Más topicokban olyan értelmes beszélgetések szoktak lenni itt viszont teljesen jogosan annyira elfogult mindenki hogy csak ismétli önmagát a többiek meghallgatása nélkül.
Megjegyezném hogy engem az csalogatott most ebbe a rendkívül kellemetlen topikba, hogy olyanokat írtak hogy Messinek el kellett volna mennie a Citybe, most egy aranylabdával egy BL címmel és egy PL-lel több lenne otthon. Aztán jöttek emberke mondani hogy nem olyan biztos az. Aztán jött hogy hát igen, nekünk is ezt vagy azt kéne. Kellenének a gyors emberek mellé, és akkor a régi lehetne. Na ez volt az alaphelyzet.
Azt is leírtam hogy több féle vélemény van.
1. Messi az egyetlen valamire való ember nálunk, és mindenki más szemét, 8. hely, eurépa liga selejzető legjobb esetben és világvéga ha ő elmegy.
2. Mások meg azt mondják hogy Messiből erősen vissza kellene venni. - ebből születnek a kifejezetten értelmes posztok, LG, Sansz, Chino én.
3. Vannak akik szerint ki kéne rakni, ilyet ritkán olvastam eddig, de azóta született erre is hozzászólás, érvekkel, végén kis polgárpukkasztással.
4. No meg vannak akik szerint Messinek lépnie kéne hogy még nyerjen valamit, tehát nem azért hogy a klub újrakezdhesse tisztalappal, hanem azért hogy Messinek legyen esélye további címeket nyerni mert ugye itt lehetetlen. Itt jött a City, hogy ott most mi lenne ha ott lenne, meg itt mi lenne.
Az 1. és 4. között is kicsi, meg a 2. 3. között is kicsi az eltérés, de van.
A 4. akasztott ki engem, ami miatt újra vettem a bátorságot írni ebbe a topicba.
csababarca írta: ↑2021.05.26. 01:41:53
De azt sugallja az olyan mondat, amiben Messit szapulják, többieket felmentik.
Mert Griezman mekkora kontraspíler bezzeg, de Messi miatt nem lehet azt játszani. Ez csak egy példa. Leírták feketén-fehéren.
Az hogy Griezmann jó kontra ember nem egy érv, hanem egy tény. Az hogy mi nem kontrákat játszunk egy másik tény.
Amit mondok: Messi miatt nem kontrázunk, mert neki az nem kényelmes, és ezen kéne változtatni.
csababarca írta: ↑2021.05.26. 01:41:53
nem is veled van a probléma, hanem az olyanokat nem értem, akiknek a fórumon való létezése nem tesz ki mást, csak hogy Messit szapulja, belerúgjon mindig.
azt sem értem, hogy minimum 2 éve két ember tart minket lélegeztetőgépen, TS és Messi, hozzájuk vehető még kb DeJong, meg tavasszal Busquets. Ehhez képest TS és Messi felé megy a köpködés, meg elmélkedés, az ő topikjaik pörögnek.
Ne haragudj, de ezt nem tudom hova tenni, és nem is tudom elfogadni, hogy a teljesítményt is lerakókat rugdossuk.
Vagy akkor legyen gerinc az illetőben, és írja le hogy utálja Messit (nem rólad van szó), vagy hogy nem szimpatikus, álljon bele rendesen, hogy vele jobbak lennénk, stb, de ne húzza fel az álságos "taktikai" vonalra, hogy miért is nem jó Messivel. Nevetséges.
Itt szerintem senki se volt Messi-hater. Teljesen korrekt átgondolt érveket hozott fel mindenki a saját véleményének közlésére. Nem volt Messi utálat senkinél, még annál se aki el akarja küldeni. TS-re is annyit mondott valaki hogy már ő se olyan jó mint korábban, ami igaz is, és természetes is, és ennyi, nem volt utálat meg hogy takarodjon.
Átnézve a neveket nem igazán van olyan aki csak azért jár ide hogy utálja Messit. És még egyszer, nem Messi utálat volt a topic, hanem azt dobta be valaki hogy mi lett volna ha megy a Citybe.
Ráadásul mindenre van érv, ellen érv, tények egymás ellen felsorakoztatva szóval tök érdekes lehetne csak hát túl sok a hozzászólás és elvesznek a párbeszédek meg mindenki tényleg harap, mert kényes a téma.
Suarez pótlását pl jól kibeszélte a fórum. Azt is látszik hogy Messi 40 gólpontja is hiányozna, de nem lehetetlen megoldani.
Koemant én kiraknám a hülyeségei miatt. Messit védeni hogy nincs jó edzője viszont értelmetlen, mert a tények azok hogy Tata Lucho meg Setien próbált hozzányúlni Leohoz és minddel összeveszett. Valverde meg Koeman hagyja csinálni amit akar, ők jók, ők élvezik az öltöző bizalmát. Háát nekem ez se tetszik.
Sok pénzt elvisz, sokat hoz, nem látjuk a pontos adatokat szóval nehéz azzal érvelni hogy pénzügyileg mizu van. Nekem olyan érzésem van hogy pénzügyileg legalább semlegesen járunk azzal hogy itt van, vagy jól. Túl nagy név, eleve ez vele a baj a pályán és az öltözőben is.
A többiek szidása:
Azért kevésbé értelmes, mint Messi szidása, mert FC Messi vagyunk, és mindennek úgy kell működnie hogy belőle a maxot kihozzuk.
Példákat már írtam a jobb szélső lehetetlen küldetésére, aki mellett se belső kp se csatár akivel összejátszhatna.
A kp híres kreativitás hiánya a másik. Hogy legyenek kreatívak ha mind box-to-box és vkp aki játszik és akit igazolunk? Ez Messi miatt van, mert ő a taktika előre, hogy majd ő szervez meg osztogat meg cselez meg lő. Csak rakjunk mellé gépeket akik futnak. Ezután hogy valaki szidja a kp-t az nem látja az okot. Griezmannra már sokszor mondtam hogy jó player csak nem ide, és ez igaz is, legalább is én tartom hogy igaz.
Konkrétan csak Griezmannt nem mentettem én fel a kritika alól. A kpkat és a jobbszélsőt viszont érvekkel alátámasztva igen. Griezmann-nak nincs célja a pályán, és annyira össze van törve az ember hogy az 1*1 se megy neki. El kéne küldeni amíg pénzt kapunk érte.
Az egész védelmet nehéz felmenteni.. Lenglet meg Piké legalább is eljátszotta az esélyeit. A többiek szerintem rendben vannak. A feltolt lassú játék nettó öngyilkosság szóval ha kapjuk a gólokat az viszonylag természetes. Hibázni is könnyű ha teljes pálya van mögötted és pl 3v3-ban hozzák a támadók. Még régen a jó védőkkel se játszottunk ilyen magasan.
A keret szidása azért is felesleges mert mint írtam, teljesen más kerettel is ugyanezt játszottuk, akkor a bajnokság ok volt, de a probléma ugyanez volt, csak ritkábban jött ki.
A pályán a taktikai hibák okai szerintem:
1. Messi pozija és mozgása - jelenleg csatár, jobbszélső és szervező kp nélkül játszunk. Az adott játékos a pályán van, csak a dolga olyasmi amivel nem segít a csapaton, mert a lényegi dolgát Messi intézi, és nem egyéni dolog ez, hanem taktikai. A lényegi dolgot meg elintézi Messi, és bezsebeli a kedves szurkolók szeretetét mert jönnek a gólpontok, csak az eredmények meg a nyertes rangadók egyre ritkábban jönnek.
2. Barto - mondani sem kell.
Evvan.