csababarca írta: ↑2021.07.04. 12:09:31
de miért az a kérdés, hogy Messi belefér-e a csapatnak, amikor konkrétan a védőink védekezni se tudnak?
A KP meg nem szűr, akkor az belefér?
Ez a Messi topic itt jóhogy Messi a téma, pláne most,hogy minden nap jön valami félkamuhír,amin lehet csámcsogni.
Tudom,hogy egyedül vagyok a véleményemmel, mert Lengletet a többség gyűlöli, de akkor sem vele van a nagy gond. Érdekes, de Ligt sorra hozta az amatőr hibáit, de az senkit nem érdekel, Lenglet fontos pillanatban csúszik el és lökik fel, erre megint megy a fröcsögés. És ugyanez van a Barcában is. Négy meccset nyomás alatt hibátlanul lehoz, meg sincs említve. De az ötödik meccsen,ha jön a hiba,mint mindenkinél,akkor megint megy a gyűlölködés.
Nem kizárólag Messire kihegyezve, de a Barca az elmúlt években csapatként támadott és lövette Messiékkel a gólokat,mintha az ő személyes rekordjai lennének a legfontosabbak, viszont nem csapatként védekezett. És nem csak Messi miatt,ahogy említetted nincs szűrés stb.
Araujot még nem utálják a szurkolók, de azért már olvad a rózsaszín köd és jönnek szépen a róla kapott gólok is. Pár év is ő is úgy lesz emlegetve. De mindenkiről jönnének, ehhez nyomás kell és egyedűl kell lenni.
A mostani sztár csapatok sztár védői mind olyanok,hogy nyolc emberen verekszi át magát az ellenfél és ha nyolcadikként is hibázik néha,még akkor is sokszor kisegítik őket. Az EB is mutatja,hogy jó védelemhez nem kell extra védő, csak fegyelmezettség a teljes csapattól. Lengelet meg hiába utáljátok, ő egyénileg sem olyan rossz, a jók közt egy erős közepes. Amúgy engem nem zavar,ha a védőket ott felejtik szívni, régen is kedveltem a brazilos, mindegy mennyit kapunk,csak többet rúgjunk mentalitást, csak ehhez már kevés a csapat. És bárkire cseréled a belső védőket, ez nem fog változni. Első körben kéne egy 30-40 perces motivált Messi és egy nagyon sokat és kreatívan dolgozó középpálya és támadósor,hogy objektíven lehessen védőket szelektálni. De Messi, mivel ő a legdrágább,legjobb mindenben legebb, nyilván az az elvárás,hogy ne csak gólt lőjjön,hanem nyerje meg a meccseket. A PSG-ben nagyon hamar kiutálnák a szurkolók is, ha csak az lenne a sikere,hogy gólkirály lesz.
De a sötét polip jósmágiám azt mondja,hogy erre nem kerül sor, biztosan itt marad, pontosan tudja ő is,hogy BL esélyes csapatban ő már nem lenne 90 perces ember.