Engem lenyűgöztek a spanyolok, főleg LE mint edző, de a fiatalabb kis nevű támadók is. Morata és Moreno kevésbé, de a többiekkel nem volt bajom, és említett két taggal se lett volna ha van előttük még egy a sorban és ők csak cserék.
Egy érdekességet akarok csak mondani, mert hallom hogy kevés a klasszis labdarúgó a korábbi korszakokhoz képest.
Ebben van valami, meg nem is.
Szerintem is kevesebb a zseni, akik labdával jók, és emiatt kevesebb az emlékezetes csel vagy gól mint a 90-es/2000-es években. Nincsenek korszakos emberek akik neve egybe forrt egy-egy csapattal vagy válogatottal. Mert nem is egy-két emberre építenek a csapatok.
Viszont a játékosok mint sportolók sokkal jobbak most. Az atletikusság, gyorsaság, robbanékonyság, az ugrások, ötközések minden ami klasszikusabb sportszerű elem a fociban viszont csúcsra van járatva. Kevesebb is a zseni, mert ha valaki nem volt fizikailag top az nem jutott messzire, és kevesebb is a suta bunkó favágó, mert azok se jutottak messzire. Egy utolsó válogatott utolsó csere balbakkje is iszonyat ügyes 20 évvel korábbhoz képest. Tényleg, egy huesca de lásd egy magyar válogatott is olyan labdabiztossággal focizik ami korábban csak a top csapatok sajátja volt.
Mondjuk LE korában amilyenek voltak a játékosok testileg most 2. osztály lenne max belőlük, nem is néznek ki sportolónak, sem focistának mai szemmel

Persze labdás képességben, döntés hozatalban és labda nélküli foci képességben mint helyezkedés a régiek is jók voltak, ezek ösztönös dolgok sokszor, de a szervezettség is fejlődött. Ez is döntő, mert a védekezése minden csapatnak sokkal jobb mint korábban.
A sportág fejlődött szerintem, még ha nem is lett szebb vagy szórakoztatóbb, a színvonal magasabb szerintem.
Megváltozott a mezőny az tuti.