
Konkrétan csak Griezmannt nem mentettem én fel a kritika alól. A kpkat és a jobbszélsőt viszont érvekkel alátámasztva igen. Griezmann-nak nincs célja a pályán, és annyira össze van törve az ember hogy az 1*1 se megy neki. El kéne küldeni amíg pénzt kapunk érte.
Az egész védelmet nehéz felmenteni.. Lenglet meg Piké legalább is eljátszotta az esélyeit. A többiek szerintem rendben vannak. A feltolt lassú játék nettó öngyilkosság szóval ha kapjuk a gólokat az viszonylag természetes. Hibázni is könnyű ha teljes pálya van mögötted és pl 3v3-ban hozzák a támadók. Még régen a jó védőkkel se játszottunk ilyen magasan.
A keret szidása azért is felesleges mert mint írtam, teljesen más kerettel is ugyanezt játszottuk, akkor a bajnokság ok volt, de a probléma ugyanez volt, csak ritkábban jött ki.
A pályán a taktikai hibák okai szerintem:
1. Messi pozija és mozgása - jelenleg csatár, jobbszélső és szervező kp nélkül játszunk. Az adott játékos a pályán van, csak a dolga olyasmi amivel nem segít a csapaton, mert a lényegi dolgát Messi intézi, és nem egyéni dolog ez, hanem taktikai. A lényegi dolgot meg elintézi Messi, és bezsebeli a kedves szurkolók szeretetét mert jönnek a gólpontok, csak az eredmények meg a nyertes rangadók egyre ritkábban jönnek.
2. Barto - mondani sem kell.

Evvan.
Chino
Llegenda del Barça

2021.05.26. 08:59:12

csababarca írta:
Chino írta:
2021.05.25. 23:35:40

Az, hogy mi lenne Messi nélkül nem tudjuk. Viszont itt (a többség) nem azt mondja, hogy mindenki jó csak Messi gyenge. Sőt alább a kolléga azt ecsetelte, hogy Messin kívül kb. mindenki megye 2-es szinten van.

Mert Griezman mekkora kontraspíler bezzeg, de Messi miatt nem lehet azt játszani. Ez csak egy példa. Leírták feketén-fehéren.

nem is veled van a probléma, hanem az olyanokat nem értem, akiknek a fórumon való létezése nem tesz ki mást, csak hogy Messit szapulja, belerúgjon mindig.
azt sem értem, hogy minimum 2 éve két ember tart minket lélegeztetőgépen, TS és Messi, hozzájuk vehető még kb DeJong, meg tavasszal Busquets. Ehhez képest TS és Messi felé megy a köpködés, meg elmélkedés, az ő topikjaik pörögnek.
Ne haragudj, de ezt nem tudom hova tenni, és nem is tudom elfogadni, hogy a teljesítményt is lerakókat rugdossuk.

Vagy akkor legyen gerinc az illetőben, és írja le hogy utálja Messit (nem rólad van szó), vagy hogy nem szimpatikus, álljon bele rendesen, hogy vele jobbak lennénk, stb, de ne húzza fel az álságos "taktikai" vonalra, hogy miért is nem jó Messivel. Nevetséges.
Igen van igazság abban amit írsz, de ez a véglet megvan a másik oldal felől is. Sokaknak pedig az a véleményük, hogy ebből a csapatból csak Messi ér valamit, neki köszönhetünk mindent, nélküle EL helyért küzdenénk, sőt egyenesen sajnálják, hogy ilyen sz...r csapatban kell játszania.
De szerintem mindketten (és az intelligensebb szurkolók is) tudják, hogy egyik véglet sem igaz, az igazság valahol középen van, viszont, hogy merre húz az lehet alapja egy értelmes vitának.
Vannak tények, érvek amiket fel lehet hozni. Viszont személy szerint én inkább afelé hajlok, hogy a legtöbbet abból tudnánk profitálni, ha a szerepét egy kicsit "korlátoznánk" nem kellene az egész csapatnak alá játszani. Ugyanakkor egyet tudok érteni az alattam szólóval, miszerint nem valószínű, hogy ebben Messi feltétlenül partner lenne. Hogy megvalósulhasson ahhoz egy megfelelő edző kellene és bármilyen furcsa is, én Xavit találom erre legalkalmasabbnak. Más elérhető emberről nem tudom elképzelni, hogy bármit is változtasson Messi szerepével kapcsolatban.
Forca Barca!!!!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

Chino írta:

Az, hogy mi lenne Messi nélkül nem tudjuk. Viszont itt (a többség) nem azt mondja, hogy mindenki jó csak Messi gyenge. Sőt alább a kolléga azt ecsetelte, hogy Messin kívül kb. mindenki megye 2-es szinten van.

És természetesen nem menti fel senki játékát Messi esetlegesen gyengébb játéka, de a csapatban betöltött szerepe által ez vica versa alapon működik. Mivel a taktika (legyen ez tudatos vagy akaratlan) nagy részben rá épül -ami teljesen egészségtelen és meg is lett az eredménye- az ő felelőssége is nagyobb.
És a legtöbben, ahogy én is, nem Messi elküldése mellett ágálunk, hanem az a rendszer ellen, amiben a jelenlegi szerepet betölti.

Rob888
Jugador d'estrella

2021.05.26. 00:39:03

Tisztelt Sonoma!

Igen igazad van elképesztően nehéz elfogadni egy ilyen nagyságnak az évek múlását és az ezzel járó negatívumokat. Ehhez kellenek a jó edzők, az őszinte barátok, én bízom benne, hogy ő képes lesz változtatni. Pechjére nincs egy erős, karizmatikus edzője a Barcának az utóbbi években. Emellett nincsenek a csapatban igazi vezér alkatú egyének, mint anno Puyol, Xavi vagy éppen Guardiola. Én hiszem, hogy egy alkalmas edzővel lehetne egy ütőképes Barcát kreálni Messi zsenijét is kihasználva. Kalapos is írta mentálisan rendet kell teremteni a fejekben.
Ha a holland marad félek semmilyen változás nem lesz, marad a tityi totyi foci, ami valljuk meg egyenlő egy kínzással. Ő képtelen hatni a játékosokra, kár, hogy ezt, hallva a híreket csak mi látjuk.
Xavi, Iniesta szerencsések voltak, akkor búcsúzhattak, amikor még jó volt a csapat, Csúcsközeli Messivel. Busival, Neymarral, Suarezzel, azért az más szitu volt.
Sonoma
Capitá del Barça

2021.05.26. 00:00:08

Csababarca: "Sokkal könnyebb úgy, hogy itt van, egy húzónév, ha tetszik ha nem.
Fokozatosan visszább lehet venni a szerepéből is.
Gondosan kell ezt megtenni."

Erre kíváncsi lennék hogyan. Ő mondta idén, "hogy a legjobb edzés, ha végig a pályán van". Ezek után mégis mit szólna a fentebb felvázolt ötletedre?

Egyből azzal jössz, hogy a többiek persze nem gyengék. De, jó pár ember nem üti meg a mércét, de ez nem menti fel, hogy már nem bír úgy futni, nem úgy jönnek be a cselei egy jobb csapat ( védő) ellen.
Egy egyre lassabb, gyengébb kondíciójú emberre, hogyan akarsz építeni?

Érdekes más embereknél olyan tisztán lát a fórum ( SR, Piké stb.), de nála mintha vakon lennének itt páran. Csak azt látják, amikor gólt lő, azt már nem, mennyi támadás bukik el rajta az önzőségén, mennyi kontra indul az ő labdavesztéséből.

Rob888: Azt írod, fel kellene ismernie, átértékelnie a helyzetét. Nem fogja. Mint ahogy Ronaldo és a többi nagy sztár többsége se tudta. Ez a nagyság átka. A barátom BM szurkoló. Ő mondta, hogy Riberyt úgy kellett elküldeni tőlük. Höeness mondta róla: addig focizna nálunk, amíg bír futni. Nagyon nehéz elengedni, hogy már nem te vagy a legjobb. Ehhez kell egyfajta magas intelligencia szint, plusz minden ember igen elfogult önmagával.
Iniesta, Xavi szépen tudott búcsúzni.
A legnagyobb gondunk, hogy a csatáraink (Dembele, Griesmann) erőssége a gyorsaság, nem pedig ( mint Messié) a cselezésük. A lassú labda felhozatalnál ők vegetálnak a támadásoknál. Egyszerűen nem lehet összehangolni a kettőt. Mert vagy Messi, vagy ők nem tudnak hozzátenni a támadásokhoz. És egyre jobban kijön, felálló védelem ellen már Messi sem tud mit kezdeni legtöbbször. És ő sem lesz fiatalabb. Jövőre ugyanez a szenvedés lesz vele. Egy csatár legfontosabb erőssége a gyorsasága. Ha lelassul utolérik és elveszik a labdát tőle, bármilyen jól is tud cselezni.
Chino
Llegenda del Barça

csababarca írta:
2021.05.25. 22:40:32
Kicsit megint túltoljátok a biciklit.
Mondjuk pont ti nem lesztek már sehol amikor esetlegesen Messi nélkül döcögünk, de sebaj.

Érdekes, minden összefügg mindennel, megfejtettük hogy mindenki király csak Messi gyenge.
Ha minden összefügg mindennel, akkor a többiek satnya játéka nem függ össze Messi gyengébb (keret zömének a legerősebb szezonja nem volt ilyen mint Messi gyengébb éve) játékával?
Költői kérdés volt.

Igazatok van sok mindenben, de felmenteni sokszor bukott játékosokat azzal, hogy Messi miatt vót, az olyan mint itthon a gyurcsányozás. Van benne valami, de az összkép egész más.

Feastnek igaza van, kell egy terv, mondjuk az hogy 2 év múlva Messi abbahagyja. Lehet szépen felépíteni a csapatot a postMessi érára.
Sokkal könnyebb úgy, hogy itt van, egy húzónév, ha tetszik ha nem.
Gondosan kell ezt megtenni.
Azt mondjuk sztem ne mondd meg ki hol lesz a Messi éra után, mert nem tudod ki hol volt előtte. De ez csak zárójelben.

És természetesen nem menti fel senki játékát Messi esetlegesen gyengébb játéka, de a csapatban betöltött szerepe által ez vica versa alapon működik. Mivel a taktika (legyen ez tudatos vagy akaratlan) nagy részben rá épül -ami teljesen egészségtelen és meg is lett az eredménye- az ő felelőssége is nagyobb.
És a legtöbben, ahogy én is, nem Messi elküldése mellett ágálunk, hanem az a rendszer ellen, amiben a jelenlegi szerepet betölti.
És ahogy te is mondtad fel kell készülni a post Messi érára és ezt már mielőbb meg kell kezdeni, sőt meg kellett volna kezdeni. Csak az a legfőbb kérdés, hogy Messi ehhez hogyan viszonyul, mert ebben neki is partnernek kell lenni.

A lényeg, hogy nem lehet/kell Messit okolni a kudarcokért, de nem lehet felmenteni sem, ő is ugyanúgy részese ennek mint a csapat.
Mindkét fél szempontjából fel lehet hozni pro és kontra érveket. Rengeteg gólt rúgott, assistot adott-a Bl-ben az 5 góljából csak egy volt akciógól, a többi tizenegyes; rengeteg pénzt termel a klubnak-irreálisan magas a fizetése és még lehetne sorolni.
Forca Barca!!!!
Rob888
Jugador d'estrella

2021.05.25. 23:09:07

Tisztelt Chino!

Hozzászólásod második részével nagyon tudok azonosulni.
Rob888
Jugador d'estrella

2021.05.25. 23:00:30

Sonoma írta:
2021.05.25. 22:15:03
Sziasztok!
Jó ideje olvasom a fórumot.
Amiért ide írok először az a számomra érthetetlen Messi mosdatás (és imádat). Én kevésbé vagyok elnéző vele szemben, mert a Barcelona legnagyobb kerékkötőjének tartom. A gyorsasága megkopott, kondíciója 20-25 perc tempós focira elég ( utána séta). Ha nincs kedve focizni (vagy elveszik a kedvét- ami mostanában gyakori) -1 ember vele a csapat. Ha ezt más csinálná már rég tüntetnének ellene.
Persze jönnek itt páran azzal, hogy mennyire hiányozna az ő 25-30 gólja. Lehet az elején döcögne a szekér, de biztos vagyok benne, hogy megtalálná egy jó edző a megfelelő formációt. Kiszámíthatatlanabbá tenné a támadásainkat ( jó értelemben). Volt már rá példa. És ne az utolsó meccsből induljunk ki, amikor az egész csapat enerváltan-csak tudjuk le alapon- fociztak.

Természetesen nem vonom kétségbe amit letett, de ez már nem az a csúcs játékos, aki meccseket dönt el egymaga egy erős ellenféllel szemben. A fizetéséről nem is beszélnék, mert azt már mások megírták mennyire irreálisan magas volt az elmúlt 4 évben. Ebből egy BayernM. egy kezdő 11-et felállít...
Még mielőtt jönnének a- " de a vezetőség megadta akkor meg miről beszélünk" kommentek- védő beszédek, igenis ez egy kizsarolt szerződés, amivel óriási kárt okozott a klubnak. Ezért is szeretném, ha meggondolná magát és nyáron elmenne.
Egy Reál Madridnál azon vesznek össze a Vazquessel, mert nem fogadta el a 3,5m ajánlatot ( és menne Olaszországba 5 m -ért), nálunk meg egy Umtiti keres 15m-t. És közvetetten Messi fizetése is hatással volt a többiekére.

A másik nem szabadott volna ekkora befolyást engedni a Messi-klánnak. Tito Martino óta tudjuk, senki nincs biztonságban, ha ellent mond Messinek.
Lehet ő (is) tette naggyá a Barcelona, de ő is aki most viszi majd a mélybe ha marad jövőre is. Mind csapatépítésben, mind pénzügyileg.
Mert a Barcelona nem egyenlő Messivel. Sokan itt még akkor kezdtek el szurkolni a csapatnak, amikor még nem is játszott főszerepet. És remélem utána is visszatér az elitbe a csapat.

Jöhet a sz.r cunami felém a Messi fanoktól.
Szerintem az utolsó mondatodért kár volt. Az eddigi tapasztalataim szerint a fórum nem arról szólt eddig, hogy sárt dobáltunk egymásra, mert más volt a véleménye.
Nekem nagyon más a véleményem. Olyan szavakat használtál, amik nagyon megdöbbentettek. Messi mosdatás, kerékkötő, kizsarolt szerződés, Messi- klán, mélybe viszi a csapatot. Számomra ezek a fogalmak nem méltóak hozzá, nagyon távol állnak tőle.
Egyébként, ha elolvasod a témában a tegnapi hozzászólásaimat ott én is jeleztem, hogy neki is sok mindenben változtatnia kellene, át kellene értékelnie a csapaton belüli helyzetét.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2021.05.25. 22:40:32

Kicsit megint túltoljátok a biciklit.
Mondjuk pont ti nem lesztek már sehol amikor esetlegesen Messi nélkül döcögünk, de sebaj.

Érdekes, minden összefügg mindennel, megfejtettük hogy mindenki király csak Messi gyenge.
Ha minden összefügg mindennel, akkor a többiek satnya játéka nem függ össze Messi gyengébb (keret zömének a legerősebb szezonja nem volt ilyen mint Messi gyengébb éve) játékával?
Költői kérdés volt.

Igazatok van sok mindenben, de felmenteni sokszor bukott játékosokat azzal, hogy Messi miatt vót, az olyan mint itthon a gyurcsányozás. Van benne valami, de az összkép egész más.

Feastnek igaza van, kell egy terv, mondjuk az hogy 2 év múlva Messi abbahagyja. Lehet szépen felépíteni a csapatot a postMessi érára.
Sokkal könnyebb úgy, hogy itt van, egy húzónév, ha tetszik ha nem.
Gondosan kell ezt megtenni.
Chino
Llegenda del Barça

2021.05.25. 22:32:00

Feast4 írta:
2021.05.25. 20:11:41
Azt nem veszik vele kapcsolatban sokan figyelembe, hogy az enervált, kedvetlen, alulmotivált Messi minden évben lő 30+ gólt. Na Suarez példáján látható, hogy egy olyan ember hiányát aki rúgott 15-25 gól közt egy évben nem tudtuk megoldani, akkor az ő hiányát hogy fogjuk.

Griezmann, Braithwaite, Coutinho, egyik se való semmire. Dembélé ha nagy nehezen magára talál, tutira lesérül, Fati meg a fene tudja, hogy fog visszajönni. Trincão, meg nekem eddig nem igazán mutatott semmit.

Szonorú, hogy ide jutottunk, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy nélküle induljon a szezon.

Azért ezt a 30 gólt ne vegyük már egy az egyben ki. Ennyi erővel mondhatnánk azt is, hogy lesz plusz 200 kapuralövésünk nélküle.
A Suarezes példa pont rossz. Lőtt 21 gólt az ATMA-ban, viszont a mi góljaink száma összességében nem csökkent. Ergo volt/voltak akik helyette meglőjék. Arról nem beszélve, hogy mezőnyben -1 ember volt és ő is ki tudott rengeteg olyan helyzetet hagyni amiért Grietmannt szétcincáltuk. A fél fórum küldte volna is el tavaly.
Nem azt mondom, hogy Messi nélkül is ezeket a számokat hoznánk, de akkor is lenne csapat, egy megfelelő rendszer pótolhatná, ami egy komolyabb jövőképet is előrevetíthetne. És ehhez kellene egy megfelelő edző. Lehetne kontrázni olyan emberekkel, mint Fati vagy Dembélé, Griezmann is sokkal hatékonyabb tudna lenni. Nyilván nem egyik percről a másikra menne az átállás, de akkor sem leszünk sokkal előrébb, ha folyton azt látjuk, hogy mindenki csak neki passzol, középen 5 ember között próbálunk meg kényszerítőzni, hiába kontrázhatnánk, de be kell várni Messit stb.
Az ideális megoldás az lenne, ha Messi képességeit egy olyan rendszerbe integrálnánk, amiben nem csak őt keresik a társak, Dembélén kívül más is merne kapura lőni, támadni a kaput (ebben lehet majd nagy segítség Fati, reméljük olyan formában tér vissza, mint mielőtt lesérült) vagy ő is pihenhetne néha/második félidőre állna be stb. Az egész Messi-függőség egy rossz játékrendszerre vezethető vissza, az összes védő tudja már, hogy mi fog következni, nem véletlenül veszít egyre több labdát, amiből aztán nyaljuk a kontrákat.

Imádom Messi játékát és hatalmas legendának tartom, amilyen játékosunk valószínűleg nem lesz több, de helyén kell kezelni a szerepét és fontossságát.
Forca Barca!!!!
Sonoma
Capitá del Barça

2021.05.25. 22:15:03

Sziasztok!
Jó ideje olvasom a fórumot.
Amiért ide írok először az a számomra érthetetlen Messi mosdatás (és imádat). Én kevésbé vagyok elnéző vele szemben, mert a Barcelona legnagyobb kerékkötőjének tartom. A gyorsasága megkopott, kondíciója 20-25 perc tempós focira elég ( utána séta). Ha nincs kedve focizni (vagy elveszik a kedvét- ami mostanában gyakori) -1 ember vele a csapat. Ha ezt más csinálná már rég tüntetnének ellene.
Persze jönnek itt páran azzal, hogy mennyire hiányozna az ő 25-30 gólja. Lehet az elején döcögne a szekér, de biztos vagyok benne, hogy megtalálná egy jó edző a megfelelő formációt. Kiszámíthatatlanabbá tenné a támadásainkat ( jó értelemben). Volt már rá példa. És ne az utolsó meccsből induljunk ki, amikor az egész csapat enerváltan-csak tudjuk le alapon- fociztak.

Természetesen nem vonom kétségbe amit letett, de ez már nem az a csúcs játékos, aki meccseket dönt el egymaga egy erős ellenféllel szemben. A fizetéséről nem is beszélnék, mert azt már mások megírták mennyire irreálisan magas volt az elmúlt 4 évben. Ebből egy BayernM. egy kezdő 11-et felállít...
Még mielőtt jönnének a- " de a vezetőség megadta akkor meg miről beszélünk" kommentek- védő beszédek, igenis ez egy kizsarolt szerződés, amivel óriási kárt okozott a klubnak. Ezért is szeretném, ha meggondolná magát és nyáron elmenne.
Egy Reál Madridnál azon vesznek össze a Vazquessel, mert nem fogadta el a 3,5m ajánlatot ( és menne Olaszországba 5 m -ért), nálunk meg egy Umtiti keres 15m-t. És közvetetten Messi fizetése is hatással volt a többiekére.

A másik nem szabadott volna ekkora befolyást engedni a Messi-klánnak. Tito Martino óta tudjuk, senki nincs biztonságban, ha ellent mond Messinek.
Lehet ő (is) tette naggyá a Barcelona, de ő is aki most viszi majd a mélybe ha marad jövőre is. Mind csapatépítésben, mind pénzügyileg.
Mert a Barcelona nem egyenlő Messivel. Sokan itt még akkor kezdtek el szurkolni a csapatnak, amikor még nem is játszott főszerepet. És remélem utána is visszatér az elitbe a csapat.

Jöhet a sz.r cunami felém a Messi fanoktól.
Kalapos
Capitá del Barça

2021.05.25. 22:12:58

Jaj emberek már megint.. Ugyanazok a körök.

Feast4 ezt mindenki figyelembe veszi és leírtuk már 1000x és kaptunk választ 1000, ugyanazok a körök.
Sansz, LG meg én voltunk kb akik mostanában olyasmit fogalmaztak meg hogy Messivel óvatosan kell bánni, mindenki kicsit máshogy és mást mondott de a lényeg kb az volt hogy egyikünk se mondta hogy dobjuk ki. Mindenki azt mondta váltsunk rendszert és hagyjuk a Messire építünk taktikát. Nem úgy kéne igazolni és összerakni a kezdőt hogy neki jó kedve legyen.

Összefoglaljátok, ki miért gyenge csak gondoljunk bele, hogy minden kapcsolatban van mindennel, így alkotnak csapatot. Az egyének mind top játékosok. Nem Betis szintű focisták, egy jó edzővel egy másik csapatban akár újra toppok lehetnének.
A mi rendszerünk az ami miatt gyengék vagyunk, nem az egyének. Pontosan ugyanezt játszottuk akkor is amikor még Neymar, Suarez de még Iniesta is itt volt. Hátul is, elől is forgott a keret de a játékunk nem változott, mert az még mindig az hogy passzolj Messinek. Ezt felejtsük el végre. Nem azért játszuk ezt mert csak erre jók a kutyaütő
csapattársak hanem azért mert Messivel nem lehet mást? Szerintem a Citybe se játszana máshogy Messi, és a válogatottba se játszik máshogy.

A gyors lendületes kontra emberek akiket mindenki istenít, és amihez hasonlókból a City áll itt vannak. Griezmann az egyik legnagyobb kontracsapat csúcsembere volt. Coutinho is a lendületes Poolban játszott és volt húzó ember. Dembele??? De Jong az Ajaxból? Csak itt döglik meg mindenki és szürkül bele a semmie de már leírtuk ezt annyiszor.

És akkor jön a válasz hogy de hát azért mer a Messi egyedül csinál mindent meg meg a többiek 2. osztályú bénák meg amúgy is már 34, mit vársz tőle??

Na leírom még egyszer, nekem nem fáradtság.

Azt várom tőle hogy fogadja el hogy gyenge és üljön le ha le kell, és fusson amikor nem ül. Csak az a baj hogy az edzővel összeveszik ha az változtatna és előbb repül az edző mint ő, és előbb igazolunk neki havert mint hogy körbe nézzünk rendesen a piacon.

Már megint Wijnaldumot kell olvasnom az átigazolások topicban. A Barca vagyunk és még mindig vkp-kat meg box-to-boxokat igazolunk és aztán szidjuk a csapatot hogy miért nincs kreatív kp és miért kell mindent Messinek csinálni. Hát nem értjük?
Azt meg kb 10ből 1 ember látja be hogy azért igazolunk és kezdetünk vkp-kat mert Messi mellett a csapat nem bír el egy kreatív kp-t is, mert pont azon a területen sétálgat Leo.
A Citybe nem férne be pont emiatt. Itt meg játszik Rakitic Paulinho, meg a Vidal meg a Pedri meg a Wijnaldum és De Jong meg a kiégett Pjanic meg Busi és mindenki okád a fórumra hogy miért kell Messinek szerveznie, meg gólpasszt adnia meg gólt is lőnie.
Azért mert az a taktika. Nézd meg a kezdőt, és állítsd meg a meccset támadás közben. Ha megnézed látod hogy úgy rossz amit játszunk ahogy van. És ez azért van mert Messinek így kényelmes, és nem rá építünk, nem kihasználjuk a képességeit, nem azért dominál mert ő a legjobb hanem konkrétan FC Messi vagyunk.
Mindent de mindent alárendelünk neki. Arról nem is beszélve hogy ugye mivel jelenleg csatár nélkül játszunk a legtöbbet szidott Dembele meg a semmire se tartott Trincao úgy játsznanak szélsőt hogy nincs kinek centerezniük, és csak akkor kapnak labdát ha szét kell húzni az ellenfelet. No comment hogy ez után ők vannak szidva.

Az emlegetett Cityben a legtöbb gólt Gündogan rúgta. Tizenhármat a bajnokságban, 17-et összesen. Nincs szükség 30+ gólos emberekre. Csapatokra van szükség, az meg Messivel úgy néz ki nincs. Pepp óramű pontosságú rendszerébe nem férne bele Leo, ez az én véleményem.
Szerintem Messihez nem lesz hozzányúlva. Félek ugyanezt fogjuk játszani jövőre is, és lehet hogy utána is amíg vissza nem vonul.
Utána Xavi majd megtanítja a még itt maradt embereket, hogy hogy kell önfeledten, felszabadultan focizni.

Amit kéne az az hogy Messinek megmondani hogy akkor most:
1. vagy jobb szélső, robotol és belül hagyjon szervezni egy szervező középpályást.
2. vagy középpályás de akkor fusson is úgy és tömje labdával a jobbszélsőt is meg a csatárt is meg a balszélsőt is és védekezzen is
3. vagy csatár de akkor ne felező vonalon sétálgasson hanem segítse a szélsőket azzal hogy passz lehetőséget kínál, érkezzen a beadásokra 1 vonalban és folyamatosan mozogjon hogy megtalálható legyen, mozogjon bentről kifelé, vagy éppen lépjen vissza jó ütemben !!meglepően!!.

A Cityben csak olyan támadók játszanak, akik egyszerre több posztot és feladatot ellátnak, és a szitunak megfelelően rotálják hogy ki mit csinál, segítenek egymásnak és mindenki ért mindenhez, totális foci. Pep idén a csatárokat ki is vette nem? Aguerot meg Jesust, de még Sterlinget is. Csak belsőkp támadókp csapattal támad. Ehhez fegyelem, játékinteligencia és tüdő kell. Na az Leoban 3ból 2 nincs meg.

Most 3 poziciót és feladatot öl meg Messi a jelenlegi játékunkban, amiből mindet top szinten látja el (lásd szervezés gólok és gólpasszok) csak éppen nem vagyunk jók vele.
Ő jó így, de a csapat nem.
És ezt kéne észrevenni, nem azt hogy a többiekkel mi van. Neymar, Suarez de még Iniesta is itt voltak amikor ugyanígy égtünk a BL-ben. A keret változik, de a játékunk nem. Változtathatunk tovább a kereten, meg mutogathatunk az aktuális társakra meg az edzőre, de csak 2 dolog konstans. A játékrendszerünk és a folyamatosan romló eredményeink.
Ne egyéniségekre koncentráljunk, játékra, a meccs általános szituációra és az összképre, a csapatra. Láthatjuk hogy ezzel van a baj, minden évben ugyanaz az egyre gyengülő produkció.
És mindenezen problémákból jön a fórumozó és azt mondja hogy de hát ez a többiek hibája ő a szent aki mindent meg többet is megpróbál. Ja, meg igazából nem biztos de ki tudja?

A "Messi" taktikai, személyi kultuszbeli és motivációs problémáról viszont beszélnie kellene a csapatnak/edzőnek/elnöknek/sportszakmai felelősnek/sportagyturkászoknak is.
bence0330

2021.05.25. 21:39:26

Feast4 írta:
...Legalább még egy évet de inkább kettőt maradnia kéne, hogy egy kicsit rácba lehessen szedni a csapatot és találjunk legalább egy embert valahogy aki tud is gólt rúgni. Ha ő most távozik, ez a csapat tutira szétesik. És van a mostaninál lentebb...
Nagyjából ugyanezt gondolom, amit leírtál, főleg az idézett részről. Messi nagyon sokat tett már értünk, olyan magasságokba segített, ami nélküle sosem lett volna, akár volt Xavi-Ini, akár nem. Értem mindenkinek az aggályait, hogy mi az, amit jelenleg már elvesz a csapatból, és ezek nagyrészt jó meglátások.

Viszont még egyszer utoljára lehet értékben kifejezhetetlen mértékben a segítségünkre, ha még 1-2 évig marad ő a mérleg nyelve egy EL-helyekért menő és egy BL induló, sőt, akár bajnok csapat között. Ha még 1-2 évig hozza vödörszám a lóvét minden irányból nekünk, függetlenül a fizujától, ami ha 70 maradna, akkor is brutális anyagi nyereség még mindig. Ha még 1-2 évig itt marad, és kiegyensúlyozza a fiatalok rutintalanságából keletkező űrt, az elszürkült középpályánk által keltett lyukat a támadásépítésünkben és még a góljainkat is megrúgja a 9-esünk helyett - imádkozzunk, hogy Agüero vagy valaki félig legalább levegye ezt a terhet.
Nyilván ideálisabb eset lenne, ha kicsit jobban sáfárkodnánk vele a csapatban betöltött szerepét tekintve, de szerintem még enélkül is fontos hogy itt maradjon a fentiek miatt. Főleg az anyagiak miatt, tényleg teljesen megzuhanhatnánk, ha ő most elmenne. Nem 100%, de erősen benne lenne a pakliban.

És akkor még nem is említettem a szurkolói okokat, mit tud még adni nekünk a meccseken, még ha nem is az RM ellen. Kapáslövések, kétkapufás gólok, centi pontos 30 méteres ívelések, cselsorozatok, ésatöbbi, nem ragozom, ismeri őt mindenki. Ez eleve más téma, és nem erről szólt ez a hozzászólás, hanem Messi és a csapat jövőjének kapcsolatáról.
Feast4
Director del Fútbol

Azt nem veszik vele kapcsolatban sokan figyelembe, hogy az enervált, kedvetlen, alulmotivált Messi minden évben lő 30+ gólt. Na Suarez példáján látható, hogy egy olyan ember hiányát aki rúgott 15-25 gól közt egy évben nem tudtuk megoldani, akkor az ő hiányát hogy fogjuk.

Griezmann, Braithwaite, Coutinho, egyik se való semmire. Dembélé ha nagy nehezen magára talál, tutira lesérül, Fati meg a fene tudja, hogy fog visszajönni. Trincão, meg nekem eddig nem igazán mutatott semmit.

Középpályán is van gond. Pedri és de Jong viheti valamire, de Pjanić, a jó SR, és az öregedő Busquets szintén nem a jövő emberei. Ez a Puig, de la Fuente, Moriba, trió meg aranyos meg minden, de egyikük sem mutatott még annyit, hogy neki lehessen menni a szezonnak, hogy na ők!

A védelembe meg tényleg ne menjünk bele. Annyi sebből vérzik ez a csapat, hogy ha Messi elmegy nekünk gatya. Legalább még egy évet de inkább kettőt maradnia kéne, hogy egy kicsit rácba lehessen szedni a csapatot és találjunk legalább egy embert valahogy aki tud is gólt rúgni. Ha ő most távozik, ez a csapat tutira szétesik. És van a mostaninál lentebb.

Elsődlegesen a meglévő keretet kell kifazonírozni, de ha ő elmegy akkor ez kb. lehetetlen, tök mindegy ki az edző.

A reklámok után nekünk járó jogdíjpénzekről, Messi nézőcsalogató erejéről, és arról, hogy egy igazolásnál esetleges szempont lehet, hogy ő itt van ne is beszéljünk.

Szonorú, hogy ide jutottunk, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy nélküle induljon a szezon.
Kép
Kalapos
Capitá del Barça

2021.05.25. 13:16:01

Rob888 írta:
2021.05.24. 23:07:50
Senki nem mondta, hogy Messi nem felelős a negatív eredményekért. Sajnos igenis sok hibát elkövetett. Az 1-4, a 0-4 és a 2-8 esetében sem tudott csk ként mentálisan erőt adni a többieknek. Ő is megtört lelkileg, sajnos. Már korábban is írtam nem igazán tartom alkalmas csapatkapitánynak! Ő a világ legjobbja, de nem vezető típus.
Tartom magam ahhoz, hogy mellé fiatal, dinamikus, gyors, klasszis játékosok kellenek ( pl. De Bruyne, Robertson, Valverede, Alexander Arnold stb.), akikkel újra feljuthatna a csúcsra. Irreális elvárás ugyanazt a sebességet, robbanékonyságot elvárni tőle, mint 4 évvel ezelőtt. Zsenijére, kulcspasszaira, meglátásaira viszont nagy szükség lenne. Át kellene értékelni a csapaton belüli helyzetét. Hibázott, mert bízott abban, hogy az idősebb játékosok elegendőek lesznek újra csúcsra repíteni a csapatot. Hibázott, mert talán túlértékelte saját szerepét is. Áldozat. mivel nem volt olyan edző, vezető, aki helyére tette volna a dolgokat. Mondjuk egy Guardiola. Most talán nagyobb szüksége lett volna rá, mint bármikor pályafutása során.
Nem hiszem, hogy elhagyja a csapatot, hiszen ezer szálon kötődik ide. Nem ismerem, de életét és a pályán tanúsított önzetlen magatartását látva fantasztikus, ragaszkodó, család centrikus érzelem gazdag embernek tartom. Igazi példakép a jövő generációi számára. Ugyanakkor egyre többet látjuk csalódott arccal lejönni a pályáról, ez nem méltó a pályafutásához. Neki is változtatni kellene, elfogadni az idő múlását, újraértékelni szerepét. Szerintem mindannyiunk nevében mondhatom, hogy még pár évig a felszabadult Messit szeretnénk látni a pályán remélem Barca mezben.
Nagy vonalakban természetesen igazad van. Sokan viszont pont azt fogalmazzám meg itt a fórumon hogy Messi az egyetlen valamire való ember nálunk, és mindenki más szemét, 8. hely, eurépa liga selejzető legjobb esetben és világvéga ha ő elmegy.

Mások meg azt mondják hogy Messiből erősen vissza kellene venni. - ebből születnek a kifejezetten értelmes posztok.

És vannak akik szerint ki kéne rakni, de igazából ez a fórumon a legritkábban sem hangzik el max facebookon olvasni ilyet. Messi haterek vannak na. Ennek ellenére sokan ezt véleményt és az utóbbi véleményt összekeverik, és ugranak harapnak hogy valaki Messire csúnyán néz.

No meg vannak akik szerint Messinek lépnie kéne hogy még nyerjen valamit, tehát nem azért hogy a klub újrakezdhesse tisztalappal, hanem azért hogy Messinek legyen esélye további címeket nyerni mert ugye itt lehetetlen.

Amiben jó Messi arra nincs pozíció a mai labdarúgásban. Labdával top1, de labda nélkül védekezésben és támadásban is gyenge. Sőt, most már labdával is hiába top1, mert azzal is túl akaratos, akkor is ugyanazt próbálja amikor lehetetlen, a robbanékonyságának nagy része oda, kiszámíthatatlan meg sose volt igazán.
Hogy a játékán változtatna-e máshol? Nem tudom. A válogatottban is ugyanezt csinálta mindig szóval én nem hiszem hogy ő tud/akar mást játszani. Jó lenne megtudni, tuti követném minden meccsét.
Az edzőkkel viszont minden hír és tapasztalat alapján meggyűlik a baja. Nem tudhatjuk biztosra, de valszeg ő nem igazán akar máshogy focizni. Ha megmondják neki mit hogy kéne azt rosszul veszi. Jogosan? Talán.
Rob888
Jugador d'estrella

2021.05.24. 23:07:50

Senki nem mondta, hogy Messi nem felelős a negatív eredményekért. Sajnos igenis sok hibát elkövetett. Az 1-4, a 0-4 és a 2-8 esetében sem tudott csk ként mentálisan erőt adni a többieknek. Ő is megtört lelkileg, sajnos. Már korábban is írtam nem igazán tartom alkalmas csapatkapitánynak! Ő a világ legjobbja, de nem vezető típus.
Tartom magam ahhoz, hogy mellé fiatal, dinamikus, gyors, klasszis játékosok kellenek ( pl. De Bruyne, Robertson, Valverede, Alexander Arnold stb.), akikkel újra feljuthatna a csúcsra. Irreális elvárás ugyanazt a sebességet, robbanékonyságot elvárni tőle, mint 4 évvel ezelőtt. Zsenijére, kulcspasszaira, meglátásaira viszont nagy szükség lenne. Át kellene értékelni a csapaton belüli helyzetét. Hibázott, mert bízott abban, hogy az idősebb játékosok elegendőek lesznek újra csúcsra repíteni a csapatot. Hibázott, mert talán túlértékelte saját szerepét is. Áldozat. mivel nem volt olyan edző, vezető, aki helyére tette volna a dolgokat. Mondjuk egy Guardiola. Most talán nagyobb szüksége lett volna rá, mint bármikor pályafutása során.
Nem hiszem, hogy elhagyja a csapatot, hiszen ezer szálon kötődik ide. Nem ismerem, de életét és a pályán tanúsított önzetlen magatartását látva fantasztikus, ragaszkodó, család centrikus érzelem gazdag embernek tartom. Igazi példakép a jövő generációi számára. Ugyanakkor egyre többet látjuk csalódott arccal lejönni a pályáról, ez nem méltó a pályafutásához. Neki is változtatni kellene, elfogadni az idő múlását, újraértékelni szerepét. Szerintem mindannyiunk nevében mondhatom, hogy még pár évig a felszabadult Messit szeretnénk látni a pályán remélem Barca mezben.
Válasz küldése