Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Az első részhez annyit tennék hozzá, hogy két részre bontanám Messi túlzott játékba vonását:Chino írta: ↑2021.05.26. 16:25:13Azt nem mondanám, hogy mindig ő van üresen, jellemzően akkor is ő kapja a labdát, ha 2-3 ember van a nyakában, aztán amikor középen belemegy a falba vagy 4 játékoson keresztül próbál kis területen kényszeríteni persze, hogy labdavesztés van. Bármekkora zseni ezeket ő sem tudja megoldani,.
Taktika miatt nem kontrázunk? Hát így is fel lehet fogni, de mikor meg lehetne lódulni és inkább bevárjuk a félpályán Messit, a védelem meg háromszor rendeződik, az nem hiszem, hogy edzői utasítás.
Ez az adjuk át a területet se olyan egyszerű mint hangzik. Az összes csapat tudja, hogy fel kell húzni két falat, eszükbe sincs kitámadni. Úgy csak a késbe szaladnak bele.
Párszor mondjuk megoldotta ezeket, illetve a kényszerítőhöz társ is kell, Ini meg Neymar képes volt rá, a mostaniak nem.Chino írta: ↑2021.05.26. 16:25:13Azt nem mondanám, hogy mindig ő van üresen, jellemzően akkor is ő kapja a labdát, ha 2-3 ember van a nyakában, aztán amikor középen belemegy a falba vagy 4 játékoson keresztül próbál kis területen kényszeríteni persze, hogy labdavesztés van. Bármekkora zseni ezeket ő sem tudja megoldani.
Taktika miatt nem kontrázunk? Hát így is fel lehet fogni, de mikor meg lehetne lódulni és inkább bevárjuk a félpályán Messit, a védelem meg háromszor rendeződik, az nem hiszem, hogy edzői utasítás.
Ez az adjuk át a területet se olyan egyszerű mint hangzik. Az összes csapat tudja, hogy fel kell húzni két falat, eszükbe sincs kitámadni. Úgy csak a késbe szaladnak bele.
Azt nem mondanám, hogy mindig ő van üresen, jellemzően akkor is ő kapja a labdát, ha 2-3 ember van a nyakában, aztán amikor középen belemegy a falba vagy 4 játékoson keresztül próbál kis területen kényszeríteni persze, hogy labdavesztés van. Bármekkora zseni ezeket ő sem tudja megoldani,.recrea írta: ↑2021.05.26. 15:50:05Szép elgondolás, h ne Messire építsük a csapat játékát, amikor a pályán van, ezzel az a probléma, h még mindig annyival a mezőny felett van, h elnyomja a többi játékost, de az egész csapatot is. Valahogy mindig ő van jó helyen, mindig őt találja meg a labda, mindig hozzá pattan, mindig tud ritmust váltani, mindig ő van üresen. “Mindig”. Mivel ez nem tanítható, elég nehéz tőle elvenni. Hogy ezekből milyen arányban hozza a jó és a rossz döntéseket, az más kérdés.
Nem Messi miatt nem kontrázunk, hanem a taktika miatt nem kontrázunk. Kb. ‘95 óta ismerem a Barcát, ez a csapat sosem kontrázott. Bár, hazudok, mert LE idején sokat kontráztunk, méghozzá Messivel, sokkal direktebb volt a játékunk és jól is nézett ki.
Évek óta ugatom, h át kéne adni az ellenfélnek a területet és abból játszani, LE ezzel egész eredményesen próbálkozott, mivel most nincsenek azok a klasszisaink, akik voltak pár éve, ez fokozottan igaz.
Mondjuk ez pont nem jellemző. Dest, Pedri, Trincao, egyik sem ilyen volt. Ahogy tavaly Griezmann vagy De Jong sem. A mostaniak közül, akik jönnek/jöhetnek Wijnaldum stabil kezdő, Depay szintén, EG sem azért padozott, mert olyan gyenge lenne, egyedül Aguerora lehet mondani, de ő sanszosan Messi megtartása miatt jött.
Azt kötve hiszem, hogy ukászba lenne adva, hogy Messit keressék, az ilyen Valverde, Setien, Koeman-féle emberek nem akarnak konfrontálódni vele, aminek ez az eredménye.Kalapos írta: ↑2021.05.26. 15:21:08Ha nem is edzői utasítás hogy mindenki keresse Messit, de az alakzat adja hogy mindenki keresi Messit. Az általános játékszituációk amiket kialakítunk rá építenek szóval én bátor vagyok kijelenteni hogy igen ki van mondva hogy őt keresd. Szerintem egész részletesen leírtam ezt a felállásbeli problémát, amit csak Messi szabadsága okoz egyedül. Konkrét posztot kéne neki adni, konkrét percekkel és feladattal. A 10 mezőnyjátékosból ott tartunk hogy 4 ember hiányzik jelenleg előről:
Griezmann balszélen 0 (ez az ami nem Messi hibája),
centerünk nincs a felállásban,
jobbszélsőnk korábbi években nem volt de most van csak nincs kivel játszania (idén center helyett lett jobbszélsőnk ugye hála Koemannak),
és nincs belső kp-nk aki szervezne.
Ezt Messi okozza azzal hogy ott játszik szabadon ahol akar, és az edző engedi neki. Amelyik edző meg változtatna ezen azzal összeveszik, ez aggasztó.
Húha, lehet én triggereltelek megintcsababarca írta: ↑2021.05.26. 14:45:20Nem tudom másnak nevezni azt, hogy valaki fél éve regisztrált, és hozzászólásainak zöme Messi elleni érvelés.sansz írta: ↑2021.05.26. 14:21:25
Szerintem te tolod túl azt a Messi védést, most visszaolvastam sok kommentet, senki nem szapulta Messit és nem is gyűlöli senki (itt). És ráadásul pont te is olyan vagy, aki nem fogja vissza magát, ha egy játékost szidni kell és örökre eltiltani még a stadion közeléből isHa tavaly te lettél volna a döntéshozó, most nem lett volna Businak jó éve. Megjegyzem, ha én lettem volna, akkor se lett volna...
Igen, tény, de mondjuk azóta sok rosszat nem mondtam Busiról, mert csak azért is.
Sőt tudják sokan hogy utálom az embert, de sokáig a topikjába se írtam, mert nem láttam értelmét lefutni mindig ugyanazokat a köröket ott.
Túltolom, mert mások meg a támadást tolják túl.
Ha elolvastad az összes hozzászólást, azt is láthattad, hogy sok dologban egyetértek, és leírtam, hogy lehetne változtatni ezen, szerintem.
Én nem írnék ide messilove, messiakirály, meg stb kommenteket, nem linkelnék videókat (így sem teszem), ha nem minden héten ugyanaz lenne a téma itt, ugyanazokat a köröket folyamatosan futva.
Szerintem abban kiegyezhetünk, hogy a javuláshoz Messinek is változtatni kell a hozzáállásán, illetve a klubnak is, és a többi játékosnak is.
btw. nem hiszem, hogy az minden játékos kimondott feladata, hogy Messit keresse a labdával. nem tudom elképzelni, hogy Koeman taktikai utasítása az, hogy passzoljatok Messinek majd megoldja. ez egy mentális beidegződés, ami az évek során kialakult.
Nem tudom másnak nevezni azt, hogy valaki fél éve regisztrált, és hozzászólásainak zöme Messi elleni érvelés.sansz írta: ↑2021.05.26. 14:21:25
Szerintem te tolod túl azt a Messi védést, most visszaolvastam sok kommentet, senki nem szapulta Messit és nem is gyűlöli senki (itt). És ráadásul pont te is olyan vagy, aki nem fogja vissza magát, ha egy játékost szidni kell és örökre eltiltani még a stadion közeléből isHa tavaly te lettél volna a döntéshozó, most nem lett volna Businak jó éve. Megjegyzem, ha én lettem volna, akkor se lett volna...
Szerintem te tolod túl azt a Messi védést, most visszaolvastam sok kommentet, senki nem szapulta Messit és nem is gyűlöli senki (itt). És ráadásul pont te is olyan vagy, aki nem fogja vissza magát, ha egy játékost szidni kell és örökre eltiltani még a stadion közeléből iscsababarca írta: ↑2021.05.26. 09:21:17
Nem elég, hogy Messit lekorlátozod, és akkor a többiek szabadabbak lesznek.
Alba, Busquets, Roberto, stb játékosok első gondolata az hogy visszafelé átveszik a labdát, forgolódnak, majd keresik Messit, ha nem találják haza TS-nek.
Ezt kellene kiölni a fejekből.
Az, hogy Messit leteszed a padra, az ezen nem fog változtatni, mert ha nincs a pályán, akkor is a berögzött automatizmusok fognak életbe lépni.
Tehát ahhoz hogy itt jobb foci legyen, mindenkinek változtatnia kell, elsődlegesen fejben.
Mert ezek fejben dőlnek el, a gondolatok, előre ütemezések fejben, hogy ki hol lesz mikor átveszem a labdát, és passzolnék.
Igen, Messinek is visszább kellene lépni, de ez csak akkor működik, ha a többiekben is tudatosul ez, hogy Messi visszább lépett, ne őt keressék.
Én így gondolom, lehet nincs igazam.
Nem elég, hogy Messit lekorlátozod, és akkor a többiek szabadabbak lesznek.Chino írta: ↑2021.05.26. 08:59:12
Igen van igazság abban amit írsz, de ez a véglet megvan a másik oldal felől is. Sokaknak pedig az a véleményük, hogy ebből a csapatból csak Messi ér valamit, neki köszönhetünk mindent, nélküle EL helyért küzdenénk, sőt egyenesen sajnálják, hogy ilyen sz...r csapatban kell játszania.
De szerintem mindketten (és az intelligensebb szurkolók is) tudják, hogy egyik véglet sem igaz, az igazság valahol középen van, viszont, hogy merre húz az lehet alapja egy értelmes vitának.
Vannak tények, érvek amiket fel lehet hozni. Viszont személy szerint én inkább afelé hajlok, hogy a legtöbbet abból tudnánk profitálni, ha a szerepét egy kicsit "korlátoznánk" nem kellene az egész csapatnak alá játszani. Ugyanakkor egyet tudok érteni az alattam szólóval, miszerint nem valószínű, hogy ebben Messi feltétlenül partner lenne. Hogy megvalósulhasson ahhoz egy megfelelő edző kellene és bármilyen furcsa is, én Xavit találom erre legalkalmasabbnak. Más elérhető emberről nem tudom elképzelni, hogy bármit is változtasson Messi szerepével kapcsolatban.
Az hogy Griezmann jó kontra ember nem egy érv, hanem egy tény. Az hogy mi nem kontrákat játszunk egy másik tény.csababarca írta: ↑2021.05.26. 01:41:53
De azt sugallja az olyan mondat, amiben Messit szapulják, többieket felmentik.
Mert Griezman mekkora kontraspíler bezzeg, de Messi miatt nem lehet azt játszani. Ez csak egy példa. Leírták feketén-fehéren.
Itt szerintem senki se volt Messi-hater. Teljesen korrekt átgondolt érveket hozott fel mindenki a saját véleményének közlésére. Nem volt Messi utálat senkinél, még annál se aki el akarja küldeni. TS-re is annyit mondott valaki hogy már ő se olyan jó mint korábban, ami igaz is, és természetes is, és ennyi, nem volt utálat meg hogy takarodjon.csababarca írta: ↑2021.05.26. 01:41:53
nem is veled van a probléma, hanem az olyanokat nem értem, akiknek a fórumon való létezése nem tesz ki mást, csak hogy Messit szapulja, belerúgjon mindig.
azt sem értem, hogy minimum 2 éve két ember tart minket lélegeztetőgépen, TS és Messi, hozzájuk vehető még kb DeJong, meg tavasszal Busquets. Ehhez képest TS és Messi felé megy a köpködés, meg elmélkedés, az ő topikjaik pörögnek.
Ne haragudj, de ezt nem tudom hova tenni, és nem is tudom elfogadni, hogy a teljesítményt is lerakókat rugdossuk.
Vagy akkor legyen gerinc az illetőben, és írja le hogy utálja Messit (nem rólad van szó), vagy hogy nem szimpatikus, álljon bele rendesen, hogy vele jobbak lennénk, stb, de ne húzza fel az álságos "taktikai" vonalra, hogy miért is nem jó Messivel. Nevetséges.
Igen van igazság abban amit írsz, de ez a véglet megvan a másik oldal felől is. Sokaknak pedig az a véleményük, hogy ebből a csapatból csak Messi ér valamit, neki köszönhetünk mindent, nélküle EL helyért küzdenénk, sőt egyenesen sajnálják, hogy ilyen sz...r csapatban kell játszania.csababarca írta: ↑2021.05.26. 01:41:53De azt sugallja az olyan mondat, amiben Messit szapulják, többieket felmentik.
Mert Griezman mekkora kontraspíler bezzeg, de Messi miatt nem lehet azt játszani. Ez csak egy példa. Leírták feketén-fehéren.
nem is veled van a probléma, hanem az olyanokat nem értem, akiknek a fórumon való létezése nem tesz ki mást, csak hogy Messit szapulja, belerúgjon mindig.
azt sem értem, hogy minimum 2 éve két ember tart minket lélegeztetőgépen, TS és Messi, hozzájuk vehető még kb DeJong, meg tavasszal Busquets. Ehhez képest TS és Messi felé megy a köpködés, meg elmélkedés, az ő topikjaik pörögnek.
Ne haragudj, de ezt nem tudom hova tenni, és nem is tudom elfogadni, hogy a teljesítményt is lerakókat rugdossuk.
Vagy akkor legyen gerinc az illetőben, és írja le hogy utálja Messit (nem rólad van szó), vagy hogy nem szimpatikus, álljon bele rendesen, hogy vele jobbak lennénk, stb, de ne húzza fel az álságos "taktikai" vonalra, hogy miért is nem jó Messivel. Nevetséges.
De azt sugallja az olyan mondat, amiben Messit szapulják, többieket felmentik.Chino írta: ↑2021.05.25. 23:35:40
Az, hogy mi lenne Messi nélkül nem tudjuk. Viszont itt (a többség) nem azt mondja, hogy mindenki jó csak Messi gyenge. Sőt alább a kolléga azt ecsetelte, hogy Messin kívül kb. mindenki megye 2-es szinten van.
És természetesen nem menti fel senki játékát Messi esetlegesen gyengébb játéka, de a csapatban betöltött szerepe által ez vica versa alapon működik. Mivel a taktika (legyen ez tudatos vagy akaratlan) nagy részben rá épül -ami teljesen egészségtelen és meg is lett az eredménye- az ő felelőssége is nagyobb.
És a legtöbben, ahogy én is, nem Messi elküldése mellett ágálunk, hanem az a rendszer ellen, amiben a jelenlegi szerepet betölti.
Azt mondjuk sztem ne mondd meg ki hol lesz a Messi éra után, mert nem tudod ki hol volt előtte. De ez csak zárójelben.csababarca írta: ↑2021.05.25. 22:40:32Kicsit megint túltoljátok a biciklit.
Mondjuk pont ti nem lesztek már sehol amikor esetlegesen Messi nélkül döcögünk, de sebaj.
Érdekes, minden összefügg mindennel, megfejtettük hogy mindenki király csak Messi gyenge.
Ha minden összefügg mindennel, akkor a többiek satnya játéka nem függ össze Messi gyengébb (keret zömének a legerősebb szezonja nem volt ilyen mint Messi gyengébb éve) játékával?
Költői kérdés volt.
Igazatok van sok mindenben, de felmenteni sokszor bukott játékosokat azzal, hogy Messi miatt vót, az olyan mint itthon a gyurcsányozás. Van benne valami, de az összkép egész más.
Feastnek igaza van, kell egy terv, mondjuk az hogy 2 év múlva Messi abbahagyja. Lehet szépen felépíteni a csapatot a postMessi érára.
Sokkal könnyebb úgy, hogy itt van, egy húzónév, ha tetszik ha nem.
Fokozatosan visszább lehet venni a szerepéből is.
Gondosan kell ezt megtenni.
Szerintem az utolsó mondatodért kár volt. Az eddigi tapasztalataim szerint a fórum nem arról szólt eddig, hogy sárt dobáltunk egymásra, mert más volt a véleménye.Sonoma írta: ↑2021.05.25. 22:15:03Sziasztok!
Jó ideje olvasom a fórumot.
Amiért ide írok először az a számomra érthetetlen Messi mosdatás (és imádat). Én kevésbé vagyok elnéző vele szemben, mert a Barcelona legnagyobb kerékkötőjének tartom. A gyorsasága megkopott, kondíciója 20-25 perc tempós focira elég ( utána séta). Ha nincs kedve focizni (vagy elveszik a kedvét- ami mostanában gyakori) -1 ember vele a csapat. Ha ezt más csinálná már rég tüntetnének ellene.
Persze jönnek itt páran azzal, hogy mennyire hiányozna az ő 25-30 gólja. Lehet az elején döcögne a szekér, de biztos vagyok benne, hogy megtalálná egy jó edző a megfelelő formációt. Kiszámíthatatlanabbá tenné a támadásainkat ( jó értelemben). Volt már rá példa. És ne az utolsó meccsből induljunk ki, amikor az egész csapat enerváltan-csak tudjuk le alapon- fociztak.
Természetesen nem vonom kétségbe amit letett, de ez már nem az a csúcs játékos, aki meccseket dönt el egymaga egy erős ellenféllel szemben. A fizetéséről nem is beszélnék, mert azt már mások megírták mennyire irreálisan magas volt az elmúlt 4 évben. Ebből egy BayernM. egy kezdő 11-et felállít...
Még mielőtt jönnének a- " de a vezetőség megadta akkor meg miről beszélünk" kommentek- védő beszédek, igenis ez egy kizsarolt szerződés, amivel óriási kárt okozott a klubnak. Ezért is szeretném, ha meggondolná magát és nyáron elmenne.
Egy Reál Madridnál azon vesznek össze a Vazquessel, mert nem fogadta el a 3,5m ajánlatot ( és menne Olaszországba 5 m -ért), nálunk meg egy Umtiti keres 15m-t. És közvetetten Messi fizetése is hatással volt a többiekére.
A másik nem szabadott volna ekkora befolyást engedni a Messi-klánnak. Tito Martino óta tudjuk, senki nincs biztonságban, ha ellent mond Messinek.
Lehet ő (is) tette naggyá a Barcelona, de ő is aki most viszi majd a mélybe ha marad jövőre is. Mind csapatépítésben, mind pénzügyileg.
Mert a Barcelona nem egyenlő Messivel. Sokan itt még akkor kezdtek el szurkolni a csapatnak, amikor még nem is játszott főszerepet. És remélem utána is visszatér az elitbe a csapat.
Jöhet a sz.r cunami felém a Messi fanoktól.
Feast4 írta: ↑2021.05.25. 20:11:41Azt nem veszik vele kapcsolatban sokan figyelembe, hogy az enervált, kedvetlen, alulmotivált Messi minden évben lő 30+ gólt. Na Suarez példáján látható, hogy egy olyan ember hiányát aki rúgott 15-25 gól közt egy évben nem tudtuk megoldani, akkor az ő hiányát hogy fogjuk.
Griezmann, Braithwaite, Coutinho, egyik se való semmire. Dembélé ha nagy nehezen magára talál, tutira lesérül, Fati meg a fene tudja, hogy fog visszajönni. Trincão, meg nekem eddig nem igazán mutatott semmit.
Szonorú, hogy ide jutottunk, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy nélküle induljon a szezon.
Nagyjából ugyanezt gondolom, amit leírtál, főleg az idézett részről. Messi nagyon sokat tett már értünk, olyan magasságokba segített, ami nélküle sosem lett volna, akár volt Xavi-Ini, akár nem. Értem mindenkinek az aggályait, hogy mi az, amit jelenleg már elvesz a csapatból, és ezek nagyrészt jó meglátások.
Nagy vonalakban természetesen igazad van. Sokan viszont pont azt fogalmazzám meg itt a fórumon hogy Messi az egyetlen valamire való ember nálunk, és mindenki más szemét, 8. hely, eurépa liga selejzető legjobb esetben és világvéga ha ő elmegy.Rob888 írta: ↑2021.05.24. 23:07:50Senki nem mondta, hogy Messi nem felelős a negatív eredményekért. Sajnos igenis sok hibát elkövetett. Az 1-4, a 0-4 és a 2-8 esetében sem tudott csk ként mentálisan erőt adni a többieknek. Ő is megtört lelkileg, sajnos. Már korábban is írtam nem igazán tartom alkalmas csapatkapitánynak! Ő a világ legjobbja, de nem vezető típus.
Tartom magam ahhoz, hogy mellé fiatal, dinamikus, gyors, klasszis játékosok kellenek ( pl. De Bruyne, Robertson, Valverede, Alexander Arnold stb.), akikkel újra feljuthatna a csúcsra. Irreális elvárás ugyanazt a sebességet, robbanékonyságot elvárni tőle, mint 4 évvel ezelőtt. Zsenijére, kulcspasszaira, meglátásaira viszont nagy szükség lenne. Át kellene értékelni a csapaton belüli helyzetét. Hibázott, mert bízott abban, hogy az idősebb játékosok elegendőek lesznek újra csúcsra repíteni a csapatot. Hibázott, mert talán túlértékelte saját szerepét is. Áldozat. mivel nem volt olyan edző, vezető, aki helyére tette volna a dolgokat. Mondjuk egy Guardiola. Most talán nagyobb szüksége lett volna rá, mint bármikor pályafutása során.
Nem hiszem, hogy elhagyja a csapatot, hiszen ezer szálon kötődik ide. Nem ismerem, de életét és a pályán tanúsított önzetlen magatartását látva fantasztikus, ragaszkodó, család centrikus érzelem gazdag embernek tartom. Igazi példakép a jövő generációi számára. Ugyanakkor egyre többet látjuk csalódott arccal lejönni a pályáról, ez nem méltó a pályafutásához. Neki is változtatni kellene, elfogadni az idő múlását, újraértékelni szerepét. Szerintem mindannyiunk nevében mondhatom, hogy még pár évig a felszabadult Messit szeretnénk látni a pályán remélem Barca mezben.