Barca_10 írta: ↑2021.07.13. 16:00:08
Kíváncsi vagyok ki/kik veszik át a stafétát a két kecskétől. Mbappe alkalmatlan hosszabb távú jó teljesítményre, meg szerintem nem is annyira jó mint ahogy a sajtó és a madridisták előadják, Haaland egyenlőre kérdőjel Raiola miatt, más van? Herriként ne hozzátok fel
Viszont több mint vicces azt látni hogy Messi és Cé rúgtak 35 gólt 34 illetve 36 évesen és temetik őket-ami valahol jogos, az idő már ellenük dolgozik-de a csatárok 95%-a nem rúgott 15 éves pályafutásuk alatt 30 gólt két egymást követő szezonban.
Szerintem nem lesz ilyen. Talán még hosszabb távon sem. A teniszt követem még nagy elánnal, ott van most ugye 15-20 éve ugyanaz a 3 ember egyszerre, akik totálisan dominálják a mezőnyt, Djokovic még bőven harminc felett is kb érinthetetlen. Pedig a következő generáció főbb tagjai már 24-5 éves csúcskorukban vannak. Se előtte, se utána nem volt és vélhetően nem lesz még tán egy ilyen kiemelkedő ember sem, nemhogy 2 vagy 3 egy időben. A mi esetünkben fociban 2.
Ronaldo még azért kicsit esélyesebb, hogy kap pótlást, mert azért ő főleg gólvágó volt. De abból meg olyan jó, hogy már ezt is nehéz elképzelni. Nem mondom, hogy régen nem vert meg pár embert 1v1-ben, de az ő góljai mellé nem jön igazi klasszis előkészítésben, csapatjátékban, max vezéregyéniségben. Messi amellett, hogy eleve több gólt rúgott, mint CR7, még talán nem is ez volt a legkiemelkedőbb tulajdonsága... vagy ha igen, akkor is szorosan követték a brutális asszisztok, a passzjátéka, a félelmetes 1v1 megoldásai - vagy legyen 1v4?
Ilyen komplexitásban még egy ember nem hiszem, hogy lesz. Nyilván nem lehet biztosra állítani, mert ki tudja, de szerintem elenyésző az esély rá. A jelen felhozatal olyan, hogy ha Messit gólvágó és visszavont szerepre osztod, akkor a 34 éves Messi mindkét szerepére találhatunk már megfeleltethető játékost. Gólvágónak ott van mondjuk Lewa (bár ő a korából adódóan a stafétabotot át nem veszi, de akkor is), Kane, Haaland, Mbappé, vagy ki tudja még, ki. Előkészíteni, játékot szervezni meg ott van KDB, Bruno, stb. De a kettő együtt? A 34 éves Messihez már közelít sokoldalúságban Kane, kicsit tán Mbappé és Salah, meg akár Neymar is lehetne, ha nem lenne sérülékeny, de én mást nem látok, aki játékban is nagyon erős, és kiemelkedően gólerős is. Aki tényleg lehetett volna, az Neymar, de valahogy nem jött neki össze egyáltalán ez a dolog, pedig a tehetsége meg volt hozzá.
No meg persze Kane is olyan, hogy most van csúcson, és a kiemelkedő teljesítménye a leszállóágban lévő Messiéhez mérhető, a góltermése meg még mindig csak olyan jó, mint a 36 éves CR7-é, szóval még ezt az jelenlegi 1-2 kiemelkedőbb játékost sem lehet mérni még a prime Ronaldohoz sem tán, nem hogy a prime Messihez, főleg nem kettejük dualizmusához.
Szóval szerintem még tán CR7-et sem fogja túlszárnyalni senki, akit már pályán látunk, tehát a következő generáció. Messi meg jó darabig nem is lesz téma ilyen tekintetben...
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy